I AM GAY





Πριν να προλάβεις κακεντρεχή αναγνώστη μου να με ταπελώσεις τζιαι να με κατηγοριοποιήσεις, άισμε να σου παραθέσω για μυριοστή φορά την γνώμη μου περί του θέματος.


ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ. ΤΕΛΟΣ!


Αλλά, δυστυχώς, μες την νήσον εν είμαστε ανεκτικοί, ούτε δεχούμαστε όποιον εν διαφοερτικός που μας - πόσον μάλλον κάποιος που εν ομοφυλόφυλος. Σάννα τζιαι εν λεπροί στην Σπιναλόγγα. 


Άπαξ τζιαι μαθαίνεις ότι κάποιος εν γκέι αμέσως θκιαλέεις να τον βάλεις σε μια ξεχωριστή κατηγορία - εν παίζει στρέιτ πλέον οπότε αυτόματα όλα τα ταμπού τζιαι οι κανόνες αλλάζουν. Σκέφτεσε ότι επειδή εν γκέι άρα πρέπει να εν πουτάνα/πούτανος (με το μπαρδόν για τον αισχρό χαρακτηρισμό). Φυσικά τίποτε που τούτα δεν ισχύει, τζιαι άσε τι σου λαλεί η μικρή στενόμυαλη κοινωνία του νησιού. 



Αλλά τζίνο που μου τη σπάζει ιδιαίτερα τζιαι εξού τζιαι τούντο ποστ, εν τόσο πλέον η μη-ανεχτική στάση της κοινωνίας προς τους ομοφυλόφυλους, αλλά τζιαι η στάση των ίδιων των ατόμων που μπορεί να είναι ομοφυλόφυλοι/μπάι/τρανσέξουαλ κλπ. Τζιαι πιο συγκεκριμένα η φοβία του να παραδεχτούν, τις περισσότερες φορές και στον ίδιο τον εαυτό τους, ότι είναι γκέι. 



Φυσικά εν εν κάτι το οποίο διαλέγουν ή κάτι για το οποίο τους κατηγορώ ιδιαίτερα, τζιαι όταν λέω μου τη σπάζει, εννοώ με στεναχωρεί, με στεναχωρεί ΠΑΡΑ πολλά. 

Έτυχε πριν 1-2 χρόνια να κάμνω παρέα με ένα παιδί, σκηνοθέτης τούτος, φουλ-ον γκέι (γούστο του τζιαι καμάρι του φυσικά), ήσhε κάμει τζιαι εις τας Αμέρικας, στους πολλά κοντινούς του φίλους ήταν δηλωμένος γκέι, για τον υπόλοιπο κόσμο, τζιαι ειδικά την οικογένεια του, ήταν απλά  ένα 30χρονο παλικάρι - δάσκαλος θέμας μπάι ντέι/ σκηνοθέτης μπάι άφτερνουν - που απλά τυγχαίνει να μεν έσσιει θηλυτζιά σύντροφο...ακόμα.



Τα πράματα που μου ελάλε όμως, για τους ομοφυλόφυλους εις την νήσον ήταν/είναι beyond me. Ας πούμε, the amount of people who are gay in this country, but they're either married or in relationships τζιαι προσπιούνται ότι είναι σε "ευτυχισμένους" γάμους/σχέσεις απλά για τα προσχήματα, με αφήνει απλά άφωνη. 



Τι για συνεστιάσεις σε σπίτια με ομοφυλόφυλους κατά την διάρκεια των σ/κ έχω ακούσει, τι αρραβώνες τζιαι συγκατοικήσεις, ακόμα τζιαι γάμους, για τα μάθκια του κόσμου, δεν φαντάζεστε. Άσε που μου ανάφερε τζιαι ονόματα γνωστών ηθοποιών (και μη) οι οποίοι λανσάρουν στρέιτ αλλά την κουνούν την αχλαδιά! Φανταστείτε σε τι βαθμό έχουν κάμει το κόσμο να εν brain-washed, πόσο πολλά πρέπει να φοάται κάποιος ομοφυλόφιλος/μπάι/ή ότι τζιαι να είναι, που πιστέφκουν ότι πρέπει να χώνονται με ψεύτικες σχέσεις, σχέσεις κάλυψεις δηλαδή, τζιαι ότι τούτα που νιώθεις εν εν σωστά, που ούτε στον ίδιο σου τον εαυτό εν μπορείς να τα ξεστομίσεις.



Μπορεί να μεν είμαι ομοφυλόφυλη, αλλά πάντα ήμουν υπέρ των δικαιωμάτων τους τζιαι όποτε τυγχαίνει να γνωρίσω κάποιον ομοφυλόφιλο/η είμαι πολλά περήφανη που έχουν τη δύναμη τζιαι το θάρρος να είναι πιστοί στους εαυτούς τους τζιαι τζίνο που είναι. Όι τζίνο που τους θέλει η κοινωνία να είναι.



