The Gypsy-Story


Τελευταία άρκεψα τζιαι ξεμιτίζω καμπόσο, εγίνηκα λίο που τον ένα καφέ στον άλλο τζιαι που τη μια βόλτα στην άλλη (τζιαι όι που τζίνες που κάμνω με το Συσέγκιο) τζιαι επρόσεξα πόσους πολλούς ξένους έσhιει η Λεμεσός, τζιαι κατ' επέκταση το Κυπριστάν γενικκότερα. Εν ξέρω γιατί εν το επρόσεξα πιο πριν, αλλά τωρά σάννα τζιαι έγινε πιο έντονο το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Σε αρκετές που τούντες εξόδους επρόσεξα ένα συγκεκριμένο είδους φόρεΐν ινβέιτορ...οι τσιγγάνοι aka τζίνοι που ενώ προσπαθείς να πιεις το στάρμπαξ καφέ σου έρκονται τζιαι κλαίουν μες τα αφκιά σου τζιαι θκιακονούν σου ώσπου να ενδώσεις τζιαι να τους δώκεις  έστω τζιαι ένα σελινούι, ακόμα τζι' αν εν 5σεντ (λεπτά για τους Έλληνες της παρέας).

Τζιαι τωρά να σας πω τζιαι για το άλλο. Πριν τρία-τέσσερα χρόνια περίπου (έννα σας γελάσω γιατί η μνήμη μου εν εν τόσο ελεφαντική όσο θα την ήθελα) είδα μια ταινία - ντουόντ γουόρι εν θα σας τα πρίσω για τη ταινία , έχω πόιντ ττου μέικ, στέι τιούντ - την ταινία ελέαν την "Drag me to Hell". Ήταν ένα θριλεράκι του σωρού που έλεε την ιστορία μιας τσιγγάνας/ Ούγγρης/Ρουμάνας,τι στα κομμάθκια ήταν εν αθυμούμαι σίουρα να σας πω (αλόπως να τη κάμω ριβιού πόψε στο φιλμ μπλόγκ μου πέρκι την ξαναθυμηθώ τζιαι κάνει; τέσπα νοτ δε πόιντ) που επίε σε μια τράπεζα για να πιάσει παράταση για το χρεός του σπιθκιού της. Επίε τζιαι εκλάφτηκε σε μια νεαρή ξανθιά τραπεζική υπάλληλο (ναι, ήβρε τζιαι τζίνη άτομο τζιαι υπάλληλο να κλαφτεί, εν οι τραπεζικοί υπάλληλοι που εν θα σε λυπηθούσιν πρώτα οξά;) πέρκι τη βοηθήσει αλλά η κοπέλα εν τζιαι εμπορούσε να της κάμει τζιαι πολλά μιας τζιαι η απόφαση να μεν επιτραπεί άλλη ανανέωση εδίνετουν που το αφεντικό της που ήταν κάθετος πας την απόφαση του. Η γυναίκα αφού είδε ότι η μιτσιά πλυν τίμια αμερικανίδα (ναι εν στην Αμερική που εδιαδραματίζετουν , γουότ έι σαπράιζ) ήταν νάκκο...χμμμ...αγαθούα να τη πω, φτανούα να τη πω....απλώς άβουλη θα την πω, έβαλε της ΚΑΤΑΡΑ!!!! Τζιαι τζιαμέ άρχισε το έλα να δεις. Την κοπέλα αρκέψαν τζιαι εστοισhιώναν την δαιμόνια, εμπέναν μούγες μες το στομάσhι της την ώρα που ετζοιμάτουν τζιαι άκουε το φτερούγισμα τους που μέσα της, γενικά ήταν λες τζιαι εθέλαν οι δαίμονες της κολάσεως να την πάρουσιν μαζί τους....and so they did, στο τέλος. (εξκιούζε μουά για τα σπόιλερς, εν για να κάμω ένα πόιντ που το ανάφερα)

Πίσω στο τσιγγανο-θέμα μας νάου. Κάθε φορά που  θα πάω έξω για καφέ ή κανένα εξωτερικό θέλημα θα έρτει ένας τσιγγάνος/τσιγγάνα τζιαι θα μας κλαφτεί πως εν έσhιει να φάει, να πιει και νηστικός να κοιμηθεί τζιαι θα μας θκιακωνήσει για money-money-money in the rich man's world έννα πράμα. Γενικά πέρκι μου να φκάλουν σε μια μέρα όσα φκάλει η μάνα μου σε μιαν εφτομάδα.

