My Nerves are Broken

Είπα να ακολουθήσω τη συμβουλή της Inas τζιαι άρκεψα που λέτε να κάμνω αίτηση για δοκτορά στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου για Θεατρικές Σπουδές.

Εσπάσαν τα Νεύρα μου! Τα Νεύρα μου! ΤΑ-ΝΕΥΡΑ-ΜΟΥ!!!!!

Δεν ξέρω πόσο πιο πολλά πρέπει να το τονίσω ότι εσπάσαν τα νεύρα μου για να καταλάβετε την αγανάκτηση μου με την γραφειοκρατία τους μέσα.

Ποττέ μου δεν εκατάλαβα γιατί βρε παιδί μου τόση χαρτίλα, τόση γραφειοκρατία τζιαι θέλουν τα ούλα με το σεις και με το σας. Ναι οκέι είπαμε να είσαστε οργανωμένοι να μας έσhετε αφού θέλετε ούλους φακελωμένους τζιαι μες τα δεφτέρκα σας αλλά όι τζιαι να θέλετε να μάθετε τζιαι ήντα σάιζ βρατζί φορώ. Αντραπείτε τζιαι λιο. (λέμε τωρά)

Έσhιει θκιο μέρες ολόκληρες που μάχουμαι να σκανάρω πτυχία, διπλώματα τζιαι ένας Θεός (Κρίσhνα) ξέρει τι άλλο για να γίνει δεχτή η αίτηση μου. Τζιαι κάθουμαι τζιαι σκέφτουμε εγώ τωρά: "Hang on a second. Γιατί πρέπει να τους βουρώ εγώ που τα πισών; Εν τζίνοι που πρέπει να εν ευγνώμων που κάμνω κονσίντερ να κάμω την αίτηση για να πάω να κάμω το κορς στο Πανεπιστήμιο τους".

Τζιαι πριν με πείτε ψωνάρα, κοιτάζω τη μάτσα με ούλα τα διπλώματα μου τζιαι σκέφτουμε ότι εν πρέπει να παρακαλώ ενα Ινστιτούτο να με πιάσει όταν με έσhιει ήδη αποδεχτεί ένα άλλο ειδικά τζιαμέ που θέλω. Νοτ δε πόιντ όμως.

Το πόιντ είναι ότι εσπάσαν μου τα νεύρα μου μες τούντο Κυπριστάν με τη γραφειοκρατεία τους. Σε όποια δημόσια (και μη) υπηρεσία θα πατήσεις ή θα τολμήσεις να κάμεις, ακόμα τζιαι μια απλή αίτηση να είναι, θα σου πρήξουν τα μπιιιιπ.

Η μόνη ίσως υπηρεσία δαμέσα δα που εν νάκκο φαστ εν το Γραφείο Εξυπηρέτησης του Πολίτη. Τζιαμέ κινούνται με ρυθμούς γλίορης χελώνας. Ναι εν η τέλια αργοκίνητη χελώνα. Εν η χελώνα που πάει νάκκουρι πιο φαστ που τες άλλες τζιαι πάει με 6χλμ την ώρα αντί με 3χλμ.

Γιατί μπορεί να μου εξηγήσει κανένας υπάρχει όμως τούντο χάος; Δε μπόρεσα ποττέ να καταλάβω γιατί για να γίνει μια δουλειά σου πρέπει να περάσεις που σhίλιους θκιακόσhιους νοματέους, να σου σταμπάρει ο καθένας ξεχωριστά ούλα τα πιστοποιητικά/έγγραφα τζιαι οτιδήποτε άλλο θέλει πιστοποίηση για να πιστούσιν ότι εν αυθεντικά τζιαι μπλα μπλα μπλα. Στο εξωτερικό εν εσπατάλησα ποττέ τόση ενέργεια για μιαν αίτηση. Σάννα τζιαι κάμνω αίτηση για κανένα τοπ γκάβερνμεντ σίκρετ πράμα.

