Those who can't DO, Teach!!!

Not true, not true. Επιάσαν με τα πεσσιμιστικά μου...πάλε. Αρχήσαν να βαρούν τα όργανα: "έβρε δουλειά, δραστηριοποιήθου, εν δύσκολα τα πράματα, ψάξε στο τομέα σου" (ασχέτως αν εν πράκτικαλι νον-εξζίστεντ στη μεγαλόνησο), ντου σάμθινγκ!!!".

Θα το πω ευγενικά: "Γονείς, μου πρήξατε τα"....κότσια, θα' λεγα. Τι ενομίσετε; Είμαι καμιά αθυρόστομη; Ακατάγνοτα σιόρ. Εγώ ποττέ. Ένιγουεϊς.

Ανάλυσα το το θέμα. Δεν είναι ότι εν θέλω να γινώ τίτσερ. Εν απλά ότι νιώθω ακόμα τζιαι στα 25χρόνια μου πως εν έχω τίποτε απολύτως να δώκω πάρακατω. Να σας δώκω εξάμπολ. Όταν ήμουν τα Χρίσμας πίσω στη μάδερ Ίνγκλαντ τζιαι εμαχούμασταν με την ίνγκλισh φριέντ να κάμουμε μιαν εργασία για το Στανισλάβσκι τζιαι τζίντον διαολεμένο τον Στρίμπεργκ (διαφορές, οιμοιότητες στον τρόπο διδασκαλίας τζιαι μέθοντ άκτινγκ τζιαι μπλα μπλα μπλα) ακόμα τζι' αν εκάμαμε μαζί πανεπιστήμιο, τζιαι η ίνγκλισh φριέντ τζιαι εγώ το ίδιο συγχισμένες ήμασταν. Ας πούμε σκέφτουμε, αν ακόμα εγώ νιώθω ότι έχω τόσα πολλά να μάθω (τζιαι όι μόνο πας τον Στανισλάβσκι αλλά τζιαι πας τον Σαιξπηράκο τζιαι του Χίτσκοκ τζιαι τον Μπέργκμαν τζιαι τόσους άλλους) τότε πως θα κάτσω μπροστά στο 7χρονο, το 13χρονο ή το 16χρονο τζιαι θα του πω, τωρά θα σε διδάξω! Αυτή είναι η μεγάλη μου απορία τζιαι ο μεγαλύτερος δισταγμός για να διδάξω.

Κατά τα άλλα είμαι πολλά συγχησμένη για το μέλλον μου. Που τη μια σκέφτουμε να αρχήσω να πέρνω την απόφαση μου να φύω πιο δυναμικά τζιαι να μεν ακούω κανενού τζιαι να αρχήσω να διαβάζω για να φύω ως το ερχόμενο καλοκαίρι αν θέλω να πάω να κάμω το διδακτορικό μου, που την άλλη υπάρχει ένα κρυφό μου αποθυμένο που θα ήθελα να δοκιμάσω: writing.

Εν γεγονός ότι τα αγγλικά μου είναι μπάι φαρ πιο καλά που τα ελληνικά μου. Γι' αυτό άλλωστε εσπούδασα τζιαι Αγγλική Λογοτεχνία. Απλά εν η γλώσσα μου τα αγγλικά. Εν είμαι σνομπ της ελληνικής γλώσσας ή οτιδήποτε. Αν μη τι άλλο. Απλά που πάντα εκφράζουν μου με παραπάνω ευγλωτία στα αγγλικά. Ήμουν πιο άνετη να εκφραστώ στα αγγλικά. Γι' αυτό τζιαι όταν επρωτοάρχησα να γράφω το βλογκ, επιέστηκα πολλά να εκφράζουμε στην ελληνική γλώσσα. Αλλά κάμνω το για να μεν τα ξιάσω έστω τζιαι τζίντα λία που ξέρω.

Ένιγουεϊ, πίσω στο γράψιμο (όι των παπουτσιών, το άλλο). Μεν με πείτε τέλια μπιτς αλλά που πάντα μου ήμουν καλή στο να κριτικάρω. Όι τόσο να κριτικάρω κόσμο, όσο να κριτικάρω θεατρικές παραστάσεις, ιβέντς, συναυλίες, ταινίες τζιαι βιβλία (αγγλικά πρέφεραμπλι).

