Reverse Psychology


Τι είναι το φαινόμενο της αντίθετης ψυχολογίας; 

Κατά τα λεγόμενα του Wikipedia λέει ότι το Reverse Psychology  is a technique involving the advocacy of a belief or behavior that is opposite to the one desired, with the expectation that this approach will encourage the subject of the persuasion to do what actually is desired: the opposite of what is suggested. This technique relies on the psychological phenomenon of reactance, in which a person has a negative emotional response in reaction to being persuaded, and thus chooses the option which is being advocated against.

Με άλλα λόγια (τζιαι θα σας παραθέσω τζιαι προσωπική μου εμπειρία) εν ο τρόπος να αντισρέψεις την γνώμη του άλλου κάμνοντας τον να πιστέψει ότι εν εσύ που είσαι ο σωστός τζιαι τζίνος ο λάθος. Δηλαδή, πλύση εγκεφάλου.

Με το άλλο φύλο, τούντη τεχνική έφαα την στην μάπα τα τελευταία θκιο χρόνια. Όι μόνον με τον εξ αλλά τζιαι με άτομα που το πρόσφατο παρελθόν μου (γιατί άτομο που πάει να μου παίξει τούντην τεχνική πάνω μου γίνεται αυτόματα πλέον μπλακ-λίστετ). 

Ο "μάγκας" (ο Θεός να τον κάμει), που μου είσhε προκύψει πρόσφατα,  επήε να με κάμει να αμφισβητήσω εγώ η ίδια το πόσο ηλιθιώδες τζιαι άτιμο πράμα είναι να κάμνεις φουλ-αράουντ ενώ έσhιεις ήδη καππακώσει μιαν φιλενάδα εδώ τζιαι αρκετό διάστημα, ο οποίος ήρτε προ εκπλήξεως όταν εγύρισσα με έμμεσο τρόπο να διακόψω τούτο ούλο το αλαλούμ που με έβαλε να σκέφτουμαι καν. 

Σε μια φάση γυρίλας τζιαι έντονων συναισθηματικών σκαμπανεβασμάτων, τζιαι αφού μου εξέφραζε την "αγάπη" του για την φιλενάς του, επολοήθηκα (αν τζιαι εν έπρεπε καν να μπω στον κόπο) γράφοντας του ένα κατεβατό για το ότι επί του παρόντος και της συγκεκριμένης έχουσας καταστάσεως δεν έσhιει τσανς ιν χελ να συμβεί το οτιδήποτε μεταξύ μοιά τζιαι τζίνου, όσο δελεαστικά τζιαι αν ακούοντε όλα όσα προσφέρει (αν τζιαι πιστέφκω ακράδαντα ότι ισχύει το ρητό "όπου ακούεις πολλά κεράζια, πέρνε μιτσιή καλάθι"). 

Ο τυπάς, αντι' αυτού, η πρώτη του αντίδραση ήταν ένα απλό σκέττο νέττο 'οκ'! Μιας τζιαι δεν μπορούσε να το υπερ-αναλύσει τζιαι δεόντος γιατί εμίλαν μου εν ώρα εργασίας, όταν εσκόλασε τζιαι εμπορούσε να επεκτείνει την απάντηση του στην κατεβατή χυλόπιτα που έσυρα απλά εγύρισε να μου πει το πολύ χλιαρό "Εεε, ας μείνουμε φίλοι για την ώρα τζιαι άμαν έννα γίνει τίποτε στο μέλλον μεταξύ μας, ας το αφήκουμε να γίνει". 

Εμένα ανάψαν όλα τα λαμπούθκια μου, τζιαι δεν ήταν καν τα κρίστμας λάιτς μου. Τζιαι πολλοούμαι τζιαι λαλώ του "Μα ούτε καν σαν φίλο δεν σε εμπιστέφκουμε (γουέλ, ντααααααααα!!!) γιατί ας πούμε πόσο σε ξέρω; Μιαν εφτομαδά; Τζιαι μισές που τις φορές που εμιλήσαμε ή ήταν να μου μιλάς για σεξ ή για άσχετα!!!". 

Αλλά επειδή ο αντρικός εγωισμός (σόρρυ Νόνη, Ινβίκτους κλπ αντρές της μπλογκόσφαιρας) είναι άνευ ορίων, εγύρισσε να μου πει την εξής κοτσάνα: "Γουάου, είσαι πολλά ανασφαλής τελικά!". 