Κατά καιρούς έχω ένα on-going argument με τη μάνα μου τζιόλας για το κατά πόσο είναι εντάξει να μεγαλώνουν 2 άντρες ένα μωρό. Εγώ το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό, αν και εφόσον το παιδί μεγαλώνει με σωστές αρχές τζιαι αξίες, σε ένα πολλά υγιές σπίτικό. Η μάδερ είναι της γνώμης ότι τούτο εν εν σωστό, ότι ιμίσh το μωρό δε θα ξέρει ποιόν να φωνάζει 'μάμα' κλπ. Ε το λοιπόν, αυτό ακριβώς εν το πρόβλημα μας. It's not about the kid having someone to call 'mom' or to tell them about their period or sex, and I'm not saying that a mother is not needed in a family by all means, but a child can grow up to be just as healthy as a kid growing up in a heterosexual household. 



Τούτο το πιστεύω ακράδαντα, για να μην σας πω τζιόλας ότι παιθκιά που μεγαλώνουν με ομοφυλόφιλους γονείς μεγαλώνουν τζιαι πιο νορμάλ παρά παιθκιά με 2 γονείς, που είτε μπορεί να με αγαπιούνται, είτε απλά έχουν ένα γάμο συμβιβασμού. Για να μεν μιλήσω τζιαι για χειρότερα. 











Τέσπα. Έμπνευση τούντου ποστ ήταν 2 πράματα:



1ον) Η πρόσφατη ανακοίνωση της νεαρής ηθοποιού Ellen Page ότι είναι ομοφυλόφιλη - Μπράβο της κοπέλας, την συγχαίρω τζιαι την επαινώ για το θάρρος τζιαι το κουράγιο της να βγει δημόσια τζιαι να μεν ντρέπεται για κάτι το οποίο είναι τζιαι νιώθει



ΤΖΙΑΙ...



2ον) Κάποιες εξελίξεις στον άμεσο κύκλο μου, έδωκαν μου το έναυσμα να βγω να πω δημόσια τι απαίσια με κάμνει να νιώθω όταν βλέπω κοντινά μου άτομα τα οποία φοβούνται (ίσως ντρέπονται, ίσως απλά δεν το δέχονται καν οι ίδιοι) να ομολογήσουν, όχι τόσο σε μας αλλά στον ευατό τους περισσότερο, το τι νιώθουν τζιαι να αφήσουν τον εαυτό τους ελεύθερο.




Στην νήσο υπάρχουν πολλοί γονείς που δεν δέχονται ούτε καν στο ελάχιστο ότι το δικό τους παιδί, το βλαστάρι τους, μπορεί να είναι ομοφυλόφιλος. Τόση έχθρα ρε παιδιά; Τόσο πολλά δεν μπορείτε να δείτε τη κόρη σας ή το γιο σας με άτομο του ίδιου φύλου; Τόσο πολλά απαίσιο είναι; Τζιαι στην τελική αν είσαι γονιός τζιαι λαλείς ότι αγαπάς το παιδί σου, τι σε κόφτει ποιόν θα θκιαλέξει να βάλει στο κρεβάτι του; Είτε το αγαπάς όπως τζιαι να είναι, είτε απλά εν ηξέρεις τι εν πραγματική αγάπη. 




Απλά με στεναχωρεί συνέχεια τούτο το πράμα με τον τρόπο που ο κόσμος προσεγγίζει ακόμα τους ομοφυλόφιλους στην Κύπρο. Εν πραγματικά κρίμα να βλέπεις νεαρούς/ρές να μεν τολμούν καν να μιλήσουν για τούτο πράμα γιατί αυτόματα βλέπουν τον εαυτό τους ως κάτι το αφύσικο, το μη φυσιολογικό. 




Είχα μια προφεσόρα τον καιρό του Πανεπιστήμιου μου που μας ελάλε το εξής: ,,

"We are all bisexual by default; some people have it more, some people have it less. It's all a matter of preference and choice in the end."



Εν ξέρω αν συμφωνώ ακόμα 100% αλλά ως ένα βαθμό έχει κάποια βάση τούντο statement της. Η ίδια να σημειώσω είναι ομοφυλόφιλη, πολλά ευτυχισμένη με τη σύντροφο (και τα παιδάκια τους πλέον) τζιαι πάντα την εθεωρούσα το καλύτερο τσακούι που τζιμέσα. Έβαλε τους ούλους στην θέση τους τζιαι ήταν ετοιμόλογη. Επίενα την πολλά τζίντην καθηγήτρια - όι γιατί είναι ομοφυλόφιλη, αλλά επειδή ήταν/είναι ειλικρινής τζιαι αυστηρή. Άσχετο. Τέσπα.



