Sex Education & Free Contraception

==

Καλημέρα συμπλόγκερς τζιαι συμπλογκέρισσες μου.

Σήμερα θέλω να θίξω και να σφίξω ένα θέμα που μπορώ να πω απασχολεί με αρκετά. Ασχολήθηκα τζιαι στο παρελθόν με τούντο συγκεκριμένο θέμα, αλλά ποτέ μου εν έκατσα να το αναφέρω στο βλογκ, γιατί ίσως εν είχα το θάρρος σας.

Αλλά μιας τζιαι εθκέβασα την προηγούμενη εφτομάδα τούτο τζιαι τούτο, είπα ότι ήρτε ο καιρός να τα χώσω λίγο μιλήσω για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην μεγαλόνησο τζιαι γενικά για την δωρεάν αντισύλληψη.

Για να είμαι απολύτως ειλικρηνής δεν ξέρω τζιαι πολλά για το τι γίνετε στα σχολεία στην μεγαλόνησον την σήμερον ημέραν μιας τζιαι είμαι λίο πανάρχαια τζιαι αποφοίτησα πριν οχτώ χρόνια που το χάι σκουλ αλλά στις μέρες μου τον καιρό εκείνο για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση μας εκάμναν στην 3η Λυκείου, δηλαδή όταν ήμασταν πλέον 17χρονών τζιαι οι παραπάνω κορούες εξέραν να λειτουργήσουν το αντρικό όργανο καλύτερα τζιαι που τα ίδια τα αγόρια. Εσυνάαν τες κορούες ΜΟΝΟΝ μες σε μιαν αίθουσα για να του μιλήσουν ιμίσh για τη σεξουαλική πράξη, παροτρύνωντας μόνον τις κοπέλες να εν προσεχτικές πας το θέμα, ενώ τα αγόρια της ηλικίας μας τζίντην μέρα εκάμναν το κατοστάρι τους (δηλαδή επέρναν τους να πάρουσιν μιαν γλύκα του πως θα ήταν ο στρατός), σάννα μου τζιαι τα μπόυς εν ήταν αναγκαία να ξέρουσιν τζιαι τζίνοι πως τζιαι τι πρέπει να προσέχουν στην σεξουαλική πράξη.

Τέσπα, όταν επία φοιτήτρια εις την μάνα Ίνγλαντ, έμεινα με το στόμα ανοιχτό όταν είδα πόσο όπεν ήταν τζικάτω στο θέμα σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία τζιαι το πόσο πολλά επροσπαθούσαν να βοηθήσουν στην δωρεάν αντισύλληψη. Το σκεπτικό τους τζιμέσα, σε αντίθεση με τη μεγαλόνησο είναι, "if you can beat them join them", εννοώντας αντί να τους απαγορέφκεις τζιαι να τους φοητσιάζεις ενάντια τούντου θέματος, τουλάχιστον προσπάθα να τους μιλήσεις αντικειμενικά με το τι έχουν να αντιμετωπίσουν, να προσπαθήσεις να τους δώκεις τις κατάλληλες συμβουλές πως μπορούν να προφυλαχτούν που διάφορες αρρώσκειες τζιαι ανεπιθύμειτα baby bumps, τζιαι τέπσα να είσαι ανοιτχός τζιαι συζυτήσιμος επί του θέματος 'σεξουαλική πράξη' τζιαι οτιδήπτοε συνεπάγεται μαζί με τούτο. Τζιαι εν τόσον όπεν αμπάουτ ιτ ποτζί που μώλις μπεις σε ένα ιατρικό κέντρο (ή ακόμα τζιαι στην αρχή κάθε ακαδημαΐκής χρονιάς) διούν σου δωρεάν προφυλακτιά. Σάν να σου λαλούσιν 'αν θα κάμεις σεξ, τουλάχιστον μπι σέιφ', που εν πολλά πιο σωστή στάση παρά να μεν σου πει ο άλλος τίποτε τζιαι να χάσκεις επί του θέματος.

