Moms for the win




«Μεν ξεχάσεις να φκερώσεις το πλυντήριο των πιάτων, να φκάλεις τα σκουπίθκια έξω πριν τις οχτώ τη νύχτα τζιαι να μαειρέψεις τις μπάμιες το Σάββατο»

…and so it begins. Μόνο τούτο έχω να πω.

Εν μες το Ντι-Εν-Έι της κύπριας μάμας να αγχώνετε για τα πιο τρίβιαλ πράματα.

Ας πούμε το φαινόμενο του φοιτητή. Οφ κορς, η κύπρια μάμα έννα σου πακετάρει φαϊ με το κιλό για να πάρεις να έσhιεις κάτι γνώριμο που να τρώεται ποτζί στα «ξένα». Γκράντιτ πολλά λίες ήταν οι φορές που άφηκα τη μάδερ ντίαρεστ να μου πακετάρει φούντ (εεεε σατζιή γιέ μου, πόσα να κουβαλώ μες το αεροδρόμιο, ήντα που είμαι κανένα βιντιοφόρο?) Αλλά δεν εσυνάντησα ένα κυπραίο φοιτητή που να μεν φέρει όλο και κάτι φαγώσιμο πακεταρισμένο που τη κύπρια μαμούδα.

Τζιαι το άλλο που το βάλεις; Έχουν το οι σίπριοτ μάμς να ρωτούν για τα πιο αυτονόητα πράματα... «έφαες; Τρώεις τζιαμέ που είσαι; (όι είμαι το κοριτσάκι με τα σπίρτα τζιαι πουλώ σπίρτα για ένα πιάτο φαϊ) Εν τζιαι πεινάς έννε; Κρυώνεις; (με θκιο σάκκους τζιαι πέντε πουλόβερς λαλείς να κρυώνω;) Οι τουαλέτες πως είναι; (μπλε) Εν καλοί μαζί σου; (όι δέρνουν με που το πρωί ως τη νύχτα απλά γιατί είμαι ξένη) Φίλους έκαμες; (όι είμαι λόουνερ, emo, τζιαι εν μιλώ με κανέναν – πάρσιαλι τρού αλλά γοτέβερ). Επιάσετε το πόιντ μου. Αφού ούλο με dumb trivial shit ασχολούνται. Ναι μάμα είμαι καλά. Ναι μάμα τρώω καλά. Όι μάμα εν κρυώνω. Όι μάμα μια χαρά καθαρές εν οι τουαλέτες (λέμε τωρά). Όι μάμα εν κρυώνω, ντύνουμαι ζεστά. Όι μάμα, εν πολλά καλοί ούλοι μαζί μου. Ναι μάμα, κάμνω φίλους/παρέες. Ας πούμε ένας κυπραίος φοιτητής στο εξωτερικό....καμ ον...γουότ αρ δε τσάνσες να μείνει νηστικός τζιαι να μεν φάει; Ειδικά άμαν κάμνει παρέα με άλλους κυπραίους φοιτητές.

Αλλά η κύπρια μάνα εν μάνα. Η δική μου σήμερα φορ εξάμπολ, ετοιμάστηκε, εσάστηκε για να πορευτεί εις το νοσοκομείο για το pre-surgical check-up τζιαι λαστ θίνγκ που μου είπε ήταν να μου υπενθυμίσει τις δουλειές του σπιθκιού. Λες τζιαι αν δεν μου τα ελάλε εν θα εγίνουνταν. Τζιαι πες δεν εγίνουνταν σήμερα, εν θα εγίνουνταν αύριο, μεθαύριο; Αλλά η κύπρια μάμα νιώθει τζίντην αναγκαστική υποχρέωση να αφήκει το σπίτι στην εντέλεια, να υπενθυμίσει στο υπόλοιπο νοικοκυριό για τα πέντινγκ πράματα που πρέπει να γίνουν τζιαι ακόμα είμαι σίουρη ότι θα εν μες το νοσοκομείο τζιαι θα αγχώνετε για αν όλα είναι εντάξει στο χάουζ-χόλντ.