Επίσης να σημειώσω ότι επειδή πάντα ήμουν pro-gay/lesbian rights, την 1η χρονιά του Uni μου, θυμούμαι είχα βάλει μια καρτ-ποστάλ έξω που την πόρτα του δωματίου μου στα χολς η οποία έγραφε περί homosexual rights τζιαι εκ των υστέρων είμαι σίουρη ότι ούλοι πρέπει να ενομίζαν ότι είμαι ομοφυλόφιλη, γιατί ποττέ μου εν είχα ούτε μιτσή during those years. Χαχαχαχα, ας είναι. Χέστηκα, με αν ενομίζαν, με αν δεν ενομίζαν. Πρόβλημα τους. 



Ένι και γουέι....σας βάλω πιο κάτω τον λόγο της Ellen Page, ο οποίος επραγματοποιήθηκε προχτές, ανήμερα το μαλακοΒαλεντίνου, στον οποίον λόγο προσωπικά η κοπελιά με κατασυγκίνησε το θάρρος της τζιαι η δύναμη της να δεχτεί πρώτα απ' όλα η ίδια τον εαυτό της τζιαι να μεν φοάται πλέον να ζει την ζωή που θέλει να ζει.



Δείτε το!


Σας παραθέτω τζιαι γραπτώς ένα κομμάτι από τον λόγο της:



"I'm here today because I'm gay. And because maybe I can make a difference—to help others have an easier and more hopeful time. Regardless, for me, I feel a personal obligation and a social responsibility. I also do it selfishly, because I am tired of hiding and I am tired of lying by omission. I suffered for years because I was scared to be out. My spirit suffered, my mental health suffered, and my relationships suffered. And I'm standing here today, with all of you, on the other side of all that pain."



Επίσης να αναφέρω, τζιαι εχάρηκα πολλά όταν είδα την ανακοίνωση τούτη, ότι φέτος για 1η φορά στο μικρό οπισθοδρομικό μας νησί, θα πραγματοποιηθεί το 1ο GAY PRIDE PARADE, στην Λευκωσία στις 31 Μαΐου, το οποίο οργανώνει το LGBTI Community. Σε αυτούς τους ανθρώπους, που παλεύουν για την προστασία των δικαιωμάτων, έχω να πω μόνο ένα μεγάλο μπράβο τζιαι ένα ευχαριστώ, που πολεμούν για ένα κόσμο χωρίς φοβία τζιαι bullying (=τραμπουκισμός - επιτέλους ήβρα τζιαι την κατάλληλη λέξη) για το τι ή ποιός είσαι.  



Όσοι τυγχάνει να είσαστε αντίθετοι ή ενάντια στους ομοφυλόφιλους, σας θέρμο-παρακαλώ μη αφήσετε εχθρικά σχόλια. Πάνω απ' όλα θέλω να ξέρετε ότι τούντο ταπεινό μπλογκ, εν μια γωνιά αγάπης, τζιαι απόλυτου acceptance. Εν εν που τη δουλειά μου να κρίνω κανέναν, απλά σας συν-μπλογκέρ τζιαι συν-άνθρωπος, προτιμώ να αποδέχομαι, να δέχομαι τζιαι να αγαπώ τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Οποιεσδήποτε τζι΄αν είναι οι σεξουαλικές τους προτιμήσεις. 




Να' σαστε όλοι καλά. Να προσέχετε τον ευατό σας, μα πανώ απ' όλα τα παιδιά μας (Copyright @MariannaGallides).





Peace...








           


Ellen Page Joins HRCF's Time to Thrive Conference




Comments

  1. "Τζιαι στην τελική αν είσαι γονιός τζιαι λαλείς ότι αγαπάς το παιδί σου, τι σε κόφτει ποιόν θα θκιαλέξει να βάλει στο κρεβάτι του; Είτε το αγαπάς όπως τζιαι να είναι, είτε απλά εν ηξέρεις τι εν πραγματική αγάπη."

