Αγαπητέ Φίλη(ε)

Σήμερα θα κάμω ένα πόστ-απορία για κάτι που με προβληματίζει χρόνια τωρά.

Φίλοι.

Μεγάλο κεφάλαιο άι νόου, σόου απλά έννα μπω στο ψητό τζιαι θα ρωτήσω τζίνο που ήταν/είναι πιο κρούσhιαλ για μένα να μάθω.

Που το καιρό που επία για σπουδές αμπρόουντ τζιαι έκαμα φιλίες που τις δεκαπέντε πλευρές της γης, έχω 'φίλους' σε ούλο το κόσμο: Δανία, Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ινδία, Κίνα, Κορέα, Ιαπωνία τζιαι μερικές άλλες που μπορεί να μεν θυμούμαι τωρά.

Το θέμα με τούντους φίλους σπάνια των σπανιοτάτων τους βλέπω, τζιαι τωρά πλέον μιλώ τους μια φορά το μήνα, σε μερικούς τζιαι μια φορά το χρόνο.

Πρόσφατα εσυνδέθηκα φιλικά με θκιο κοπέλες. Τζιαι η θκιο εν πιο μικρής ηλικίας που μένα. Η μια εν η Μπέλλα που μπορεί να εσυνδεθήκαμε που τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά μιλούμε ανεξαιρέτος κάθε μέρα η μια της άλλης έστω τζιαι για δέκα λεπτούθκια. Έχουμε μια πολλά παράξενη σύνδεση αλλά αγαπώ την τζιαι αγαπά με οτιδήποτε τζι' αν κάμνουμε, οπουδήποτε τζι' αν είμαστε.

Με την άλλη την κοπέλα εμιλούσαμε κατα τζιαιρούς, τζιαι πως έτυχε η φάση τζιαι με τζίνην ήμασταν αρκετά κοντά τους τελευταίους μήνες. Αλλά με τις νέες σπουδές τζιαι τις νέες παρέες σάννα τζιαι εψιλοχαθήκαμε. Εψιλοχάθηκε βασικά.

Που τη μια καταλάβω την γιατί τζιαι εγώ του καιρό του γιούνι μου άφηκα πολλούς 'φίλους' μου πίσω, με αποτέλεσμα τωρά να μεν μιλώ με κανέναν που το σχολικό μου παρελθόν. Τούτο εν με πειράζει γιατί ήταν επιλογή τζιαι δικαίωμα μου. Μόνο με θκιο κοπέλες εκράτησα επαφή τζιαι η μια εν Δανία τζιαι η άλλη Ισπανία. (επειδή κατάγονται που τζιαμέ όι τίποτε άλλο)

Τέσπα. Απλά κατά τα χρόνια έτυχε μου τζιαι άλλες φορές να έχω φίλες που 'εψιλοχάνουνταν' τζιαι όταν τους εκάβλωνε εφώτιζε εξαναστρέφουνταν πίσω σάννα τζιαι εν είσhε γίνει τίποτε. Σάννα μου τζιαι εν είσhε περάσει ούτε μια μέρα που την ημέρα που εχωριστήκαμε. Γενικά τούντο πράμα επείραζε με πολλά με τις τότε κολλητές μου στο γιούνι άμα το εκάμνασιν, ειδικά η φιλελεύθερη τζιαι η εταίρα (για μόουρ ίνφο δε δαμέ)τζιαι γι' αυτό τζιαι εν εσυνεχίσαν τζίνες οι φιλίες. Επειδή εν ανέχουμουν να μπαινοφκάινει μες την ζωή μου ο ένας τζιαι ο άλλος όποτε του καπνίσει. Ήμουν του τύπου: 'είτε θέλεις να είσαι μες τη ζωή μου τζιαι είσαι έμπρακτα τζιαι ενεργά είτε απλά εν είσαι τζιαι εντ οφ δε στόρι'.

Με τις κοπέλες πιο πάνω (την φιλελεύθερη τζιαι την εταίρα) επληγώθηκα πάρα πολλά τζιαι γι' αυτό μετά που τζίνες επήρε μου αρκετό τζιαιρό για να ξαναεμπιστευτώ. Δαμέ τζιαι τη Καρδερίνα εγώ την άφηκα, πριν να με αφήκει τζίνη. Εν ένστικτο μου πλέον να αφήνω τους άλλους πριν με αφήκουν.

