Favourite Songs - Top 5


Μιας τζιαι αρκέψαν τα μουσικά πασαρίσματα, είπα να δώκω τζιαι εγώ το παρών μου με τα πέντε αγαπημένα τραγούδια που όπουδηποτε τα ακούσω, εν τα τραγούθκια που θα με κάμουν να λιώσω τζιαι να σταματήσω για μερικά δευτερόλεπτα να τα απολαύσω.

Αντί του πέντε αγαπημένα, είπα να βάλω ένα αγαπημένο που πέντε αγαπημένα είδη μουσικής, γιατί η απόφαση μου ήταν εξαιρετικά δύσκολη.

Θα αρκέψω με ελληνική ροκ.

1. Διαφανά Κρίνα - Θα πεθάνω ένα πένθιμο του Φθινόπωρου Δείλι

-Ίσως το τραγούδι που θα με κάμει να κλάψω κάθε μα κάθε φορά που θα το ακούσω τζιαι ίσως τζιαι το μοναδικό ελληνικό που θα με κάμει να λιώσω σε βαθμό απελπισίας. Επρωτοάκουσα το σε ηλικία 18χρονών που έναν συγκάτοικο μου, and that was that. Τούντο τραγούδι για μένα εν ένα πένθιμο εμβατήριο που απλά εν μπορεί ποττέ να με αφήκει ασυγκίνητη. Οι Άρχοντες της Θλίψης, έτσι τους ονομάσαν, τζιαι όι αδίκως νομίζω.

2. Righteous Brothers - Unchained Melody

-Αν τζιαι οι πλείστοι ξέρουν την ξενέροτη ρομαντική σάιντ τούντου τραγουθκιού (επειδή εν ο ύμνος της ταινίας 'The Ghost' με τον αύμνιστο Patrick Swayze) παρ' όλα αυτά τούντο τραγούδι μιλά για την απόσταση μεταξύ δυο αγαπημένων τζιαι την λαχτάρα για αντάμωση, που όμως εν εν εφικτή. Εν το θεωρώ καθαρά σαν λαβ σονγκ τούντο συγκεκριμένο μιας τζιαι μιλά αρκετά για σεπερέισhιον. Αλλά κάθε φορά θα λιώσω άμαν το ακούσω.

3. Pink Floyd - Gunner's Dream

- Από τα λιγότερα γνωστά τραγούδια του μπαντ, το οποίο εν που ένα που τα λέιτερ άλμπουμς του μπαντ (The Final Cut, 1983) τζιαι εν καθαρά anti-war themed album, τζιαι τούντο συγκεκριμένο τραγούδι μιλά για ένα κόσμο χωρίς τυραννία τζιαι πόλεμο τζιαι το τι ονειρέφκετε ο πυροβολητής(?)/gunner.

4. Queen -Bohemian Rhapsody

- Ίσως το πιο υπεραναγνωρισμένο κομμάτι στην ιστορία του ροκ, το Bohemian Rhapsody των Queen ακόμα κρατά ένα μυστήριο προς τους στίχους του με διάφορες θεωρίες να το περιτρυγυρίζουν στο τι σημαίνει το τραγούδι στο σύνολο του. Μερικοί πιστεύουν ότι κρύβει μια μοιρολατρική αίσθηση εκ μέρους του λιντ τραγουδιστή του συγκροτήματος, Freddy Mercury, τζιαι άλλοι πιστέφκουν ότι εν απλά ασυναρτησίες που του εκατεβήκαν για να ταιρκάξει τη μουσική με τα λόγια. Όπως τζιαι να' σhιει, τούντο τραγούδι για μένα πάντα φέρνει κάτι το μυστήριο, το κρυφό, το σκοτεινά διαβολικό τζιαι μαζί κάτι πολλά λυπηρό για τον 'πρωταγωνιστή' του τραγουδιού. 'Nothing really matters, nothing really matters to me...Any way the wind blows', λέει σχεδόν ψιθυριστά στο τέλος του τραγουδιού!

5. Frank Sinatra - That's Life

- Εβασανίστηκα πολλά για να πάρω τούντη απόφαση να το ονομάσω τούτο το 5ο τραγούδι γιατί στην ακριβώς ίδια θέση ήθελα να βάλω τζιαι τούτο δαμέ. Αλλά επειδή πρέπει να είμαι ειλικρινής, αγαπώ τον Sinatra περισσότερο σόου ενίκησε τούντη στράτα, αν τζιαι ο Πουλόπουλος εν που τους παλιούς καλούς που πάντα θα με συγκινούν. Το συγκεκριμένο τραγούδι του Sinatra μιλά για τζίνους που ακόμα τζιαι μετά που μιαν αποτυχία ή ήττα, έχουν την δύναμη τζιαι το σθένος να ξανασηκωστούν πάνω. Εν αρκετά αισιόδοξο τραγούδι (αν τζιαι έσhιει κάποιες πεσσιμιστικές ατάκες προς το τέλος), αλλά παρ' όλα αυτά δείχνει σου ότι απλά έτσι εν η ζωή τζιαι απλά πρέπει να συνεχίσεις τον αγώνα της.

