The Apple that Doesn't Care






Η Apple εν φημισμένη για τις συχνές αναβαθμίσεις που κάμνει στο λογισμικό της. Κάθε εφτομάδα θα έσσιει τζιαι κάτι. Για να εξηγήσω καλύτερα χωρίς να δείξω ψωνισμένη επειδή τυγχάνει να έχω μήλο για τηλέφωνο, κάθε ένα μήνα θα έσσιει (συνήθως) τζιαι νέο βέρζιον λογισμικού, γιατί διορθώνουν error bugs or glitches ή οτιδήποτε άλλο που θέλει διόρθωμα ή απλά θέλουν να το κάμουν πιο stylish. 

Όλα καλά και ωραία με την Μηλόπιτα μου, αλλά εχτές παρολίγον να μείνω σίξυλη. Ο λόγος είναι ότι η καλή μας η γιαγία, η μηλόγρια (Apple), εκάμασσιν αναβάθμιση λογισμικού μεν αλλά η καινούργια αναβάθμιση του software το οποίο πρέπει να χρησιμοποιήσει ένας χρήστης για να κάμει synchronize το κινητό του με τα διάφορα Apps-μπιχλιμπίδια στο PC του, εν επίε τζιαι τόσο καλά με αποτέλεσμα σε πολλούς χρήστες το κινητό να σβήσει τζιαι να τους αναγκάζει να ξανακάμουν επαναφορά όλων των αρχικών ρυθμίσεων (reset settings/ factory settings). Με άλλα λόγια, τζιαι για να μεν γίνουμαι πιο τεχνική σε πλάσματα που ίσως εν καταλάβουν τζιαι νομίζουν ότι μιλώ σουαχίλι, από το κινητό χάνονταν όλα τα δεδομένα τα οποία υπήρχαν μέχρι στιγμής τζιαι ήταν σάννα να ήσhες ένα κινητό έτσι όπως το επρωτογόρασες. 




Για πολλά καλή μου τύχη (το ξανατονίζω γιατί άλλοι χρήστες εχάσαν πολλά δεδομένα) είμαι ένα πολλά καλό κορίτσι (εν εκατάλαβα, προς τι ο βήχας;;;;;;) τζιαι επειδή είμαι φρικιό στο να κάμνω αποθύκευση τα δεδομένα μου (φώτος, βίντεος κλπ) έκαμνα κάθε εβδομάδα backup sto iCloud.

Τι εστί iCloud?????

Το iCloud είναι μια διαδυκτιακή υπηρεσία την οποία παρέχει η Apple στους χρήστες της για να κάμνουν αποθύκευση, αν θέλετε, τα δεδομένα τους - τα οποία μπορεί να είνα απο φωτογραφίες σε επαφές, σημειώσεις, μέχρι τζιαι ιστοσελίδες της οποίες εφύλαξες για σελιδοδήκτη. 

Εν μια πολλά καλή υπηρεσία, ειδικά σε τέθκοιες περιπτώσεις ή σε περιπτώσεις που είσαι κάπου που δεν έχεις διαδύκτιο τζιαι θέλεις να έχεις πρόσβαση σε κάποια που τούντα πράματα. 

Το λοιπόν. Μεγάλο computer geek δεν είμαι, αλλά τουλάχιστον το back-up μου είχα την καλή κρίση να το κάμω, just in case. 

Τούντο just in case που λέτε ήρτε εχτές γιατί επία η καψερή να κάμω install (εγκατάσταση) το νέο βέρζιον του iTunes (media library, media player and media device manager) για να συνάδει με το καινούργιο λογισμικό του μηλοτηλέφωνού μου τζιαι τζιαμέ επάθαμε την ματσουτσιά. Το τηλέφωνο έκλεισε τζιαι έδειχνε μόνο ότι έπρεπε να γίνει σύνδεση με το iTunes για να προχωρήσει. Το δε iTunes δεν εγίνετουν κανονική εγκατάσταση με αποτέλεσμα το κινητό να μεν ξεκινά για πάνω που 6 ώρες. 


FYI - την διαδικασία τούτη επροσπάθησα να την κάμω που το PC της δουλειάς, στο οποίο δεν είχε γίνει η εγκατάσταση του καινούργιου iTunes, ενώ στο λάπτοπ στο σπίτι είχα κάμει την αναβάθμιση από μέρες. 


Επέρασα φρίκη. Τζιαι φρίκη όι τόσο γιατί είμαι εξαρτημένη πας το κινητό μου, που οκέι κακά τα ψέμματα είμαι, αλλά την φρίκη την έπαθα γιατί εφοήθηκα ότι τούτον ήταν, το μηλοκινητό μου τα έπεξε τζιαι έκλαια τζιαι το μεροκάματο που έδωκα για να το αγοράσω. Εν θα ήθελα να ξαναμπώ στην διαδικασία να πιάσω άλλο.

Που την άλλη ξέρω ότι εν υπάρχει έτσι θέμα γιατί μπορεί να λέμε ότι θέλουμε, αλλά η Apple έχει την τάση να σου δια άλλο άμαν πάθει τίποτε το δικό σου, όσπου να σου το διορθώσουν. So νταξ, η Apple sometimes it cares - εξού και το brand name τους AppleCare




Τζίνο που με εξίνισε όμως είναι ότι πλέον το μηλαράκι (καλά τι πλέον, εσσιει τζιαιρό που γίνετε τούτο αλλά τέσπα) εν τα πάει καλά τζιαι ότι έχτισε με πολύ πείσμα τζιαι κόπο ο Steve Jobs, τώρα σιγά σιγά πέφτει σαν τα κομμάτια του dominoes.

