Της ΤΣΑΚΡΑΣ το Ανάγνωσμα, Πρόσχωμεεεεεν...


        Σοφία Ορθοί τζιαι Τσάκρας, Ακούσωμεν του Αγίου Ευαγγελίου πρόσχωμεν. (πρόσχωμεν είπα τη κόρη μου, άνου πάνω, τι κάθεσαι σαν τη γαδάρα τζιαι κοιτάζεις το μόπαΐλ σου) Ειρήνη πάσι. (πάσσιν, πάσσιν εν λαλείς τίποτε).  Εκ του κατά Ιωάννην αγίου Ευαγγελίου, το Ανάγνωσμα (μπορεί τζιαι Ματθαίου εεεεεν είιιμαι σίιιιιιιουρόοοοος).  Πρόσχωμεν.
       Τῷ καιρῷ ἐκείνῳ, ἦλθεν ὁ Ἰησοῦς ἀπὸ Ναζαρέτ τῆς Γαλιλαίας τζιαι είδε συκέρτισμένος τα κωλόπαιδά εις την Ενόρια Αγίου Νικολάου επί Λεμεσούυυυυυυυυ...Καὶ εὐθέως εγύρισε τζιαι είπε "βρε ττακκουρρημμένα κοππελλούθκια ήντα που εν τούτες οι κακοουσκιές που κάααμνετε σιόρ"; Τζιαι τότε τα ττακκουρρημμένα κοππελλούθκια επολωηθήκαν ευθέως εις το Κύριο "Μέγας εἶ, Κύριε, καὶ θαυμαστὰ τὰ ἔργα σου, αλλά εμείς εβαλθήκαμε να τα ξεκάμουμεεεεε. Γι' αυτό εμείς τζιαι οι άλλοι οι αμπάλατοι φίλοι μου θα σύρνουμε τσάκρες κάθε θκιο λεπτάαααα δεκαπέντε μέρες πριν την Ανάσταση σου, Κύριε Ελέεισοοοον μαααςςς". Τζιαι αμέσως είπε ευθέως ο Ιησούς επί το αυτώ αμπάλατα κοππελλούθκιαααα, "Μα τέκνα του Πατρός μου, εχάσετε τον τέλειααααα! Βάλετε τες ζωές σας σε κίνδυνο, τζιαι τες ζωές των άλλων (για να μεν σας πω το τρεμουσhιό που σύρνει το Συσέγκιο κάθε που ακούει τσάκρα να εκρήγνεται); Έννα τα κάμετε πάλε γέριμα παλιοαμπάαααΑαααλατα  κοππελλούθκιαααα. Κάμετε τζιαι λίο  παμόοοοοοοοοο!"
       Τάδε είπε ο Ιησού τζιαι εγύρισσεεεε τη θεία ράσhιη του τζιαι έφυε για τη ψαρούπολη Γαλιλαία πέρκι έβρει να φάεεειιιι. Πρόσχωμεν.

Αγαπητοί Αναγνώστε/Αναγνώστριες,

Αφήνοντας πίσω μας τες αυτοκτονίες, τους καύσονες, τες ανεργίες, τες πείνες τζιαι τα γενικά μπλακ-άουτς ας παρέλθουμε σε άλλα.

Μόλις ακούσαμε του Θείου Ευαγγελίου το Ανάγνωσμα για τες...ΤΣΑΚΡΕΣ. Και σε αυτό το σημείο έχω να τονίσω τα εξής:

Τα γέριμα τζιαι τα σκοτείνα πιον με τες κωλότσάκρες σας. Που να τους πα και να τους σηκώ. Που να τους πέσει ο ουρανός εις τη τζεφαλή τους. Τα αμπάλατα. Τα μανοκκίκκιρα. Που παμό δε βρίσκουν. Μέρα νύχτα με μια κροτίδα στο σhέρι. Συνέχεια που τη μια κροτίδα στην άλλη. Σάννα τζιαι βάλλουν μας πόμπα οι Ρώσσοι (και λοιποί πρώην Σοβιετικοί και μη) μες το σπίτι μας. Να φοούμαστε να πάμε κοντά στην εκκλησhιά μπας τζιαι πετύχει  μας κανένα βλήμμα.