Εσκέφτηκα πολλές φορές να γράψω διηγήματα, αλλά δεν μου εφκήκε πολλά το πεζό. Το ποιητικό εφκήκε μου παραπάνω (όπως θα δείτε και στο άλλο μου βλογκ το Αληθινά Ψέματα) αλλά τζιαι πάλε η ποίηση εν τζιαι δια σου ριάλλια να φάεις. Σεναριακά έχω πολλές ιδέες αλλά επειδή απογοητεύτηκα την πρώτη φορά που είδα πως δουλέφκουν μες το Κυρπιστάν ο "κύκλος" των σεναριογράφων τζιαι των σκηνοθετών, επαραίτησα έι λίτολ ττου σουν. Αν τζιαι οι ιδέες για αρκετές πρωτοποριακές σειρές υπάρχουν, τζιαι να την υλοποιήσω στο χαρτί απλά σκέφτουμε ότι κανένας εν θα μου δώκει σημασία τζιαι απλά κανένας εν θα τα κάμει fund (να ανοίξει τη πούνγκα του να δώκει ριάλλια δατ ις) γιατί εν πρότζεκτ που θα λογοκριθούν τζιαι που θέλουν ένα σέρτεν ρίσκο τζιαι μπάτζετ. Σόου, αν κρίνω με το πως θκιαλέουν τις κυπριακές σειρές στις μέρες μας (βλέπε σειρές του Τσιάκκα 'Λύκε Λύκε είσαι εδώ' - όι έφκήκε για τζυνιή - Άσπρα Μπαλόνια' - εν καφέ που ήταν τζιαι εξιάσετε - 'Το Τρίτο Σημάδι' - νομίζω ότι το πρώτο εν αρκετό για να κλαίω με μαύρο δάκρυ για τούντη κακογουστιά που αποκαλούν σειρά - 'Μηδέν' - όπως λέμε και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστες 010101010101010101? - 'Saint Γιολάντα' - σιγά μεν έννι τζιαι το Σάντα Μπάρμπαρα που το Γιάνγκ εντ δε Ρέστλες, κρυάδες) με τίποτε εν θα θκιαλέξουν μια σειρά που θέλει να δείξει ίσως το περιβάλλον τον εφήβων ή ίσως μια σειρά εποχής (τζιαι εποχής εν εννοώ τζίντες πατάτες που κάμνει συνέχεια το ΡΙΚ - βλέπε το 'Φούτπριντς ιν δε Σαντ'). Εποχής εννοώ πιο παλιάς εποχής....π.χ. Μεσσαίωνα, Αναγέννηση....τι στο καλό εγινίσκετουν στο Κυπριστάν τζίντες εποχές; Γιατί εν κάθουνται ποττέ μα ποττέ να σκεφτούν λιο δημιουργηκά.

Τέσπα, αφού απογοητεύτηκα τζιαι που την άποψη σεναρίου, είδα ότι είμαι καλή στο να γράφω κριτικές. Αλλά ποττέ μου εν το εβούρησα, εν το έψαξα, εν το ετζυνιήσα. Οι ίνγκλισh φριέντς μου το εκάμαν πόιντ άουτ τα Χρίσμας ότι γράφω πολλά καλά τζιαι ότι ίσως θα έπρεπε να το ψάξω λίο παραπάνω.

Γι' αυτό τζιαι αποφάσισα ότι ίσως θα πρέπει να αρχίσω να κάμνω ριβίου τζίνο που ξέρω καλύτερα. ΦΙΛΜΣ. Φυσικά η αδυναμία μου εν το θέατρο τζιαι τα βιβλία, αλλά 1ον) θέατρο δαμέ στο Κυπριστάν υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μεν ξαναπατήσω γιατί το να πω ότι εν τέλεια παπαριές ανκριέτιβ τζιαι απλά το ίδιο τσούρμο ηθοποιών να παραλεύνει στη σκηνή κάθε τρίμηνο, θα είναι άντερστείτμεντ τζιαι επίσης εν μπορώ να συγκρίνω μια παραγωγή όπου ο σκηνοθέτης εν ο Νίκος Χαραλάμπους τζιαι η πρωταγωνήστρια εν η Νιόβη Χαραλάμπους. Απλά εν κάθουμαι ούτε καν να συγκρίνω έτσι θεατρικές παραστάσεις με τζίνες που ανεβάζουν στο εξωτερικό. Τζιαι 2ον) βιβλία, τα παραπάνω που ξέρω τζιαι έχω θκεβάσει εν αγγλικά σόου οι παραπάνω δαμέσα είτε εν θα ξέρουν είτε απλά εν θα τους ενδιαφέρει. So films it is then!

