White House Down








Όχι, όχι. Μεν ανησυχείτε. Εν θα κάμω ριβιού αυτής της π@π@ριάς - pardon my French. Δεν πρόκειτε να πέσω σε αυτό το επίπεδο. Τουλάχιστον όχι ακόμα. 

Οι Χρυσές Σφαίρες εφήασσιν πιλέ, με νάκκο γλυκανάλατο show, τίποτε το σπουδαίο. Λιο χιούμορ που την Tina Fay τζιαι την Amy Poehler, έτο εκέρτισε επιτέλους τζιαι τζίνος ο καψερός ο Λίο (Ντι Κάπριο) αλλά σάννα τζιαι φένεστε μου ότι το Οσκαράκι θα του το φάει ο Μακόναχι - εεε μα γιε μου, ο άλλος σου λέει έχασε 45pounds που αναλογεί σε 20kg περίπου, εσού το μόνο που κάμνεις είναι να είσαι το τσιράκι του Σκορτσέζε (no offence to Martin αλλά το σωστό να λέγεται - άφηκες τον Bobby (De Niro) τζιαι έπιασες σβάρνα τον Λίο). 

Anyhoo.

Τελευταίο διάστημα ολοκλήρωσα 2 σειρές που ήθελα να δω που καιρό, το "Scandal" τζιαι το "House of Cards". 

Το 1ο υπάγεται κάτω από την υπγραφή της Shonda Rhimes, the creator of 'Grey's Anatomy' τζιαι το House of Cards is broadcasted by Netflix which it's proven quite huge this year, with this hit series and it's other series, 'Orange is the New Black'. 

Στα Globes η Amy Poehler έκαμε τζιαι αστείο τάχα ότι ας τον απολαύσει τον θρίαμβο του το Netflix για όσο μπορεί γιατί σύντομα applications όπως το Snapchat θα βρίσκονται στις Σφαίρες να παραλαμβάνουν το βραβείο καλύτερης σειράς για δράμα, meaning ότι τζιαι 'hey ρε Netflix, που την είδες τζιαι tv station τζιαι κάμνεις μου τζιαι δραματικές σειρές που κερδίζουν τζιαι Χρυσές Σφαίρες'. Που νταξ, μεταξύ μας, μπράβο τους. Εκάμαν πολλά καλή δουλειά οι παραγωγές του Netflix ότι τζι' αν πούμε. 

Τέσπα. Πίσω στο θέμα μας. 

Οι θκιο σειρές που είδα! (τζιαι ολοκλήρωσα μέσα σε 1 εβδομάδα - nooo, εν είμαι no-lifer, I do have a life, but in my no life time I spend it watching shit loads of stuff).

Τέσπα.

Τζιαι το Scandal αλλά τζιαι το House of Cards, ασχολούνται μεε.....ντινγκ ντινγκ ντινγκ....Αμερικάνικη πολιτική. Πολύ προπαγάνδα, μιλάμε εν σάννα έκαμαν βόμιτ οι Republicans τζιαι οι Democrats μες τούντες σειρές. Αφού μιλούμε, έπρεπε να κάμω background check to see who is who, να δω με ποιούς είμαι γιατί πάντα συγχήζουμε τα κόματα στις ΗΠΑ. 

Τζίνο που με επαραξένεψε ΤΖΙΑΙ στις θκιο σειρές είναι κατά πόσο αληθινά ή σε ποιό βαθμό τουλάχιστον παίζει να είναι αληθινά τζίνα που δείχνουν τούτες οι θκο σειρές. 


Let me elaborate.

Scandal - Kerry Washington is Olivia Pope. A fixer. You got a problem? aka έτυχε να σκοτώσεις κανέναν πολιτκό μάνα μου;;;; No problemo. Olivia Pope and her team of #Gladiators to the rescue. Συνήθως, οφ κορς, τα προβλήματα που της έρχονται είναι από το White House, of course. Ο οποίος White House, κρύβει εκεί μέσα έναν Πρόεδρο των ΗΠΑ aka Fitzerald Grant, President of the United States of Shondaland Fictional America aka Tony Goldwyn, ο οποίος Πρόεδρος εν ερωτευμένος μεεεεεεεεεεεεε...............ντινγκ ντινγκ ντινγκ....την Olivia Pope!!!!