Το κακό της υπόθεσης εν οι προκαταλήψεις τζιαι οι φόβοι που συνεπάγονται με έτσι πλάσματα. Γιατί οι τσιγγάνοι/νες φημολογούνται για τις κατάρες που σύρνουσιν. Τζιαι  για να έχουμε τη κκελλέ μας ήσυχη κάθε φορά όλο τζιαι κανένα 10σέντ-50σέντ θα μας το ξαφρίσουν. Πληρώνουμε φυσικά για τούντες προκαταλήψεις μας, αλλά που την άλλη δε ξέρω κατά πόσο εν απλά μόνον προκαταλήψεις ή κατά πόσο όντως σύρνουσιν κατάρες οι τσιγγάνοι.

Ξέρω που ένα σπιντ-σέρτς μες το νετ ότι όντως υπάρχει μεγάλος συσχετισμός μεταξύ τσιγγάνων τζιαι κατάρες, όπως τζιαι διάφορα προτεινόμενα βιβλία για όσους "πιστέφκουν" τζιαι θέλουν να σπάσουν τις κατάρες/μάγια που τούντα πράματα. Ας πούμε πες όκεΐ τούτα ούλα εν όντως προκαταλήψεις τζιαι στενομυαλίες τζιαι εν τα πιστέφκεις τζιαι κάμεις κάτι κακό όπως π.χ. εν τους δώκεις μερικά σελινούθκια τζιαι καταραστούν σε τζιαι μετά αρχίσουν να συμβαίνουν a series of unfortunate events in your life, πιστέφκεις τζιαμέ ή εν πιστέφκεις; Θα εμπορούσες ας πούμε να το διακυνδυνέψεις τζιαι να με τους δώκεις τζιαι να δεις αν θα πάθεις ένα σωρό κακά; (όι necessarily να πεθάνεις τζιαι έτσι αλλά να πάθεις μια φάουσα άλλα κακά όπως να πεθάνει το κατοικίδιο σου - πτου πτου πτου κακό κι' εξόριστο - να πάθει τίποτε κανένας συγγενης ή φίλος σου, να σε απολύσουν, να χάσεις το μενταγιόν που σου εκάμαν στο Mother's Day οι κόρες σου ή να σπάσει το ThermoMixer σου - λέμε τωρά)

Γενικά εν είμαι φαν των προκαταλήψεων αλλά βρε παιδί μου, μετά που είδα τζιαι τζίντην ταινία (yes I know it's fiction) τζιαι που εδιάβασα τζιαι μερικά πράματα ονλάιν (ναι τζιαι τζιαμέ ξέρω το ότι μπορεί να έσhιει πολλά που εν απλά μπαρούφες) κάμνει με να το σκέφτουμε διπλά τζιαι τρίδιπλα να με δώκω τζίντα 10σεντς.

Προτιμώ να τα δώκω τζιαι να έχω τη κλειστόμυαλη κκελλέ μου ήσυχη παρά να αρχίσω να κουτσουφλώ τζιαι να μαδούν τα μαλλιά μου χωρίς λόγο. (όι πως χρειάζεται να με καταραστεί τζιαι κανένας για να κουτσουφλίσω ή να αρκέψουν τα νερά την ημέρα που αποφάσισα να πάω να περπατήσω στην θάλασσα τζιαι αν μη τι άλλο το να μείνεις καραφλός είσhε να ήταν το λλιόττερο που τα πράματα που είσhε να πάθεις απ' ότι εκατάλαβα)

Γενικά εσείς τι νομίζετε για τους τσιγγάνους; Εν θέλω να γινίσκουμε ρατσίστρια μες τον τόπο μου τζιαι να σχολιάζω μια συγκεκριμένη μάζα ανθρώπων. Δηλαδή επειδή εν τσιγγάννοι πρέπει οπωσδήποτε να βάλλουσιν κατάρες; Εν έσhιει τζιαι καλούς τσιγγάνους άραγε σου; Εν ούλοι με μια κατάρα μες το στόμα τους αν δεν τους δώκεις τζίνο που θέλουν;

Εν ξέρω τι να συμπεράνω. Τζίνο που ξέρω είναι ότι εχτές I reached in my wallet a couple of times within an hour's time τζιαι έδωκα σελινούθκια σε θκιο διαφορετικά πλάσματα μπας τζιαι βάλλουν καμιά κατάρα. Όσο αδαής τζιαι να ένοιωσα τζίντην ώρα, που την άλλη σκέφτουμε ότι είμαι κατά κάποιον τρόπο σέιφ.

