Music - Αχταρμάς - Quiz


Επειδή νιώθω σάννα τζι' εβάρυνε πολλά το κλίμα  που εν κρίμα μες τούντο μπλογκ, θα στραφώ προς μια από τις τέχνες που πάντα με κάμνει να νιώθω καλύτερα...τη μουσική. Λα μούσικα, λα μούσικα. 

Τζιαι επειδή ως γνωστών τυγχαίνω να είμαι ολίγον τι φάση τύπου "χάνουν-κάποιες-βαλβίδες" μου, προχτές σε μια πολλά αλλόκοτη συζήτηση με την γνωστή μου Dreamer cousin, είπα να κάμω το εξής τεστ: θα σας διω 3-4 λέξεις/φράσεις για ένα τραγούδι (ντόουντ γουόρι θα θκιαλέξω γνωστά κομμάθκια) τζιαι όποιος θέλει μπορεί να προσπαθήσει να τα έβρει.

Disclaimer: Θε βάλω τζιαι 1-2 μέταλ κομμάθκια για του μεταλλάες (τζιαι μη - εν τζιαι πειράζει μας) της μπλογκόσφαιρας (βρεεε TwistedTool εν για σένα που βαρώ την καμπανέλα). Έτσι για να αγγίξουμε όλα τα μουσικά φάσματα. Το μόνο δυστυχώς που δε θα τολμήσω σε τούντη φάση εν το ελληνικό ρεπερτόριο, αλλά άμαν δω τζιαι αρέσει σας η ιδέα, θα το κάμω τζιαι τζίνο.

Πάμε λοιπόν:

