Απορία!!!




Αγαπητοί μου συν-μπλόγκερς τζιαι συν-μπλογκέρισσες,

Θέλω τη γνώμη σας, τη συμβουλή σας, τη σοφία σας για κάτι που με απασχολεί πολλά κοντά στη καρκιά μου.

Σε 2 μέρες, η κορούλα μου, το σκυλάκι μου, ο άνθρωπος μου (μεταφορικά) θα κάμει εγχείρηση για στείρωση τζιαι θέλω την άποψη σας (για όσους ξέρουν) εάν εν καλά που θα κάμω.

Προσωπικά άρκεψα τζιαι θκιεβάζω πολλά τζιαι μες το ίντερνετ αλλά τζιαι βιβλία τζιαι ούλοι συστήνουν την εγχείρηση που την άποψη ότι αν δεν έσσιεις σκοπό να αφήκεις το σκυλάκι να αναπαράγει το είδος της – τζιαι αν είναι ειδικά θηλυτζιά – τότε το καλύτερο – από ιατρικής άποψης είναι  να κάμει την εγχείρηση.

Ο τζύρης μου φοητζιάζει με συνέχεια, τζιαι ναι ντάξ με το δίκαιο του. Με το χαμό του μωρού μας, της Συσούλας μας, είμαστε ούλοι νάκκο μες το σπίτι ευάλωτοι πας το θέμα. Το να βάλεις ειδικά ένα μικρό κουτάβι κάτω που το μασhαίρι εν εν τζιαι ότι πιο ευχάριστο.

Πλας αγχώνει με γιατί δε παύει να είναι εγχείρηση σόου ντάξ όλα παίζουν. Τζιαι τούτο φοητζιάζει με ακόμα παραπάνω.

Εσάς ποια  εν η γνώμη σας επί του θέματος ‘στείρωση’ στους σκύλους/ζώα γενικά?






Αλκίνοος Ιωαννίδης & Τζίμης Πανούσης - Εγώ και εσύ μαζί



Comments

  1. Α δεν μπορώ να βοηθήσω. εμείς έχουμε γιούδες τζαι ως γνωστό οι άντρες γαμούν τζαι ρέσσουν :) :)

    Σοβαρά πάντως, δεν άκουσα κανένα πρόβλημα που τους γνωστούς που στείρωσαν τες τετράποδες κόρες τους.

    τωρά για το αν πρέπει ή όχι... Πιστεύκω εν κρίμα τα ζώα να τους κόφκουμε το σεξ. αλλά που την άλλη παρά να γεμίζει ο τόπος αδέσποτα, καλύτερα η στείρωση.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Για να είμαι ειλικρινής εν εσκόπευα να την βάλω να κάμει μωρά τζιαι επειδή την Σύσσι εν που πυόμυτρα που την εχάσαμε (ανάμεσα σε άλλα) που το εμίλησα τζιαι με κτηνίατρους είπαν μου εν καλύτερη η στείρωση τζιαι εν τζιαι πιο υγείες για την ίδια.

      Θάνξ για το κόμεντ. Τουλάχιστον ξέρω ότι δεν πρέπει να ανυσηχώ τόσο πολλά. :)

      Delete
  2. Εξ όσων γνωρίζω από κουβέντες με φίλους που έχουν σκυλιά, τα θηλυκά είναι καλύτερα να τα αφήσεις να γεννήσουν μια φορά και μετά να τα στειρώσεις γιατί μπορεί να εμφανίσουν διάφορα προβλήματα μελλοντικά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χμμμ απ'όσα εδιάβασα εν καλύτερα λαλούν να την κάμνεις πριν καν την 1ην περίοδο της.

      Delete
  3. Όταν είχα γάτα, την άφησα και γέννησε μια φορά και μετά τη στείρωσα για να μην ταλαιπωρείται απο τις γέννες. Λυπούμαι τα τα καημένα να μην νοιώσουν τη χαρά της μητρότητας...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι ίσως να εν κακό να τους στερείτε τούτο αλλά επειδή εν θα την έβαλα να κάμει μωρά ούτως ή άλλως εν εν καλύτερα να κάμει την εγχείρηση?!?

