Παγωμένος Πλανήτης aka Frozen Planet

=
Ξέρω ότι σας επέλλανα με τις οπτικοακουστικές μου προτάσεις τελευταία, αλλά τα γέριμα, αφού δεν ηφκαίνω πόξω που το σπίτι να κάμω τζιαι τίποτε με τούντον κωλότζιαιρό. Σόου, έτσι απρόσμενα, επιτέλους έκατσα το κωλί μου κάτω εχτές τη νύχτα τζιαι μαζί με τον κάζιν εβάλαμε να δούμε το πρώτο επεισόδιο του Παγωμένου Πλανήτη aka το Frozen Planet που εμεταδώθηκε που το BBC One στα τέλη του περασμένου Νιόμβρη.

Το Frozen Planet είναι ένα εξαιρετικό ντοκυμαντέρ (τζιαι δε θα με δείτε να συστήνω πολλά συχνά ντοκυμαντέρ μες τούντο βλογκ) που μας δείχνει τον Sir David Attenborough (το μικρότερο αρφούδι του εξαιρετικού ηθοποιού/σκηνοθέτη/παραγωγού Sir Richard Attenborough) που για μια ακόμα φορά εταξίδεψε στη άκρη τη γης για να μας δείξει, τζιαι ίσως για να μας δώκει λίο αγουέαρνες, για τα άγνωστα μέρη του πλανήτη μας.
Τούντην στράτα εταξίδεψε προς την παγωμένη πλευρά του πλανήτη μας: (τζιαι ο λόγος που λαλώ 'τούντη στράτα' εν επειδή έκαμε τζιαι στο παρελθόν παρόμοια ντοκυμαντέρ) aka την Γροινλανδία, την Ανταρτική τζιαι το Βόρειο Πόλο. Με το πλήρωμα του εμείνασιν τζιαμέ περίπου στα 2,5 χρόνια προσπαθώντας να κινηματογραφήσουν τες διάφορες εποχές τζιαι τις αλλαγές στο κλίμα τζιαι την περιοχή.
Τούντα συγκεκριμένα μέρη του πλανήτη μας σπάνια εξερευνούνται με τόση λεπτομέρια τζιαι εμπάθεια. Ο Sir David Attenborough εκατάφερε μέσα σε οχτώ επεισόδια όι μόνο να τραβήσει το ενδιαφέρον τον αγαπητών μπρίτισh αλλά να τους κάμει (έστω τζιαι λίο) να καταλάβουν ότι ο πλανήτης κινδυνεύει...επικίνδυνα.
Μέσα που τούντο ντοκυμαντέρ θα δείτε μιαν πλευρά του πλανήτη μας που σπάνια βλέπει ο άνθρωπος στη ζωή του. Τζιαμέ η φύση γίνεται ένα με τα ζώα. Η επιβίωση εν ένα λυσασμένο παιχνίδι που παίζουν τα ζώα μεταξύ τους.'Survival of the fittest' όπως είπε και ο αγαπητός Δαρβίνος.
Θα δείτε διάφορα μέρη αλλά και σε όλες τους τις εποχές. Εκαταφέρασσιν μαζί με το πλήρωμα του να κινηματογραφήσουν όλες τις εποχές του χρόνου δείχνωντας μας έτσι την ραγδαία αλλαγή στο κλίμα. Ο Sir David Attenborough προσπαθεί να σημάνει τον κόδωνα του κινδύνου ότι ο πλανήτης μας εν πάει καλά. Με το λιώσιμο τον πάγων τζιαι την ραγδαία αλλαγή στο κλίμα (ειδικά σε τούντες περιοχές) πρέπει να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο που μεταχειριζόμαστε τον πλανήτη τζιαι τους φυσικούς του πόρους.
Τούντο εν ένα εξαιρετικό ντοκυμαντέρ σε οχτώ μέρη. Θα το έβρετε λίο δύσκολα στην Κύπρο τζιαι το ίντερνετ γενικά. Για όσους ενδιαφέρονται να το δουν θα επρότεινα να γινούσιν είτε ίντερνετ χάκερς (αλλά μιας τζιαι ζούμε σε επίσης δύσκολες εποχές με το ίντερνετ εν θα το εσύστηνα) ή απλά να επισκεφτείτε την www.amazon.co.uk όπου μπορείτε να έβρετε τζιαι το βιβλίο καθώς τζιαι το DVD της σειράς.
Μπορεί να μεν εν ιδιαίτερα τζιαιρός για περαιτέρω έξοδα, άι νόου, αλλά σας το εγγυούμαι είναι μια σειρά που απλά σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό, τζιαι τούτο όι μόνο για το μέγεθος της δουλειάς που εκάμασσιν ο Sir David Attenborough τζιαι το πλήρωμα του, αλλά για το πόσα πράματα εν ξέρουμε τελικά για τον πλανήτη μας.
Απλά μια προειδοποίη σε όσους θα κάτσουν να το δουν: υπάρχουν πολλές σκηνές ζωικής βίας (το survival of the fittest που ελέαμε) τζιαι μπορεί να ενοχλήσουν ή τζιαι να μεν αρέσουν. Παρ' όλα αυτά keep in mind ότι this is the circle of life τζιαι δεν εκάμαν μοντάζ τίποτε για να δείξουν πως πραγματικά είναι τα πράγματα σε τζίντες περιοχές.