    ΑΥΤΟ

    ReplyDelete
  2. Η Κύπρος η γκράντε ρατσιστική χώρα δεν μπορεί να δεχθεί γενικότερα την διαφορετικότητα. Τα τελευταία ευτυχώς χρόνια τα πράγματα εβελτιωθήκαν. Βέβαια τούτο με τις συγκαλύψεις το άκουσα και εγώ και είναι τραγικό γιατί σκέφτου το συναισθηματικό και ψυχικό μαρτύριο που βιώνουν οι γκέυ σε μια κοινωνία η οποία φαίνεται ακόμα επι το πλείστον να τους απορρίπτει. Ευελπιστώ (αν και βλεπω βελτίωση στην αντιμετώπιση των γκέυ)πνα εξαλειφθεί ο ρατσισμός. Είχα και εγώ ένα συμμαθητή από το σχολείο ο οποίος επέρασε τα κάστια του Ιησού Χριστου ο φτωχός αλλα τωρά από ότι έμαθα πρόσφαρα παρόλες τις απορρίψεις επήρεν η ζωή του μια ευχάριστη πορεία!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όντως ναι έσσιει τα τελευταία χρόνια που εγίνηκε νάκκο πιο tolerant η κοινωνία μας αλλά όταν ακούω τη μάνα μου να μου λαλεί ότι με το που θα πέσει το θέμα ομοφυλοφιλία ανάμεσα στους 15χρονους μαθητές της αμέσως η φάτσα τους ξινίζει τζιαι τους αποκαλούν με όρους όπως "πουσhτούι" (με προσβλητικό τόνο φυσικά) τότε ακόμα ανησυχώ για τον τρόπο που όχι οι ενίληκες προσεγγίζουν το θέμα της ομοφυλοφιλίας/αμφιλοφυλίας αλλά το πως το βλέπουν τζιαι το προσεγγίζουν οι νέοι. Γιατί εν τούτοι οι νέοι που αύριο θα φοβούνται να ζήσουν όπως θέλουν οι ίδιοι τζιαι όταν υπάρχει τούτος ο τραμπουκισμός ανάμεσα τους από τόσο μικρή ηλικία, φαντάσου τι θα γίνει όταν θα είναι εκείνοι στην ηλικία μας. Οπόταν, δυστυχώς Αμαδρυάδα μου, έχουμε ΠΟΛΥ δρόμο μέχρι να έχουμε όλοι ίσα δικαιώματα στην νήσο.

      Delete
    2. To ότι έχουμε πολλή δρόμο εν το μόνο σίγουρο Λου μου. 'Εχω μια ελπίδα ότι τα πράματα θα αλλάξουν!

      Delete
  3. Εδιάβασα το πολλά βιαστικά το ποστ.

    Θα σχολιάσω αυτό που σχολιάζω πάντα σε τέτοιου είδους αναρτήσεις.

    Για ποιο λόγο ένα άτομο gay να χρειάζεται να εξασφαλίσει την αποδοχή μας για το τι κάνει στο κρεβάτι του;;;;;;
    Γιατί να πρέπει να βρει να δηλώσει ή να πρέπει να του δώσουμε αποδοχή;;;
    Τι μας κόφτει;;;

    Ας πούμε τι μας κόφτει τι κάνει ένας straight στο κρεβάτι σου;;;

    ReplyDelete
    Replies
    1. ελπίζω να "γυρίσεις" στην Λου και να διαβάσεις, έστω τζαι βιαστικά, τούτο:
      http://www.lifo.gr/team/gayandlesbian/44917

      :-)

      Delete
    2. Όσο διάβαζα το ποστ της Λου ακριβός το ίδιο πράγμα σκεφτόμουν και εγώ. Αποδοχή είναι ως ενα βαθμο και σεβασμός αρά παύω να με τοσο ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΗΣ και να κρίνων λες και είμαι Θεός την ζωή των άλλων. Και στην τελική ποια είμαι εγώ η ο κάθε ένας για να πρέπει να δίνεται αναφορά για την σεξουαλικότητα των ανθρώπων.

      Delete
    3. Νομίζω επαρερμηνεύτικε ο τρόπος που πρέπει να μας κόφτει γι' αυτό άστε με να κάμω κάπω rephrase το τι ακριβώς πρέπει να μας κόφτει:

      i) δεν πρέπει να μας κόφτει που την άποψη κουτσομπολιού τζιαι το τι κάμνει/είναι ο καθένας.
      ii) ο άνθρωπος από το καιρό που άρχισε να αναπτύσεται η κοινωνία - και ένα κοινωνικό σύνολο - από τα πιο σημαντικά πράγματα που αναζητά είναι η κοινωνική αποδοχή, το οποίο με φέρνει στο τρίτο μου σημείο
      iii) πρέπει να μας κόφτει με την άποψη ότι εμείς σαν συν-πολίτες μπορούμε να παλέψουμε υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων/αμφιφυλόφιλων/τρανσεξουάλ, έτσι ώστε η κοινωνική αποδοχή να φτάσει στο σημείο όντως όπως εν πρέπει να την κόφτει τι κάμνει ένας στρέιτ μες το κρεβάτι του, να μεν τους κόφτει ούτε για τους γκέι.
      iii) πρέπει να μας κόφτει συλλογικά για τα δικαιώματα που τους αξίζουν, τζιαι με το που κάποιος όπως λέμε comes out of the closet, ναι θεωρείτε μεγάλο κατόρθωμα γιατί ακόμα τζιαι στις μέρες μας, ετη 2014, στο μικρό μας κράτος Κυπριστάν θεωρείτε ταμπού τζιαι τείνουμε να περιθωριοποιούμε άτομα τα οποία οι σεξουαλικές τους προτιμήσεις δεν συνάδουν με το κοινωνικό σύνολο - αν τζιαι λέμε ότι εκάμαμε μεγάλες προόδους τα τελευταία χρόνια, ακόμα γίνετε τούντο πράμα, τζιαι εμάς σαν στρέιτ/γκέι γουοτέβερ τζι' αν είμαστε, πρέπει να μας κόφτει να πολεμούμε ΓΙΑ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, όχι για να κουτσομπολεύουμε.

