Swan Lake: Review in a Nutshell



Καλά όι τζιαι σε nutshell. 

Καταρχάς....ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΞΕΝΕΡΩΤΗ!!! DEAL WITH IT. 

Αρέσκει μου το μπαλέτο τζιαι η κλασική μουσική. Ίσως επειδή μου τα εδίδαξε από μικρή ηλικία η μάδερ, αλλά πλέον σαν ενίληκας (ποιός ήρτε;;;) μου αρέσει τζιαι να παρακολουθώ παραστάσεις μπαλέτου (επιλεκτικά οφ κορς) τζιαι να ακούω κλασική μουσική.

Ο αγαπημένος μου ήταν που πάντα ο Τσαϊκόφσκι - με εξαίρεση τον Ντεπουσί, τζιαι μεγαλόνωντας τωρά άρκεψε να μου αρέσκει θανάσιμα τζιαι ο Σοπέν. Φυσικά εφόσον μου αρέσκει ο γκασπαζός Τσαϊκόφσκι εν λογικό να μου αρέσκουν τζιαι τα μπαλέτα που εσύνθησε τη μουσική τους π.χ. Nutcracker, Swan Lake,The Sleeping Beauty - όπως και οι όπερες του π.χ. Eugene Onegin, The Queen of Spades etc - αλλά και τα κονσέρτα και οι συμφωνίες του π.χ. Violin Concerto in D major, Romeo and Juliet (piece), 1812 Overture etc. 

Γενικά λατρεύω την κλασική μουσική. Όλες μου τις (γραπτές) εργασίες στο Πανεπιστήμιο (και το Μεταπτυχιακό) τις έκαμα υπό κλασική μουσική υπόκρουση. Με κάμνει να νιώθω πολύ έμπνευση γενικά η κλασική μουσική. 

Εχτές είχα την (καλή) ευκαιρία να παραστώ στην χορευτική παράσταση της 'Λίμνης των Κύκνων' στο Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού, που φιλοξενείται στα Κύπρια 2013. Η μάδερ άρχισε ήδη τη προθέρμανση της από την Κυριακή για την παράσταση. Έκατσε τζιαι είδε π' αρκής ούλη τη παράσταση σε DVD που τα Μπαλέτα Μπολσόι, έτσι απλά για να το ξαναθυμηθεί. 

Το Russian Star Ballet Theatre μας εχάρισε μια αξέχαστη βραδυά γεμάτη με υπέροχες πιρουέτες και πολύ συναίσθημα. Την παράσταση την παρακολούθησε και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κος. Κενεβέζος, ο οποίος με ευχαρίστησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι έμεινε μέχρι το τέλος της παράστασης. Εν ήρτε μόνο για το θεαθήναι θέλω να πιστέφκω



Τα κουστούμια υπέροχα, η μουσική εξαίσια...τα σκηνικά όκεϊ νάκκο φτωχικά λόγο χώρου οπότε κατανοώ. Ειδικά κάπου στη μέση της 2ης πράξης που εθέλαν να πάσσιν που το παλάτι πίσω στη λίμνη, εγίνηκε μια διακοπή κάπου στα 7 λεπτά προσπαθώντας οι τεχνικοί σε συνεργασία με τους μπαλαρίνους να σύρουν το πανί κάτω. Μόλις το εκάμαν, εδώκαμε τους τζιαι ένα χειροκρότημα μιας τζιαι επιτέλους εκατάφερε να συνεχιστεί η παράσταση.

Ο τυπάς που έπαιζε το Ζίγκφριντ ήταν νάκκον ότι να' ναι μιας τζιαι εν του επολλοέφκαινε ο ρόλος. Αλλό λιο να τη φάει τζιαι χαμέ σε μια φάση που εχόρεφκε σόλο τζιαι έκαμνε τριπλή πιρουέτα. Well, not everyone is cut out to be a ballet dancer, eh?

Το θέατρο ήταν φίσκα, τζιαι παρ' όλο που το αεράκι άρχισε να φυσά ούλοι εμείναν εντυπωσιασμένοι θέλω να πιστέφκω που την παράσταση. Οι κύκνοι απλά θεϊκοί. Το συγκεκριμένο μπαλέτο πρέπει να το είδα τουλάχιστον 4-5 φορές ιν μάι λάιφ-τάιμ ως τωρά αλλά κάθε φορά αξίζει το κόπο. 

Ομολογώ ότι με συγκινεί πάντα η μουσική του Τσαϊκόφσκι με το δράμα της Οντέτ. Φυσικά εχτές εχορέψαν το χάπι έντινγκ της ιστορίας, εν επέθανε ο κύκνος όπως εν στο άλλο βέρζιον, αλλά πάλε εχορέψαν πολλά καλά εχτές. 

