Game of Thrones -- Παιχνίδι των Θρόνων


Πέρσι έτσι τζιαιρό, Πάσχα κατάΐρα, "έππεσα" πάνω σε μια καινούργια σειρά του HBO. Για όσους εν κατέχουν πολλά που τι εστί HBO, τζιαι γενικά με αμέρικαν Τιβί, η HBO κάμνει πάντα τις πιο 'τολμηρές' τζιαι 'ωμές' σειρές άουτ-δέαρ τα τελευταία χρόνια. Εν μάστερ-μάιντς στην παραγωγή επικών σειρών ή σειρών με ένα πιο "adult" περιεχόμενο (βλέπε True Blood also known as βρικόλακες αλά σόφτ πορνό τζιαι καμπόσο γκόουρ γαίμα πάρα δίπλα)

Τέσπα. Η σειρά που άρκεψε πέρσι τζιαι έψησε μας τζιαι εκαούρτησε μας εν το πιο ωμό βέρζιον της Μέσης Γης (βλέπε ο 'Αρχοντας των Δαχτυλιθκιών' για μόουρ ίνφο). Μια παραγωγή η οποία ράφλι στοιχίζει/σε κάπου στα $60.000.000 (τζιαι μετά λαλούν σου κρίση - lol)  τιζια είναι πίντα μέσα στο αίμα τζιαι το σπέρμα. Τούτο εν το 'Game of Thrones'. Μια παραγωγή βασισμένη στα μυθιστορήματα του George R.R. Marrtin που έκαμε πάταγο.

Αλλά μέσα στο διάστημα ενός μόνο χρόνου, τούτη η σειρά εκατάφερε να επεκταθεί τζιαι να γίνει ανάρπαστη στις πέντε άκριες του μικρού μας πλανήτη. Το γεγονός τούτο οφείλεται στο ότι η παραγωγή τούτη εν την κόφτει να χωθεί πίσω που τα συμβατικά σεμνότυφα γεγονότα τζιαι παρουσιάζει ακόμα τζιαι τους πιο 'καλούς' τζιαι προσγειωμένους ήρωες να συμπεριφέρονται ανθρωπινά τζιαι με πολάκις αδυναμίες. (βλέπε οικογενειάρχης, άγρωπος καλός τζιαι με ένα φανερό νόθο παιδί που εν αποδεχτό που την οικογένεια του)

Για παράδειγμα ακόμα τζιαι που το πρώτο επεισόδιο μπορεί κάποιος να αντιληφθεί ότι τούτη εν εν μια συνηθισμένη σειρά, αφού στο τέλος του 1ου τζιόλας επεισοδίου πέφτει τζιαι το πρώτο σκάνδαλο που δεν είναι άλλο από μια αδελφική αιμομιξία επί γονάτων, τζιαι ένα 9χρονο να πληρώνει το τίμημα (βλέπε πέφτω που τον πιο ψηλό πυργίσκο) γιατί έτυχε να βρίσκετε την λάθος ώρα στο λάθος σημείο τζιαι να δει κάτι που εν έπρεπε να δει (curiosity ate the cat boy έννα πράμα). Παρόμοια σκάνδαλα όπως πεοληψία που μια γυναίκα ελευθέρων ηθών προς ένα νάνο, ένα 10χρονο να βυζανίσκει τη μάνα του τζιαι δράκοι που περιμένουσσιν να εκολαφτούσσιν εν μερικά που τα περιστατικά που θα έβρετε μες τούντην σειρά.

Γεμάτη με αρκετή βιά, πάθος τζιαι ίντριγκα τούτη η σειρά εν κάπως σαν η ιστορία των Σοπράνος στην Μέση Γη, μιας τζιαι όλοι οι ήρωες έχουν κάμει τις ατασταλίες τους τζιαι ούλοι προσπαθούν να ξεκάμουν ο ένας τον άλλον για τη διεκδίκηση ενός θρόνου. Εφτά βασίλεια  που προσπαθούν να υπερισχύσουν το ένα πάνω στο άλλο.

Η σειρά εν πολλά προσεγμένη, τζιαι σε τεχνικά θέματα (που απ' όσο εθκέβασα ονλάιν τα γυρίσματα γινίσκουνται σε κανονικά κάστρα τζιαι σε φυσικές τοποθεσίες στην Ιρλανδία τζιαι τη Μάλτα - ατε εφύαμε για Ιρλανδία, who's with me?), αλλά τζιαι στα περί σκηνοθετικά θέματα εν πολλά καλή, με άψογες ερμηνείες από ανερχόμενους βρετανούς (και μη) ηθοποιούς αλλά τζιαι που βετεράνους μρπίτισh (βλέπε Sean Bean - τζίνος που επέθανε στην 1η ταινία του 'Άρχοντα των Δαχτυλιθκιών').

Εν μια σειρά που η NOVA Ελλάδος δείχνει πίντα τους τελευταίους μήνες προσπαθόντας να προφτάσει την άφιξη της νέας σεζόν που είναι την ερχόμενη Κυριακή, 1η Απριλίου της ΕΟΚΑ η αρχή.  Μια σειρά που θα σας αφήσει πολλές φορές με το στόμα ανοιχτό, είτε που τις ωμές βάρβαρες σκηνές του είτε που τους ωμούς διαλόγους τους, αλλά που θα σας δώκει μια αξέχαστη εμπειρία τζιαι θα σας εντάξει σε ένα κόσμο πολλά παρόμοιο με το δικό μας αλλά με παραπάνω δολοπλοκίες τζιαι άξιον.