Γενικά επαραέγινε το κακό μες τη μεγαλόνησον με το γενικό-θκιακόνισμα. Σhειρότερα τζιαι που την Ελλάδα που εγινήκαμε (no offence to the Greeks τζιαι εγώ μισή Ελληνίδα είμαι, αλλά το σωστό να λέγετε). Πολλά κκιλλιτζιρκό οπουδήποτε να προσπαθείς να πάεις τζιαι να έρκουνται να σου θκιακονούν.

Ένιχου. Τι άποψη έσhετε εσείς περί του θέματος θκιακόνισμα τζιαι τσιγγάνοι;

Χάππι-γουίκ εντ έβριουαν, τζι' αν τύχει τζιαι φκείτε πόξω για καφέ τράι ττου στέι αγουέι που ένι τζίψις!




Gotye feat Kimbra - Somebody I Used to Know
(εκόλλησα τις τελευταίες μέρες με τούντο τραγούδι)

Comments

  1. όσοι εσπουδάσαν ή έχουν εμπειρίες που Ελλάδα, να μεν πω αποκτηνωθήκαν που έτσι πράματα, να πω εσυνηθίσαν....

    τες παραπάνω φορές που βρίσκω μπροστά μου εν κρατώ καν ψιλά για να δώκω, οπόταν όσες κατάρες τζαι αν βάλει, αν βάλει, τζαι αν πιστεύκω ή εν πιστεύκω, έχω καθαρή την συνείδησή μου, οπόταν δεν με αγγίζει...

    το πιο σωστό για μένα είναι να τους γοράσεις ένα σάντουιτς ή κάτι τζαι να τους το δώκεις παρά να τους δώκεις ριάλλια...

    δυστυχώς το θέμα τούτο, όι οι τσιγγάνοι, αλλά οι επαίτες εν μεγάλο, γιατί συνήθως εκμεταλλεύκουνται τζαι μωρά...

    τζαι στην Λάρνακα κυκλοφορούν πολλοί, τζαι όσο πάει θα αυξάνουνται...

    ReplyDelete
  2. Ναι όντος όπως τα είπε ο Nonis στην Ελλάδα το φαινόμενο που συναντάς στην Κύπρο πολλαπλασίασε το x10 για να καταλάβεις σε τι βαθμό γίνετε. Εσυνήθησα και εγώ πολλά στην εικόνα του τσιγγανο-θκιακονιού. Στην Ελλάδα κυριως υπάρχουν πολλά τσιαγγανάκια μωρά γυρίζουν που καφετέρια σε καφετέρια πουλούν χαρτομάντηλα ή οτιδήποτε άλλο.Αν τους δώσεις ξέρεις οτι στην επόμενη γωνιά περιμένουν τα οι "μεγάλοι" και πιάννουν τους ότι τους δίνεις. Εν τραγικό. Καλό Σ/Κ.

    ReplyDelete
  3. ´για να ελχω την κλειστόμυαλη κελλέ μου ήσυχη'!!!
    και εγώ διώ τους κάποτε αλλά στην Λευκωσία γενικά εν είδα πολλούς..

    αλλά εν πιστέυκω στες κατάρες..

    ReplyDelete
  4. Ποτέ δεν έδωσα και ποτέ δεν θα δώσω, και δεν είναι θέμα φυλής και προκαταλήψεων, και ούτε τσιγκούνης είμαι, εν θέμα του ότι δουλέφκω για να φκάλω τα λεφτά μου και εν θα τα δώκω σε κανέναν θκιάκονο που προσπαθεί να παρασιτίζεται που τους άλλους και να τρώει χωρίς να δουλέφκει/προσφέρει, εν θέμα αρχής.

