Μια Μουντή Μεγάλη Τετάρτη

Μεγάλη Τεράρτη σήμερα τζιαι οι προετοιμασίες για το Πάσκα των Ελλήνων Πάσκα αρχίσαν να πέρνουν φωθκιά.

Τη Δευτέρα τη νύχτα ετρίψαμε το τυρί με τη μάδερ, ετοιμάσαμε το προζύμι, τα σταφιδάκια τζιαι το βασιλικό. Περιττό να αναφέρω ότι εξέρανε το σhέρι μου τρίφκε τζιαι να τρίφκεις τυρί.

Το τελευταίο διάστημα που άρκεψα τζιαι ξεμυτίζω έρκουμαι αρκετά αντιμέτωπη με το παρελθόν μου. Ήβρα μια συμμαθήτρια μου να δουλέφκει στα Στάρμπαξ τζιαι ας πούμε με τζίντην κορούα ήμαστα κάπου στα 12 χρόνια μαζί στο σχολείο. Το μόνο που είπαμε ήταν το πολλά πολάιτ 'Γεια σου, τι κάμνεις, είσαι καλά;' τζιαι έμειναμε ως τζιαμέ. Τζίνο έκαμε με να σκεφτώ πολλά τις επιφανειακές σχέσεις που είχα σχεδόν με ούλους τους συμμαθητές μου το καιρό που ήμουν έφηβη τον καιρό εκείνο

Μες το σπίτι είχαμε καμπόσες εντάσεις τις τελευταίες μέρες γιατί ήρτε παραφουσκωμένος ο λογιαριασμός της PrimeTel τζιαι της ΑΗΚ, τζιαι ο ντάντιο εγίνηκε πυρ και μανία. Μιας τζιαι οι δουλειές του εν τζιαι τζίνου πεσμένες, άρκεψε να νιώθει ότι πνίεται τζιαι ότι θέλει ένα χέρι "οινομικής" βοηθείας που τα υπόλοιπα μέλη του νοικοτζυρκού. 

Τζιαι ο κλήρος οφ κορς πέφτει πας την άνεργη!!!

Μιας τζιαι είμαι άνεργη αμέσως μπαίνω μπλακ-λιστ, είμαι αυτόματα ο σλάκερ μες το σπίτι (ασχέτως αν κάθε πρωί είμαι στο πόι που τες 8 τζιαι μάχουμαι οικιακές δουλειές - αλλά τζίνες εν μετρούν, όοοοοιιι) τζιαι είμαι η μόνη που πρέπει να βοηθήσει οικονομικά (ασχέτως αν ο μπρο ο οποίος έσhιει δουλειά εν συνεισφέρει οικονομικά μες το σπίτι). 

Γενικά αν τζιαι εν Μεγάλη Ευδομάδα εν νιώθω να διακατέχουμαι που ιδιαίτερα remorseful αισθήματα. 

Επληγώθηκα τζιαι καμπόσο γιατί έμαθα ότι η πρώην-μάνατζερ έσhιει κάτι υπάλληλους τωρά τζιαι τζίνες πέρνει τες τζιαι προφέσhιοναλ τριπς ενώ εμένα άφηνε με όπως τον κούκο μες το σhόουρουμ να κωλοβαρώ τζιαι να κάμνω παρέα με τους κάττους, αλλά δατς νοτ δε πόιντ. 

Νιώθω να ασφυκτιώ πολλά. Που δουλειές τζίφος. Όπου τζιαι να ψάξω είτε Ρώσικα θα ζητούν (αφού εφύαν οι Μπρίτισh ήρταν οι Ρώσοι τωρά) είτε θα θέλουν να έσhιεις κανένα Δοκτορά (το οποίο ακόμα παλέφκουμε το να το ξεκινήσουμε) είτε να έσhιεις εμπειρία στη διδασκαλία (μιας τζιαι αφού πρέπει να είμαι ρεαλίστρια το μόνο που μου μένει να κάμω πλέον μες τούντο νησί είναι να στραφώ προς τη διδασκαλία). 