Είχα την πλέον διαβολική ιδέα να αρχίσω ίσως ένα 3ο μπλογκ (ναι ξέρω επαράκαμα το, αλλά το 1ο μου έτσι τζι' αλλιώς εν τα ποιήματα μου, που τούντη περίοδο απλά εν έχω έμπνευση σόου εν το ανανεώνω προς το παρών) που θα γράφω στα αγγλικά! Ναι στα αγγλικά, γιατί σάννα τζιαι επολλοάφηκα τα να σκουρκάσουν τζιαι θα γράφω για τζίνο που ξέρω καλύτερα. Ταινίες. Όι σαχλαμάρικες τζιαι έτσι. Φυσικά θα σας διω πολλές "κουλτουριάρικες" (όπως τις λεν μερικοί) απλά τζιαι μόνο γιατί εν μου αρέσκει να προτείνω κάτι που σκοπό του έσhιει να κρούσει φαιά κύτταρα, αλλά θα έσhιει μέσα κινηματογραφικές ταινίες όλων των εποχών τζιαι τηλεοπτικές σειρές (κυρίως ξένες). Όταν λέω όλων των εποχών εννοώ που την αρχή που αρκέψαν οι Λουμιέρ μπράδερς την κινηματογράφηση το 1902 τζιαι έκαμασιν την πρώτη ταινία έβερ, το 'Ταξίδι στην Σελήνη' (Le Voyage Dans La Lune).

Με τη διδασκαλία δε ξέρω αν θα νιώσω ποττέ κόνφιντεντ ινάφ να το δοκιμάσω, αλλά σίγουρα ο τομέας που θα ήθελα αϊντίαλι να διδάξω δαμέσα εν υπάρχει με τίποτε. Ας πούμε βάλμε σε μια τάξη τζιαι πε μου να διδάξω film studies τζιαι ναι τότε θα έχεις χτυπήσει το τζακποτ. Αλλά επειδή οι πιθανότητες να διδάξουν μες το Κυπριστάν Film Studies εν αρκετά slim ως τότε απλά θα κοιτάζω να στείλω κανένα Βιογραφικό σε κανένα ιδιωτικό σχολείο για work experience σαν theatre teacher τζιαι που τζιαμέ τζιαι τζι βλέπουμε.

Το κινηματογραφικό μπλογκ, δε ξέρω πόσοι απο εσάς θα το ακολουθήσετε ή θα τα καταφέρετε να το αγαπήσετε, μιας τζιαι θα είναι σε άλλη γλώσσα με ένα αρκετά εξιδεικευμένο θέμα, αλλά όταν θα το κάμω launch/δημοσίευση θα το ανακοινώσω για να μου κάμετε ποδαρικό.

Ελπίζω να έχετε όλοι ένα καλό, ξεκούραστο, ηλίολουστο σαββατοκυρίακο, μαζί με τις οικογένειες τζιαι τους φίλους σας. Σι για ον Μάντεϊ.


Le Voyage Dans La Lune (1902)

Πι.Ες. Όποιος ξέρει για καμιά δουλειά που φέρει οποιοδήπτοε resemblance με τα προσόντα τζιαι τες ικανότητες μου (ποιές) είσαστε καλοδεχούμενοι να επικοινωνήσετε τζιαι προσωπικά μαζί μου.

Comments

  1. να το κάμεις..
    να το προσπαθήσεις....
    να το παλαίψεις...

    υ.γ. εγώ πάντως θα το παρακολουθώ...

    ReplyDelete
  2. Διορθωσ' με αν καπου καμνω λαθος, σε παρακαλω, αλλα το να διδαξεις την αγγλικη γλωσσα στην πρωτοβαθμια και δευτεροβαθμια εκπαιδευση, νομιζω, δεν συνεπαγεται και το να διαδαξεις Αγγλικη λογοτεχνια.