    ReplyDelete
  5. Απεχθάνομαι το εμπόριο ψυχών που γίνεται με την ανοχή της αστυνομίας. Κατανοώ την απελπισία των μικρών. Θυμώνει με το εκάστοτε κράτος που επιτρέπει την εκμετάλλευση των παιδιών.
    Στην νοτιοδυτική Παγόχωρα δεν τους είχαμε δει ποτέ. Η Λουκανικούπολη είναι γεμάτη.Όπως και το Παρίσι και το Στρασβούργο,δηλαδή.
    Θα σου πω ότι ο Λάβης που στη ζωή του δεν είχε ξαναδεί τσιγγάνο,τα έχασε από τον τρόπο που απαιτούσαν χρήματα εκείνη την πρώτη φορά. Ήταν εξαιρετικά εκπαιδευτικό να βλέπω την αντίδραση του διότι κακά τα ψέμματα,στην Ευρώπη υπάρχει μεγάλος ρατσισμός εις βάρος τους.
    Σε όποια χώρα και να πας,τους μισούν ενώ η γενοκτονία των Ρόμα και των Σίντι μόλις πρόσφατα αναγνωρίστηκε (κι αν;).Σε Τσεχία και Σλοβακία ακόμη γίνεται στείρωση γυναικών της συγκεκριμένης φυλής,και ο κόσμος την επικροτεί διότι τα ορφανοτροφεία είναι γεμάτα από τσιγγανάκια. Θέλουν ειδικούς κανονισμούς για την διακίνηση τους στην Ε.Ε. αν είναι δυνατόν;!;;;
    Φταίει ο τρόπος ζωής τους; ότι αποτελούν ένα μεγάλο κινούμενο γκέτο; Ότι κλέβουν; Είναι τα πιο πάνω σκέτες προκαταλήψεις;
    Στην περιοχή μας,εκτός από την επετεία,υπάρχει μεγάλο δίκτυο παιδικής πορνείας,η αστυνομία το γνωρίζει,δεν μπορεί να το ελέγξει. Βλέπω αυτά τα παιδιά με τις εφηβες μαμάδες τους στο δρόμο κι αναρωτιούμαι γιατί το παγοχωρίτικο κράτος είναι τόσο χαλαρό με την υποχρεωτική εκπαίδευση αυτών των παιδιών. Κατηγορούνε το ελληνικό κράτος κάποιοι.Εδώ,στο κέντρο της Ε.Ε. είναι χειρότερα τα πράγματα,διότι αν μη τε άλλο,έχουν και μια ιστορική ηθική υποχρέωση εξάγνισης προς αυτόν ακριβώς τον λαό.

    Εγραψα πολλά και πάλι φαίνονται λίγα...μεγάλο το θέμα

    ReplyDelete
  6. Συνηθως δίνω, όχι γιατι πιστευω σε καταρες και τέτοια απλα γιατί ακόμη και αν είναι επαγγελματίες ή ψευτες, θέλω να νιώθω ότι βοήθησα και αν αυτος νιώθει ότι με γέλασε, δεν πειράζει, εγώ νιώθω καλά, έτσι και αλλιώς αν αδικά τον κόσμο θα το βρει από αλλού.

    ReplyDelete
  7. Συνηθως δίνω, όχι γιατι πιστευω σε καταρες και τέτοια απλα γιατί ακόμη και αν είναι επαγγελματίες ή ψευτες, θέλω να νιώθω ότι βοήθησα και αν αυτος νιώθει ότι με γέλασε, δεν πειράζει, εγώ νιώθω καλά, έτσι και αλλιώς αν αδικά τον κόσμο θα το βρει από αλλού.

    ReplyDelete
  8. @Nonis: Ναι βρε Νόνι. Πρέπει να έχεις δίκαιο γιατί στην αγγλία ενω είχαμε ζητιάνους που λέμε εν επέτυχα ποττέ κανένα τσιγγάνο/να τέθκιου είδους.

    Ε τουλάχιστον δηλαδή εν εν μόνο στη Λεμεσό το φαινόμενο.

    Καλό Σ/Κ Noni dear. :)

    @Aenima: Ναι ακριβώς εν μπορείς να διας σε ούλους γιατί σε κάθε γωνία περιμένει σε τζιαι ένας!

    Καλό Σ/Κ Aenima μου. :)

    @Rania: Εν πιστέφκεις α; Καλά μόνο εγώ τους φοούμαι δηλαδή; =p

    Καλό Σ/Κ Rania μου. :)

    @Seeker: Εν σωστά που λαλείς γιατί εν ο κόπος σου τζιαι εν πρέπει να σου τον πιάνουν άλλοι. Αλλά πας το θέμα κατάρα τι λαλείς;

    Καλό Σ/Κ my darling Seeker. :) :*

    @thalassamov: Για να είμαι ειλικρινής ΠΑΡΑ πολύ ενδιαφέρον αυτά που ανάφερες γιατί δύσκολα τα συζητά κανείς τη σήμερον ημέρα μιας και έτσι θέματα είανι υπο-σκίαση αν όχι και εντελώς κρυμμένα για την απενηχοποίηση αυτών που πραγματικά ευθύνονται για αυτά τα εγκήματα. Και ακόμα δικαιοσύνη δε δίνετε. Αυτό είναι το πιο τραγικό.
    Καλό Σ/Κ θάλλασα μου! :)

    @Σμιλί: Ναι και εγώ με αυτό το σκεπτικό δίνω, αλλά και απ' την άλλη αυτό με τις κατάρες λίγο το αμφισβητώ κατά πόσο αληθεύει πραγματικά. Καλό Σ/Κ Σμιλί μου. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Blackface / Brownface

Σάκος του Μποξ

Μπούκσταγκραμ