Βάλω σας τζιαι πιο κάτω 1 που τα βιντεούθκια που ετράβησα. Που ποιότητα εν λέει τζιαι πολλά (σόρρυ) αλλά θωρκέται. Εν ο Ζίγκφριντ με την Οντέτ τζιαι χορέφκουν μετά την 1η τους συνάντηση τζιαι ο χορός με τους Μικρούς Κύκνους (που τα αγαπημένα μου κομμάτια). 

Enjoy (για όσους σας αρέσκει είτε το μπαλέτο είτε ο Τσαϊκόφσκι). 



                          

Swan Lake - Siegfried and Odette/ Little Swans

Comments

  1. Εν εισαι ξενερωτη, αντιθετα φανταζουμε πως εισαι πολλά ενδιαφέρον άτομο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ωωωωωωω Σμιλί μου, αγαπημένη μου. <3

      Σε ευχαριστώ πάρα πολλά για τα καλά σου λόγια.

      Μακάρι να έβλεπε και άλλος κόσμος τη κλασική μουσική όπως την βλέπω εγώ.
      Υπέροχη, θεσπέσια, διδακτική.

      Να έχεις μια καλή μέρα ντίαρεστ. :) xxxx

      Delete
  2. Κόρη εψές ελέαν μου φίλοι ότι εσηκωθήκαν τζι εφύαν που την παράσταση στη Λευκωσία γιατί ήταν ένα χάλι. Εγώ έννα πάω σήμερα, στη Λάρνακα (κάμνω τουρνέ στες πόλεις της Κύπρου γιατί στη Λευκωσία είχε μόνο πλάι πλάι όταν είπαν να κλείσω εισιτήρια), τζαι θα δω πόσο χάλια μπορεί να ήταν.
    Κατά τα άλλα εν νομίζω ότι είσαι μπόρινγκ, βαρετός εν κάποιος που εν δοκιμάζει νέα πράματα τζαι να ασκήσε ιλίο το μυαλό του (λαλεί ο παπάς μου). Τζαι λαλώ το ενώ αρνούμαι κάθετα να πάω να δω ποδοσφαιρικό αγώνα. Αλλά κατά βάθος συμφωνώ με τον φάδα ότι πρέπει να θέτεις τον εαυτό σου κάθε τόσο σε κάτι διαφορετικό για να δουλεύκει λίο διαφορετικά το μυαλό σου. Περιτό να πούμε ότι όποε ακούω κλασική μουσική τζαι εν μπορώ να πολλοταράξω, χορεύκουν τα δάχτυλα μου. Εν γίνεται να μεν ακολουθώ κάπως! :) Ίσως να εν τζαι κατάλοιπα που το μπαλέτο...

    ReplyDelete
    Replies
    1. OMG, καλάν εν τζιαι είπαμε εν μπολσόι τζιαι ανάφερα ότι σε μια φάση ο Ζίγκφριντ αλλό λιο να πέσει αλλά όι τζιαι έτσι. Εμένα πάντως άρεσε μου.

      Ναι, θα συμφωνήσω με τον φάδα σου. Εν καλό να κάμνεις τσάλεντζ τον εαυτό σου σε πράματα που εν κάμνεις συνήθως.

      Πάντως κλασική μουσική είναι η αρχή των πάντων...ως τζιαι η μέταλ εν που τον Βάγκνερ που άρκεψε, go figure. :-p

      Delete
    2. Είπαν μας ότι έφαεν την μια χαμέ σαν εμάσhιετουν να κάμει πιρουέτα. Τέλοσπαντως, πάλε εν το θεωρώ σαν λόγο να φύεις αλλά οκ, τούτο έρκεται που τον άνθρωπο που έκατσε και είδε το Tokyo Story χωρίς να τζοιμηθεί, στο σινεμά. :S
      έννα μάθω πόψε που πρώτο χέρι πάντως (αν έβρω το θέατρο!)

      Delete
    3. Κοίτα ναι εν γεγονός υπήρξαν φάσεις που σου είπα ότι ακόμα τζιαι ο Ζίγκφριντ αλλό λιο να προμουτιστεί αλλά έσωσε το στην τελική.

      Τελικά όμως άμαν το σκεφτείς εν τζιαι τζίνοι που φταίσσιν αλλά οι δικές μας εγκαταστάσεις. Μα κάμνει μάνα μου το Κηποθέατρο Λ/σου για μπαλέτο;;; Εν εν λογικό να χλιάσουν τζιαι να πέσσουν χάμε;;; Σόου, ντάξ λιο δικαιολογώ του.

      Εεε πε μας να δούμε...ήβρες θέση;;;; Είδες το τελικά;;; Άρεσε σου οξά εσηκώστηκες να φύεις;;;;; :-p

      Delete
  3. Ομολογώ κλασσικήν εν ακούω αλλά μπαλέτο έτυχε να δω και ομολογώ ότι αρέσκει μου πολλά.
    Εν έχει Λουκρητία μου κανέναν ξενέρωτο στα ακούσματα του, ο καθένας με ότι τον εκφράζει καλύτερα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ακριβώς ο καθένας με ότι τον εκφράζει. Σωστά τα λες Αμαδρυάδα μου. :)

      Εν ωραίο το μπαλέτο έννε;;;; ^_^

      Delete
    2. Καταπληκτικό, από τους πιο ωραίους τρόπους έκφρασης!!

