ΟΥΣΤ από δω!

Όπως κάθε χρόνο, έχω το τραντίσhιον να πιέννω στο Κρασί - aka Wine Festival - μεν με ρωτάτε γιατί κρατώ τούντη ανούσια πλέον παράδοση - I just do.

Αν εξαιρέσουμε ότι πλέον τα 6 τα βρίσκω υπερβολή - καλάν σιόρ, μα κανονικά κάτω υπό τις πενιχρές οικονομικές συνθήκες που περνούμε σαν κράτος, τούντα ιβέντς εν θα έπρεπε να ήταν ούλα ΔΩΡΕΑΝ?!?!?! - έννα μου πεις, 'Μα κύριος, έχουμε τζιαι κόσμο του Δήμου να πιερώσουμε, έχουμε να δώκουμε τζιαι στις οινοβιομηχανίες μας κάτι - τέσπα, εν θα κάτσω να σχολιάσω, απλά είμαι της γνώμης ότι πλέον ως τζιαι τα 6 σκέφτεσε να τα δώκεις. 

Παρ' όλα αυτά, και επειδή ξεφεύγω που το θέμα, εγώ τα έδωκα τα 6. Φέτος, τα έδωκα για να πάω να δω ένα θεατρικό έργο του Ρέπα-Παπαθανασίου, "ΡΑΟΥΣ" ή όπως το εμεταφέραν δακάτω με το τίτλο "ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ". 

Σκηνοθέτης ο Αντρέας Αραούζος, Διευθυντής Σκηνής ο Νίκος ο Ζάβαλλης - τυγχαίνει να τον γνωρίζω τζιαι προσωπικά - τα καλύτερα - τζιαι με το υποκριτικό επιτελείο του ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΝΑ - ένα που τα λια θέατρα που ακόμα καταδέχουμαι να πάω να δω στη νήσο.

Καλά δε θα σας πω ότι εν τα φανταχτερά σκηνικά τους ή η υπερ-παραγωγές τους που το κάμνουν το θέατρο σπουδαίο. Εν ο τρόπος που θκιαλέει κάποιος να αποδώσει ένα θεατρικό. Τζιαι τζίνο που μου άρεσε εν η τολμηρότητα τους. 

Έχω δει ανά τα χρόνια αρκετές παραγωγές του ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΝΑ τζιαι ομολογώ ότι θωρκούνται, μερικές μη σας πω είναι μίλια καλύτερες τζιαι που του ΘΟΚ φυσικά!!! 

Το έργο σαν έργο δε με ξετρέλανε - σόρρυ to the guys - πιστέφκω δε ότι αν το έβλεπα στη Σκηνή τους στη Λευκωσία θα το απολάμβανα ίσως πιο πολλά. Ο ήχος ήταν κάκιστος προς μέτριος - τζιαι είμαι σίουρη ότι εν εν λάθος της τεχνικής ομάδας του θεάτρου αλλά του ίδιου του Κηποθεάτρου - ξέρω ότι πας τα τεχνικά, είδικα η συγκεκριμένη ομάδα εν τύπος τζιαι πιο τζι τζιαι που υπογραμμός σόου καταλάβω τι δυσκολίες μπορεί να ήβρασσιν. 

Παρ' όλα αυτά, τα εκαταφέραν μια χαρά τζιαι θκιο τρομάρες. Όπως είπα, το έργο σαν έργο δε με έκαμε να γελάσω ή να αντιδράσω έντονα. Κάπως χλιαρό σαν σύνολο. Φυσικά όμως οι ερμηνείες, αν και τόσο λέιτ στην σεζόν πολλά καλές. Μανώλης Μιχαηλίδης, Σωτήρης Μεστάνας  - σε ρόλο του γκέι - καλά επάθα τη πλάκα μου αλλά τον απόλαυσα!!!! - Έρικα Μπεγέτη κ.α. ήταν πολλά καλοί. Ακόμα και οι πιο μικροί ρόλοι ήταν καλοί, ούλλοι καλλίφωνοι τζιμέσα - εφλομώσαν μας στο τραγούδι αλλά ήταν ούλους οι φωνές τους πολλά καλές - ακόμα τζιαι στα ελαφρο-μπουζουκο-ελληνικο-ποπ!!!