      Delete
  4. Κοίτα, ως γνωστόν δεν είμαι "ζωόφιλη" με τον τρόπο που λέγεται ο όρος.
    Και ξανα-αναφερα την άποψη μου κάποτε και κάποιοι διαφωνούσαν.
    Αλλά αφού ( τρώει σε ο πωπός σου και θες να ακούσεις ) τότε είναι αυτό που λέει η Μάνα.
    Σε κανένα ζώο ή "ζώο" δεν αξίζει να στερηθεί ότι του έδωσε η φύση και μαζί με αυτά το σεξ και την αναπαραγωγή.
    Κι εσεις που τα λέτε "κόρη μου", "γιος μου" θα στειρώνατε ποτέ την κόρη σας;
    Απλά καταλαβαίνω ότι είναι πρακτικά θέματα που έχει να αντιμετωπίσει ο καθένας.
    Για παράδειγμα, εγώ έβγαλα την ουρά μου απέξω και δεν υιοθετώ ζώα ( εκτός από τους γάτους/σκύλους που μαζεύονται στην αυλή μου αλλά δεν έχω την ευθύνη τους).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Επειδή είμαι παθον και όντως την Σύσσι μου την άφηκα της "φύσης" εν ξέρω πλέον τι εν το καλύτερο ιατρικά, πρακτικά και φυσικά.

      Ευχαριστώ για την άποψη σου :-)

      Delete
  5. δεν χρειάζετε να γεννήσει πρώτα για να την στειρώσεις, άλλωστε γιατί να καταλήξουν αδέσποτα/σε καταφύγιο;; τζαι το σεξ δεν το κάμνουν για ευχαρίστηση, εν ορμόνες για αναπαραγωγή για να μεν ξιλιφτούν. με τόσα αδέσποτα στα καταφύγια, εν τουλάχιστον γελοίο τούτο.

    η στείρωση εν πανεύκολη, θα ταλαιπωρηθεί λίγο με το χωνί-πως-το-λεν-τζείνο-το-πράμα αλλά χαλάλι, άσε που οι φωτογραφίες με τζείνο το πράμα έχουν πολλή πλάκα :Ρ από διάθεση, εν θα καταλάβει τίποτε μετά που λλίες ώρες!!

    άσε που αν δεν την στειρώσεις, δύο τρεις φορές τον χρόνο εννά κλαψουρίζει επειδή εννά θέλει σεξ τζαι εννά την λυπάσε παραπάνω. άσε που το σπίτι θα γεμίζει γιαίματα γιατί θα βλέπει περίοδο. άσε που εννά την λυπάσε τζαι μπορεί να την αφήσεις ή να σου γελάσει τζαι μετά εννά έσιεις 3-4-5 σκυλάκια τζαι δάμπου εννά τα κάμεις;;

    ελπίζω να σε έπεισα :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εμένα έπεισες με!!!
      Έρκεσαι να πείσεις τζιαι το παπά μου;
      Ναι τούτο με το Κολλάρος ανησυχεί με. Πως θα τρώει το φτωχό;
      Ονομάζεται Elizabethan collar by the way hahaha. :-D

      Delete
    2. Άφησα κόμεντ το πρωί αλλά εξαφανίστηκε. Είχα πει κι εγώ ξανά την άποψή μου που είναι ίδια ακριβώς με της Ουφ!. Στείρωση μόλις σου πει ο κτηνίατρος. Και μίλα και με φιλοζωικές ομάδες στο fb αν έχεις. Εγώ πάντως στειρώνω και θα στειρώνω.

      Delete
    3. Η αλήθεια είναι ότι ναι θα την κάμω στείρωση, απλά φοβάμαι το όλο "εγχείρηση" κόνσεπτ. Πε μου πλιζ να μεν ανησυχώ και ότι όλα θα παν καλά.

      Delete
    4. Κακά τα ψέματα όλες οι εγχειρήσεις έχουν ένα ποσοστό κινδύνου. Που την άλλη, εν εγχείριση ρουτίνας. Δαμέ παίρνεις τούτο το ρίσκο (μεγαλύτερο) για ανθρώπους, θεωρώ ότι για το ζωάκι σου εν χρειάζεται να το σκέφτεσαι.

