Shitter Island




"Animals need only the right not to be regarded as property."

Ζω σε ένα νησί όπου δεν είναι φιλικό προς τα ζώα. Ζω σε ένα νησί όπου δεν υπάρχει κοινωνική συνείδηση ως προς την προστασία ζώων. Ζω σε ένα νησί όπου οι αντιλήψεις του να έχεις κατοικίδιο ισοδυναμούν με τις λέξεις βρόμικο, υποχρεώσεις, ευθύνες, έξοδα, αγγαρεία. Ζω σε ένα νησί όπου η λέξη σεβασμός, στοργή, αγάπη, ανθρωπιά δεν τηρούνται στην συμπεριφορά του κοινωνικού συνόλου προς τα ζώα. Ζω σε ένα νησί όπου το κράτος αδιαφορεί παντελώς για τα οποιαδήποτε δικαιώματα των ζώων. Ζω σε ένα νησί όπου δεν υπάρχουν πάρκα, παραλίες, μονοπάτια όπου επιτρέπεται η διέλευση ζώων (και συγκεκριμένα σκύλων) παρά μόνο εάν σαν ιδιοκτήτης κατοικιδίου πράξεις παράνομα και αψηφήσεις τους νόμους. Ζω σε ένα νησί όπου η έλλειψη κοινωνικής συνείδησης μετάτρεψε τους ίδιους τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων σε βάρβαρους, απάνθρωπους τύραννους, νομίζοντας ότι επειδή ΜΠΟΡΟΥΝ, πρέπει να συμπεριφέρονται στα κατοικίδια τους με τον πιο απάνθρωπο τρόπο. Ζω σε ένα νησί, όπου ο οποιοσδήποτε δεν επιθυμεί πλέον να είναι ιδιοκτήτης κατοικιδίου να πέρνει το ζώο του, να το αλυσοδένει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του και να το σέρνει για 1χμλ μέχρι το ζωντανό να ξεψυχήσει, μέχρι να επέμβει ο νόμος. Ζω σε ένα νησί όπου το να σκοτώνεις ένα ζωντανό (είτε αυτό είναι από σκύλο σε γάτα μέχρι και πουλί ή χάμστερ) να μην θεωρείτε έγκλημα και να τιμωρείται από το νόμο. Ζω σε ένα νησί όπου ο νόμος είναι λιαν επιεικής με άτομα που σκοτώνουν ζώα γιατί απλά δεν τους αρέσουν ή απλά γιατί έτσι. Ζω σε ένα νησί που με θλίβει να βλέπω τους ίδιους τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων να μην τους νοιάζει για τα κατοικίδια τους, να τα εγκαταλείπει στο δρόμο, να τα αφήνει ελεύθερα για να "κάνουν την δουλειά τους", να τα αφήνει να ζουν σε άθλιες συνθήκες, μέσα στη υπερβολική ζέστη, τις βροχές, το κρύο, να ξεχνά να τα ταΐσει ή να τους αλλάξει το νερό, να μην μαζεύει τις ακαθαρσίες τους. Ζω σε ένα νήσι όπου με ντροπιάζει η στάση της κοινωνίας και του κράτους προς τα ζώα. Ζω σε ένα νησί όπου ο εθελοντισμός για την προστασία ζώων θεωρείται κάτι το ανιαρό ή απλά χάσιμο "πολύτιμου" χρόνου. Ζω σε ένα νησί όπου η λέξεις 'δικαίωμα' και ζώο, σπάνια συνάδουν. Ζω σε ένα νησί όπου πλέον δεν μπορώ να μεγαλώνω το δικό μου κατοικίδιο χωρίς να ανησυχώ ότι θα το "ψατζέψουν", θα το κοιτάζουν με αηδία, λες και με το που περπατά στο πεζοδρόμιο το μόνο που θέλει είναι να χέζει και να βρωμίζει, όπου δεν του επιτρέπεται να περπατάει ΠΟΥΘΕΝΑ υπό τον νόμο και όπου τα δικαιώματα του - επειδή δε μπορεί να μιλήσει όπως ένα δίποδο - δεν μετρούν ούτε στο απειροελάχιστο. Ζω σε ένα νησί όπου φοβάμαι για το μέλλον του ζώου μου, όπου πρέπει να το δικαιολογώ για το κάθε τι που κάνει, όπου μεγαλώνει σε ένα νησί εχθρικό προς το είδος του. Ζω σε ένα νησί που εγκληματεί καθημερινά προς αθώες ψυχές που το μόνο που θέλουν να δώσουν είναι αγάπη και συντροφιά. Ζω σε ένα νησί με έλλειψη αγάπης και καλοσύνης. 




                            

Bjork - It's, Oh, So Quiet 
(sleepy cat)




υ.γ. το συγκεκριμένο θέμα έσσιει που τις αρχές του Δεκέμβρη που με πνίγει τζιαι ήθελα να το γράψω, αλλά λόγω το γιορτών άτε είπα να μεν κάμω ανάρτηση ως πάρατζι. μετά που κάποια ακόμα περιστατικά που εβίωσα το τελευταίο διάστημα είπα φτάνει πρέπει να μιλήσω, όχι γιατί ελπίζω προς κάποια αλλαγή, αλλά πρέπει να τα γράψω κάπου. 