Καλά το πόσο παρατραβυμένο εν το love affair τους δεν λέγεται. Αψηφούν κανόνες τζιαι Secret Service, Homeland Security τζιαι White House staff τζιαι ζουν τον παθιασμένο έρωτα που ποτέ δεν μπορεί να υπάρξει, ένα πράμα Χιθκλιφ τζιαι Κάθυ μες τα Ανεμοδαρμένα Ύψη - με άλλα λογια, τραβάτε με τζι' ας κλαίω. 

Amazing acting with Kerry Washington and Tony Goldwyn, δεν λέω, ούτε διαμαρτύρομαι για το ειδύλιο (#Olitz #obsessed), αλλά όντως κάποιες φάσεις εν πολλά 'τζίζους εν έσhει τσιανς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ να εσυμπεριφέρετουν με έτσι τρόπο'. Που την άλλη θώρε τζιαι τον Μπιλ (Κλίντον), αλλά τέσπα. Άμαν έχουν κάβλες οι Προέδροι, μια Shonda πάντα θα μεγαλουργεί θα μου πείτε. 


Τέσπα. Onto the next one. Δαμέ σοβαρέφκει νάκκο το πράμα.


Το 'House of Cards' που την άλλη μας λαλεί για έναν Congressman - τον Frank Underwood, ο οποίος αγκαστρώνεται την θέση του Secretary of State. Όταν όμως εν την τσεπώνει την θεσούλα, ποιός είδεν τον Kevin Spacey τζιαι δεν τον εφοήθηκε. Αρχίζει σιγά σιγά να σχεδιάζει την δόλια εκδίκηση του, με σύμμαχο του την Lady Macbeth aka his wife, την οποία υποδύεται η καταπληλτική (και τώρα πλέον με μια Χρυσή Σφαίρα under her belt - Robin Wright). 

Τούντο συζυγικό δίδυμο είναι ακριβώς οι super-villains from Shakespeare's Macbeth - μαζί αποφασίζουν να εξαφανίσουν έναν έναν τους πολιτκούς τους εχθρούς τζιαι να ανεβούν στην εξουσία. Στην πορεία οφ κορς, people get killed - or should I say murdered, more accurate - people lose jobs, are hurt etc etc. You get the picture νομίζω. 




Τζιαι οι θκιο σειρές βασίζονται πολλά πας το element του conspiracy theory. Γεμάτο με δολοπλοκίες, σκάνδαλα, σεξουαλικές σχέσεις συμφέροντος, δολοφονίες, πτώματα να εμφανίζονται πιο γρήγορα τζιαι που candy cane bars on Christmas....όπως εκαταλάβετε εν ούλα για τις ΗΠΑ τζιαι τον Λευκό Οίκο.

Τζίνο που με τρώει, hence γράφω τούντο ποστ, είναι το κατά πόσο τζιαι σε ποιο βαθμό ούλα τούτα που δείχνει τζιαι η μια τζιαι η άλλη σειρά έχουν κάποια δόση αλήθκειας in them. Νταξ, ξέρω εν σειρά, εν bound to play on the DRAMA τζιαι να σου σύρνουν σάλτσες τζιαι του κόσμου τα εξωφρενικά, αλλά εν εν τζιαι οι σειρές νάκκο imitation of life? Ε πόσο imitation κάμνουν τούτες οι σειρές?

Πράγματι υπάρχουν τόσο πολλά conspiracy theories involving the White House? Is everyone in Washington DC such a manipulative liar wanting to gain status and rise in the political hierarchy? Πραγματικά γινίσκουντε τόσα κακά, οξα εν ούλα μπαρούφες των σεναριογράφων, που τζιαι πάλε εν το πολλο-πιστέφκω γιατί τζιαι τζίνοι κάπου θα βασίζονται. Not entirely, maybe, αλλά ίσως κάτι να ξέρουν παραπάνω. 


