A little bit of this...A little bit of that...

Θέματα που με απασχολούν/ήσαν τις τελευταίες μέρες τζιαι εκάμαν με να σκεφτώ (yes I can foster the strength to do that as well sometimes; think)

EQUAL PAY
Μπορεί τούντο θέμα να με εκέντρισε τζιαι πάλε που μια ταινία (την οποία νοτ ττου γουόρι θα την κάμω ριβιού στο απ-κάμινγκ μπλογκ μου σουν) το 'Made in Dagenham', αλλά εν ενα θέμα που θα έπρεπε ίσως εμάς τις γυναίκες να μας κεντρίσει τζιαι να μας κάμει να σκεφτούμε: έχουμε καταφέρει στις μέρες μας να έχουμε ίσα δικαιώματα με τους άντρες στο εργασιακό περιβάλλον ή μήπως ακόμα τζιαι σήμερα στην Κύπρο του 2012 έχουμε ανισότητα, σεξισμό τζιαι υποβιβασμό στα διάφορα επαγγέλματα; Η ταινία μιλά για το πρώτο εργοστάσιο της Φορντ, όπου το 1968 οι γυναίκες εργάτριες θέλοντας να αναγνωριστούν οι ικανότητες τους σαν ίσες με τζίνες των αντρών, απεργήσαν, φέρνοντας έτσι την οικονομία της μάνας Ίνγκλαντ σε μια στάση μιας τζιαι η απεργία εξελείχτηκε στο τέλος σαν απεργία για ίσο μισθό μεταξύ αντρών τζιαι γυναικών. Τούτο εγίνηκε στην Αγγλία το 1968. Εμείς έχουμε 2012, τζιαι ακόμα τζιαι σήμερα πολλές φορές βλέπω να υπάρχει στο επαγγελματικό περιβάλλον τούτη η οικονομική ανισότητα μεταξύ αντρών τζιαι γυναικών. Δεν είμαι καμιά φεμινίστρια τζιαι κατά των αντρών, αλλά πολλές φορές ακόμα βλέπω μες το Κυπριστάν πως men & women are not treated in the same way when it comes to wages. Διορθώστε με αν κάμνω λάθος, τζιαι ναι θα υπάρχουν τζιαι περιπτώσεις που μια γυναίκα θα είναι πιο καλοπληρωμένη που έναν άντρα, αλλά εν λιες τούτε οι περιπτώσεις. Το μεγάλο μερίδιο των γυναικών εν πιο κακοπληρωμένες που τους άντρες. Εν εν καιρός πλέον να κάμουν κάπως shift τα πράματα;

Unrequitted Love
Ένα μέλος της οικογένειας μου έπεσσε σε βαρεά κατάθλιψη λόγω ερωτικής απογοήτευσης. Δε μιλά, δε τρώει, άρχισε το κάπνισα, εν πολλοτζοιμάται. Γενικά επήρε λιο την κατιούσα. Με ερώτησε πρόσφτατα πως θα μπορούσε να το ξεπεράσει ή τι θα μπορούσε να κάμει για να μεν πονεί τζιαι να σκέφτετε τέσπα τόσο πολλά. Εγώ απλά απάντησα ότι όταν εγώ επερνούσα κάτι παρόμοιο άρχισα το περπάτημα, άρχισα να κάμνω παρέα με διάφορα άτομα για να είμαι έξω που το σπίτι τζιαι άρχισα τζιαι το γράψιμο. Το βλογκ. Γενικά έτσι εκατάφερα λίο να το ξεπεράσω. Αλλά τούτη ήταν η δική μου διέξοδος. Ο καθένας έσhιει το δικό του τρόπο αντιμετώπισης έτσι πραμάτων. Αλλά πιστέφκω σε έτσι φάσεις είτε στη δουλειά θα το σύρει κάποιος είτε στις εξόδους. Οτιδήποτε βασικά που θα κάμνει τον άλλον να μεν σκέφτετε τζιαι να μιζερκάζει. Λυπούμαι να βλέπω τούντον άνθρωπο να εν τόσο σαντ γιατί αν τζιαι εν είμαστε πολλά κλόους, εν ήταν ποττέ άνθρωπος που θα έπεφτε σε κατάθλιψη.Ααααχχχ ο έρως, ο έρως. Νομίζω εξανάπα το, αλλά άμαν τον πιάσω τον πούστη τον φτερωτό με τα βέλη θα τον βάλω να τα φάει ένα ένα.

You've got a friend in me
ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΤΖΙΑΙ ΝΑ ΜΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΦΚΩ! O the friend εγίνηκε κολλητάρια με το Συσέγκιο. Όποτε θα βίζιτ πλέον ο the friend θα πάρει το Συσέγκιο βόλτα τζιαι θα περιχαρίζουν μόνοι τους. Ναι μπορεί να μεν εν τζιαι ΤΑ crucial news αλλά για μένα είναι πρωτοφανούσιμο μιας τζιαι ως πριν κανένα δίμηνο υπήρχε μια έντονη αμοιβαία αντιπάθεια. Τωρά ξαφνικά εγινήκασιν μπεστ-μέιτς σάννα τζιαι εν o Woody τζιαι ο Buzz Lightyear που το Toy Story. Ανμπελίβαμπολ!

Αυτά για αυτή την Μάντεΐ. Ελπίζω να μεν μείνει συννεφκιασμένος ο τζιαιρός. Ήταν πολλά ωραία που είσhε ήλιο το γουίκ-εντ. Τώρα να δούμε. Καλή ευδομάδα έβριουαν!


Toy Story - You've Got a Friend in Me

Comments

  1. σιγά να μην υπάρχει ισότητα στον εργασιακό χώρο. στα χαρτιά μπορεί στην πραγματικότητα όχι.
    προτιμούν να προσλαμβάνουν άντρες γιατί δεν θα τους φύγουν για να γεννήσουν, οι άντρες δεν λείπουν από τη δουλειά γιατί εν άρρωστα τα μωρά.
    θεωρούν πως τα ξέρουν ούλλα καλύτερα.
    μας υποτιμούν.
    και δυστυχώς αν βρεις γυναίκα να κάνει στα αλήθεια καριέρα (και όχι να να νομίζει ότι κάνει) τις περισσότερες φορές το πληρώνει ακριβά γιατί δεν υπάρχουν οι πρόνοιες προστασίας.

    άτε είπα τον πόνο μου.

    ReplyDelete
  2. @Mana: Πες τα Μάνα, πες τα!!! Εμάς τες γενέτζιες ποιος μας ακούει. Να έρκεσαι δαμέ να λαλείς το πόνο σου. Θα σε ακούω εγώ. Θα είμαι το καθημερινό σου βλογκικό μαγκαζίνο 'Πες τα στη Λου(κρέτια)'. Έσhιεις απόλυτο δίκαιο μπάι δε γουέι. Δαμέ η εξ-μάνατζερ μου που ενόμιζε ότι έκαμνε καριέρα, πάλε σφαγιάζετε στη δουλειά τζιαι πάλε πιάνει πιο λια που έναν άραβα που ήταν στην ίδια θέση με τζίνην τζιαι τζίνος εκωλοβάραν ούλη μέρα. Τι να πεις. Ισότητα μετά σου λέει ο άλλος.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Blackface / Brownface

Σάκος του Μποξ

Μπούκσταγκραμ