Gala Chocolate Dinner
Παρασκευή....ίσως η αγαπημένη μέρα της εβδομάδας μου. Το σαββατοκύριακο ξεδιπλώνεται μπροστά σου. Οι πιθανότητες αμέτρητες - καλάν όι τζιαι αμέτρητες, όσπου μπορεί να σε πάρει η πούγγα σου δατ ις - αλλά τέσπα μπορείς να κάμεις ΟΤΙ θέλεις.
Ενόμιζα θα ήταν μια ήσυχη Παρασκευή.
Αμ δε...
Για καλύτερη κατανόηση της υπόθεσης:
Λάιζα (Μπένετ) - η φιλενάς η οποία έχει πάρει το όνομα της από την γνωστή ηρωίδα στο βιβλίο της Τζέιν Ώστεν (Elizabeth Bennett) aka Τζίντζερ φριέντ
Ιουλιέττα - φιλενάς της οποίας το όνομα είναι παρόμοιο με τζίνο της χόρνι τίνεϊτζερ aka Ράσhιαν φριέντ
Λου - η υποφαινόμενη η οποία εν ήσhε ιδέα τι την επερίμενε...
6μ.μ.
Τζίντζερ + Λου
Τζίντζερ - Τελικά θα πάμε καραόκε πόψε;;
Λου - Μα εν ξέρω. Ακόμα περιμένω που τους άλλους να μου πούσσιν τι θα γίνει..
Τζίντζερ - Άκου να δεις, γιατί εν πάμε απλά σε ένα καφέ εμείς - άσχετα με το τι θα κάμουν τζίνοι - τζιαι αν θέλουν να μας ακολουθήσουν so be it.
Λου - Οοοοοοοου since we're doing that, γίνετε να πάμε να φάμε ελληνικό σουβλάκι που τζιαμέ που εν το Ριο κοντά;;; Άκουσα εν πολλά καλό (δωρεάν δαφήμιση)
Τζίντζερ - Όκεϊ. Να πάμε να φάμε τζιαι μετά πάμε να την αράξουμε σε κανά καφέ. Τι ώρα;
Λου - Να πούμε 8.30?
Τζίντζερ - Γιάπ. Τέλεια. Πε το τζιαι στους άλλους, όι να πουν ότι τους εξιχάσαμε.
Λου - Νταν. Μόλις τους έστειλα μήνυμα.
Η Λου (ποιά εν τούτη; - ΕΣΥ - ααα αυτή - πολύ Ιούλιος Καίσαρας την είδα νομίζω) άνενιας αρκέφκει να μπαίνει στο πνεύμα της 'εξόδου' με το καθιερωμένο 'I-am-singing-at-the-top-of-my-lungs-songs-from-Les-Miserables-to-get-me-in-a-mood' (μεν ρωτάτε το γιατί - ούτε τζιαι εγώ το ξέρω).
6.30μ.μ.
Και ενώ τα
Τουν τουν τουν τουν τουν τουν τουν τουν τουν τουν - αλά Dexter ringtone theme.....Ντριιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιν............με λίγα λόγια...
Ράσhιαν - Lou, you have to save me...
Λου - Omg, sweetie, what happened? Is everything ok?
Ράσhιαν - No! Well remember I told you my μάστρος for the house would finish on Friday night and I would get to go to that Gala tonight?
Λου - Yyyeeesss.... (εν μου αρέσκει τούτη η συζήτηση - εν τζιαι έρκουμαι να σου τανίσω α! έχω να πάω έξω με την Tζίντζερ πόψε - θα εν τζιαι ο άλλος ο Βέλγος τζιαμέ - άισμε να σπάσω λιο πλάκα να τον περιπέξω λιο για την μίλα που εν έσhιει)
Ράσhιαν - Well...Can you go at my place? I mean if I go, I won't clean the house and it's in such a mess, please save me....
Λου - (ΜΑ ΕΓΙΩ?????? ΣΕ ΓΚΑΛΑ????? ΠΑΕΙΣ ΓΟΥΕΛ ΜΑΝΑ ΜΟΥ?????) - Omg, darling, yes, yes of course I can. Let me just ring my brother to give me a lift and I'll go. Of course. What time??
Ράσhιαν - It's at 8pm.