Αλλά δατς νοτ δε πόιντ. Το πόιντ είναι ότι όταν ένας φίλος/φίλη απλά σε παίρνει για δεδομένο ότι έννα είσαι πάντα τζιαμέ σόου απλά έρκεται σε σένα όποτε του καπνίσει, ακόμα μπορείς να τον θεωρείς φίλο; Ή απλά εν ένας γνωστός που κάμνετε κάτς-απ μια στο τόσο;

Θα παραθέσω ένα τελευταίο παράδειγμα τζιαι δεν άι αμ ντάν. Βασικά που τότε που ήρτα που το Χρίστμας μπρέικ που τη μάδερ Ίνγκλαντ πίσω εν επικοινώνησα τζιαι ιδιαίτερα με τις ίνγλισh φριέντς τζιαι εψάχναν με για ένα μήνα νάου. Τζιαι εχτές έκατσα το πισινό μου κάτω να τους στείλω ήμεϊλ τζιαι να τους πω πως είμαι. Αλλά παρ' όλα αυτά (τζιαι παρ' όλη την ανησυχία που τους έκαμα να περάσουν) εν σάννα τζιαι εν επέρασε μια μέρα που την ημέρα που έφια που την μάδερ Ίνγκλαντ. Τούτο σημαίνει ότι εν είμαστε φιλές ή ότι απλά εν τις σκέφτουμε; Αντιθέτως σκέφτουμε τες υπερβολικά τζιαι κάθε φορά που έννα τους μιλήσω (καλλιόρα εχτές) γινίσκουμε ντιπρέσσντ που εν είμαι τζιαμέ μαζί τους τζιαι κλαίω ούλη μέρα (καλλιόρα εχτές).

Τζιαι έτσι που λέτε, επέστρεψε πίσω η νεο-συνδεδεμένη φίλη εχτές πουρνό πουρνό μεσάνυχτα. Έτσι στα ξαφνικά ήρτε πίσω για κατς-απ τζιαι επανασύνδεση. Εμένα εν με πειράζει τόσο γιατί απ' ότι εκατάλαβα ένα άτομο για να σου το κάμνει τούτο εν σημαίνει τζιαι τόσα πολλά για σένα. Γουέλ, όι όιτ εν είσαι σημαντική/ος για τζίντο άτομο, απλά εν είσαι το πράιοριτι του τούντο διάστημα. Τούτο καταλάβω το γιατί ούτε γκόμενος είμαι ούτε αυτοκόλλητη, σόου που τη μια σκέφτουμε άιστο να πάει τζιαι εν εν ανάγκη να χαλάς την ζαχαρένια σου για έτσι πελλάρες, που την άλλη όμως κάθουμαι τζιαι προβληματίζουμαι αν όντως πρέπει να πειραχτώ τζιαι να αγκαρώσω τζιαι να μεν της ξαναμιλήσω ή τουλάχιστον να το παίξω (όπως το λέμε και εις την κοινή γλώσσα)....παγόβουνο.

Τζιαι που την άλλη είσαστε τζιαι εσείς...οι βλογκικοί μου φίλοι που μπορεί να μεν είδα ποττέ τη φάτσα σας, μπορεί να μεν ξέρω το παρελθόν σας ή τα πάντα για σας, μπορεί κάποιοι να εν μίλια μακριά αλλά πάλε να νιώθω πολλά κοντά τους φιλικά, τζι'ας μας χωρίζει ένας ατλαντικός ή μια ήπειρός.

Εν ξέρω τι σημασία έσhιει η απόσταση στη φιλία τζι' αν όντως η απόσταση σκοτώνει την φιλία (ή τον έρωτα όπως λέσσιν), αλλά εγώ ξέρω ένα πράμα: αν θέλεις να είσαι στη ζωή κάποιου, είσαι. Βρίσκεις τζιαι το χρόνο τζιαι ξεπερνάς τζιαι αποστάσεις τζιαι τάιμ ντιφερενς τζιαι που ούλα. Εν οι επιλογές που κάμνει ο καθένας μας για να βρίσκεται στην ζωή κάποιου άλλου ατόμου.

Εσείς τι νομίζετε;


Archive - Friend

Comments

  1. Νομιζω οτι αν κάποιος δεν σου αφιερωνει το χρονο του για να ειναι κοντα σε σενα, τοτε ειναι απλα γνωστος που του μιλας μεσα μεσα. Οι πραγματικοι φιλοι ειναι κοντα σου στα δυσκολα και στα ευκολα, στα γελια και στις λυπες και οχι απλα ενα γεια.

    Νομιζω η αποσταση δεν εχει σημασια στη φιλια για να νιωθεις τον αλλο κοντα σου, εχει τοσους τροπους επικοινωνιας σημερα.

    Εγω για παραδειγμα νιωθω οτι εχω μονο γνωστους, δεν έχω φιλους.

    ReplyDelete
  2. @Σμιλί: Αχ βρε Σμιλί μου. Έσhιεις δίκαιο νομίζω. Γιατί αν όντως θέλει να εν κάποιος κοντά σου έννι no matter the cost. Τζιαι ναι με τόσα μέσα επικοινωνίας τη σήμερον ημέρα εν υπάρχουν δικαιολογίες του τύπου "που είσαι βρε 'φίλε' εχαθήκαμε".

    Είναι κρίμα να υπάρχουν όμως μόνο γνωστοί και όχι φίλοι.

    Και εγώ τους μετρώ στα δάχτυλα, μη νομίζεις. Σέιμ χίαρ.