Γενικά, λίο μουντο τούντο Πάσκα των Ελλήνων Πάσκα. Πόψε εν το Άγιον Ευχέλαιο που μου αρέσκει τζιαι καταλατρέφκω το πολλά γιατί σταυρώνει σε ο παπάς της Εκκλησhιάς με παμπακούδι τζιαι λάδι. Εν τέλειο το φίλινγκ. 

Ντάξει εν είμαι πολλά των παραδώσεων, αλλά έσhιει μερικά έθιμα που εν ωραία το Πάσχα. Όπως το να πάεις να προσκηνήσεις 7 Επιτάφιους την Μεγάλη Παρασκευή (να συνάξεις καμπόσα λουλούθκια που τους άλλους τζιαι να τα κάμεις ποτ-πουρί), να βάφεις τα αφκά κότζινα (έκαμνα το τζιαι στην μάνα Ίνγλαντ τούτο τζιαι εhιλαρώνουν μου πάντα αλλά ήταν ωραίο το αποτέλεσμα), να κάμνεις φακές με ξύδι την Μεγάλη Παρασκευή που συμβολίζει το ξύδι που εδώκαν του Τζίζους, να κάμνεις τες φλαούνες (αν τζιαι εν πολλά χρονοβόρα τζιαι πολύπλοκη διαδικασία)...τζιαι γενικά έτσι μικρο-έθιμα που κάμνουν τη διαφορά. 

Το ότι βλέπεις τζιαι συνέχεια στην Τιβί τζίντα ιστορικά έργα εν το κάτι άλλο. Ας πούμε ξέρω στα σίουρα ότι θα βάλουν το Μπεν-Χουρ, το Χιτών, το Δημήτριο και οι Μονομάχοι, τη Κλεοπάτρα τζιαι ένα σωρό άλλο που θυμίζουν Μεσοποταμία, Ανατολή, Αίγυπτο τζιαι Ισραήλ. Οφ κορς όπως είπαμε το αποκορύφωμα είναι ο Ρόμπερτ Πάουελ στο Τζίζους οφ Νάζαρεθ (που αν τζιαι εν εξαναήβρε μετά που τούτο δουλειά ο άνθρωπος γιατί εταυτίστηκε τόσο πολλά με τούντο ρόλο) παρ' όλα αυτά, 36 χρόνια μετά δεν όψεται κυπριακό πάσχα γουιθάουτ ιτ. Τζιαι όλως παραξένος, φέτος δείχνει το το ΡΙΚ1 αντί του ΑΝΤ1 που το έδειχνε τις προηγούμενες χρονιές. 

Σε γενικά πλαίσια, τζιαι λόγο καιρού, μια μουντή Μεγάλη Τετάρτη, με καμπόσες δουλειές τζιαι τρεχάματα. 

Αλήθκεια, εσάς αρέσκει σας το Πάσχα; Τζιαι αν ναι, τι σας αρέσκει; Ο Επιτάφιος, τα Δέκα Ευαγγέλια τη Μεγάλη Πέμπτη, το κοτζίνισμα των αφκών,ο Καλός Λόγος, το κρέας της Κυριακής; 




The Fray - How to Save a Life

Comments

  1. Αγαπώ το Πάσχα!
    Πολύ μικρή ετοίμαζα σακκίδιο κι έτρεχα να προλάβω παππού με γιαγιά,μην ανέβουν στο σπίτι τους στο χωριό,λάτρευα την ελευθερία εκεί,παιχνίδια με τα δευτεροξάδερφα που μαζεύονταν από παντού.Το μάζεμα των λουλουδιών για τον Επιτάφιο και το βάψιμο των αυγών.
    Αργότερα,πήγαινα με τη μάμα στο πατρικό της,να "μάθω" πως κάνουν φλαούνες-που δεν μ΄αρέσουν-,ουσιαστικά για να δοκιμάσω το τυρί αφού "εν μιτσιά και συγχωριέται". Μου άρεσε που έσμιγαν θείες,γιαγιάδες,να πλάσουν,να κάμουν,να ψήσουν.
    Η λειτουργία της Ανάστασης,η αγαπημένη μου. Πρώτη φορά την ακολούθησα στα ξένα,και τώρα προσπαθώ να μένω,αξίζει.
    Δεν ακολούθησα ποτέ το έθιμο των 7 Επιτάφιων, στην γειτονιά μας όμως συναντούνται οι επιτάφιοι των 2 εκκλησιών,και είναι αγαπημένη "βόλτα".
    Αυτό με τις φακές δεν το γνώριζα,κάνω το άλλες μέρες όμως,μετρά; :)))))))))))))))

    Για την ανεργία,υπομονή. Οι οικιακές δουλειές δεν ανταμοίβονται με μισθό αλλά τουλάχιστον δεν κάθεσαι.Η διδασκαλία με παιδιά μπορεί να σου αρέσει,ξέρεις να διηγείσαι όμορφα τις ιστορίες σου.