Λου - (R U FUCKING KIDDING ME???????????????????????) Oh okay, I didn't realize. Yes, sure. I had plans with Eliza Bennett but I'll push them for later on.
Ράσhιαν - Oh thank you, thank you, thank you so much! Oh....p.s. You might see our ex-boss there. Enjoy yourself. Byyyyyeeeeeeeee....
Λου - (με το στόμα χάσκωντας - φλατλάιν ____________________________)
Όκεϊ....
Πιάνω ευθύς την Τζίντζερ:
Λου - Babe...
Τζίντζερ - Yes, sweetie?
Λου - Άκυρο για πόψε. Θα σας έβρω πιο μετά γιατί πρέπει να πάω σε ένα Gala Dinner για την δουλειά μου. Κάμνω χάρη της Ράσhιαν φριέντ επειδή εν μπορεί να πάει τζιαι πρέπει να πάει κάποιος που τη δουλειά να "καλύψει" το event.
Τζίντζερ - Oh, εν έσhιει πρόβλημα ντάρλινγκ. Πίεννε τζιαι θα είμαστε κάπου κοντά να έρτεις να μας έβρεις. Που εν το γκάλα;;;
Λου - Στο Four Seasons!
Τζίντζερ - Οοοουυυυυυύ φάνσι. Τέλεια. Άτε καλά να περάσεις, μιλούμε ύστερα καλό.
Λου - Θανξ μπέιμπ, σόρρυ για τούτο. Θα τα πούμε μετά.
Ώρα - 6.40μ.μ.
Λου - whhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaatttttttttttt?
Στην κυριολεξία "εβούτηξα" μες το μπάνιο, ετοιμάστηκα ΤΟΣΟ αστραπή που ούτε η Wonder Woman εν θα με επρολάβαινε. Μαλλί, νύχια, βάψιμο, κυριλέ ρούχο, μπλέιζερ (φυσικ! γιατί εν τζιαι σε σπηλιά που πάμε εν σε 5στερο ξενοδοχείο). Πόψε θα έπρεπε να το παίξω 'PRESS/MEDIA'.
Μιας τζιαι θα έπαιρνα δωρεάν πάσο στο Chocolate Gala Dinner, I had to dress the part...
I dressed it purple....OF COURSE!
Μαθαίνει μου ο μπρο μες το καρ ον δε γουέι το 'χάρηκα για την γνωριμία' στα Ρώσικα...(ότσι πριγιάτνα)....να το επαναλαμβάνω καμιά 25ταριά φορές να μεν το ξιχάσω.
Είχα μιαν υποψία ότι θα με εκαθίσκαν στο ρώσικο τραπέζι σόου είπα εν καλό να το μάθω...Ήμουν σωστή!
Επία 8μ.μ. νταντ τζιαμέ!
Φυσικά...σαν αγχωμένη Κυπραία με punctual tendencies Αγγλίδας...ήμουν η πρώτη..
Έπιασα την σhιανμπανιούδα μου, ήβρα το τραπεζούδι μου...αριθμός 3...ωραία, εν τζιαι ο αγαπημένος μου αριθμός. Πόμπα. Κάθουμαι. Έρκουνται σερβιτόροι που πανοθκιον μου. Να μου γύρουν νερό, να μου στρώσουν την πετσέτα μου.
Κραπ. Εμασούσα πίσσα. Εν είχα με tissue να την φτύσω. Που την βιασύνη μου να σαστώ, εξίχασα τα tissue. Να την φτύσω πας την πετσέτα; Δεν λέει. Τι σκατά εντύπωση θα δώκω...Άφηκα την στο πιατάκι για το ψωμάκι...
Γίνεται 8.30μ.μ. σιγά σιγά...ο κόσμος να σωρρόφκεται...Εγώ να νιώθω τζιαι αμήχανα. Εν ήξερα ούτε ένα πλάσμα. Νομίζω πρέπει να αρχίσω να πιέννω σε γκάλα πιο συχνά. No, scratch that. Θα ήξερα 1 πλάσμα...την πρώην μαστόρισσα μου. JUST brilliant...εν με κανούσε το άγχος μου, είχα να το σκέφτουμαι τζιαι τζίνο.
Έρκεται το 1ο ζευγάρι με Ρώσους στο τραπέζι. Αρκέφκουν να μου μιλούν....
Λου - "Για νιου γκαβαριού πα-ρούσκι", λαλώ τους.