Δαμέσααααααα...πλύρη μεσάνυχτα. Όι μόνον δεν ενημερώνουν σωστά τα κοπελούθκια, αλλά αφήνουν τα τέλεια στο έλεος τους, τζιαι μιας τζιαι ζούμε σε μια πολλά γρήγορα αναπτυσσώμενη εποχή όπου το σεξ στο διαδύκτιο τζιαι οπουδήποτε αλλού δίνει τζιαι πέρνει, τα κοπελούθκια μεινίσκουσιν ξαπόλυτα να κάμνουσιν της κκελλές τους χωρίς να ξέρουν τζιαι να είναι προετοιμασμένοι για τους κινδύνους.

Η μάδερ στο ντέι τζομπ της είναι καθηγήτρια κομμωτικής τζιαι αισθητικής σε πράιβεΐτ σχολή τζιαι δε φαντάζεστε πόσες φορές ήρτε χόουμ τζιαι είπε μου ότι συνέχεια οι μαθητές της (που έσhιει ηλικίες 14+) έρκουντε τζιαι ρωτούν την απορίες για το σεξ. Τζιαι τούτο όι μόνο που κορίτσια αλλά τζιαι που αγόρια σας παρακαλώ. Τζιαι μαζί με τη θεωρία της τρίχας τζιαι του καλλοπισμού η μάδερ συμπεριλαμβάνει σε κάθε έτος θκιο μαθήματα για να τους κάμει SexEd (Sexual Education).

Ένα που τα πρότζεκτ του Μάστερ μου ήταν να κάμουμε μια δίλεπτη ταινία. Το σενάριο που εθκιαλέξαμε ήταν όσο αφορά την δωρεάν αντισύλληψη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η υπόθεση της ταινίας μας δείχνει μια νεαρή κοπέλα η οποία μάλλον υποπτεύετε ότι εν έγκυος τζιαι δείχνει μας την αγωνία τζιαι το frustration που περνά τζίντο ανάμιση λεπτό όσπου να μάθει αν είναι έγκυος ή όι. Το πόιντ της ταινίας είναι να μεν φτάσει ως τζιαμέ το θέμα ιν ρίαλ λάιφ. Να προωθείτε μια σωστή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία, να παρέχεται δωρεάν αντισύλληψη τζιαι συμβουλές που ειδικούς στα σχολεία έτσι ώστε οι νεανίδοι τζιαι οι νεανίδες άουτ δεαρ να μεν την πατήσουν.

Τζιαι το πόιντ είναι αφού παρέχεται τούτη η σωστή αντιμετώπιση επί του θέματος 'σεξουαλική πράξη' να είμαι ενήμερος για τις συνέπειες. Ήντα πόσες φορές άκουσα που το καιρό που ήρτα πίσω εις την μεγαλόνησο (τζιαι μόνο θκιο χρόνια έννι νάου) ότι επίε η μιά τζιαι η άλλη τζιαι εκάμασσιν έκτρωση γιατί εν εχρησιμοποιήσαν προφυλακτικό ή εν επήραν τις κατάλληλες προφυλάξεις επειδή εν ηξέραν. Πάμπολες ιστορίες. Πάμπολες εκτρώσεις. Μερικές (εν ξέρω να μιλήσω με ποσοστά σε τούντη περίπτωση) που τούτες εκτρώσεις είναι τζιαι αναγκαστικές που τους ίδιους τους γονιούς.

Δηλαδή για να καταλάβω. Πρέπει να είμαστε περήφανοι που ζούμε σε μια χώρα όπου τα παιθκιά μας εν μεγαλώνουν με τη σωστή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση τζιαι δε ξέρουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τζιαι μετά αφού φτάσει τζιαι γίνει το κακό φταίουμε τα τζιαι που πάνω τζιαι βάλουμε τα να στραφούν προς την έκτρωση;


Δε ξέρω κατά πόσο θα έβρει σύμφωνους τους πλείστους απο σας το θέμα που προσπαθώ να προωθήσω - Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στα Σχολεία τζιαι Δωρεάν Αντισύλληψη - μιας τζιαι δαμέσα υπάρχει μια νοοτροπία του τύπου 'ήντα άμαν τους δώκουμε δωρεάν αντισύλληψη εν τζιαμέ που έννα αρκέψουν να τρίφκουν το πιπέρι παραπάνω' ή 'σιώπα τζιαι εν μιλούμε για έτσι θέματα' νομίζωντας ότι άμαν εν θεικτούν εν θα γίνουν θέμας τζιαι μερικούς μήνες μετά θωρούμε ήντα αποτελέσματα έχουμε όταν βλέπουμε ολοένα τζιαι περισσότερες νεαρές κοπέλες στα ιατρικά κέντρα περιμένωντας το γυρί τους για να κάμουσσιν έκτρωση το κοπελούι που δεν ηξέραν ότι εμπορούσε να έρτει.