Comments

  1. Ο ευρωπαϊκός νόμος, τον οποίο είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να εφαρμόζει η Κύπρος απαγορεύει τις απαγορεύσεις για διακίνηση των ζώων στα πάρκα εφόσον είναι με το λουρί τους. για αυτό αποφάσισα ότι δεν θα αφήσω πάρκο για πάρκο που να μην πάω και με τους δυο τους σκύλους, και όποιος μου πει κουβέντα θα του τρίψω τον κανονισμό στη μούρη.

    όποιος δεν είχε στενή σχέση με ζώα λυπούμαι να το πω έχει χάσει μεγάλες εμπειρίες στη ζωή του.

    Υγ. Μόνο τζαι μόνο που εσκέφτηκα τους λεβέντες μου επεθύμησα τους. Πως μπορεί να υπάρχει κόσμος που να μεν αγαπά τα ζώα;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αααα ώστε έτσι λέει ο νόμος;;; Τότε θα μου επιτρέψεις και εμένα αν τον τηρήσω.

      Το τραγικό Μάνα δεν είναι μόνο πως μπορεί κόσμος να μεν τα αγαπά αλλά πως μπορεί κόσμος να τους συμπεριφέρεται τόσο απάνθρωπα, χωρίς κανένα ίχνος αισθήματος. Τούτο εν που μας κακοχαρακτηρίζει σαν κοινωνία τζιαι σαν άτομα.

      Delete
  2. Pou ta llia posts pou me sygkinisan...paw na paiksw me to mwro m prin tin douleia...

    ReplyDelete
  3. Πολλά συγκινητικό το ποστ σου Λου μου. Προχτές ετσακώθηκα με μια ζωόφιλη τάχα μου, αλλά ζωόφιλη μόνο στα ζώα ράτσας. Αρα εννα προσθέσω και τούτην την κατηγορία στην Κύπρο, τα άτομα που αγαπούν μόνο τα ζώα ράτσας:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. τούτους που λαλείς ανακάλυψα τους πρόσφατα. εν οι εκκολαπτόμενοι- ή οι κρυφο-ρατσιστές.τρομεροί τύποι..

      Λουκρητία, είπεν το η Μάνα. Όποιος εν είσιεν στενή επαφή με τα ζώα, χάνει που σπουδαία πράματα.
      Ζεις λοιπόν σε μια χώρα που οι πλείστοι εν ηξέρουν τί χάνουν...

      το κατούι στο 3:18 προσπαθεί αποτυχημένα να μιμηθεί το παιχνίδι του Ζιζάνιου:) Το οποίο αφού παίξει, έρκεται τζιαι κάμνει το 2:34....

      Delete
    2. Ναι έχω τζιαι εγώ ένα θεματάκι με τούτους που λαλούν "αγαπώ τα ζώα" αλλά μόνο τα καθαρόαιμα. Όλα τα ζώα, από όπου κι' αν ήρθαν πρέπει να τα αγαπάς ισότιμα. Δεν έχει διακρίσεις καθαρόαιμο/ημίαιμο. Τούτα ούλα εν μουσκουρούθκια.

      Δεσποσύνη - ναι όντως εν ηξέρουν τι χάνουν!!!!
      Εν εν τέλειο το βιντεούι;;; So cute ^_^

      Delete
  4. Ζω σε ενα νησι που τα ανθρωπινα δικαιωματα ισχυουν μονο οταν "σκυβεις κεφαλι".Ζω σε ενα νησι που η "αξια" ενος ατομου μετριεται με ποσες gucci και λιμουζινες εχει.Ζω σε ενα νησι που καθε λεπτο "βιαζει" την συνειδηση μου.Ζω σε ενα νησι που τα χρωματα του ουρανιου τοξου ειναι αποδεκτα μονο αν ειναι ολα ασπρα.Ζω σε ενα νησι που με "σκοτωνει" μεσα μου.Ζω σε ενα νησι που για να ακουστει η φωνη μου πρεπει να θεωρηθω "τρελλος" και "γραφικος".Ζω σε ενα νησι που η τιμιοτητα θεωρητε "βλακεια".Ζω σε ενα νησι που ευτυχως υπαρχουν ακομα "ατροτες συνειδησεις"...ευχαριστω Λου...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι σαι καλά Θάλασσα μου. Εγώ σε ευχαριστώ που έχεις το θάρρος να μιλάς για ολα αυτά που μας πνίγουν. Ζούμε σε ένα νησί γεμάτο με αδικίες τζιαι κατζίες. Το λιότερο που πρέπει να κάμνουμε είναι να μένουμε σταθεροί σε αυτά που είναι σημαντικά για μας.
      Καλό σ/κ. xxxx

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Blackface / Brownface

Σάκος του Μποξ

Μπούκσταγκραμ