    ReplyDelete
  3. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Σμίλι, είτε είναι στην ζωή σου κάποιος είτε δεν είναι. Αυτό το κατσινκ απ όποτε δόξει του άλλου λες και εν έγινε τίποτα, είτε αναισθησία είναι, είτε μεγάλη υποκρισία. Ή απλά ο κόσμος έμαθε να θεωρεί πολλούς ανθρώπους δεδομένο και να τους εκμεταλλεύεται (είτε το καταλαβαίνει είτε όχι) όταν βαριέται ή οι φίλοι του δεν είναι διαθέσιμοι. Το "χάθηκα" δυστυχώς υπάρχει, δεν είναι όμως δικαιολογία. Χάνεσαι κατ' επιλογήν σου, όχι λόγω "περιστάσεων". Εκτός φυσικά αν ζεις σε ένα μέρος χωρίς διαδίκτυο και τηλέφωνο. Αλλιώς δεν χάνεσαι, απλά αγνοάς κατ επιλογήν.

    ReplyDelete
  4. @Seeker: "Χάνεσαι κατ' επιλογήν σου, όχι λόγω "περιστάσεων"." -

    Πολλά σωστό τούτο που είπες βρε Σίκερ. Εν που επιλογή που θκιαλέει κάποιος να χαθεί (εκτός αν βέβαια είπαμε είσαι σε κανένα Βόρειο Πόλο, που ακόμα τζιαι τζιαμέ πλέον είμαι σίουρη ΚΑΠΟΥ θα πιάνεις γουάιαρλεςς) τζιαι όι επειδή των αναγκάζουν οι περιστάσεις.

    Ήντα κρίμα όμως!

    ReplyDelete
  5. συμφωνώ με την Σμιλί..έχεις τόσα πολλά να κάνεις που δεν μπορείς να αφιερώνεις χρόνο για άτομα που δεν ενδιαφέρονται πραγματικά να είναι στην ζωή σου..
    τους φίλους τους περνάς απο κόσκινο over the years..αυτοί που θέλουν να είναι δίπλα σου θα το κάνουν ότι και να συμβαίνει..όσα χιλιόμετρα μακρυά και όσα πράγματα και αν συμβούν θα βρούν τρόπο να είναι εκεί για σένα..

    ReplyDelete
  6. Ακόμα μια που συμφωνει με το Σμιλί. Τζαι εμένα η φίλοι μου εν μετρημένοι στο ένα σhερι.. Με μερικους εν μιλουμε πολλα συχνα αλλα ξερουμεν οτι παντα θα ειμαστε φίλοι τζαι διπλά ο ενας τον αλλο.

    Αν αφήσεις μια "φιλια" να χαθεί, σημαινει εν ηταν τοσο σημαντική εντ/ορ ουσιαστική για να την θέλεις να την κρατησεις. Ουλλα μεσα στην ζωή ενουν, έτσι τζαι τουτο.

    ReplyDelete
  7. @Rania: Ναι αυτό το ξέρω, ότι ότι και να γίνει οι πραγματικοί φίλοι θα είναι εκεί για σένα. Αλλά με ποιά συχνότητα; Όταν εξαφανίζονται και επανεμφανίζονται, αυτό σημαίνει ότι είναι ακόμη 'φίλοι' ή απλά γνωστοί;

    @Πρασινάδα: Ακόμα ένας που συμφωνεί με την Σμιλί. Τελικά πάνω κάτω ούλοι έχουμε την ίδια άποψη. Αν θέλει κάποιος να εν τζιαμέ για σένα θα έννι νόου μάτερ γουάτ, ράιτ;

    ReplyDelete
  8. μεγάλη κουβέντα ανοίγεις τωρά.
    οι φιλίες εν όπως τες σοκολάτες. υπάρχει μεγάλη ποικιλία. γάλακτος, άσπρη, μαύρη, με φρούτα, με ξηρούς καρπούς, με μπαχαρικά, με αλκοόλ, με ό,τι θέλεις. το ίδιο είναι και οι κοινωνικές μας σχέσεις.
    το σημαντικό είναι να ξέρεις εσύ τι θέλεις και τι ζητάς. από τη σοκολάτα γάλακτος μην ζητάς να είναι πικρή και από την παρέα που βρέθεστε για να περνάτε καλά μην ζητάς να είναι δίπλα σου για πάντα.

    και τώρα λέω να συνεχίζω με κάτι γκοφρέτες που εκόψαν μέσα στο συρτάρι μου.

    ReplyDelete
  9. "Οι φιλοι στην ζωη, εν μετρημενοι πας τα δακτυλα του ενος χεριου τζι αν!"
    Κουβεντα της Μανας μου.

    ReplyDelete
  10. @Μάνα: Χαχαχαχα έφιρες με. Ναι καταλάβω ότι έσhιεις δίκαιο, αλλά πως να κάμω μιαν φιλία γάλακτος με φουντούκια σε μια φιλία σοκολάτας πικρής με σταφίδες; Εν πάει. Βασικά απογοητεύφκουμαι άμαν βλέπω μια φιλία να πιέννει που τη σοκολάτα γάλακτος στην πικρή σοκολάτα. Am I making any sense? =p

    @Grouta: Απόλυτο δίκαιο είχε η μάδερ σου Γρούτα μου. Έτσι είναι δυστυχώς όπως τα λέει.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Blackface / Brownface

Σάκος του Μποξ

Μπούκσταγκραμ