Εν ήταν ποτέ στο ντι-εν-έι μου τούτη η ψύχωση με τις δουλειές του σπιθκιού. Που μιτσιά ετσακώνουμουν με τη μάδερ ντίαρεστ δε γιατί εν έθελα να κάμω τίποτε μες το σπίτι (ούτε τωρά κάμνω, αλλά δατ’ς νοτ δε ποίντ). Άμαν μινίσκω μόνη μου φυσικά τζιαι καθαρίζω, τζιαι σκουπίζω τζιαι μαειρέφκω...αλλά εν εν το μέιν κονσέρν μου να πλύνω τα πιάτα ή να απλώσω τα ρούχα ή να ξεσκονίσω το ράφι στο τελευταίο πατό του επίπλου που εν χρησιμοποιώ ποττέ στο σαλόνι. Τούντο πράμα που διακατέχει κάθε κυπραία για ένα λαμπίκο σπιτικό ποτέ μου εν το εκατάλαβα. Ναι, να είσαι καθαρός. Ναι, να είσαι συσταρισμένος. Αλλά όι να μάσhεσε που το πρωί ως τη νύχτα γιατί έτσι πρέπει.

Λαλείς τούντες ψυχώσεις με το OCD καθάρισμα να τις αποκτάς αφότου γίνεις μάνα? Γουέλ άι γούντεντ νόου μιας τζιαι εν είμαι μάνα, αλλά σε σύγκριση με μανάδες στο εξωτερικό οι δικές μας θεωρούν το σκοπό τζιαι καθήκον να εν καθαρίστριες, πλύστρες, μαείρισες, ξεσκονίστρες, ξεσκατίστρες, χαμάλισσες....ούλα για τα «μωρά» τους. Τζιαι για τζίνες το που μπιιιιιιιιιιιιπ...γιού γκετ μάι πόιντ.

Μάμς άρ κρέιζι...τζιαι άι αμ γουόριντ όι για το αν θα προλάβω να φκάλω τα σκουπίθκια πόξω σήμερα, αλλά για τη μάδερ ντίαρεστ που επίε μόνη της στο χόσπιταλ σήμερα τζιαι εγώ είμαι στη δουλειά χτυπώντας αβέρτα τιμολόγια. Ήντα τζιαιρούς εφτάσαμε..

Θα πέψω νιούς λίαν. Στέι τιούντ ιν!



Pink Floyd - Mother

Comments

  1. Ευχομαι να παν ολα καλά με την μάδερ ντιάρεστ σου. Νομίζω εν γιατί μαμς γουοντ του φιλ νίτετ γιαυτο....καμε τα οταν ερτει σπίτι να τα έβρει όπως θέλει μονο τζαι μόνο για να χαρεί :)

    ReplyDelete
  2. Simfono me tin Pras! theloun na niothoun tzai tzines xrisimies..to top einai ama tous peis kati apantoun sou me tin pleon classic ataka "thelo na zeiso na se do na ginese tze esi mana!!"
    elpizo ola na pan kala me tin igeia tis!

    ReplyDelete
  3. @Πρασινάδα Ναι ξέρω το ότι εν επειδή έχουν τούτη αστείρευτη ανάγκη να νιώθουν ότι κάποιος χρειάζεται κάτι. Που τη μια εν σουίτ που την άλλη του ματς. Θανγκ γκόντ ούλα επίαν μια χαρά με τη μάδερ ντίαρεστ! Μερσί για τις εφτζίες σου =D

    @Xippasmeni Ναι πάντα βάλουν τζίντο κόμμεντ ότι μόνον άμα γίνεις μάνα έννα καταλάβεις. Εεε αφού εν είμαι εν μπορώ να κάμω ριλέιτ. Πως να το κάμουμε. Θανξ για τις ευχές σου. Επίε μια χαρά η εγχείρηση. Φκαίνει τζιαι σουν δόξασοι ο θεός. =)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Blackface / Brownface

Σάκος του Μποξ

Μπούκσταγκραμ