Τζιαι το άλλο που το βάλεις; Το ανεργειακό. Ποττέ μου δεν εκατάλαβα πάλε πως λειτουργεί δαμέσα. Στην μητέρα Ίνγκλαντ που ήμουν, όι μόνο επληρώναν μου εβδομαδιαία το ανεργειακό μου, αλλά έδιούσαν μου τζιαι χάουζινγκ μπένεφιτ. Ας πούμε, επαρείχαν μου γλίορα κάποια οικονομική υποστήριξη. Φαντάστου να μεν ήμουν κυπριοπούλα 25χρονών γαδάρα τζιαι να είχα το σπίτι των γονιών μου να μεινίσκω τζιαι να ήμουν καμιά ξένη κορούα τζιαι εμείνισκα άνεργη. Ως τωρά θα είχα πάει να γυρέφκω μεροκάματο στη Σούτσου ή στην Πλατεία Ηρώων (λέμε τωρά).

Γενικά ούλα πιέννουν με πολλά εξωνυχυστικά αργούυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυς ρθυμούς μες την μεγαλόνησο. Τζιαι με υπερβολική αχρείαστη χαρτίλα, αν μη τι άλλο.

Επιστρώφω στην τεραστίων διαστάσεων κατάθεση χαρτιών μου για το δοκτορά. Ήντα όσπου να τα καταθέσω τζίνα ούλα έννα αρκέψει το κορς. Άσhο ιλε!

Μπον-αφερτνούν έβριουαν.


Η Σωτηρία της Ψυχής - Άλκιστης Πρωτοψάλτη

Comments

  1. Οι καλέ τι λές γραφειοκρατεία στην Κυπρο, μόνο 4 ημέρες επιεννοερχόμουν Λευκωσία για την ίδια αίτηση ( του Κολλεγίου) γιατί η τάδε στάμπα ήταν λάθος, το τάδε δίπλωμα ήταν πιστοποιημένο που τον τάδε λάθος έπαρχο, κλπ κλπ. Έτσι θυμίζει μου ώρες ώρες το λαϊκό άσμα(ήθελεν πολλά) "Θέλω να σε δω να σέρνεσαι, και να με παρακαλάς" χεχε.

    ReplyDelete
  2. Χαχαχαχαχααχαχα. Έφιρες με βρε Seeker. Εν καλά που λαλείς. Κάμνουν σε σαν το μπαλάκι του τέννις. Τζιαι ούλα για πράματα που στην τελική με έννα χρειαστεί κανένας τίποτε με ούτε θα χρησιμευσουν στο μέλλον. Τι να πεις όμως. Σαπίλα της κοινωνίας. =p

    ReplyDelete
  3. Υπαρχει μονον ΕΝΑ πραμα, που ειναι χειροτερο απο την Κυπριακη γραφειοκρατια.................................................................................................................

    Η Ελληνικη!
    αχαχχαχαχχαχαχχαχα

    ReplyDelete
  4. Η παλουτζια ειναι οτι αν δεν παεις με τα νερά τους, η δουλεια σου δεν θα γινει.

    ReplyDelete
  5. you just get used to it μετά που λία χρόνια..
    και κάμνεις υπομονή..ξέρεις που πρίν ξεκινήσεις οτι θα σου τα πρήσουν, θα σε εξυπηρετήσουν άνθρωποι λίγο slow, δεν θα συννενοηθείς μαζί τους και απλά είσαι prepared..με χάπια preferably!!

    ReplyDelete
  6. Πριν 4-5 χρονια επια σε μια κυβερνητικη υπηρεσία τζαι επειδη στο ιδιο κτηριο ηταν μια ανιψια του παπά μου τζαι επερασαμεν να της πουμε γεια. Ηταν ανησυχη γιατι ειπα της θα της φέρουν κομπιουτερ!!! Τοσα χρονια εμαθα στο σhερι τα πάντα λαλει μου.... Εμένα το σhοκ μου ηταν που έν είσhεν κομπιουτερ, μια κυρία σε αρκετα καλη θέση!