      Απλά για να ξεκαθαρίζω τζιαι εγώ την θέση μου, γιατί άλλο το να μεν σε κόφτει πακίρα για τα δικαιώματα του άλλου τζιαι άλλο απλά να μεν σε κόφτει γιατί εν φακκάς πεννιά ή απλά σε κόφτει για να τα πεις σε όποια κατίνα έβρεις ομπρός σου.

      Delete
    4. Η σεξουαλική έκφραση βρίσκω ότι εν από τα κομμάτια μας όπου υπάρχει η αλήθεια μας και η απόλυτη ελευθερία μας.
      Ίσως φταίει που εγώ είμαι ανάρχας. Δεν μπορώ να συνδυάσω το "κοινωνική αποδοχή" με την ελευθερία στο προσωπικό επίπεδο. Εν Προσωπικό Επίπεδο.
      Καταλαβαίνω το θέμα σου. Έχω φίλους/φίλες gay και βλέπω το πόσο τους ενοχλεί που προσέχουν να μην εκφραστούν.
      Εγώ από την άλλη, δεν εκφράζομαι για θέματα προσωπικά μου. Δεν υπάρχει λόγος. Και ότι θέλω να κάνω θα βρω τον τρόπο να το κάμω.
      Σόρρυ αλλά εν πιστεύκω πολλά σε κατοχυρώσεις κάποιων πραμάτων.
      Πιστεύκω στην ελευθερία του κάθε ανθρώπου.
      Η ζωή με έμαθε ότι κάθε τι έχει κόστος. Η διαφορετικότητα έχει κόστος. Ναι, δεν είναι εύκολα τα πράματα αλλά πάντα υπάρχει τρόπος να υπάρξουμε και να είμαστε ευτυχισμένοι.
      Δεν συμμερίζομαι πολλά τις απόψεις του "να παλέψω για τα δικαιώματα τους... κτλ" γιατί μες το μυαλό μου γίνεται μια εικόνα σαν γκέτο. Ότι είναι μια ομάδα , μια κοινωνική ομάδα περιθωρία.
      Δεν θα το έκαμνα ποτέ για κανένα άνθρωπο τούτο, να τον κατηγοριοποιήσω έτσι.
      Οκ υπάρχουν πάντα πρακτικές δυσκολίες με το θέμα νόμικων δικαιωμάτων και γάμου και παιδιών κτλ... Αυτά θα λυθούν με το χρόνο πιστεύω και με προσπάθεια και με αλλαγή.

      Delete
    5. Συμφωνώ και διαφωνώ πάνω σε κάποιες από τις απόψεις σου Νεράιδα μου, αλλά σε ευχαριστώ που τα μοιράζεσαι στο μπλογκ.

      Συμφωνώ ότι η ελευθερία όπως και η αγάπη προς τον εαυτό μας πηγάζει τζιαι ξεκινά που μέσα μας (όπως ανάφερα τζιαι σε ένα σχόλιο πιο κάτω) αλλά the individual when living within a reformed society seeks this social acceptance.

      Τωρά για το όσων αφορά το να πολεμήσουμε για τα δικαιώματα, το βλέπουμε διαφορετικά το σημείο τούτο, γιατί εμένα δε μου φκάλει γκέτο, αλλά μου βγάζει επανάσταση. Όταν καθόμαστε τζιαι λέμε "εεε εν γκέι, they should fight for their rights, I have my rights, and even worse, if they just don't fight things will evolve with time", τούτο εν ισχύει γιατί εν ακριβώς εξαιτίας τούτων γκέτο που σου έρχονται στο μυαλό που οι ομοφυλόφιλοι/αμφιφυλόφιλοι που έχουν όποια δικαιώματα τζι' αν έχουν έτη 2014.