  1. κλασσικό, ποπ, διευκρινίζει για μια γυναίκα ότι πλέον είναι διαθέσιμη σε πολλούς άντρες, βροχή -------------------- ποιό τραγούδι ειναι???
  2. σκάλες, ροκ, μαργαριταρένιες πύλες, όσο εμβαθύνει το τραούδι πιάνει πιο ψηλούς φωνητικούς τονισμούς ο τραουδιστής -------------- ?????? 
  3. πετά στο φεγγάρι, τραούδι σουίνγκ, το καπέλο του τραουδιστή τζιαι η βελουδένια του φωνή των κάμνουν να ξεχωρίζει μες το πλήθος ---------????
  4. νύχτα με ζόμπις, χορογραφία των 80ς, σε στυλ κινηματογραφικής ταινίας, ο τραουδιστής δεν πάει πολλά χρόνια που απεβίεωσε ----------------??????
  5. πλοίο, εραστές, παγόβουνο, γαλλιδοκαναδή τραουδίστρια τζιαι τα βυζιά της Κέιτ Γουίνσλετ -------- ?????? (άτε πράκτικαλι έδωκα σας το)
  6. βουδιστικός παράδεισος το όνομα τους, μα σάννα τζιαι μυρίζει μου εφηβικό πνεύμα, έκαμε μπαμ στην τότε ποπ κουλτούρα των 90ς --------------- ???????
  7. προσεύχεται, γονατιστή, ακόμα νομίζει ότι έχει το κορμί μιας 20αρας ενώ τα 45 εν τα ξαναθωρεί ούτε με κυάλια, κάποιος της φωνάζει το όνομα της, οι Ιταλοί προσκυνούν το όνομα της, ποπ άσμα --------- ?????
  8. μένουν ζωντανοί, στην Νέα Υόρκη, μας εχόρεψε στους ρυθμούς τους ο Τζον Τραβόλτα ένα πυρομένο σαββατόβραδο ---------- ??????????
  9. θέλει σεβασμό η γυναίκα, τον απαιτεί τζιαι το τραγουδά με την εξαίσια σόουλ φωνάρα της ------------- ?????????
  10. φαντάστου ένα κόσμο χωρίς σύνορα, άσμα ειρήνης το οποίο εν αδύνατο να μεν παίξει σε ΚΑΘΕ διαδήλωση, ακόμα τζιαι την πιο άκυρη, τραγουδιστής που έλαλε φακ γιού στον κόσμο όλο καθώς εξάπλωνε στο κρεβάτι του ----???
  11. φριζ μαλλί, ροκάς με τα όλα του, τραουδά για μιαν μωβ ομίχλη ------ ????
  12. φυσαρμόνικα, κιθάρα, τραουδά ότι είμαστε όπου μας σπρώξει ο άνεμος ---------- ?????
  13. ροκ συγκρότημα του new 80s ροκ wave, τραουδούν ότι μας φωνάζει το Λονδίνο ---------- ?????
  14. δαμέ να δεις φριζ μαλλί, έγινε το σύμβολο της μαστούρας τζιαι της μαριχουάνας, άμα εν εσσιει γυναίκα λέει ότι εν θα κλαίει ------- ?????
  15. το αφήνουν να πάει, είναι τέσσερα αγγλικά λιβερπουλιανά σκθάρια τζιαι μας παροτρύνουν να το αφήκουμε τζιαι εμείς να πάει (τωρά που έννα πάει εν ξέρω) ----- ???????
  16. ακόρεστοι άγγλοι ροκάδες, με έντονη σεξουαλική ναρκωμένη/ μαστουρωμένη ζωή, δεν παίρνουν ικανοποίηση ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ όμως ---------- ????
  17. μπερμινγχαμιότες τραουδούν με τον πρώτο πρίγκηπα του σκότους για παράνοια τζιαι τρελά τρένα ----------   ???????
  18. τραουδά ότι είναι σαν ένα λυσσασμένο σκύλο, βασιλιάς του είδους του, δεκαετία του 50ς ήταν η δεκαετία του, ετρίζαν τζιαι τα πόθκια του άμαν εχόρεφκε λες τζιαι είσhε πάρκισον ------- ???????
  19. φωνάζουν συνέχεια τη μάμα τους τη μια, εν που τον βορρά της ευρώπης αλλά θυμίζουν παραπάνω με αγγλικό ποπ συγκρότημα, εγινήκασσιν τζιαι μιούζικαλ -------- ??????? 
  20. σερφάρουν στις Ηνωμένες πολιτείες, κάτι κοπελλουρούθκια που τα 60ς με σανίδες του σέρφινγκ τζιαι μπιτάτη ποπ-ρόκ-εντ-ρολ μουσική ------- ??????
  21. τραουδούν για έναν μπλε κόσμο, ένα άκυρο Ιταλικό συγκρότημα που ήρτε που το πουθενά στα 90ς τζιαι έφυε που το πουθενά στον μπλε τους πλανήτη ------ ????
  22. φωνάζει τζιαι τσιριλά ότι τίποτε δε συγκρίνεται μαζί του/της/το με ξουρισμένο κεφάλι σαν βουδιστή μοναχού, ουάν χιτ γουόντερ λέιντι ---- ????
  23. κυριαρχούν μες το αίμα θρασhάροντας με τις μέταλ κιθάρες τους, εγίνηκε χαμός πρόσφατα με τον θάνατο του τραουδιστή του συγκροτήματος τους ------ ????
  24. νιώθει καλά τζιαι μας το βροντοφωνάζει με το άφρο πεταχτό μαλλί του τζιαι συνεπώς όποτε το ακούμε νιώθουμε τζιαι εμείς καλά ---- ?????
  25. ένα φιλιπινεζικο-αμερικανο-τζαμαϊκανό κοππελούδι που εφκήκε πρόσφατα το οποίο εν τεμπέλικο τζιαι τραουδούμε επίσης μαζί του το τεμπέλικο τραούδι όποτε βαρκούμαστε να πάρουμε τα πόθκια μας (χιντ: εν κοντούις αλλά εν κουτούις) -------- ???????