Τέλος, θα σας πω ότι πέρα που τη βια, τις σκηνές για 'ενήλικους' τζιαι τις σκηνές που απλά σε κάμνουν να λαλείς 'O-M-G!!! Μα ήντα που εν τούτα που δείχνουσιν;!;', εν σειρά με μπρέινς τζιαι πολύ έφορτ που ούλο το επιτελείο (τεχνικό τζιαι μη) τζιαι απ' όσο άκουσα, μιας τζιαι εν βασισμένο σε βιβλία (όπως τα περισσότερα ψυχαγωγικά υλικά στις μέρες μας) εν ακόμα πιο συναρπαστικά σόου αξίζει να ρίξετε μια μαθκια, όσοι ενδιαφέρεστε.

Καλή εφτομάδα έβρι-ουαν. Μακάρι με ήλιο τζιαι πολλά χαμόγελα!




Fun feat Janelle Monáe- We are Young

Comments

  1. 10 εκατομμύρια το επεισόδιο που τους εστοίχισε..
    τα βιβλία εν 1000 σελίδες each αλλά εν μπορείς να το αφήσεις κάτω..

    I cant wait for April 1st!

    ReplyDelete
  2. @Rania: Ουυυυ Ράνια μα θωρείς το τζιαι εσύ; Αρέσκει σου; Αν εδιάβασες τζιαι τα βιβλία/ο θέλει να μου πεις εντυπώσεις γιατί σκέφτουμαι να τα γοράσω. Τζιαι εγώ ενόμιζα ήμουν η μόνη πελλή που τα θωρεί. =p

    Καλημέρα :)

    Υ.Γ. Εγώ να δεις πόσο ανυπομονώ για την πρωταπριλιά φέτος! =D

    ReplyDelete
  3. Δυστυχώς δείχνει το αργά και μέχρι τώρα είδα μόνο το πρώτο επεισόδειο. Αλλά έχει marathon η Nova όλα τα επεισόδια το Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  4. νέος κύκλος 6 και πόψε!!!! καλημέρα :))

    ReplyDelete
  5. που τον Defiance να γράψει σχόλιο; εν πολλά φανατίλας της σειράς.

    ReplyDelete
  6. @Σμιλί: Ναι μα και η μάμα μου έτσι την είδε την σειρά. Κάθε Σάββατο 12 τη νύχτα σαν το φάντασμα. Αλλά νομίζω έννα δω τζιαι εγώ τον μαραθόνιο. Έννα αξίζει!!! =D

    Καλημέρα Σμίλι μου! :)

    @Aenima: Αααχχχ αμήν τζιαι πόττε. Έσhιει ένα χρόνο που καρτερούμε!

    Καλημέρα :)

    @Mana: Μααα εν ξέρω αν ξέρει το μπλόγκ μου. Λολ. Πέψε τον μιαν στράτα καλό άμαν εν τζιαι τζίνος φανατικός της σειράς. Έννα έχουμε πολλά να πούμε! =D

    Καλημέρα Μάνα :)
    (μα είπα σου τζιαι στο μπλογκ σου οξά εν η ιδέα μου - είμαι ολίγον τι χασκιασμένη σήμερα - εδώ βήχουμε και σφηρούμε αδιάφορα) =p

    ReplyDelete
  7. !!!
    Λ α τ ρ ε ύ ω τη συγκεκριμένη σειρά βιβλίων,αγαπώ την τηλεοπτική μεταφορά.
    Αν μπορούσαν να άφηναν τον Μπιν ζωντανό σε ολόκληρη σειρά/ταινία θα ήταν καλύτερα.

    Σάββατο και Κυριακή νύχτα η τηλεόραση εδώ έίχε μαράθώνιο,κάπου 7 ώρες νομίζω.

    φιλιά

    ReplyDelete
  8. @thalassamov: Χαχαχα λατρέφκω το γεγονός ότι και τα βιβλία όσο τζιαι η τηλεοπτική σειρά εν τόσο αγαπητή μέσα στη βλογκόσφαιρα. Μια απ' τα ίδια θα σου πω για το γουίκ-εντ μιας τζιαι πρέπει να κάνουμε μια επανάληψη για την επερχόμενη σεζόν.

    Μαζί στο μαραθόνιο. Καλά να είσαι θάλασσα μου! :)

    ReplyDelete
  9. Πολλά δυνατή σειρά όντως.
    Αν είσαστε Fantasy Readers, συστήνω σας τη σειρά "Malazan Book of the fallen" του Steven Erikson. "Βρίθει" που αντι-ήρωες...

    ReplyDelete
  10. @Woofis: Χμμμ θανξ για την πρόταση. Έψαξα την τζιαι φάνηκε μου αρκετά καλή. Έννα κάτσω να την δω τζιαι να κάμω ριπόρτ γνώμη! :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Blackface / Brownface

Σάκος του Μποξ

Μπούκσταγκραμ