Εν η πικρή αλήθκεια τζιαι χωρίς να θέλω να θίξω ή να πληγώσω any Apple users, έχει καμπόσο καιρό που η Apple is not to the highest of standards that it used to be. 

Στην τελική ξέρω ότι πληρώνεις το brand, που όκεϊ εν ένα αξιόλογο τζιαι καινοτόμο brand in the world of technological evolution αλλά όπως κάθε προϊόν ακολουθεί το λεγόμενο rise and fall. 

Γενικά δεν μπορώ να πω ότι είμαι δυσαρεστημένη με την Apple σαν χρήστης μηλοκινητού (τζιαι μηλο-iPad-elis). Αλλά σίγουρα, τα εργαλεία πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολύ προσοχή, με πολύ λεπτομέρια τζιαι να ξέρεις τουλάχιστον να κάμνεις τα βασικά βηματα για να μπορείς να προστατεύεις τα δεδομένα σου κατά τακτά διαστήματα. 

Ας πούμε for example, η μάδερ πριν μερικούς μήνες έπιασε τζιαι τζίνη έναν έξυπνο-τηλέφωνο - Samsung - τζιαι κουτσά στραβά μπορεί τζιαι χειρίζεται το. Αν της εδιούσα ένα iPhone με να ανοίξει το mail θα εμπόρεν με να κάμει back up and sync in iTunes. Ήντα μόνο τζιαι μόνο που προσπαθώ να τις εξηγήσω καν τι εν το syncing between iTunes and iPhone χασκιάζω την, την καημένη.

Εν αλήθκεια εν πιο complex το μηλοκινητό τζιαι εν εν πολλά customer-friendly for users that don't have at least an intermediate level of computer skills. 

Εγώ το συμπαθώ γιατί το βρίσκω πιο εύχρηστο ναι μεν, αλλά then again, ασχολούμαι μαζί του inside out  - όσον μου επιτρέπουν τζιαι μένα φυσικά οι τεχνικές μου γνώσεις





Αλλά για τζίντες κρίσιμες ώρες εχτές που δεν ήξερα αν θα είχα κινητό ή όι, επίεννα να πελλάνω. Ήταν το κάτι άλλο. Τζιαι στη σκέψη μόνο ότι θα έπρεπε να πετάξω κινητό των 500ευρώ, εθύμωνα με τον εαυτό μου που εν έμεινα με το 3310 να έχω την κκελλέ μου ήσυχη. Έσσιει χάρη που πρέπει να θωρούμε τζιαι κανά email της προκοπής αλλιώς πιο φατσοβιβλίο τζιαι τουϊτάρισμα. Το μάθημα τζιαι το ξεμάθημα εν κοντά. Έσσιει τζιαι βιβλία για ψυχαγωγία (όι πως με το μηλοκινητό εν θκιαβάζουμε τζιαι βιβλία αλλά πάλε - καταλάβετε τι θέλω να πω). 







            

Indila - Derniere Danse





Comments

  1. Έχεις ένα ποιντ, τα απλ είναι περισσότερο το brand αλλά από τότε που ήρθα στη Φλατλαντ δουλεύουμε μόνο με απλ έτσι όλες μου οι συσκευές είναι μήλα πλεον και είναι όλες συγχρονισμένες στο σύννεφο. Τα itunes τα μισώ!!!! Και πόσο εκνευρίζομαι που συγκεκριμένες εφαρμογές όπως το what's app είναι free στο android και τα πληρώνεις στο itunes.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κοίτα, εδούλεψα και εγώ πας τα άπολ (και ντέσκτοπ και λαπτοπ κλπ). Είμαι φαν και τα περισσότερα προϊόντα μου είναι του μήλου. Αλλά όντως τούντο πράμα με τα itunes που πρέπει να πληρώνεις για πράματα που στα android εν δωρεάν εν πολλά εκνευριστικό!!! Τζιαι όντως, όπως είπα πιο πάνω πρέπει να είσαι τζιαι πλάσμα που εξοικειώνεται με διάφορα λογισμικά για να μπορείς να το συνηθίσεις. Χάτε τωρά κάτσε μάθε της μάδερ τι εν το itunes τζιαι το sync. Εν έσσιει τσιανς.

      Αλλά ντάξ αμαρτία μου ξομολογημένη, συμπαθώ τα μήλα όσον τζιαι να με πρίζουν. :-)

      Delete
  2. Καλα δν λέω ότι σα να τζιαι δκιαβαζα κινεζικά, αλλα θα πω ότι ένιωσα σαν τα γαλλικά του σχολείου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha τουλάχιστον πάνω κάτω εκατάλαβες ότι έχω πρόβλημα. Τούτο μετρά. :p

      Delete
  3. Σαν επαγγελματίας στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας έχω να πω:

    -Τα προϊόντα της Apple είναι overpriced midrange shit.
    -Άνθρωπος που κρατά οποιοδήποτε smartphone τζιαι δεν ξέρει να κάμνει backup τα σημαντικά του data, αξίζει του να τα χάσει.
    -Μπράβο Lu μου που είσαι Apple user, αλλά καταλάβεις θετικά τζιαι αρνητικά της Apple. Όι σαν κάτι άλλους, κανονικά πρόβατα με καμπανελλίν.. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Blackface / Brownface

Σάκος του Μποξ

Μπούκσταγκραμ