Μιας τζιαί είπα το τζιαι στο βλογκ της Ranias ότι είμαι περισσότερο υποστηρικτής πάντα της επιλογής δηλαδή Pro-Choice τζιαι όι Pro-Life, δηλαδή υποστηρίζω το δικαίωμα του κάθενου να θκιαλέξει το τι θα κάμει άπαξ τζιαι αγκαστρώθηκε με το δικό του το μωρό τζιαι το δικό του το κορμί, παρ' όλα αυτά είμαι επίσης υποστηρικτής του ότι πρέπει να δίνονται τζιαι οι σωστές πληροφορίες τζιαι οι κατάλληλες συμβουλές για να μεν φτάνουν οι περισσότερες κοπέλες σε έτσι δίλλήματα τζιαι εν κρίμα.

Θα τελειώσω κάπου δαμέ γιατί δε ξέρω πως θα μπορούσε να αλλάξει τούτη η νοοτροπία που επικρατεί δαμέσα, ίσως endorsement of SexEd σε νεαρές ηλικίες π.χ. που τα 14+ τζιαι όι που τα 17+ γιατί εν πλέον ττού λέιτ καθώς τζιαι επίσης όι μόνο πληροφόρηση για τη σεξουαλική πράξη προς τα θηλυκά αλλά τζιαι προς τους αρσενικούς, αλλά λίο χλωμό το βλέπω σόου απλά θα πω τζιαι θα παροτρύνω τες μαμάδες με έφηβες κόρες τζιαι γιούδες να εν πιο ανοιχτοί επί του θέματος, να μιλούν στα παιθκιά τους για το σεξ, να μεν ντρέπουνται γιατί εν εν κάτι που πρέπει να κάμεις το παιδί σου to be shamed about it.

It's the most natural thing in the world, and like so many other things you gotta talk to them about it and advice them on how they can take the right precautions.

Εμεγάλωσα σε ένα πολλά σεξουαλικά φιλελεύθερο σπιτικό, με τη μάμα μου πάντα να μου μιλά για το σεξ που την ηλικία που ήμουν 12+ τζιαι σας παρακαλώ επειδή μου ελάλε για το σεξ τζιαι εξήγαν μου για τζίνο όταν ήρτε η ώρα να το κάμω τζιαι πρώτη φορά δεν εφοήθηκα, αντιμετώπισα το τζιαι επήρα τζιαι τις κατάλληλες μεθόδους προστασίας. Ήξερα πως να προστατέψω τον εαυτό μου. Τζιαι επειδή ήξερα ότι είχα τζιαι τη κατανόηση της μάδερ επί του θέματος δεν ένιωσα ποττέ την ανάγκη να το κάμω ούτε στα 14, ούτε στα 16, ούτε στα 19 αλλά ούτε τζιαι στα 22. Ήξερα ότι θα έρκετουν φυσικά τζιαι όταν θα έρκετουν θα ήμουν έτοιμη να το αντιμετωπίσω κατάλληλα.

Γι' αυτό να μιλάτε για το σεξ. Εν εν κακό. Εν κακό να το χώνεις τζιαι ύστερα να βουράς με τη γκαστρωμένη σου τη κόρη ή τη γκαστρωμένη κοπελούα του γιού σου τζιαι να γυρέφκεις το λάθος.

Pro-SexEd + Pro Free Contraception

Υ.Γ.Το βίντεο που ακολουθεί εν η ταινία μικρού μήκους που εκάμαμε τον καιρό του Μάστερ μου που προωθεί τους νέους/νέες να λαμβάνουν δωρεάν αντισύλληψη. Ελπίζω να σας αρέσει.

Καλήν εφτομάδα έβριμπόντι!