    ReplyDelete
  3. έχει point η grouta!

    να το κάμεις και νομίζω θα βρείς ανταπόκριση!
    και για βιβλία εγώ θα το επαρακολουθούσα..έχει πολλούς που διαβάζουν στα Αγγλικά δαμέσα και έξω που δαμέσα!

    Αναμένουμε..

    ReplyDelete
  4. Κάμε δοκτοράτο! Το Ανοικτό Παν προσφέρει μεταπτυχιακό στις θεατρικές σπουδές, μπορεί σε μια φάση να ανοίξει κάτι ή εκεί ή σε άλλο Παν (άμαν δεήσουν να κάμουν κ Σχολή Καλών Τεχνών) και να πιάσεις δουλειά. Μην το αφήσεις άμαν μπεις στη "βιοπάλη"(δάνεια κ υποχρεώσεις) σάστα κ γυράσιν!

    Αναμένω το μπλογκ!

    ReplyDelete
  5. ΥΓ-Ποιος σου είπε ότι δε διαβάζουμε αγγλικά βιβλία?! Διαβάζουμε!

    Απλά βιβλία όπως το Βάνιτυ Φαίαρ που θεωρείτε κλασσικό, εγώ δε μπορώ να το διαβάσω. Κάθε πρόταση σχεδόν θέλω λεξικό να την καταλάβω.

    ReplyDelete
  6. @Nonis: Εεε θα το κάνω. Θα το προσπαθήσω. Θα το παλαίψω. Θανξ για την εμψύχωση. Δεν έχεις ιδέα πόσο σημαίνει για μένα.

    @Σμιλί: Ευχαριστώ Σμιλί μου. Να' σαι καλά. :)

    @Grouta: Εμ, δε πολυκατάλαβα τι θέλεις να μου πεις με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το 1ο μου πτυχίο (BA Hons) είναι στο Drama & English (γενικό το English - both English Language & Literature). Αλλά αυτοί στο ΚΙΣΑΤΣ μόνο για τη Θεατρολογία με αφήσαν να καταθέσω. Για Αγγλική Λογοτεχνία σε ιδιωτικό έλεγα να προσπαθήσω εγώ. =p

    @Rania: Hahaha. I knew you'd be supportive Rania μου. I had a gut feeling you'd get the whole english thing. Θα το κάνω. Θα το ετοιμάσω, να το οργανώσω και θα το λανσάρω λίαν! :)

    @Ina: Awwwwww, Ina! Πολλά καλή η ιδέα σου για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Εν είχα ιδέα. Θανξ!!! Ναι αυτό έλεγα να κάμω. Δοκτοράτο, αλλά στην Αγγλία. Αλλά εν το ήξερα ότι κάμνουν τζιαι δαμέσα. Γκουντ θοτ.

    Υ.Γ. Χαχαχα, καλά άμαν σας άρεσε η ιδέα τζιαι για αγγλικά βιβλία να το σκεφτώ να το περιλάβω τζιαι τούτο μες το μπλογκ. Να γίνει κάτι σαν το Entertainment Blog. ;-)

    ReplyDelete
  7. Πάω σε και στοίχημα αν θέλεις ότι αν κάμεις το νέο μπλογκ η πρώτη ταινία που θα κριτικάρεις θα είναι το The Godfather (το 1ο εννοείται). ;p

    ReplyDelete
  8. @Seeker: Hahaha αν τζιαι εν η αγαπημένη μου ταινία, έννα αρκέψω κλασικά ναι αλλά θα το πάρω κάπως ποιο πατροπαράδοτα. (You know me awfully well I might add! Scary!) =p

    ReplyDelete
  9. ΟΚ δικο μου το λαθος. Εθεωρησα οτι το πτυχιο σου εν Αγγλικη Φιλολογια.
    Το ΚΙΣΑΤΣ διεπεται που πολλα... ιδιωτικα συμφεροντα ;/

    ReplyDelete
  10. @Grouta: Χαχαχα no worries Γρούτα μου. Ναι έσhιεις απόλυτο δίκαιο για το . Δυστυχώς έτσι έννι τα πράματα. Αλλά είδωμεν. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Blackface / Brownface

Σάκος του Μποξ

Μπούκσταγκραμ