Ρώσοι - "Ααααα, τσουτ τσουτ - something something", λαλούν μου.
Λου - "Ντα, ντα", λαλώ τους τζιαι χαμογελώ.
Ρώσοι - "Ότσι πριγιάτνα", λαλούν μου.
Λου - "Σπασίμπα", απαντώ.
Μήνυμα στην Ρωσίδα φιλενάς.
Λου - "What does 'ochi priyiatna' means?
Ράσhιαν - Nice to meet you.
DOING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ευτυχώς που το έκαμες τζιαι 25 φορές επανάληψη μες το καρ βρε Λου. Εσυγκράτησες το, εν μπορώ να πω.
Παμ΄πάρα κάτω...
Έρκεται η διπλανή μου (αφού με εταράξαν θέση - έπιασα τζιαι την πίσσα μου να μεν την δει κανένας) εσυστήθηκα με την Αρχισυντάκτρια μιας άλλης Ρώσικης εφημερίδας. Θεόσταλτη γυναίκα. Ευτυχώς, αν δεν την είχα τζιαι τζίνη ούλη τη νύχτα θα αυτομολούσα.
KAI...
Αρχίζει το CHOCOLATE MENU...
Θα σας τα γράφω ανάλογα με κρασί τζιαι φαΐ:
Champagne - "R" Ruinart
1st Wine: Gewurztraminer Cuvee Caroline, Domaine Schoffit, 2012
Starter: Terrine of Duck Foie Gras with semi-sweet Chocolate, Mango and Ginger, Sesame Tulip, freshly baked Brioche with Cocoa Nibs
2nd Wine: Chardonnay Cuvee Alexandre, Casa Lapostolle, 2011.
1st Course: Pan-seared Scallops in Cocoa Butter, Pumpkin Puree, Chocolate Macaroon with Truffles
3rd Wine: Chateauneuf-du-Pape, E Guigal, 2006.
2nd Course: Roasted Loin of Roe Deer with Pecans, braised white Asparagus, Kolokasi Espuma and caramelized Apples, wild Berry-Chocolate sauce
(θα με συγχωρέσετε αλλά δαμέ εν εφκήκε καλή η φώτο σόου εν έχω βίζουαλ υλικό να σας δείξω...απλά θα σας πω ότι ΉΤΑΝ ΘΕΣΠΕΣΙΟ!!! - it looked something like this, στο πολλά πιο πλούσιο τζιαι πολλά πιο νόστιμο του)
1st Desert: Mandarin Sorber, exotic Chutney.
έφαα λίο που πάνω τζιαι εχάλασα το ντεκόρ σόρρυ |
4th Wine: Commandaria, Kyperounda Winery, Cyprus, 2004.
2nd Desert: Chocolate, Cocoa, Caramel and red Fruit Pallet. (όκεϊ - τούτο εν ήταν ένα απλό ντίζερτ. ήταν παρουσίαση (βλέπε φώτος πιο κάτω) τζιαι ήταν ένα σοκολατένιο γαστρονομικό υπερθέαμα - κατά την άποψη μου - το κάθε τραπέζι ήσhε τη δική της παρουσίαση με το δικό της Sous-Chef).
chocolate syrup, ζάχαρη άχνη, nuts, caramel |
caramelized apples, pistachios with chocolate |
profiteroles, chocolate praline, hazelnut chocolate balls |
raspberries, creme brulee, chocolate ice-cream |
Taaa-daaaaaa!!!!! Yummy yummy yummy I've got love in my tummy... |
the complete massacre |
Μεταξύ μας. Τούτο εν ήταν απλά ένα γαστρονομικό ταξίδι. Ήταν το κάτι άλλο. Από τη ακρίβεια στο σερβίρισμα του κάθε πιάτου, στην παρουσίαση τζιαι την εκτέλεση, ήταν ούλα άψογα. Πρώτη φορά έτυχε να πάω σε γκάλα για να είμαι ειλικρινής αλλά άρεσε μου πάρα πολλά. Αν τζιαι μόνη μου, εκαταευχαριστήθηκα το.
Στο τέλος μας επροσφέραν τσάι/καφέ. Κατά την διάρκεια του ντίνερ έπαιζε λάιβ πιάνο μουσική πολλά σμουθ που επίσης εδημιουργούσε μια υπέροχη ατμόσφαιρα.