Όπως τζιαι να' σhει, εν εξαιρετικές σειρές δεν αντιλέγω, τζιαι οι θκιο, ειδικά το 'House of Cards' έσhει τρομερές ερμηνείες. Αξίζει να κάτσετε να ρίξετε ένα βλέφαρο, άμαν σας αρέσκουν έτσι τύπου σειρές. 




                           

Radiohead - House of Cards

Comments

  1. το Scandal είδα ένα επεισόδιο δεν μου άρεσε το House of cards θα παίξει μόλις τελειώσουμε το Breaking Bad και το Newsroom.

    δεν ξέρω πόση δόση αλήθειας σίγουρα κάτι θα περιέχουν. αλλά το βρίσκω απίθανο τα περισσότερα να είναι αληθινά. άλλωστε αν δεν το παραφουσκώσουν το θέμα δεν θα πουλήσει.

    που την άλλη οι θεωρίες συνομωσίες είναι πολλά της μόδας τζαι ό,τι να πεις του άλλου άμαν ειναι κολλημένος θα τες πιστέψει. που χου παρόλο που ξέρουμε ότι στην 11/9 πέθαναν και Εβραίοι πολλοί ακόμα πιστεύκουν πως ειδοποίηθηκαν και δεν πήγαν στη δουλειά τους.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι αλλά εν μπορούν να εν ουλα μες τον νου τον σεναριογράφων. Υπάρχουν πραγματικά τόσες πολιτικές ίντριγκες (κγχμ κγχμ και πάθη);

      Εν πολλά καλή σειρά πάντως Μάνα το House of Cards, θα σ' αρέσει. Το Scandal εν 'γυναικεία' υπόθεση. Grey's Anatomy of politics.

      So we do believe in conspiracy theories then...

      Delete
  2. Υγ. Τον Ντικ Τσένι τον έχω ικανό για πολλά πάντως.
    Μπορεί να μην υπάρχουν τόσα πολλά πάθη, υπάρχουν όμως πολλά συμφέροντα. Σκέφτου τι γίνεται για παράδειγμα με τη βιομηχανία φαρμάκων. είναι τόσο παντοδύναμη που μπορεί να δημιουργεί ασθένειες που χου σύνδρομο υπερκινητικό παιδιού μόνο και μόνο για να πωλούνται τα σχετικά φάρμακα βλέπε ριταλίν.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τι εννοείς μπορεί να δημιουγεί ασθένειες όπως το σύνδρομο υπερκινητικό παιδιού? Αυτή είναι δημιούργημα του ανθρώπου ή εννοείς πως δεν χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή?

      Delete
    2. εννοώ πως ένα παιδί που είναι υπερκινητικό δεν χρειάζεται φάρμακα που το κάνουν πολλές φορές να είναι φυτό. Είναι κοινό μυστικό πως οι φαρμακοβιομηχανίες στις ΗΠΑ πίεσαν να καταχωρηθεί ως ασθένεια το σύνδρομο για να το διαθέσουν στην αγορά. Αυτό που ξέρω ότι μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή.

      Delete
    3. Τούτο με τον Τσένι ομολογώ έπιασμες αθκιάβαστη αλλά εν πολλά ενδιαφέρον.

      Delete
  3. Εγώ θα σου πω ένα πράμα πιστεύκω πολλά στα conspiracy theories (εδκιάβασα και πολλά) γενικότερα συνεπώς έχω να σου πω ότι όπου έχει καπνό έχει και φωτιά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δηλαδή με λίγα λόγια, πιστέφκουμε τα λιο πολλά τούτα ούλα που μας παρουσιάζουν απλά στα πιο μουλωχτά τζιαι με λιότερες σάλτσες, ράιτ?

      Delete
    2. ράιτ ντίαρι!!!!:)))

      Delete
  4. ομολογω οτι εν ανοιξα ουλλα τα λινκς που εισιες. απλα αναρωτιουμαι αν εγινετουν μια σειρα με θεμα το δικο μας προεδρικο τι θεματα θα εισιε;

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Blackface / Brownface

Σάκος του Μποξ

Μπούκσταγκραμ