    ReplyDelete
  2. εν τρελλαίνομαι για το πάσχα..στους 7 επιταφίους πάω το μεσημέρι της Μ. Παρασκεύης με τις φίλες μου its sort of our tradition και μετά καταλήγουμε στα καλά καθούμενα για μπύρες.

    και εγώ unemployed..και κοντά στην νευρική κρίση..αλλά τι άλλο να κάνουμε εκτός απο υπομονή?

    ReplyDelete
  3. Εγόρασα το πρωί ένα ανανά μέλι. είσσε τζαιρό να έβρω έτσι ανανά. ο ανανάς δεν είναι πασχαλινό φρούτο, δεν ξέρω αν υπάρχουν πασχαλινά φρούτα. το Πάσχα παλιά πηγαίναμε στο χωριό. και τα καλοκαίρια το ίδιο. κατέβαινα στο χωράφι του Αη Νικόλα τζαι έκλεφκα ροδάκινα. μιλώ σου κάτι ροδάκινα μεγάλα ζουμερά μυρωδάτα. ελπίζω ο Άη Νικόλας να μεν μου κρατά κακία.
    φέτος στο χωριό πήγε η μεγάλη μου. δεν τη βλέπω να κλέβει ροδάκινα δεν της αρέσουν τα φρούτα.

    εμ ποια είπαμε ότι είναι η ερώτηση;

    ReplyDelete
  4. Μου αρέσει το κρέας της Κυριακής και οι αργίες. Α ναι και ότι το Πάσχα για εμένα σηματοδοτεί τον ερχομό του καλοκαιριού.

    Όσο αφορά στην οικονομική συνεισφορά, σαν να είσαι ολίγον θύμα άνισης μεταχείρισης σε σχέση με τον αδερφό σου? Λέω τώρα εγώ...

    ReplyDelete
  5. @thalassamov: Αααχ τι όμορφα που τα περιγράφεις. Ήδη μυρίζω τες πασχαλιάτικες λιχουδιές τζιαι τα λουλούδια. Εν πολλά όμορφο το χωριό έτσι εποχή. Ναι τζιαι εγώ στα ξένα επέτυχα τη λειτουργία της αγάπης, την Κυριακή του Πάσχα τζιαι ήταν πολλά ωραία.

    Ναι, μετρά γιατί τουλάχιστον κάμνεις τες φατζιές.

    Έλα μου ντε που κανείς δε σε προσλαμβάνει χωρίς εμπειρία και πως να βρω εμπειρία αφού δε με προσλαμβάνουν; Αυτό είναι το οξύμορον. =p

    @Rania: Ναι; Ήντα καλά κάμνετε. Εμείς κάμνουμε το με τη μάδερ. Εν τραντίσhιον, αλλά εν πολλά ωραίο έθιμο εν εν;

    Τζιαι εμένα βρε Ράνια μου. Μια απ'τα ίδια γιατί μουρμουρούν μου τζιαι καμπόσο τζιαι νιώθω εντελώς άχρηστη που εγίνηκα χάουσ-γουάιφ αλλά αφού δεν έσhιει τίποτε. Ξαναπροσπαθώ για UK πέρκι κάτσει τίποτε.

    ReplyDelete
  6. Οϊ τζαι μικροεθιμον οι φλαουνες... εν να φκει ο κωλος μας αυριο!
    Εκτος αν τες ψηνεις μες τον ηλεκτρικο τον φουρνο, που εν ευκολια.
    Εμεις ομως πυρονουμεν τον
    ξυλοφουρνον :)

    Καθε Πασχα, ξαναγεννιουμαι!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Blackface / Brownface

Σάκος του Μποξ

Μπούκσταγκραμ