      Delete
  4. είδα το τζι εγώ!! πρώτη φορά έβλεπα μπαλέτο τζαι άρεσεν μου. η μουσική πόσο τέλεια!! άρεσεν μου πολλά ο αρλεκίνος. τζαι η φάση με το σκηνικό τζαι το χειροκρότημα είσιεν πολλή πλάκα :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι ξέρω. Τζιαι εμένα εν η μουσική που μου αρέσκει. Μα ήσουν τζιαι εσύ τζιαμέ;;; Χαχαχαχα πόσο πλάκα με τον γελοτοποιό χα;;; Ελατρέψαμε τον με την μάδερ. Μπεστ έβερ. Άσε το σκηνικό ένα δράμα η φάση χαχαχαχα. :P

      Delete
  5. Είδα το στην Πράγα σ ένα υπέροχο θέατρο, ενθουσιάστηκα τόσο πολλά που ετρέχαν τα μάθκια μου! Ήταν υπέροχο...

    ReplyDelete
    Replies
    1. OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Πράγα και Λίμνη των Κύκνων. WOW, τέλειος συνδυασμός. Υπέροχο ναι όντως. =)

      Delete
  6. Επήα τζι εγώ εψές στη Λάρνακα. Ντάξει ήταν κρίμα που εν είχαν χόρο να χορέψουν, ήταν αναγκασμένοι να κάμνουν βήματα επιτόπου. Επίσης, εννοείται εν ήταν και οι καλύτεροι χορευτές εν η αλήθεια. Χάλια landings μετά που πιρουέτες και jumps, ασταθή βήματα πολλά- εν σου εμπνέαν χαλάρωση να ακολουθήσεις τζαι να απολαύσεις τες κινήσεις, λάθος τεχνική σε πολλά βασικά πράματα (απαράδεχτο το placement του ποδιού στο pirouette position) και αρκετά floppy και από άντρες και γυναίκες οι κινήσεις γενικά (είδα κάτι batterie που εν ήταν αρκετά defined, τα πόδια τους εθυμίζαν ψάρια ψόφια). Εν υπήρχε ιδιαίτερη ομοιογένεια και συγχρονισμός στες κινήσεις, ούτε αρκετό momentum που θα έπρεπε να εν εμφανές σε πολλά σημεία.
    ΑΛΛΑ, εν ήταν για να σηκωθείς να φίεις στο διάλειμμα!!! Για μένα ήταν απλά μια καλή ευκαιρία να πάει μια οικογένεια με ένα μωρό να παρακολουθήσουν κάτι νέο. Για μένα ήταν λίο βασανιστικό, αλλά τζαι λίο άσκηση να βλέπω λάθη σε άλλους for once!
    Θα συμφωνήσω με την Ουφ!, ότι ο αρλεκίνος ήταν καλός, εφαίνετουν να γουστάρει το ρόλο, εφαίνετουν να εν ικανοποιημένος με τη χορογραφία του, τζαι σάννα τζι έφερεν την λίο στα μέτρα του-με καλό τρόπο...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow, επρόσεξες όντως λεπτομέριες αρκετές. Κοίτα ναι εκαταλάβα το που μιας αρχής ότι μιλούμε για ένα μικρό company ballet που ένας θεός ξέρει πόθεν έννι που τη Ρωσία (τζιαι που τη Μόσχα να είναι, πάλε πρέπει να εν μικρό company γιατί έψαξα τους τζιαι δεν εκάμασσιν πολλά πράματα ακόμα). Πλας αν επρόσεξες ήταν πάρα πολλά νεαροί ούλοι που τούτο σίγουρα τους κάμνει άπειρους ακόμα. Νομίζω ακόμα εν στην φάση όπου τζιαι οι ίδιοι οι χορευτές μαθαίνουν, απλά εν επίστεφκα ότι θα τους εφκάλαν έξω που τη χώρα για πρακτική.

      Κατα τα άλλα μια καλή όντως παράσταση παρόλες τις αστάθειες. Αν ήταν τζιαι η μουσική λάιβ με ορχήστρα (καλά θέλω πολλά άι νόου) θα ήταν χάρμα.

      Ο αρλεκίνος θεός. Ελάτρεψα τον!!! =D

      Delete
  7. Τζι εγώ έθελα λάιβ μουσική. Η αλήθεια επήα στην συναυλία της κρατικής νέων για τη ζωή του Μότσαρτ- ήταν κάτι παραπάνω που συναυλία, σαν παρουσίαση μάλλον- τζαι ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Blackface / Brownface

Σάκος του Μποξ

Μπούκσταγκραμ