Αν έσhιεις ΜΕΣΟ θκιάβαινε!


Τις τελευταίες εφτομάδες κάμνω πολύν χάγκινγκ άουτ  με τον φριέντ τον σκηνοθέτη που ανάφερα τζιαι σε πρίβιους ποστ. Κάμνουμε γενικά καλή παρεαούδα τζιαι εντάσσει με εις τον χώρο των θεατρικών πιθανοτήτων που ένα άλλο μονοπάτι που τζίνο που είδα ως τωρά εις την μικρή μας νήσο.

Την περασμένη εφτομάδα έτσι στο τέλεια ανεξπέκτιτ αποφασίσα να πάω να δω στην κάπιταλ με τον σκηνοθέτη θέατρο του Εθνικού Θέατρου Ελλάδος τον "Περικλή" του Shakespeare με τον Λούλη, τον Πιατά τζιαι τον Μηνά Χ"Σάββα. Γενικά σαν παράσταση ήταν αρκετά καλή με πολλά καλό στήσιμο αν τζιαι σε κάποια φάση εθεώρησα ότι επίενε να κάμει λιο κοιλιά το έργο, αλλά οι ερμηνείες ήταν σπιρτόζικες με πολύν ενέργεια τζιαι ο κάθε ηθοποιός εδίαν την δική του πινελιά στο να κάμει τον ρόλο του έναν ολοκληρωμένο χαρακτήρα, βλέποντας τζιαι την καλή αλλά τζιαι την ανάποδη του κάθε νου.

Σε γενικές γραμμές το θέατρο έσhιει επανενταχθεί για τα καλά στη ζωή μου. Ίσως όι ακριβώς που την οπτική γωνία που το υπολόγιζα, αλλά σίγουρα τούτο κρατάμε σε εγρήγορση τζιαι δια μου την ώθηση να θέλω να δημιουργήσω. Κάτι που είχα ξεχάσει ότι ήθελα να κάμω τα τελευταία θκιο χρόνια γιατί εσπαταλούσα την ενέργεια μου κάπου "αλλού".

Ένιχου. Ο τίτλος του ποστ αναφέρετε σε μιαν δουλειά του χώρου που έκαμα πρόσφατα τζιαι απ' ότι εκατάλαβα, τζιαι λόγω κάποιας προσωπικής πείρας, εν ότι μες τούντο νησί για να έβρεις μιαν δουλειά ή για να γίνει μια δουλειά εν μετρά το ΤΙ ξέρεις αλλά τον ΠΟΙΟΝ ξέρεις!

Στην προκειμένη περίπτωση, το θέατρο δηλαδή, όταν είχα πρωτοεπιστρέψει πίσω έκαμα κάποια θεατρικά εργαστήρια τζιαι άρκεψα να μπαίνω μέσα σε κάποιους θεατρικούς κύκλους στη Λευκωσία. Αλλά σε πολλές περιπτώσεις η αντιμετώπιση ήταν ότι υπήρχε πολύ ανεχτικότητα προς την προχειρότητα εργασίας τζιαι ανοργάνωση σε γενικότερο βαθμό.

Το πράγμα που με ενοχλεί τζιαι θα με ενοχλεί πάντα (γι' αυτό εν κατασταλάζω σε μια δουλειά στην νήσο τζιαι ούλα βρωμούν μου τζιαι ξινίζουν με) είναι ότι είμαι πολλά του προγράμματος τζιαι της οργάνωσης εγώ. Αν δεν δουλέφκω με επαγγελματισμό, γυρίζουν τα μάθκια μου, ξεκαπνίζω που τ'αφκιά μου τζιαι χτυπά μια κότσινη φλέβα στο λαιμό μου έτοιμη να εκραγεί ίσhια με το μέγεθος της Ανακόντα.

Τούντην στράτα, με την αίτηση που έκαμα πρόσφατα πάλε έπρεπε να κινηθούν νήματα για να γίνει μια δουλειά...δηλαδή πε μου ποιον ηξέρεις τζιαι θα μπεις μέσα.