Θα σας αφήκω με το τραίλερ της σειράς. Για όσους θα το δουν ελπίζω να το απολαύσουν. Για όσους εν τους αρέσκουν τα ντοκυμαντέρ απλά θα πω 'touche' ούτε εχώ είμαι ιδιαίτερη φανς τους, μιας τζιαι είμαι πολλά picky πας σε ντοκυμαντέρ. Για όσους θέλουν να το δουν τζιαι δε θα τα καταφέρουν, είμαι σίγουρη ότι ίσως (ας ελπίσουμε) ότι το αγαπητό μας ΡΙΚ θα κάμει συμφωνία με το BBC One τζιαι θα πιάσει τα δικαιώματα προβολής του τζιαι θα μεταδοθεί τζιαι στο Κυπριστάν λίαν.

Εύχομαι καλό σαββατοκυρίακο σε όλους, ελπίζουμε με ήλιο τζιαι ξεκούραση. And here's to a healthier planet...


Frozen Planet - BBC One - November 2011 - Sir David Attenborough - BBC Bristol Productions & The Open University.

Comments

  1. Ακούγεται ενδιαφέρον πάντως.

    ReplyDelete
  2. @Σμιλί: Ναι είναι πάρα πολύ καλό ντοκυμαντέρ. :)

    Καλό Σ/Κ Σμιλί μου.

    ReplyDelete
  3. Εν φοβερά τούντα ντοκυμαντέρ.
    Δεν θα ξεχάσω μια φορά, ένα πιγκουϊνο που εγύρεψε να διεκδικήσει τη θηλυκιά που έναν άλλο. Ο 2ος πιγκουίνος τον είχε νικήσει αλλά δεν έμεινε μόνο στη νίκη. Τον κυνήγησε μέχρι που του έδωσε το τελειωτικό κτύπημα.

    ReplyDelete
  4. Περκει το δειξει κανενα που τα θεματικα της NOVA.

    ReplyDelete
  5. @HeatJo: Ναι εν απλά φαντασμαγορικά έτσι ντοκυμαντέρ. Αν σου αρέσκουν τζιαι είδες τζιαι στο παρελθόν θα το λατρέψεις τούτο.

    @Grouta: Ναι μπορεί. Συνηθίζουν το να δείχνουν έτσι ντοκυμαντέρ η Nova. Ή κανένα ντισκάβερι. Τώρα να δούμε. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Blackface / Brownface

Σάκος του Μποξ

Μπούκσταγκραμ