Που να ακριβώσουν τα γκαζούθκια τζιαι τα πυρομαχικά για να μεν μπορείτε να κάμνετε τις ηλιθιότητες που κάμνετε. Σαδιστές! Αρέσκει σας να βλέπετε ακρωτηριασμένα γυναικόπαιδα;

Τζιαι τα γέριμα για αστυνομία. Εν καλός ο φραπές σας την ώρα που κάθουνται τζιαι ανατινάσσουν την πόλη τα αμπάλατα σκολιαρόπαιδα; Κρίμας τα ριάλλια που μας πιάνετε. Φτου τζιαι ξανά φτου σας. Που εν ο νους σας την ώρα που οι μιτσίοι κάμνουν τους καουμπόυδες με τες τσάκρες; Δηλαδή αν το πιάσει η ΑΕΛ (το πρωτάθλημα, κύπελλο, μις γιούνιβερς γουοτέβερ ένας θεός ξέρει για τι μάχουνται να πιάσουν οι Αελίστες) τζιαι κάψουν την πόλη εσείς τι θα κάμνετε; Θα βλέπετε το νέο ανάλατο σίριαλ του Αλέξαντρου Ρήγα;

Να δούμε πόσα θύματα θα θρηνήσουμε πάλε φέτη. Τζιαι μετά λαλεί σου γιατί εν κοντέφκεις της Εκκλησhιάς το καλό λόγο. Μα εν καλος λόγος τούντο πράμα; Ντροπή.

Στα αμπάλατα κοππελλούθκια του Άι Νικόλα της Λεμεσού επί το Κυπριστάν έχω να πω , εσάς τζιαι στους αμπάλλατους φίλους σας μακάρι να σας αμπαροκληώναν μέσα για να μεν κάμνετε τούντες θηριωδίες που κάμνετε κάθε Πάσκα. Που χάρην εσάς τίποτε ΠΑΡΑ πάσχα εν ενι.

Γίνετε να έχω κάθε μέρα να ηρεμώ τριανταπέντε σhιλιάες φορές ένα κοτζιακάρικο σhιλούι γιατί κάθε που ακούει τσάκρα αντινάσσετε σαν το αππιητούρι ίσhια πάνω που το φόο της; Πως να της το εξηγήσω ότι εν κάτι αμπάλλατα βλήμματα σαν τζιαι του λόου σας που μαλακίζουνται μες τες γειτονιές προσπαθώντας να το παίξουν πελλοί τζιαι στο τέλος καταλήγουν να αυτο-ακρωτιριάζονται;

Μιλούμε αγαπητοί αναγνώστε τζιαι αναγνώστριες για αυτοκτονίες τζιαι πείνα τζιαι ανεργία κλπ κλπ τζιαι ξιχάνουμε να δώκουμε σημασία στους νέους μας, τους νέους του τόπου που ενώ εμείς φκαίνουμε να συκοφαντούμε τον τάδε και τον δώθε, τα κοππελλούθκια ολοένα τζιαι χάνουν τον έλεγχο.

Τζιαι κανένας εν γυρίζει τα γέριμα να τους πει ότι ο Ιούδας εν εκάηκε, απλά εκρεμμάστηκε!!! (tres banal)

Τζιαι θα ήταν καλλύττερα όι να επέμβει η Αστυνομία αφού γίνουσιν τα κακά, αλλά τωρά, δεκα μέρες πριν, γιατί τούτοι νομίζουν ότι η λαμπρατζιά εν εμπόλεμη ζώνη τζιαι ούλο τους το φραστρέισhον τζιαι το θυμό φκάλλουν τον πάνω στο "κάψιμο" του Ιούδα (τι σου μέλε να πάθεις τζιαι εσύ κακόμηρε Τζούντ).

Και πάνω σε αυτήν την "ευχάριστη" νότα, θα σας εγκαταλείψω να πάω να τσιγαρίσω κρεμμυδάκι για τες φατζίες γιατί αμέ τες έχω έτοιμες πριν το μεσομέρι, θα με κρούσει η μάδερ.

