Let's talk about....ethics!


Λετς τολκ έθιξ...σhαλ γουί;

Υπάρχει η προσωπική ηθική τζιαι η κοινωνική ηθική. Κατ'εμέ η κοινωνική ηθική εν μπούλ-οφ-κραπ. Βασικά εν μια αναγκαστική ηθική που μας επλάσαρε η κοινωνία τζιαι εκάμαν μας την inprint & inbed ή όπως θέλετε αλλιώς πετε το. Τζιαι μοστ πίπολ ακολουθούν το τούτο πιστά σάννα τζιαι έτσι πρέπει, σόου έτσι πρέπει να είναι.

Η προσωπική ηθική νάοου....μιας τζιαι τούντο μπλογκ εν δικό μου, τζιαι εν φυσικό να έχω δικό μου πόιντ-οφ-βιού για κάποια θέματα, θα μιλήσω για το πως εκλαμβάνω εγώ την ηθική, για μερικά θέματα οφ κορς γιατί το θέμα ηθική εν τεράστιο κεφάλαιο τζιαι εν τζιαι είμαι τζιαι κανένας Πλούταρχος (όι ο γνωστός, ο άλλος, ο αρχαίος ημών που δεν τον ηξέρε καν η μάνα του) να το αναλύσω επί πόσες σελίδες.

Το προσωπικό θέμα ηθικής που με ενοχλούσε, με ενοχλεί τζιαι θα με ενοχλεί για πάντα εν το θέμα τους ψέμματος. Το ψέμα τζιαι η απιστία. Βασικά με το που κάμνεις απιστία, είτε ερωτική είτε φιλική ή προσωπική, εν σάννα τζιαι διαπράττεις ίνσταντλι τζιαι το ψέμα. Για μένα τούτο παραβαίνει το προσωπικό στάδιο του τι θεωρώ ηθικό τζιαι του τι όι.

Βασικά δεν υποφέρνω τα άτομα που λαλούσιν ψέμματα. Δεν λαλώ ότι είμαι καμιά αγία τζιαι ποττέ στη ζωή μου δεν είπα ψέματα, είτε για να αποφύγω κάποιες καταστάσεις είτε για να μεν πληγώσω κάποιον. Αλλά έσhιει που τον καιρό που εγίνηκα 16χρονών που ξαφνικά μιαν ημέρα είπα στον εαυτό μου, ότι δεν θα ξαναπώ ψέματα. Όσο τζι' αν θα μου εστοίχιζε φιλίες, τζιαι ανθρώπους στη ζωή μου, είπα ότι δεν θα ξαναπώ ψέματα νόου μάττερ γουότ. Τζιαι είμαι φούλ-ον όνεστι. Ποττέ εν κρύφκουμαι. ΄

Δεν λέω ότι δεν κρύφκω πράματα. Χού ντάζεντ; Αλλά γουέν ιτ καμς του πίπολ κλόους του μι εν λαλώ ποττέ ψέματα. Το να πει κάποιος ψέμα, ειδικά σε άτομο που λαλεί ότι τον αγαπά τζιαι νοιάζεται για τζίνον, εν που τα πιο ανήθικα πράματα που μπορεί να κάμει ένας άνθρωπος σε έναν άλλον.

Τωρά το θέμα απιστία...είμαι που τζίντους σπαστικά πιστούς ανθρώπους. Εν εννοώ μόνο ερωτικά πίστη αλλά τζιαι φιλικά. Δυστυχώς ή ευτυχώς είμαι σπαστικά πιστή στους ανθρώπους που λαλώ ότι αγαπώ τζιαι νοιάζουμαι για τζίνους. Μπορεί να ασφυκτιώ κόσμο τζιαι να είμαι φορτική ώσπου εν έσhιει...αλλά άνθρωπο που σημαίνει για μένα, ποττέ δε θα του πω ψέμα τζιαι ποτέ δε θα τον προδώσω.