Μισώ να υποπέφτω εις την ανάγκη κάποιου για να μπορέσω να εργαστώ στο έπαγγελμα μου, το επάγγελμα που αγαπώ τζιαι λατρεύω. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση (τζιαι φάση της ζωής μου), τζιαι λόγω της άφιξης της αγαπητής Τρόικας (εδώ κλαίμε ή γελάμε, αναλόγως πως του δόξει του κάθενου), πρέπει ούλοι να κάμουμε κάποιου είδους θυσίες.

Αν τζιαι ακόμα τζιαι ο πρώην εκοκορέφκετουν ότι εν εχρησιμοποίησε ποττέ μέσο για να επιτεύξει τίποτε στη ζωή του (and me and him both know that's not entirely true) μετά λύπης μου βλέπω τζιαι διαπιστώνω ότι για να πάεις οπουδήποτε μες τούντην χώρα πρέπει να πάεις με πλάγιες εισόδους. Κάτι που μισώ αφάνταστα!

Αλλά επήρα σκληρές αποφάσεις. Εντός μήνα, θα δώκω περιθώρια δηλαδή ως το τέλος του Σεπτέμβρη, πρέπει να δω εάν θα μείνω να προσπαθήσω ακόμα λίο δακάτω ή εάν θα πορεφτώ μιαν τζιαι καλή εις την μάδερ Ίνγκλαντ. Πάντα θα εν η χώρα μου η Αγγλία, ότι τζιαι να κάμω, όπου τζι' αν βρεθώ στη γη, εν η χώρα  της καρδιάς μου. Always was, always will be!

Τζιμέσα μπορεί να ήμουν, είμαι τζιαι πόσιμπλι να είμαι μπατιράκκι αλλά τουλάχιστον ξέρω ότι κάμνω κάτι με την αξία μου τζιαι με τον μόχθο μου κερδίζω τζίνα που κερδίζω, τζιαι όι γιατί εμεσολάβησε ο άλφα ή ο βήτα. Τζίνο ήταν που μου έμαθε τζιαι με έκαμε να εκτιμώ παραπάνω την δουλειά τζιαι τις αντιξοότητες διαβίωσης στην Αγγλία: ότι, ότι τζιαι να αποκτήσω εν με τον κόπο μου τζιαι την αξία μου που το αποκτώ.

Τώρα να δούμε μες τες επόμενες μέρες τι θα μου προσφέρει η νήσος τζι' αναλόγως βλέπω τζιαι κάμνω.

Καλή μεσοφτομάδα εύχομαι σε ούλους τζιαι πάντα με χαμόγελο.
Α! Τζιαι  μακριά που την Τρόικα! Προ πάντως!!!



Dire Straits - Money for Nothing

Comments

  1. ε ναι εννοείται..χωρίς μέσο δεν πάς πουθενά..
    its sad but true..

    ReplyDelete
  2. Και στη νήσο και παντού περπατάει το μέσο,μην ακούεις. Αρκετοί παγοχωρίτες στις εταιρείες δουλεύουν μόνο και μόνο γιατί κάποιος θείος/θεία/συμπέθερος τους έμπασε.
    Ταυτόχρονα υπάρχουν πάμπολλοι άνθρωποι που κατάφεραν πολλά χωρίς κανένα μέσο!

    Δυστυχώς,χάρη στους παμφάγους οικονομολόγους πολλοί κλάδοι-ειδικά αυτοί που καταγράφουμε την ανικανότητα τους-έχουμε εξοστρακιστεί. Φυσικά,καταγράφονται όλα και ό,τι και να κάνουν,η μνήμη κερδίζει. :)
    Υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις,ίσως αν άρχιζες ένα παιδικό εργαστήριο;Ή δραματοθεραπεία,αν δικαιούσαι...Ή εθελοντική βοήθεια για παραστάσεις σχολείων;
    Και μετά βλέπεις για Αγγλία,που κι εκεί τα πράγματα δεν είναι ρόδινα.

    Λατρεία το τραγούδι! :))))))


    ReplyDelete
  3. Διαφθορα υπαρχει, οπου υπαρχει ανθρωπος!