Καλό Σ/Κ σας εύχομαι όλους, μακριά που κροτίδες τζιαι αμπάλατα κοππελούθκια. Καλό καύσωνα να έχουμε (αλλά ελπίζω να μεν μείνει που τα τωρά τόση η πυρά γιατί ζήτω που εκαήκαμε - στην κυριολεξία) τζιαι για όσους εν εδοκιμάσαν προτείνω να πάσσιν στην Γερμασόγεια τζιαμέ που εν τα Στάρμπαξ που πίσω τζιαι άνοιξε νέο Ocean's Basket Restaurant (καλά μπορεί να μεν έχουσιν φρέσκο ψάρι αλλά εν ωραίο φαγάδικο) για να το δοκιμάσετε!

Μπον γουίκ-εντ έβρι ουαν!



Lana Del Rey - Born to Die
(είπα να το παίξω πολλά μέιν-στριμ αν τζιαι εβαρέθηκα να την ακούω παντού τη συγκεκριμένη αλλά πάει με το θιμ της ημέρας σόου...ιντζόι την Λάνα)

Comments

  1. Πρόσχωμεεεεεεεεεννννννννννννννν!

    ReplyDelete
  2. Εεε μααααα! =p

    Όι ψέμματα μου, όι έννι, πε μου τέκνον Ίνβιχτε, έννι?! =p

    ReplyDelete
  3. Εντομεταξύ ακούω και γω συνέχεια τζίνα τα μπουμ μπουμ και αναρωτιούμε τι σκατά γίνεται. Εξήχασα πως εκόντεψε το Πάσχα. Τωρά πως την βρίσκει κάποιος με τις τσάκρες σοβαρά εν το καταλάβω. Υπομονή και φέτος.
    (ατε ρε εστιατόριο πίσω που το σταρμπαξ εν το πήρεν το μάτι μου)

    ReplyDelete
  4. lol @ "Τζιαι κανένας εν γυρίζει τα γέριμα να τους πει ότι ο Ιούδας εν εκάηκε, απλά εκρεμμάστηκε!!! (tres banal)"

    μαννοκοπελλούθκια :/

    ReplyDelete
  5. Έχεις απόλυτο δίκαιο αδελφή Lucrezia

    Ινβίκτιος

    ReplyDelete
  6. Λοιπον Λου, σου δίνω 10 για την έμπνευση πίσω από το παραφρασμένο ευαγγελικό ανάγνωσμα :)
    Όσον αφορά τις τσάκρες, θα παραθέσω απλά δυο συμβάντα από προσωπική μου εμπειρία που έγιναν στο χωριό μου το Δάλι.
    1. Πριν 10 χρόνια, γνωστός μου, τότε 15χρονος, έφτιαχνε μόνος του αυτοσχέδια κροτίδα, παρά τις ανελέητες προειδοποιήσεις των σχολείων μας. Ανατινάχτηκε στο χέρι του και του αφαίρεσε τα 3 μεσαία δάχτυλα του δεξιού χεριού. Injury for life.
    2. Μόλις πέρυσι απερίσκεπτοι ροκόλοι έριξαν τσάκρα μέσα στην εκκλησία του χωριού, η οποία και εξεράγη κάτω από ένα σκαμνί στο οποίο καθόταν έγγυος γυναίκα 3 μηνών. Η ίδια η γυναίκα δεν έπαθε τίποτα, αλλά από το σοκ που υπέστη έχασε το μωρό της.
    Δεν νομίζω ότι χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός.

    ReplyDelete
  7. @Marilou:Ναι εν τσάκρες τζινό το μπουμ μπουμ που ακούεις συνέχεια. Υπομονή ναι, αλλά εν λιο απαράδεκτες τούτες οι καταστάσεις. Ας ελπίσουμε ότι ως το Μεγάλο Σάββατο εν θα γίνουν πιο έντονες οι καταστάσεις.

    @Ουφ!: Συμφωνώ απόλυτα. Εντελώς ανεγκέφαλα κοπελλούθκια, δυστυχώς.

    @Invictus: Αγαπητέ αδελφέ Ινβίκτιε, ευχαριστώ για την αδελφική συμπαράσταση. Πιάνεις του παλμούς μου! Φιλικούς χαιρετισμούς.