    Οτι τζαι να πεις εν λίο! Οπως οι επαγγελμάτικές επιλογές του σάιτ του γραφείου εργασίας οπως εγραψα τζαι εγώ τελευταίως!

    ReplyDelete
  7. Ρε θα σου στείλω μέηλ σήμερα-αύριο έχω κάτι απορίες.

    Στο μεταξύ που σε δεκτηκάν για δοκτορα και γιατί δεν πηγαίνεις εκεί αν επιτρέπεται?

    ReplyDelete
  8. Τα τελευταία χρόνια εβελτιωθήκαν κάποια πράματα στην Κύπρο, τζαι που πλευράς τεχνολογίας τζαι που πλευράς ταχύτητας.
    Κάποτε οι καθυστερήσεις τζαι τα πολλά χαρτιά που ζητούν εν λόγω της ευθυνοφοβίας που έχουν κάποιοι σε ψηλές θέσεις.
    Μεν νομίζετε, αλλά έσιει τζαι υπαλλήλους του Δημοσίου που σπάζουν με τη γραφειοκρατία. Απλά τζείνους, εν τους ακούει κανένας, επειδή εν ο τελευταίος τροχός της άμαξας.

    ReplyDelete
  9. @Grouta: Χαχαχαχα. Για καλό μας το λες τώρα αυτό; Ναι όντως τζιαι τζικάτω εν τραγικά τα πράματα. Εν θέλω να σκέφτομαι την ώρα που θα πρέπει να ανανεώσω το Ελληνικό μου διαβατήριο (μιας τζιαι ο ντάντιο εν εξ Ελλάδος). Όπως λέω πάντα...Όι βέι!

    @Σμιλί: Ναι τούτο εν το κακό. Αν δεν πάεις τζιαι εσύ με το δικό τους σύστημα δαμέσα τίποτε εν θα γίνει δυστυχώς.

    @Rania: Δηλαδή θα αρχίσω τα ηρεμιστικά πριν φκω της πόρτας τζιαι θα είμαι ετοιμασμένη για μιαν ημέρα ασυνενοησίας τζιαι πολύ υπομονής. Τζιαι αν δε μου ανεβεί η πίεση τζιπάνω τζι θα είναι θαύμα! =p

    @Prasinada: Μα πλιζ Πρας μου. Ακατάγνοτα. Δαμέσα είμαστε επαγγελματίες 100%. Δουλέφκουμε ακόμα χωρίς να μας έχει επιρεάσει η τεχνολογική επανάσταση, hence τα δεφτέρκα που εσυνάφερα. Είναι όντως εξωπραγματικό τζίνο που μου έγραψές πάντως. Φαντάσου πόσο πολλά πίσω είμαστε. Όκει, now I feel depressed! =p

    @Ina: Να με ρωτήσεις ότι θέλεις. Πέψε μου ήμεΐλ όποτε θέλεις Ina μου. Εδεκτήκαν με στο Stratford-upon-Avon για PhD Shakespeare with Integrated Studies. Αλλά ακόμα σκέφτουμε το. Είναι τζιαι η μετοίκηση πίσω τζιαι θα πρέπει να αυτοσυντηρούμαι οφ κορς. There's a lot to consider beforehand. Αλλά εν τζίνο που ήθελα να κάμω πάντα. Πάντως την αίτηση στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο ήδη εκατάθεσα την. :)

    @HeatJo: Μα ναι φαντάζουμε ότι εν τα policies έτσι που ούτε οι ίδιοι οι υπάλοιλοι μπορούν να κάμουσιν τζιαι πολλά για να εξυπηρετήσουν το κόσμο πιο γλήορα. Ότι κάμνουμε προοδούς ναι κάμνουμε, αλλά έχουμε κόμα ΠΟΛΥ δρόμο μπροστά μας σε σύγκριση με το εξωτερικό. Δυστυχώς.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Blackface / Brownface

Σάκος του Μποξ

Μπούκσταγκραμ