      Στην Κύπρο ειδικά, εν θέλω να αρχίσω να επαριθμώ τα δικαιώματα τους γιατί δυστυχώς εν μετρημένα. Στο εξωτερικό όπου πλέον κάποιος μπορεί όντως να ζήσεις με τον σύντροφο του τζιαι δικαιούτε να έχει τζιαι οικογένεια εν άλλη υπόθεση. Πε μου δαμέσα τι θα γίνει όταν δεις 2 ομοφυλόφιλους μπαμάδες; Εσύ ναι εν θα αντιδράσεις, ο γείτονας σου όμως; Η δασκάλα του μωρού; Τα παιδιά στο σχολείο; Οι γονείς; Ο παπάς της εκκλησιάς; Κατανοώ ότι και πάλι τούτα/οι ούλα/οι εν εξωτερικοί παράγοντες τζιαι αν εσύ είσαι οκέι μέσα σου τζιαι βρήκες ειρήνη εν θα σε νοιάζουν τούτες οι μικροπρέπειες, αλλά επειδή κάθε άνθρωπος έχει σαν έμφυτη ανάγκη (ίσως τούτο να εν πάλε brain-washing της κοινωνίας που εξελείχθηκε με τους αιώνες ότι πρέπει να υπάρχει 'κοινωνική αποδοχή) να τον αποδέχονται - αν όχι η κοινωνία - τότε ο στενός τους κύκλος (η οικογένεια του, οι φίλοι του, οι συνεργάτες κλπ) εν δύσκολο όταν ναι σε κατηγοριοποιεί αυτή η κοινωνία στην οποία σε εφέραν τζιαι είπαν σου 'έλα, για να ανήκεις, πρέπει να είσαι ένα με το ρεύμα'.

      Εν ξέρω να γίνομαι κατανοητή. Τέλος πάντων. Όπως τζιαι να' σhει, σέβομαι τις απόψεις σου, αλλά δεν πιστεύω ότι αν δεν πολεμήσουμε όλοι για ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ θα υπάρξουν αυτές οι πρακτικές δυσκολίες που λες ότι μπορούν να λυθούν με το πέρασμα του χρόνου. Unless WE do something about it, and unless WE realize that is ALL OF OUR duty as human beings to LOVE AND SUPPORT one another and FIGHT ALONGSIDE each other for EQUAL RIGHTS, όχι αυτές οι πρακτικότητες ποτέ δεν θα λυθούν τζιαι θα συνεχίζουμε να μιλούμε θεωρητικά για την εσωτερική ελευθερία λες τζιαι εν switch on-switch off button.

      Delete
    6. Καταλαβαίνω σε απόλυτα. Και κατανοώ τον τρόπο που σκέφτεσαι και τι θέλεις να πεις.
      Δεν γράφω για να πάω κόντρα ή να αντιπαραθέσω τις απόψεις μου.
      Συμφωνώ μαζί σου σε πολλά.
      Απλά είμαι άτομο που λέω ότι αν περιμένουμε κοινωνική αποδοχή για να κάνουμε κάτι, θα πάει η ζωή μας και θα μείνουμε με τα όνειρα.
      Το να είναι κανείς παράνομος ή ανήθικος δεν είναι κατ'ανάγκη κακό.
      Σεβόμαστε τους άλλους και ζούμε με τις δικές μας αξίες.
      Ας το αφήσουμε ως εδώ γιατί ειναι απο τις συζητήσεις που δεν έχουν τελειωμό.

      Απλά δεν θα ήθελα κανένα μα κανένα άτομο να εξαρτάται από την κοινωνική αποδοχή για να είναι ευτυχισμένος!!!

      Delete
    7. "Απλά δεν θα ήθελα κανένα μα κανένα άτομο να εξαρτάται από την κοινωνική αποδοχή για να είναι ευτυχισμένος!!!"

      ΑΥΤΟ! :)

      Να' σαι καλά. :-* xxxx

      Delete
  4. Τζαι εγω εδιαβασα το ποστ λιο βιαστικα.......

    Θα το πάρω τζαι ένα βήμα πάρακατω τζαι θα πω οτι ειμαι και υπερ της υοθεσίας παιδιων απο γκέι ζευγάρια. Θεωρώ οτι εμεις οι στρέιτ που ειμαστε υπερ τουτου του θέματος μπορούμε να παιξουμε καταλυτικό ρόλο γιατι πάντα αμαν διεκδικείς κατι που δεν ειναι για σένα, αλλα για αλλους, τοτε μπορει να εισαι τζαι πιο δίκαιος αλλά τζαι ισως ακουστει τζαι λιο παραπάνω η φωνή σου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΜΠΡΑΒΟ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ!

      Εν όπως ανάφερα τζιαι πιο πάνω. Η έννοια του να μας νοιάζει αν ο άλλος είναι γκέι/μπάι/γουοτέβερ πρέπει να χρησιμοποιείται για να αποκτηθούν τα ίδια δικαιώματα που έχουν τζιαι οι στρέιτ. Όπως εμένα εν θα τον κόψει κανέναν ποιον διαλέγω να βάλω μες το κρεβάτι μου, έτσι πρέπει να είναι τζιαι το ίδιο με τους ομοφυλόφιλους. Εν πάει να είσαι πράσινος εξωγίηνος με μπλε πουά αντέντες, πρέπει να πολεμήσουμε όλοι για να έχουν τα ίδια δικαιώματα!

      Delete
  5. meta pou touto pou egrapses apla tha sou pw...euxaristw!!!!!polla polla euxaristw!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να' σαι καλά αγαπημένη. Πάνω απ' όλα ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!!!