    @Seeker: Χαχαχα ευχαριστώ βρε Σίκερ να' σαι καλά για το 10ρι. :)

    Εεε μα είδες τζιαι εσύ που εμπειρία σου βλέπεις ότι εν εξωφρενικά τα πράγματα που κάμνουσιν τα κοπελλούθκια τη σήμερον ημέρα. Ειδικά τζίνο το περιστατικό που έγραψες για την έγκυο κοπέλα άφηκε με άφωνο. Ας πούμε ως πόττε θα συνεχίζει τούτη η κατάσταση; Έλεος πιον.

    ReplyDelete
  8. εν υποφέρεται η κατάσταση!φοούμαστε ως τζαι εκκλησία να πάμε! εκτές εξυπνήααν με 2 φορές..
    προσπαθώ να σκεφτώ ποιός ο λόγος..Εννε καθόλου μαγκιά εννε ωραίο θέαμα τζαι ο θόρυβος κουφανίσκει μας ;o
    να πω τζαι εγώ 2 περιστατικά που μου ετίχαν τζαι τζίνοι που τα εκάμαν αδυνατώ να καταλάβω τι εσκέφτουνταν..
    1ο τζαι πιο σοβαρό. είχε πολλη κόσμο στην εκκλησία τζαι ήμαστουν εξω κοντά στη πόρτα..εσηραν τσάκρα μεσα στα ποδια του ενος χρονού μωρού της ξάδερφης μου..1ος χρονού seriously? αν την επιανε? ή αν δεν επρολαβαίναμε να το πιάσουμε πάνω μας τζαι να φίουμε? τι θα εγίνετουν:(
    2ο εσήραν σε διπλοκάμπινο που επερνούσε που την εκκλησία.Ενα κομμάτι επετάκτηκε τζαι επίε πάνω στα μαλιά μου.Αποτέλεσμα να φωνάζω τζαι να βλέπω μπροστά στα μάτια μου τα μαλιά μου να καιγονται..τζαι εγελούσαν να με τους χαρακτηρίσω..
    Να μεν πω για τις φωτιές που προκαλούν..
    Ελυπήθηκα για την κοπέλα που έχασε το μωρό της:/
    εν πααει άλλο η κατάσταση αλλά η αστυνομία εν βλέπω να κάμνει κάτι..

    συγνώμη για το μεγάλο κομεντ:)

    ReplyDelete
  9. υγ. άρεσε μου πολλά το ευαγγέλιο που το άλλαξες:)))

    ReplyDelete
  10. εμείς δαμέ τίποτε εν ακούσαμε ακόμα..και λαώνουν και τους σκύλους..

    ReplyDelete
  11. @a tall girl: ΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧ!!! Παναγιά μου πόσο δίκαιο έσhιεις ψηλή μου. Καλά τζιαι εν έκαμες παράπονο στην αστυνομία για τούτο που σου εκάμαν. Τζιαι τα θκιο περιστατικά εν απαράδεκτα τζιαι κανονικά αν ήταν όντως επαγγελματίες οι αστυνομικοί θα εκάμναν τη δουλειά τους τζιαι θα εβάλαν τούντους ροκόλους στη θέση τους. Άκου μου τζι να κρούσουν το μαλλί σου. Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-Τ-Ο. Τζιαι καλά τζιαι επιάσετε τζιαι το μωρό αλλιώς μη κακό. Κύριε ελέεισον, ποττέ εν θα καταλάβουν το κακό που προκαλούν/μπορεί να προκαλέσουν τούτες οι ανοησίες τους.

    Καλό Σ/Κ ψηλή μου! :) xx

    @Rania: Είσαστε πολλά τυχεροί, σοβαρά. Που είσαι να μπει η Αγία Εφτομάδα. Θα αρκέψουν για τα καλά! Μπούχου μπούχου...

    Καλό Σ/Κ Ράνια μου. :) xx

    ReplyDelete
  12. epsalla to anti na to thkiavazo. :O

    ReplyDelete
  13. @Blog Skepseon: Την ώρα που το έγραφα να δεις πόση ψαλμωδία έππεσε - true story! =D

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Blackface / Brownface

Σάκος του Μποξ

Μπούκσταγκραμ