      Delete
  6. Τζιαι εγώ εστείρωσα τη δική μου μετά που έκαμε δυο γέννες. Έκαμα το διότι μετά αντιμετώπιζα προβλήματα πού να δώσουμε τα σκυλάκια. Εν κρίμα να καταλήγουν σε καταφύγια και αδέσποτα. Όσο για την εγχείριση νομίζω πλέον εν επέμβαση ρουτίνας και πέραν που τες πρώτες μέρες που θα θέλει λλίη έξτρα φροντίδα, μετά εν μια χαρά. Μετά που την εστείρωσα ούτε μας έφευκε να βουρά μες τους δρόμους (εν απίστευτο πόθεν εκατάφερνε να ξετρυπώσει) ούτε έρκουνταν σκύλοι σπίτι μας. Τελικά ήταν για την ασφάλεια της. Όσο για τη χαρά του σεξ, μπροστά στην ασφάλεια της και των αδέσποτων μωρών της, χαλάλι η στείρωση. Αν ένας άντρας έχει πρόβλημα με τον προστάτη του και πρέπει να κάμει εγχείριση που όμως θα επηρεάσει τη σεξουαλική του ζωή, εν θα την κάμει? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μπροστά σε προβλήματα αρρώστιας το σεξ δεν εν τίποτε. Και εφόσον ακόμα εν το ξέρει, εν θα χάσει τίποτε (πιστέφκω).

      Delete
  7. Πέρασε την 1η της περίοδο; Πόσο χρονών είναι; Λες κουτάβι αλλά έκλεισε τουλάχιστον 1 χρόνο ζωής;
    Μεγάλο το δίλημμα. Η θεία μου είχε μια σκυλίτσα,που δεν την στείρωσε "διότι είναι κρίμα". Η κατάσταση με τους ελεύθερους αρσενικούς σκύλους όμως τραγική. Είχε φθάσει σε σημείο να την κλειδώνει στο σπίτι γιατί στην αυλή μπαίνανε,παρά τον ψηλό αυλόγυρο.Κάνει παρατήρηση στους ιδιοκτήτες-διότι αυτοί δεν λέγονται κυριοι-τίποτα,πλήρης αδιαφορία.Η σκυλίτσα έμεινε έγκυος και χάθηκε στον τοκετό,τραγική η κατάσταση και ο κτηνίατρος χάλια. Την άφησε να πάθει σηψαιμία!
    Πέρασε κανένας χρόνος μέχρι να συνέλθει η θεία-ζει και μόνη της.Υιοθέτησε άλλη σκυλίτσα την οποία στείρωσε στον 1 χρόνο,μετά την 1η περίοδο,και σε άλλο κτηνίατρο.
    Θα σου έλεγα να τη στειρώσεις διότι δυστυχώς πολλοί ιδιοκτήτες αρσενικών σκύλων είναι τρομερά ανεύθυνοι,τους αφήνουν τη νύχτα ν΄αλωνίζουν,συχνό φαινόμενο στα χωριά ειδικά. Και αν έχεις εσύ θηλυκιά,κόψε το λαιμό σου να την προστατέψεις.

    Αν ήσασταν σε μια άλλη χώρα,όπου η μεγάλη μερίδα του κόσμου σέβεται κι αγαπά τα σκυλιά του θα ήταν αλλιώς. Μα τώρα,50% των κουταβιών θα καταλήξουν στην ευθανασία,δεν είναι κρίμα;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αν είμασταν σε μια άλλη χώρα όπου φροντίζουν και δίνουν και δικαιώματα και στα ζώα όλα θα ήταν διαφορετικά.

      Ναι μόλις επέρασε τη 1η της περίοδο. Εν καλά να την κάμω τωρά ή πρέπει να περιμένω λίο;

      Delete
  8. εγω εν κατεχω καθολου το θεμα, απλα περασα να πω οτι εν κουκλα!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Blackface / Brownface

Σάκος του Μποξ

Μπούκσταγκραμ