Πιστέφκω ότι που τα πιο σημαντικά πράματα στο κόσμο σήμερα εν η εμπιστοσύνη. Τζιαι δυστυχώς ανακαλύπτω πικρά τζιαι με το πέρασμα του χρόνου, ότι πραγματική εμπιστοσύνη δεν υπάρχει την σήμερων ημέρα. Δε θα παραθέσω συγκεκριμένα γεγονότα γιατί εν εν πράμα που ανακαλύπτω τωρά τούντη περίοδο, αλλά εν κάτι που όσο μεγαλώνω τόσο αντιλαμβάνομαι ότι εν υπάρχει.

Δυστυχώς...όχι δεν επτωχεύσαμε, αλλά επληγωθήκαμε. Γιέτ αγκέιν. Απλά το θέμα είναι ότι δεν πάω καθόλου τα άτομα που πουλούν ένα υφάκι ηθικολόγου τζιαι στο καπάκι να έρκουνται να παίζουν "πουσκιά" σε άτομο που λαλούσιν ότι το αγαπούν. Για κάτσε κύριος (τζιαι κυρία άμα λάχει) τι πάει να πει εν εσκέφτηκες.

Ήβρα τούντο κουότ τις προάλλες τζιαι συμφωνώ μαζί του 100%:

Most of the problems in life are
because of two reasons:

1st:
we act without thinking..

2nd:
we keep on thinking without acting..


Ρε παιθκιά. Πάρτε τον νουν σας τζιαι φέρτε τον. Άμαν θέλετε να κάμετε πουσκιά σκεφτείτε τα κόνσικουενσις. Μεν γίνεστε τζιαι εσείς σαν τον Τζιμέλο (κοίτα μπούλης πας την προεδρική καρέκλα - ποιά;) τζιαι τα πάππυ τους υπουργούς του....Πρώτα κάμνουμε την μαλακία βλακεία τζιαι μετά σκεφτούμαστε;

Ε σόρυ φίλε, δε πάει έτσι. Άπαξ τζιαι έκαμες κάτι λάθος όουν-απ-του-ιτ. Αντιμετώπιστο. Μεν πείτε ψέματα τζιαι να συνεχίσετε να λαλείτε ότι είσαστε ηθικοί τζιαι κόφτει σας.

Εν ξέρω. Με το θέμα ηθική, είμαι πολλά touchy. Βασικά, πιάνουν με γκούσμπαμπς τζιαι τόταλ ντισκάστ άμαν βλέπω κόσμο να μου το παίζει all holy and noble τζιαι η φωλιά τους να βρωμά σκατά που miles away.

Τέσπα...λάικ άι σεντ...το θέμα ηθική εν πολλά μεγάλο θέμα. Τζιαι πολλά προσωπικό επίσης. Σόου είμαι πολλά σίουρη ότι ο κάθε άνθρωπος (ποιος) θα έσhιει τις δικές του απόψεις επί του θέματος. Τζιαι so they should of course.

Ethics...Ή όπως είπε τζιαι ο καλός μας Αλβέρτος Καμύς "a man without ethics is a wild beast loosed upon this world." So totally true...



John Lennon - Imagine
(εξανάβαλα το αλλά αφού εν το πλέον κατάλληλο σόνγκ οφ άουρ σέντσουρι)

Comments

  1. Συμφωνω μαζί σου ότι η απιστια είναι ψέμα...του χειρότερου είδους... Σημασία έσhει να νοιώθει ο καθένας καλά με τον εαυτό του....ισως έσhεις τζαι εσύ τουτο που αποκαλώ σύνδρομο μητέρας Τερέζας...δηλαδη σκέφτεσε να μεν πληγώσεις τους αλλους αλλά πληγωνεσε παραπανω εσύ γιατί ενόμιζες ότι το ίδιο θα εκάμνα τζαι τζείνη για σένα.

    Βαλε ένα Χ τζαι σταρτ φρομ σκράτς. Κλισhε αλλά εν αλήθκεια το ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο ζωντανο.

    ReplyDelete
  2. Νομίζω εν τάιμ...θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου, που δεν ακούω εδώ και σάμ τάιμ νάοου. Γιατί το μόνο πλάσμα που δεν θα επιβιώσει στο τέλος της μέρας εν εγώ που είμαι...

    Θανξ...άι ρίλι νίντιντ δατ αντβάις. Θα σε ενημερώσω για τυχόν εξελίξεις. ;-) x

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Blackface / Brownface

Σάκος του Μποξ

Μπούκσταγκραμ