Κάπου δαμέ ετελειώσαν τα τοπ 5 μου αλλά επειδή θεωρώ τούντο τοπ 5 μεγάλη αδικία, μες την εφτομάδα άι πρόμις θα ξανακάμω όπως είχα κάμει μουσικό αφιέρωμα (που αρέσκει τζιαι στην Aenima που είχα κάμει παλιά, με μουσικά είδη που μου αρέσκουν τζιαι απολαμβάνω).

Μέχρι τότε, ελπίζω να είσαστε πάντα καλά τζιαι να ακούτε όμορφη μουσική!

Πι. Ες. Πάσα σε όποιον θέλει να κάμει το ίδιο!

Comments

  1. εκατάθεσα στην Πρας τα πέντε μου, αλλά τραγούδια είναι. είναι τόσα που αγαπώ.
    έχουμε και λέμε

    1. Ιφιγένεια Χαρούλα Αλεξίου

    2. Ξέχασα τον τίτλο του Μαχαιρίτσα που λέει κι ολο γίνομαι κομμάτια πράσινα γλυκά μου μάτια.

    3. Ο Γιάννης ο φονιάς

    4. Μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων.

    5. Θεός αν είναι.

    ReplyDelete
  2. Εν πολλά δυσκολο να θκιαλέξεις 5 ενεν ρε Λου! Ουφφου! Παντως παρ'ολο που δεν ακούω το στυλ που επελεξες, εχω ακουσει ουλλες σου τες επιλογες στο παρελθον! :)

    @Μανα
    Το πρωτο της Χαρουλας, Η Μπαλαντα της Ιφιγένειας, εν που τα πιο αγαπημένα μου τζαι πιο συγκινητικα τραγουδια εβερ!!

    Το δευτερο νομιζω ονομαζεται "Απουσια"
    "Της αγαπης την ουσια, την μετρώ στην απουσια,
    κι ολο γινομαι κομματια, πρασινα γλυκά μου μάτια.

    ReplyDelete
  3. πολλά ωραία επιλογή τραγουδιών :)

    ReplyDelete
  4. Όλα μ΄αρέσουν!

    Για το πρώτο,όσα κι αν γράψω θα είναι λίγα. Να ευχαριστείς τον συγκάτοικο που σου τους γνώρισε!
    :))))))))))))))))))))))))))


    Μάνα,έχει δίκαιο η Πρας,χαχαχα...
    αλλά έτσι είναι τα τραγούδια. Αγαπημένα όλα! :)))))))))))))))
    Το 2 σου,που το λέει ο Μαχαιρίτσας είναι του Πασχαλίδη, "Απουσία".
    το 4 σου παραδεισένιο!

    ReplyDelete
  5. πολλά ωραίες οι επιλογές σου :-)

    ReplyDelete
  6. @Mana: Πολλά ωραία τα 5 σου Μάνα. Ειδικά η Χαρούλα, το Θεός αν είναι και η Μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων.....αχχχχ είναι το κάτι άλλο. Νομίζω έπρεπε να κάμουμε ξεχωριστό τοπ 5 με ελληνικά και ξένα.

    @Πρασινάδα: Ναι Πρασινάδα μου. Έσhιει τόσα πολλά που εν ήξερα τι να βάλω. Ας πούμε ήθελα να βάλω τζιαι ελληνικά τζιαι εν φορούν οι τόποι. Γι' αυτό θα κάμω ξεχωριστό πόστ για ελληνικά τζιαι αγγλικά σονγκς σούν! Καλομελέτα τζι' έρκεται. =p

    @daffodil lament: Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ daffodil dear! :)

    @thalassamov: Συμφωνούν δηλαδή πολλά τα μουσικά μας γούστα. Χαίρομαι που σου αρέσαν. Πολλά ωραία η ιδέα για τα τραγούδια, αν και θα μπορούσα να φάω ολόκληρα πόστς κάνωντας αναρτήσεις με μουσική. =p

    @Ουφ: Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ Ουφ! μου. Χαίρομαι που αρέσαν οι επιλογές. Have a nice day! ;-)

    ReplyDelete
  7. Lucrezia μου περιμένω πως και πως το μουσικό αφιέρωμα!! Φοούμαι να μπω στη διαδικασία να πιάσω την πάσα διότι νομίζω, δηλαδή είμαι σίουρη, οτι θα δυσκολευτώ πολλά. Μπορεί να το προσπαθήσω όμως. Ίσως μια λίστα με ελληνικά και μια δεύτερη με ξένα ευκολύνει λιούιν την κατάσταση. Όσο για τις επιλογές σου και Floyd και Διάφανα και Sinatra και Queen!! Love it.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Blackface / Brownface

Σάκος του Μποξ

Μπούκσταγκραμ