      Delete
  6. και εγώ συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα έγραψες. Είμαι κάθετα υπέρ του να έχουν όλοι οι άνθρωποι ίσα δικαιώματα. και στο γάμο και στην απόκτηση παιδιών. στο κάτω κάτω ποιος και τι είναι εκείνο που σου εγγυάται ότι πχ εγώ και ο άντρας μου έννα είμαστε πιο άξιοι γονείς από ένα γκέι ζευγάρι. Μπορεί να είμαστε και εντελώς άχρηστοι. Και στο κάτω κάτω η πολιτεία ΟΦΕΙΛΕΙ να να αντιμετωπίζει ΟΛΟΥΣ τους πολίτες της με τα ίδια μέτρα και σταθμά είτε η κοινωνία είναι έτοιμη γιαυτό είτε όχι.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαίρομαι που το βλέπει κι' άλλος κόσμος που τη δική μου οπτική γωνία τζιαι για τις ίδιες απόψεις γιατί πάνω απ' όλα έχει σημασία να υπάρχουν ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ασχέτως με το τι είναι ο καθένας. Τζιαι γονιός κάποιος γίνετε no matter what their sexual preferences are. Γνώμη μου.

      Delete
  7. Ωραίο post Λου.

    Κάποιες σκέψεις για το θέμα γενικά:

    Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που περιθωριοποιούν τους εαυτούς από μόνοι τους ένεκα της αντιμετώπισης της κοινωνίας. Πολλά κρίμα – φαντάσου: λέει σου ο άλλος πόση αξία έshεις τζι’ εσύ πιστεύεις του, δηλαδή, εν ξέρεις την αξία που έshεις που μόνος σου!!

    Ο κάθε άνθρωπος κρίνεται από την ανθρωπιά και την ποιότητα του.

    Η σεξουαλική προτίμηση δεν μεταφέρεται στην καθημερινότητα κανενός και δεν διαφοροποιεί κανένα.

    Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να βρει τον αυτοσεβασμό του και τότε μόνο θα μπορέσει να επιβάλει και τον σεβασμό στο πρόσωπό του.

    Η ισοτιμία είναι κάτι που είτε επιτρέπεις στον εαυτό σου να το έχει, είτε περιμένεις τους άλλους να σου το αναγνωρίσουν. Στη δεύτερη περίπτωση, είσαι χαμένος από χέρι. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε τα ίδια δικαιώματα στον πλανήτη αυτό, άσχετα αν νομοθετικά – δυστυχώς ακόμα-δεν υπάρχει κατοχύρωση στην Κύπρο. Αυτό, το δικαίωμα πηγάζει από μέσα στον κάθε άνθρωπο και σε κάνει να δυνατός και έτοιμος να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες που περιλαμβάνει μια γκέι ζωή σε ένα non friendly-gay σύστημα.

    Πολλά σωστή η προφέσορας σου. She had it!
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τις απολογίες μου. Για κάποιο λόγο έβαλε μου το comment που ήθελα να αφήσω στην dagger. :P

      Πολλά καλά τα σημεία που ανάφερες τζιαι δεν διαφωνώ σε τζίνο που λαλείς "Η ισοτιμία είναι κάτι που είτε επιτρέπεις στον εαυτό σου να το έχει, είτε περιμένεις τους άλλους να σου το αναγνωρίσουν.". Εν όπως το θέμα της ελευθερίας τζιαι της αγάπης προς τον εαυτό σου τούτο. Όλα πηγάζουν τζιαι ξεκινούν απο μέσα μας συνήθως. Δυστυχώς, τζιαι εν πολλά συχνό φαινόμενο όμως τούτο, ένας άνθρωπος όταν ζει μέσα στο κοινωνικό σύνολο, τείνει να αποζητά τζιαι να αναζητά τούντην ισοτιμία τζιαι που τους άλλους τζιαι πολλά συχνά αφήνει τους εξωτερικούς παράγοντες να επηρεάζουν τον εσωτερικό του κόσμο. Ναι κανονικά θα έπρεπε να ισχύει το αν εσύ νιώθεις ότι έχεις τζιαι δικαιούσε της ίδιας μεταχείρισης με ένα άτομο το οποίο είναι ετερόφυλος τότε τίποτε άλλο δε πρέπει να σε νοιάζει. Έλα που όμως ακόμα τζι' αν εσύ το πιστέφκεις όταν πάεις να κάστεις σε μια καφετέρια τζιαι ο άλλος σε τσιεκάρει που πάνω ως κάτω, ή είσαι θύμα υβριστικών σχόλιων ή σε κακομεταχειρίζονται τζιαι σου υπενθυμίζουν οι εξωτερικοί παράγοντες σε κάθε σου βήμα ότι η ζωή σου δεν χαίρει της ίδιας αξίας γιατί απλά εσύ είσαι κάτι άλλο απ' ότι σου υποδυκνίει το κοινωνικό κατεστημένο, τότε ναι, εν πολλά δύσκολο να πηγάζει τούτη η ισοτιμία μέσα σου.