  26. ροκ συγκρότημα από κάτι ταλαντούχα ιρλανδεζούθκια τραουδούν για ΜΙΑΝ αγάπη για ΜΙΑΝ ζωή για να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον ------- ?????
  27. ραπάρει για τη Καλιφόρνια, επέθανε νωρίς τζιαι εκάμαν του τζιαι ψεύτικη εμφάνιση πριν 1-2 χρόνια σε μουσικό φεστιβάλ  --------- ?????? 
  28. κορίτσια με διάφορα καυτά μπαχαρικά που την ποπ αγγλία των 90ς τραουδούν ότι εν πιο σημαντικές οι φίλες που τους γκόμενους ------- ?????
  29. θα μας αγαπά για πάντα, τζιαι εμάς τζιαι το Κέβιν Κόστνερ, αλλά δυστυχώς αγάπησε τη κοκαΐνη περισσότερο, εν θα ξανάσσιει καμιάν σαν τζίνην (έτσι λαλούσσιν) ------- ???????
  30. μια ραψωδία που εν εν σαν του Ομήρου, σαν ροκ όπερα, τραγουδιστής με αμφιλεγόμενες σεξουαλικές τάσεις, αλλά με μια φωνή τόσο ηχητικά ψηλή που εν νομίζω να ξεπεραστεί, μποχέμια ----------  ?????
  31. πάσσιν στον αυτοκινητόδρομο για την κόλαση, εν πελλοί μεταλάες που εν τους κόφτει πεννιά ------  ??????
  32. μας καλοσωρίζουν στο ξενοδοχείο τους στην Καλιφόρνια αλλά δε μας λαλούσσιν πότε θα τα καταφέρουμε να φύουμε -------   ??????
  33. νιώθουν παράξενοι, δεν ξέρουν που ανήκουν τζιαι σάννα είναι κριπς, η νέα γεννιά (και από τις πιο αξιόλογες) της νέας ροκ -------   ??????
  34. μας έχει κάνει μάγια γιατί είμαστε δικοί της, όπως λέει τζιαι η ίδια, η soul-blues-jazz μουσική της ανήκει δικαιωματικά -----------   ??????
  35. θα επιζήσει, την λέει τζιαι στον πρώην της με στυλ ντίσκο τζιαι ασιχτιρίζει τον με χορευτικούς ρυθμούς ------- ??????
  36. θέλετε να πάμε στο κέντρο νέων αντρών και θρησκευτικού ομίλου, θα ανηψώσουμε τα χέρια και θα σχηματίσουμε τα γράμματα σε ένα από τα πιο ανεβαστικά ποπ-ντίσκο κομμάτια που κανένας δεν ξέρει γιατί τραγουδιέται ακόμα --------- ??????????
  37. τραουδά ότι το σχολείο ετέλειωσε άρα πρέπει να ξεσαλώσουμε, αρέσκει του να βάλει αρκετό μάσκαρα τζιαι άι-λάινερ με πάνκικο 80ς μαλλί, ο παππούς της ροκ ---------- ???????????
  38. πρώτο ντεθ-μέταλ συγκρότημα του οποίου ο τραουδιστής επέθανε πολλά νωρίς, πρωτοποριακό στο είδος του τεχνικού μέταλ τραγούδι που τους έκαμε να εκραγούν στην μέταλ σκηνή στα τέλη της δεκαετίας του 80', ετραγουδούσαν ότι πρέπει να γίνεται βάφτιση μέσα στο αίμα ------- ?????
  39. τίποτε γι' αυτούς δε μετρά, αρκετά μέινστριμ μέταλ κομματάρα που θυμίζει με ροκ αλληγορική μπαλάντα,μεταλλική ονομασία ----- ??????????
  40. μπαλάντα πασίγνωστη των 80ς τραουδούν ότι μάλλον πρέπει να ήταν αγάπη αλλάν εν εν σίουροι τζιαι έτσι τζι' αλλιώς ετέλειωσε τωρά, με πάνκικο αλμπάινο-πινκ κοντό μαλλάκι ---------- ???????????
  41. αυτές οι μπότες της επαρπατήσαν πάνω σε κόσμο τζιαι κοσμάκη, η κόρη του κυρίου με τη βελούδινη φωνή, που επίσης έκαμε θραύση ------- ???????
  42. θέλουν μας να περπατήσουμε μαζί τους στην κόλαση, χέιβι μεταλικό συγκρότημα που η ονομασία τους παραπέμπει στο ποίμνιο της εκκλησίας ------- ?????
  43. θέλει να του ανάψουμε τη φωτιά του, ροκ συγκρότημα που οι πόρτες τους μένουν χαραγμένες στην μνήμη μας, ο τραγουδιστής ήταν και ποιητής ------ ???????
  44. μαλλί κατάμαυρο υπερυψωμένο τζιαι με μια χαρακτηριστική ελιά τζιαι έντονο μακιγιάζ, η τραουδίστρια μας λαλεί συνέχεια ότι θέλουν να την στείλουν στο ρίχαμπ τζιαι τζίνη εν θέλει να πάει, αν επίενε ίσως τζιαι να ήταν ακόμα ζωντανή, καταπληκτική νέα τζάζ φωνή -------- ????????
  45. αγγλικό ψυχεδελικό ροκ συγκρότημα που λαλούν του καθηγητή να αφήκει ήσυχα τα κοππελούθκια επιτέλους γιατί νιώθουμε σάννα είμαστε ακόμα ένα τούβλο πας τον τοίχο ---------------- ????????????
  46. είναι ένας υπέροχος κόσμος λαλεί, με πουλάκια, με δέντρακια, με τους γείτονες, μπορεί να ζει σε ένα ουτοπικό τραούδι αλλά εν πάντα ευχάριστο όταν το ακούεις ------- ??????
  47. κάπου πέρα που το ουράνιο τόξο ένα γαλάζιο πουλί θα μας περιμένει (αν είσhε τζιαι καμιά χύτρα με χρυσό εν θα μας εχάλαν), το επρωτοτραούδησε μια ιουλία με γιρλάντες σε έναν μάγο του Οζ τζιαι εκ τότε εγίνηκε σhιλιάες φορές διασκευή ----------- ??????????