A Very Long Wait - MAFTVP 2007/08 - UNIVERSITY OF BRISTOL

Comments

  1. Από όσο γνωρίζω ο μοναδικός φορέας που ασχολείται με αυτά τα θέματα είναι εθελοντικός και επιβιώνει με δωρεές, δυστυχώς το κράτος δεν... Πιο κάτω σου βάζω την ιστοσελίδα του.

    http://www.cyfamplan.org/FamPlan/page.php?pageID=1&langID=13

    PS:Pls remove the word verification

    ReplyDelete
  2. Εγω δεν θα περιμενω απο το σχολειο. Ηδη εξηγησα τους ορισμενα πραματα που μπορουν να καταλαβουν στα 9, 10, μεγαλώνοντας θα τους μιλώ και πιο ανοικτα.

    ReplyDelete
  3. (Εξαναγραψα κομεντ αλλα εν το δημοσιευσε για καποιο λόγο.)

    Εν θα περιμενω απο το σχολειο. Θα αναλάβω εγώ αυτο το θεμα. Ηδη πεντε πραματα που μπορουν να καταλάβουν είπα τους τα.

    ReplyDelete
  4. Ατε ρε... μα εν καμνουν σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση πιο νωρις?
    Ιντα εμας, προ αμνημονευτων ετων, τζι εκαμναν μας στην Γ' Γυμνασιου. Ηταν μια ωρα, νομιζω, μονο, που συμπεριλαμβανετουν στο μαθημα της βιολογιας. Βασικα εκαμναμεν ανατομια των γεννητικων οργάνων τζαι επαραθεταν μας τις μεθοδους αντισυλληψης, εντελως επιγραμματικα.

    ReplyDelete
  5. συμφωνώ οτι πρέπει να διδάσκεται και σε πιο νωρίς στα σχολεία αλλά συμφωνώ με την Σμιλί..οι γονείς εν πρέπει να βασιστούν στο οτι τα μωρά τους εννά τα μάθουν στο σχολείο. Πρέπει να τα προετοιμάσουν οι ίδιοι για τούντο θέμα και νομίζω οτι η νεότερη γενιά εν αρκετά open-minded και μιλά πιο εύκολα στα μωρά.

    At this day and age εν πολλά sad να υπάρχουν ακόμα γονείς που δεν αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα του sex education και το πόσο σημαντικό είναι να μάθουμε στα κοπελούθκια μας πως να προστατεύσουν τον εαυτό τους..

    ωραίο το βιντεάκι btw..

    ReplyDelete
  6. @Ina:Θανξ Ina μου για την ιστοσελίδα. Το θέμα είναι να συμπεριλάβουν οτιδήποτε κάνει αυτός ο εθελοντικός φορέας και στα σχολεία. Αλλά που η κυβέρνηση. Θανξ και για το word verification. Έκαμα το. Ελπίζω να εδούλεψε! ;-)

    @Σμιλί: Το καλύτερο πράμα που κάμνεις Σμιλί μου. Να τους μιλήσεις εσύ που είσαι μάμα τους. Τούτο εν το πιο σημαντικό!

    @Grouta: Ναι Γρούτα μου. Ακριβώς τούτο που λαλείς εκάμαν μας το τζιαι εμάς στην Α'Λυκείου στο μάθημα της βιολογίας τζιαι η μισή (αν όχι και όλη) τάξη εχασκογέλαν τζιαι εκάμναν χαβαλέ αντί να δώκουν σημασία.

    @Rania: Θανξ Ράνια μου! Ναι τζι' εγώ θα συμφωνήσω με τη Σμιλί, γιατί τζιαι μένα αν δεν εκάθετουν η μάδερ να μου μιλά για τούντα πράματα εν θα είχα ιδέα. Αν επερίμενα που τα σχολείαααα....

    Ναι είναι πιο ανοικτόμυαλη η νέα γεννιά αλλά, αφού έξω που τα σχολεία μιλούσιν για τούτο γιατί εν μιλούσιν τζιαι μες τα σχολεία για το sex education? Τόσο σεμνότυφοι είμαστε τελικά;

    Σhαίρουμε που σου άρεσε το βίντεο! ;-) xx

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Blackface / Brownface

Σάκος του Μποξ

Μπούκσταγκραμ