Ναι, αχμμμ, ράιτ, επίστεψα σε. Αν τζιαι ομολογώ ότι στην αρχή ενόχλησε με δεόντος το σχόλιο του τούτο, ύστερα αθυμήσαν μου τζιαι οι φιλενάες μου ότι εν έτσι που άρκεψε τζιαι η σχέση με τον πρώην τζιαι ενόχλαν με (what for ένας Θεός ξέρει, like his opinion was that of a scholar ας πούμε, lol) τζιαι εν γι' αυτό που τον άφηνα πάντα να φκαίνει που πάνω, κάμνοντας με, εμένα την ίδια, να νιώθω ένοχη για πράματα που έφταιε ή ένιωθε ο ίδιος. 

Δηλαδή για να καταλάβω... Κατά τον "μάγκα", ενώ εν τζίνος που γυρίζει τζιαι γυρέφκετε διαδυκτιακά, ενώ έσhιει τρισίμισι χρόνια και σχέση με μια κοπέλα (άλλο βλήμα τζιαι τζίνη που τίποτε δεν ξέρει για τις ατασταλίες του "ιππότη" της) που υποτίθεται λαλεί ότι αγαπά (αν εν έτσι η αγάπη εμένα να με χέσεις τούρκικα) τζιαι δεν ξέρει σε ποια τρύπα να το πρωτομπήξει, τζιαι κοκορέφκεται τζιαι που πάνω ότι την ημέρα που θα χωρίσει θα λιώσει το πράμα του....αλλά είπαμε ντίαρ αναγνώστερ...η ανασφαλής της παρέας είμαι εγώ. 

Μισώ τζιαι απεχθάνομαι άτομα που πάσσιν να μου σύρουν την δική τους ανρητικότητα τζιαι να με κάμνουν να πιστέφκω ότι όντως εν εγώ που φταίω. 

Ευτυχώς που μέσα σε τούντο χάος, τούντην φορά έχω guardian angels, τις φίλες μου, να με συνεφέρνουν στα συγκαλά μου για να βλέπω πως όντως έχουν τα πράγματα. 

Τούντες παγαποθκιές τζιαι τα ριβέρς σαϊκόλοτζι πελλάρες έμαθα πλέον, με πικρή πείρα, να μεν τα ανέχουμαι, τζιαι εν θα αφήκω ποττέ κανέναν ξανά να με υποτιμά τζιαι να μεν με σέβεται επειδή τζίνος εν μπορεί να δει καρτζί του τον ίδιο του τον εαυτό.

Τζιαι έτσι, η ιστορία του μάγκα, έλαβε τέλος, ουάνς εντ φορ ολ. Εις το επανιδείν...στο καλό τζιαι να μεν μας γράφει!!

                                                                                                                               
   

Alanis Morissette - You Oughta Know

Comments

  1. Ένας-ένας σιγά-σιγά να λιγοστεύουμε. Εν ωραίο να κόβεις την αλυσίδα και αν μην επαναλάμβάνεις τα ίδια λάθη.

    ReplyDelete
  2. @Ina: Εεε μαα, εν κουτόχορτο νομίζουν που τρώμε; Έλεος πιον! Επήε να φκει τζιαι που πάνω. Τζίζας!!!

    ReplyDelete
  3. αφήνεις πίσω όλα οσα σε χαλούν και προχωράς! μια χαρά..

    ReplyDelete
  4. Πόσο δίκαιο έχεις! Κι εγώ εκνευρίζομαι με έτσι άτομα, που προσπαθούν να σε πείσουν πως εσύ έχεις την ανασφάλεια, ενώ ουσιαστικά εν εκείνοι που έχουν το πρόβλημα. Για να νιώθουν υπεροχή, το «παίζουν» τάχα μου φιλελεύθεροι και θεωρούν πως εν ο άλλος στενόμυαλος και πουριτανός! Αν ήταν τόσο cool τζαι άνετος, τούτος ο συγκεκριμένος που λέεις, δε θα είχε την ανάγκη της «σταθερής» και «μακροχρόνιας» σχέσης τζαι ταυτόχρονα να γυρεύκεται ποδά τζαι ποτζεί. Στόχος του, απ’ ότι φαίνεται, είναι να τονώνει τον ανδρισμό του, για τον οποίον μάλλον έχει αμφιβολίες! Οπόταν, καλά έκαμες τζι απομακρύνθηκες!

    ReplyDelete
  5. Έτσι σε θέλω κοριτσάρα μου! Δυναμική, δυνατή και συνειδητοποιημένη:)

    You can't go wrong ;) xx

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Blackface / Brownface

Σάκος του Μποξ

Μπούκσταγκραμ