    Μπορει σε χωρες του εξωτερικου να υπαρχουν ευκαιριες ΤΖΑΙ για τζεινους που εν εχουν μεσο, αλλα σιουρα, τζεινοι που το εχουν κανονιζουνται πιο ευκολα...

    Σκατα παντου!

    Ελπιζω να εβρεις τελικα, τζεινο που σου αρεσκει τζαι το αξιζεις :)

    ReplyDelete
  4. γιατί εν μιλάς μάνα μου τόσο τζαιρό;
    πε μου με ποιαν να μιλήσω να κανονιστεί το θέμα... :ρ

    δυστυχώς έτσι έχουν τα πράματα, λόγω μεγέθους που είναι μικρό και μικρότητας της πάστας του χαρακτήρα μας παίζει πολλά το μέσο...

    εύχομαι να παν ούλα καλά τζαι να μείνεις δαμέσα για να θορούμε τζαι μεις καμιά παράσταση της προκοπής... :ρ

    υ.γ. απολογούμαι αλλά εν έχει υγ. :/

    ReplyDelete
  5. @Rania: με λύπης το διαπιστώνω τούτο.

    @thalassamov: ναι έσhιεις δίκαιο θάλασσα μου γιατί όντως (τζιαι εν ένα παράδειγμα τούτο που θα δώκω) η Keira Knightley εν εν για το υπέροχο ταλέντο της που εγήνικε διάσημη αλλά επειδή είχε τα κονέ με τους γονιούς της. Κάπως έτσι εν σε ούλες τις χώρες, σε ούλα τα επαγγέλματα, δυστυχώς. Προς το παρών κοιτάζω για να διδάξω English Lit A'Level (που εν κάτι που νομίζω μπορώ να καταφέρω) τζιαι ίσως να δημιουργήσουμε τζιαι καμιά παιδική παράσταση με τον σκηνοθέτη. Τώρα να δούμε. Θανξ πάντως. :)

    @Grouta: Ναι έσhιεις απόλυτο δίκαιο. Όσον υπάρχουν ανθρώποι, υπάρχει η διαφθορά τζιαι η δολιότητα...τζιαι χενς το μέσο. Αλλά σίουρα σε καμία χώρα τζιαι σε κανέναν τομέα δεν έβλαψε ποττέ το να "ξέρεις" κόσμο. Έλα μου ντε όμως που εμείς εν ξέρουμε κανέναν;

    @Nonis: Θα με κάμεις τζι' εμένα ρέσκιου Νόνη μου; Να σου δώκω πεντέξι τηλεφουνούθκια να κάμεις; Εν θα ρωτήσω ντίτεϊλς υπόσχομαι, απλά γουόρκ γιορ μάτζικ. Χαχαχαχα

    Δυστυχώς ναι, η νήσος εν μιτσιά τζιαι ο κόσμος ακόμα πιο μικρός (στο μυαλό και μη) τζιαι γενικά η απόψεις κάποιων που το παίζουν ειδήμων μετρούσσιν περισσότερο που τις απόψεις των προσοντούχων τζιαι των ανθρώπων που πραγματικά θέλουσσιν να κάμουσιν πράματα.

    Ευχαριστώ σου Νόνη μου. Κανόνισε να μου βάλεις υ.γ. την επόμενη φορά. Νιώθω ότι χάνομαι χωρίς τα υστερόγραφα σου. :-p

    ReplyDelete
  6. Stay true and focused on yourself and your dream, and sooner or later (να μου το θυμηθείς) YOU WILL SUCCEED. Μέσο or not, άμα κάποιος δεν αξίζει, μεχρί πού θα πάει?

    Οι καλοί δεν χάνονται. Ποτέ :)

    Καλό σου σαββατοκύριακο xx

    ReplyDelete
  7. @Tinkerbell: Thanx honey. Ναι ίσως ο επιμένων νικά τελικά. Τουλάχιστον, τωρά ήβρα κάτι παρτ-τάιμ τζιαι εν μια αρχή. Άτε μακάρι να δούμε. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Blackface / Brownface

Σάκος του Μποξ

Μπούκσταγκραμ