      Βλέποντας παιδιά τα οποία εν φοβισμένα να αντιμετωπίσουν καν τούντο πράμα, να αφήσουν τον εαυτό τους ελεύθερο γιατί απλά νομίζουν ότι είτε θα ταπελωθούν είτε θα περιθωριωποιηθούν ή ακόμα και χειρότερα ίσως κακοποιηθούν για κάτι που ουσιαστικά δεν φταίνε, τότε εν εύκολα ο άλλος να πιστεύει μέσα του ότι δεν είναι άξιος αυτής της ισοτιμίας ή ότι για να είναι ισότιμος πρέπει να προσοιείται ότι είναι κάτι που δεν είναι.

      Σόρρυ για το μεγάλο κείμενο, αλλά μπορεί να είμαι απλά ένα ετερεφυλόφιλο άτομο αλλά είμαι αρκετά παθιασμένη πάνω στα ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για τον οποιονδήποτε άνθρωπο ή πλάσμα . Όπως είπα τζιαι πιο πάνω εν πάει να είσαι φωσφώρος εξωγίηνος αξίζεις να σου συμπεριφέρονται το ίδιο με όλους τους άλλους.

      Εν το ίδιο πράμα τζιαι με τους σκλάβους/νέγρους. Το χρώμα σου, οι σεξουαλικές σου προτιμήσεις ή οι θρησκευτικές/πολιτικές σου πεποιθήσεις εν πρέπει να σε καταστούν διαφορετικό επειδή απλά τζιαι μόνο εν πηγαίνεις με το ρεύμα.

      Αυτά. Και σταματώ ως εδώ γιατί μπορώ να γράφω σελίδες για τα ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

      Να' σαι καλά για το σχόλιο σου ντίαρ. Το εκτιμώ αφάνταστα. :)

      Delete
  8. Να' σαι καλά αγαπημένη. Πάνω απ' όλα ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!!!

    ReplyDelete
  9. Προσωπικά έχω γνωρίσει γκέυ άτομα που ήταν πολλά σωστά τζαι αξιοπρεπή τζαι άλλα που ήταν αισχρά. Το ίδιο όμως έχω γνωρίσει στρέητ άτομα που ήταν αξιοπρεπή τζαι άλλα που ήταν αισχρά. Το θέμα ένει να δεχόμαστε (ή όι) τον άλλο βάση του χαρακτήρα του τζαι όι βάση των σεξουαλικών του προτιμήσεων, της οικονομικής του κατάστασης, της εθνικότητάς του τζαι ένα σωρό άλλων άσχετων λεπτομερειών. Αν ίσχυε μόνο το κριτήριο του χαρακτήρα ο κόσμος που ζούμε θα ήταν πολλά καλύτερος. Ας ελπίσουμε ότι τα πράματα αλλάσουν προς το καλύτερο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όντως συμφωνούμε αρνάκι μου τζιαι ας ελπίσουμε ότι όντως τα πράγγματα αλλάζουν προς το καλύτερο για όλους. Υπάρχει ακόμα πολύς φόβος τζιαι τραμπουκισμός.

      Delete
  10. Θα συμφωνήσω με όλα τα πιο πάνω και ειδικά στο θέμα των gay ζευγαριών για υιοθεσία παιδιών. Υπάρχουν straight (άπειροι) μαλίστα οι όποιοι καθημερινά BIAZOYN και σωματικά και ψυχολογικά τα παιδιά τους. Αν αυτοί οι άνθρωποι "αξίζουν" να είναι γονείς τοτε αγαπητές μου αξίζει στον οποιο δήποτε! Είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ του καθένα μας ξεχωριστά να επιλέξει τι θέλει για την ζωή του. Και οι απάντηση σε όλους αυτούς που είναι ενάντια στο ότιδηποτε δεν πάει με τα νερά τους είναι: GET A LIFE and leave me in PEACE!. Μερικές φόρες με το να εξηγούμε κάποια πράγματα σε κάποιον που δεν θέλει να καταλάβει, πληγώνουμε μόνο τον εαυτό μας και απογοητευόμαστε απο τους γύρω μας.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ακριβώς δε σημαίνει στρέιτ ή γκέι ότι είσαι ή δεν είσαι κατάλληλος για να γίνεις γονιός και όλοι πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα σε τούντη ζωή οτιδήποτε τζι' αν είσαι. Χαίρομαι που το βλέπεις τζιαι εσύ με τούντο τρόπο. Να' σαι καλά, καλή σου μέρα. :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Blackface / Brownface

Σάκος του Μποξ

Μπούκσταγκραμ