Εν πολλά τζιαι διάφορα τα τραούθκια, σόου όποιος έσhιει όρεξη τζιαι βαρκέτε ας το κάμει. Τις απαντήσεις μπορείτε είτε να τις γράψετε στο μπλογκ είτε σε ήμεϊλ. Τζίνος με τις περισσότερες σωστές απαντήσεις, θα λάβει συμβολικό δωράκι (αν θέλει) που μένα. 

Έκαμα update σε αριθμούς τα τραούθκια. Όποιος θέλει γράφει τίτλους τζιαι τραγουδιστή με τον αριθμό της ερώτησης που αντιστοιχεί. Σόρρυ που εν το ανάφερα πριν. Επειδή εν πολλά, κάμετε όσα παραπάνω μπορείτε. Οι τίτλοι εν μέσα στις λέξεις/φράσεις κλειδιά. 


email: lucreziaborgia3333@gmail.com

And may the odds be ever in your favour!!!!
(ήνταλόϊς καταλάβετε ότι θκιεβάζω το Χάνγκερ Γκέιμς, α;;)

Καλό σ/κ έβριουαν! ^_^





              Seu Jorge - Life on Mars
(the original version here by David Bowie)

Comments

  1. Δαμαί είμαι! :)
    Ακούω την καμπανέλλαν σου! Ελπίζω να εύρω ώρα να τα δω τζιαι να σε ενοχλήσω πιο μετά!

    ReplyDelete
  2. @TwistedTool: χαχαχαχαχαχαχα take ur time dear. Εν τζιαι μια φάουσα εν με εκάνεν!

    Μπορείς να αφοσιωθεις μόνο πας τα μέταλ αμάν θέλεις! ;-)

    ReplyDelete
  3. Τέλειααα! και έλεγα με τι να ασχοληθώ μέχρι να σχολάσω. Μια διευκρίνηση στην ερώτηση 37 σίουρα ντεθ μέταλ?

    ReplyDelete
  4. @Aenima: για να διευκρινήσω, το 37 εν εν ντεθ μέταλ αλλά το 38 είναι. Χαχαχαχα, χαίρομαι που σου άρεσε το κουίζ. Καλό ποσκόλιο ντίαρ! :-D

    ReplyDelete
  5. ε ατε ηβραμε ποσκολιο με τες καπηρες. (ναι εν 2 το μεσημερι)... εν τα ξερω ουλλα αλλα θα δοκιμασω. ανεμενε ημειλ

    ReplyDelete
  6. επειδή έχω πολλά πράματα να κάμω, θα προσπαθήσω να δω πόσα εννά έβρω :Ρ

    2. stairway to heaven?

    3. fly me to the moon?

    4. thriller (χωρίς ερωτηματικό :ΡΡ)

    5. my heart will go on (πάλε χωρίς ερωτηματικό, είμαι καλή τελικά, είμαι σπουδαία, καλά σκάζω)

    6. smells like a teen spirit (love him)

    7. like a virgin?