Με επροβλημάτισε φυσικά τούτη ούλη η χλιδή τζιαι το γκλιτζ. Ναι, χλιδή - ξέρω ξέρω έσhιει τζιαι σhειρότερα, τούτο εν ήταν τίποτε - αλλά όταν βλέπω να ξοδεύονται σε μια νύχτα για ένα ντίνερ €100 ανά κεφαλή (για να μεν πω παραπάνω) ε, τότε κάτι σίγουρα εν πάει καλά.
Όταν διαβάζω για γονείς τους οποίους δίνουν τα παιδιά τους γιατί εν μπορούν να τους συντηρήσουν, για γονείς οι οποίοι εν μπορούν ούτε γαλα να γοράσουν, τότε αυτό με κάμνει να βλέπω τζιαι την υποκριτική πλευρά των πραγμάτων.
Το ντίνερ ήταν τζερασμένο. Εν λέω πως εν το απόλαυσα ή πως δε θα το εξανάκαμνα. Απλά, ναι ένα μέρος του εαυτού μου ένιωθε ενοχή που εκάθουμουν τζιαι έτρωα φουά-γκρα τζιαι κάποιος άλλος ούτε ένα καρβέλι ψωμί εν μπορεί να έσhιει.
Εν λέω ότι μπορώ έγω να του το δώκω γιατί τζιαι εγώ μεταξύ μας ένα ψευτομπατιράκι είμαι, απλά λέω πως αισθάνθηκα.
Είδα τζιαι τον Βίκτορα Παπαδόπουλο. Εεε ακατάγνοτα. Έννα λείπει τζιαι πλάσμα που το Προεδρικό; Έννα πέσσει το ταβάνι πας την κκελλέ μας...
Τέσπα.
Όπως είπα, εν ένας πειρασμός η εξερεύνηση με τις συνταγές σοκολάτας που προσφέρει έτσι τζιαιρό κάθε χρόνο το Four Seasons. Τα περισσότερα από τα γλυκά τα οποία είδετε πιο πάνω θα προσφέρονται από τις 22 Νοv-1 Dec στο καφέ του ξενοδοχείου 'Colors'.
Έτυχε να ξαναπάω στο συγκεκριμένο καφέ την συγκεκριμένη εποχή τζιαι σας το εγκυούμαι ότι όντως τα chocolate creations τους εν τέλεια!
Μετά που το γκάλα επία να έβρω τελικά τους χριέντς στο Pralina/The Lighthouse. Οι άντρες της παρέας (μαζί τζιαι το Βελγούδι) μόλις με είδαν, με ένα στόμα μια φωνή....ουυυ σέξι λέιντι/μάμα. Ναι, αχμ, εν θέλω να το πάρω πάνω (αλλά I will γιατί αρέσκει μου να αρέσκω - ναι είμαι νάκκο ψώνιο) αλλά έτσι σασμένη που ήμουν τα έσπαγα.
Αν τζιαι απρόοπτη η βραδιά, ήταν πολλά ωραία έκπληξη all around, τζιαι σίγουρα ήταν πιο ενδιαφέρον που το ελληνικό σουβλάκι που είχα in mind στην αρχή. I must say.
Εύχομαι σε όλους σας μιαν καλήν σοκολατένια εβδομάδα! :)
Shanks & Bigfoot - Sweet Like Chocolate
Σαν γνήσια chocoholic που είμαι εψιλοζήλεψα!
ReplyDeleteΤο΄ξερα ότι έκρυβες πάντα μια chocoholic κάπου εκεί βαθιά. =D
Deleteok πεινω, πεινώ, πεινώ οι σιαλογόνοι μου αδένες λειτουργούν επικίνδυνα. Ζηλεύκωωωωωωωωωωωωω
ReplyDeleteτ.γ Το φαγητό και γλυκά του 4 seasons άπαιχτααααααα
Πολλά καλά right? Εν τα είχα ξαναδοκιμάσει στο εστιατόριο τους πριν αλλά ήταν πράγματικα νοστιμότατα. Και ξέρεις ποιο το παράξενο;;; Ήταν τόσο χορταστικά, ας πούμε ούτε που να πω (και με εκείνες τις μικρές ποσότητες) ότι επείνασα μετά. Πολλά χορταστικά. ^_^
Delete