Το δε καταπλικτό, ήταν που εμπήξαν τζιαι στο μέσο της παράστασης μουσικό μπρέικ με Lady Gaga.

Το θεατρικό έργο ήταν μια καθαρή καυστική σάτιρα για τις πολιτικο-οινομικές καταστάσεις της Ελλάδας έτη 2013. Θεματολογικά ήταν πολλά καλό το έργο, επεράσαν με έξυπνες ατάκες τα μηνύματα που έθελαν να περάσουν, για το πως εκατήντησε έτσι η Ελλάδα - κάτι νύξεις για τα φακελλάκια στους γιατρούς, κάτι μπηχτές για τις κρατικές επιχορηγήσεις τζιαι τα χρήματα που κρύβονται κάτω από το τραπέζι - το στόχο τους ο Ρέπας-Παπαθανασίου τον εκαταφέρασσιν. 

Κρίμα που εχρειάστηκε η Ελλάδα του 2013 να φτάσει εκεί που έφτασε, τζιαι να εξακολουθούν ακόμα να συνεχίζουν το ίδιο τροπάριο - απλά σε αφήνουν άφωνο οι καταστάσεις - όι πως δαμέσα πάμε πίσω, αλλά ένιγουεϊ.

Τέσπα, περί θεάτρου κριτική - δεν το παίζω ειδήμων - αλλά παρά να κάτσω να υποστώ το "Χωρκό του Κούνουπου" - που σόρρυ απλά εν εν το στυλ μου τζιαι εν θα δώκω έστω τζιαι 6 για να το δω τζίνο - προτιμώ το θεατρικό που είδα εχτές. Μπορεί να μεν εγελούσα ακατάπαυστα αλλά τουλάχιστον εχάρηκα το. 



Άλλα σχόλια περί Γιορτής του Κρασιού 2013 - ασχολίαστο θα μείνει το event. Το μόνο που μπορώ να πω είναι - Same shit, different year, the end -

Άτε καλήν μας εφτομάδαν, καλό μας μήνα, καλό Φθινόπωρο - αν τζιαι έχουμε ακόμα 35+ βαθμούς - έκαμα τζιαι νέο μπλογκ ντεκόρ (ατς, εν too much I know). Είδωμεν. Δε μπεστ γουόρστ ις γιέτ ττου καμ....




Lady Gaga - Scheiße



Comments

  1. άτε τωρά θέλεις μου τζαι αλλαγή στο πρόγραμμα της γιορτής του κρασιού.
    αφού εν τζαιν για την προώθηση του κυπριακού κρασιού really...εν ένα opportunity για cheap πίττωμα :-D [ήταν τουλάχιστον :p ]

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τούτο εν το πιο τραγικό. Ότι προμοτάρουν τούντο "φτηνό" πίττωμα. Αχχχχ τέσπα. Θα το καταπιούμε τζιαι τούτο. :P

      Delete
  2. Είδα κι εγώ το ΡΑΟΥΣ και γέλασα! Δεν είναι η καλύτερη παράσταση που είδα αλλά είχαν κέφι, όρεξη και οι πλείστοι καλοί ηθοποιοί. Το Θέατρο Ένα σπάνια με απογοητεύει σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κυπριακά θέατρα. Γιορτη του κρασιού πήγα μια φορά και ούτε στον χειρότερο μου εχθρό δεν το εύχομαι! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε νιώθω απόλυτα για το κρασί. Ετο κρατώ το, τζιαι δεν ξέρω γιατί ακόμα. Τζιαι για το θέατρο συμφωνώ. Πολλά λιες οι φορές που με απογοήτευσε το ΘΕΑΤΡΟ ΕΝΑ. Έννα παίξουν τζιαι το Δράκουλα φέτος τζιαι το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι, πάνω κάτω με την ίδια τεχνική και υποκριτική ομάδα. Ανυπομονώ. :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Blackface / Brownface

Σάκος του Μποξ

Μπούκσταγκραμ