    8. stayin' alive a a A :P

    9. don't let me be misunderstood?

    10. imagine

    12. dust in the wind

    14. no woman no cry bob marley

    15. let it be let it be whispers words of wisdom let it beeeeeeee

    16. i can't get no satisfaction rolling stones

    19. mamma mia abba

    26. u2? one love?


    ου άτε εβαρέθηκα, επιάν με τζαι οι τύψεις ότι έχω δουλειές να κάμω, άρκεψα να νοιώθω τζαι πολλά σπάσμα οπότε γειααααααα :-)

    ReplyDelete
  7. 2-stairway to heaven-led zeppelin
    3-fly me to the moon
    4-Thriller-Michael Jackson
    5-celin dion-my heart will go on
    6- nirvana smells like teen spirit
    7)madona-like a prayer
    8) xmm en mou erkete
    10)imagine?
    11)Hendrix-purple haze
    12-dust in the wind-kansas
    14)bob marley-no woman no cry
    15)The beatles-let it be
    16)the rolling stones!!-satisfaction!(omg ida ton Ronnie wood p konta!)
    18)screamin j hawkins
    19)mama mia
    20- prepei na en polla profanes alla en mou erkete twra
    21- am blue da bou dee… -en thimume to name tou band
    22)senead o’conor-nothing compares to you( aaaxx)
    23) SLAYER!!!( an en oi slayer, en o kitharistas p epethane)
    26-U2- one love
    28-spice girls-wannabe
    29)Whitney
    30) bohemian rhapsody-queen!
    31)highway to hell-ac/dc
    32)eagles-hotel California
    33)radiohead-creep
    34)I put a spell on you-Nina simone!!!
    35)I will survive
    36)YMCA??
    37)Alice cooper-school’s out for summer
    38)death
    39)nothing else matters-metallica
    40-it must have been looove but its oover noooow
    41)anna myles-black velvet??
    42) lamb of god! Walk with me in heeeell
    44)amy-rehab
    45)Pink Floyd-another brick in the wall
    46)stin arki eskeftika ten years after, telika en to katexw to telefteo.estalwsa.

    apanagia mou!! eprepe na grafw ergasia twra!!!
    itan wraio quiz! kame jai alla na poskoliumaste!!

    ReplyDelete
  8. Έχω εργασία τζαι ήδη είμαι πίσω, απλά θα συμπληρώσω ό,τι ξέρω στην εντυπωσιακή απάντηση της εγω (ή εσύ? χμ...)
    ελπίζω δηλαδή ότι εν σωστά... :ρ

    1. it's raining men, hallilujia!
    13. the clash
    27. 2pac

    υ.γ. εννοείται ότι εν αθυμούμουν το συγκρότημα, αλλά μόνο το τραγούδι τζαι έψαξα τους...
    τα άλλα εθυμήθηκά τα πριν να προλάβω να τα ψάξω... :ρ

    ReplyDelete
  9. Προλαβαίνω ένεν? Έπρεπε να είναι κρυφές οι απαντήσεις!

    ReplyDelete
  10. @Dreamer: Eparelava to email sou dear. ;)

    @Ouf: Hahahaah ate evala sou poskolio. Pou tha eshis xrono symplironeis the rest. En kala pou ivres pantos. =D

    @ego: Eisai pompa re korou. Ekoytsises kamposa. Soon jai oules oi apantiseis. =D

    @Nonis: An kertisei h ego tha s steilo jai sena doroui. Eginike collaboration dame. :P

    @Azimuth: KALO!!! Ofc jai prolavaineis dear. =D

    ReplyDelete
  11. ναι, αλλά εν τζαι ρώτησα την Εγώ αν έθελε collaboration...
    τζαι δεν μπορεί να είναι με τα 3 που είπα... :ρ

    υ.γ. ευχαριστώ για την σκέψη πάντως... :ρ χαχαχα



    ReplyDelete
  12. @nonis
    Egw, esi opws sou fkenei!
    Apanagia m afika pisw to london calling, shame on me!
    Aksizei moirasma to doro an noikisw!

    @Lucrezia
    Good! Perimenw me agwnia!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Blackface / Brownface

Σάκος του Μποξ

Μπούκσταγκραμ