Wednesday, 24 December 2014

Christmas Survival Guide Vol.1 – Cypriot Version

Tis the season to be jolly fa la la la la la la la laaaa λαζάνια με κιμάααα ρεεεεεεεε! Σόρυ ντίαρς μου εξέφυγεν το τελευταίο κομματάκι. 12 Pains of Christmas


Μάλλον πρέπει ούλοι να αρκέψετε Xmas shopping έννε;
Εγώ που την άλλη κάμνω απεργία φέτος. Ναι απεργία.
Γιατί τα Χριστούγεννα έχουν καταντήσει πλέον να είναι μια απλή διαδικασία.
Αγόραστο τούτο για τα μωρά, αγόραστο τζίνο για τους γονείς, τζίνο για τους φίλους.
Πιέννε στην τάδε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, δε την τάδε Χριστουγεννιάτικη παράσταση.
Τραγούδα τα τάδε τραγούδι, νιώσε το τάδε συναίσθημα…
Γενικά εκαταντήσε αυτή η γιορτινή περίοδος να είναι μια συνηθισμένη διαδικασία.
Για να δούμε λοιπόν μερικά που τα πράματα που θα κάμει ο average Κυπραίος κατά την γιορτινή περίοδο:


  • ΤΟ ΨΟΥΜΝΙΣΜΑ τούτο σημαίνει φίλε μου ότι το πιο πιθανόν να πάει σπίτι σου με λίους μώλοπες τζιαι γρατζιουνιές. Τζιαι τούτα ούλα γιατί εν θέλεις να σου λείψει τίποτες.  Ανοίγω μια παρενθεσούλα-άρα δαμε (Τζιαι μετά λαλούν σου ότι εν έχουν λεφτά ούτε για φαί. Ναι ρε! Γιατί όσοι κάποιοι θα κάμνουν stuffed τον εαυτό τους, έχουμε οικογένειες που όντως θα την περάσουν με τα απαραιτήτως αναγκαία. Για μερικούς το γιορτινό τραπέζι, θα είναι ακόμα μια Κυριακή με την οικογένεια. ) Κλείνει η παρένθση. Εννοείται ότι από τις 21/12 και μετά θα γίνεται ο χαμός στον Μελή τζιαι στα διάφορα κρεοπωλεία ή στα σούπερ-μάρκετ. Μεν τζιαι γελαστείς τζιαι κάμεις το λάθος να πατήσεις στα ακόλουθα σούπερ-μάρτκετ – Carrefour, Alpha Mega, Metro, Lidl, Debenhams (who even shops there? Oh yes, the super idiots or the super rich), Smart etc. Εάν ποδοπατηθείς δεν εν φταίξιμο κανενός but yours. Υπάρχει μέγας κίνδυνος απλά να μην επιβιώσεις, ειδικά στα τμήματα φαγώσιμων σοκολάτας, κρεατικών και αλλαντικών. Τούντους διαδρόμους να τους αποφύγεις πάσσιν θυσία. Γενικά καλύτερα να πάεις να κάμεις ψούμνισμα που κανένα συνοικιακό μίνι-μάρκετ αν δεν θέλεις να ποδοπατηθείς και να στέκεις στην ουρά για τ’ αλλαντικά για αιώνες. 
  • ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ είπαμε πρέπει να είναι γεμάτο με εδέσματα και όλες τις λιχουδιές, αλλά κάμε τζιαι νάκκον κράτει καλέ μου. Εν τζιαι εν ανάγκη να καταλήξεις στα επείγοντα γιατί είπες να δοξάσεις τον Πλάστη σου με γουρουνιές τζιαι 300 κιλά μελομακάρονα. Κάμει τζιαι νάκκον κράτει ντίαρεστ. Εν θα μας λείψει το φαϊ. Ή μάλλον ναι μπορεί τζιαι να μας λείψει αλλά πάλε αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να φάσουμε μέχρι να σκάσουμε – στην κυριολεξία. Ας μεν φάμε με τα μάτια μας φέτος, αλλά με την ανάγκη μας. Νομίζω τούτο εν τω πιο συνετό.
  • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ είναι αρκετά δύσκολο να τις αποφεύγεις. Ακόμα και οικογενειακές να μην είναι γενικά είναι δύσκολο να αποφύγεις τις πολλές χριστουγεννιάτικες συγκεντρώσεις period. Εάν είσαι τυπάς που απλά σου αρέσκει να χαλαρώνεις με κανένα βιβλίο/ταινία/video game/joint τότε απλά θα πρέπει να μάθεις την τεχνική του 'wax-on/wax-off' ή στην περίπτωση σου 'breathe-in/breathe-out'. Εν δύσκολη τεχνική τζιαι χρειάζεται πολύ πολύ υπομονή...πράμα που άμαν είσαι Ταύρος ή Λέων στο ζώδιο μπορεί τζιαι να μην έχεις. Αλλά και η υπομονή, όπως κάθε τι άλλο στη ζωή, μαθαίνεται. Βάλε που το ένα, φκάλε που το άλλο. Όταν πέφτει η συζήτηση "και στα δικά σου" ή "εσύ πότε θα παντρευτείς/κάμεις οικογένεια" απλά συγκρατήθουν αγαπητέ, πάρε μια βαθιά αναπνοή και απάντησε με δολοφονικό μειδίαμα "γιατί θέλεις να μάθεις/ρωτάς;" και απλά άλλαξε συζήτηση με υφάκι "ας μην μιλάμε για μένα, πες μου κάτι για σένα". Και η κολακεία μπορεί να σε βγάλει από την δύσκολη θέση μερικές φορές. People love talking about themselves, let them. Τα πιτσιρίκια είναι αδύνατον να τα αποφύγεις γι' αυτό είτε πρέπει να παίξεις το "παιχνίδι" τους και απλά να πεις "if you can't beat them, join them" και να αρχίσεις να παίζεις και εσύ, ή μπορείς να ακολουθήσεις τη μέθοδο σhιονούι και απλά να κάμεις μπλακ-άουτ οτιδήποτε και αν σου λένε. Γενικώς, εάν δεν είσαι πολλά άνετος με τα family get togethers, θα ήταν καλό να ακολούθήσεις μια τακτική "Get in, Get it over with and Get out. Get it? Got it! Good!"
  • ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ τα αποφεύγω σαν την λαίλαπα. Τίποτε ορίτζιναλ, τα σκετς έχουν καταντήσει κιτς. Οπότε καλύτερα να βλέπω τοHome Aloneγια χιλιοστή φορά, παρά να υποπέσω στις μπουζουκογκλαμουριές του ΡΙΚ, ΣΙΜΓΑ, MEGA. Πιο ωραίος εν ο James Stewart στοA Wonderful Lifeπαρά τα παρατράγουδα των γιορτινών προγραμμάτων. Φυσικά εν τζιαι ο Αόρατος Φακός που δεν είναι και τόσο αόρατος και εμφυής αλλά προσπαθεί ο καημένος. Ας μην τον πυροβολήσουμε. Το καλόν έννι ότι τα κανάλια μπορεί να ξεθάψουν τζιαι καμιά ταινιούδα του χαηρκού…αλλά ντάξει πόσες φορές να δείξουν τζιαι τοWhite Christmas’. Κανεί πιον. Εμπεδώσαμε το. Βάλτε τζιαι τίποτε άλλο. Τζιαι όι εν εννοώ τοLook Who’s Talking”. Έλεος τζιαι με τζίνο. Η ΝΕΡΙΤ διαφημίζει μια ταινία που φαίνεται αρκετά ωραία - 'Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι', η οποία είναι και Ελληνικής συμπαραγωγής. Και επίσης ταινιούλα για τα Χριστούγεννα 'Joyeux Noel', η οποία είναι Γαλλο-Γερμανικό-Βελγικό-Βρετανικό-Ρουμανικό-Νορβηγικό-Ιαπωνικής παραγωής (άντε να βγάλεις άκρη τώρα). Αλλά σε περιπτώσεις σαν και το "Look Who's Talking...Now" απλά κλείνεις την τηλεόραση και προχωράς στο επόμενο μπούλετ-πόιντ…
  • ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΝΙΑΤΙΚΑ ΡΕΒΕΓΙΟΝ είναι καλύτερα να τα περνάς σπίτι με παρέα. Και τζόγο. Και ουίσκι. Εεεεμμμμ καλά. Μπορεί όχι τζόγο αλλά παίζοντας Ταμπού και Παλέρμο. Τζιαι πίνοντας ένα καλό Merlot or a nice Scottish Whisky…(hint hint) Βασικά οι καλύτερες αναμνήσεις γίνονται στις 4 το χάραμα όταν όλοι είναι ήδη πίττα, μεθυσμένοι, καβλωμένοι μεν σου πω, νυσταμένοι τζιαι εντελώς χωρίς πολλές αναστολές. Απλά είσαι κάπως χύμα (χμμμ, χμμμμ, να σοβαρευτούμε λέω γω, άντε πλέον με τα σεξουαλικά υπονοούμενα δαμέσα δα) και απολαμβάνεις τις μαλακιοσυζητήσεις με γνωστούς και άγνωστους συνάμα. Άμα σου λάχει και τίποτε τυχερό, αρπάζεις και κανά φιλάκι – έλα να βλέπω τα mistletoe να παίρνουν φωτιά – και άμα είσαι πολύ τυχερός/ή την επόμενη μέρα παίρνεις και το τηλέφωνο του last/first night stand of the year. Ατς πονηρούλη. Αλλά χωρίς και κείνο, γενικά το να μαζεύεσαι με κόσμο σε σπίτι εν πολλά πιο ωραίο τζιαι οικείο παρά να πάεις να ξοθκιαστείς ένας κάρο ριάλλια σε μπουζουκομάγαζα που θα εν πατείς με πατώ σε, γεμάτα με καπνό, εν μπορείς να έβρεις να ανασάνεις μιλούμε, γενικά εν ούλα τούτα υπερτιμημένα. Οπότε καλύτερα κάτσε σπίτι με καλή παρέα και ποτό και απλά κάμε χαβαλέ.
  • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ έσσιει πολλά που τούτα τούντες άγιες μέρες. Τα τελευταία 2 χρόνια στην Λεμεσό, ήρτεν ένας Ρώσος πολλά κατάπελλος με μερικά εκατομμυριακά τζιαι επειδή το παλλικάρι έννι ξέρει τζιαι τι να τα κάμει φένεται απλά κάμνει το Christmas Mystery το οποίο και φιλοξενεί πολλούς δημοφιλής καλλιτέχνες. Φέτος θα κάμουν τη βόλτα τους ονόματα όπως η Βίσση, Βανδή, Παπαρίζου, Ρέμος, Χατζηγιάννης, Τάμτα, Ace of Base, Boney M, Vegas, Γιώργος Παπαδόπουλος, Δήμος Μπέκε, Stan. Γενικά μιλούμε για αρκετές συναυλίες. Μπορεί να εν εν και πολλά του χαηρκού, τα ακουστικά να είναι ότι να είναι στην κυριολεξία, αλλά με ένα 5ευρώ να πάει να δεις μιαν συναυλία εν εν τζιαι πολλά ακριβό. Φυσικά άμπα τζιαι κάμεις το λάθος να πεινάσεις/διψάσεις τζιμέσα γιατί θα σου φκεί ο κούκος αηδόνι. 2 Σουβλάκια καλαμάκι + 1 πατάτε + 1 νερό + 1 χυμό πορτοκάλι σε κουτάκι = 10ευρωπουλάκια φίλε μου. DON’T DO IT ΦΑΙΔΩΝ! Εν συμφέρει. Καλύτερα να πάρεις το σάντουϊτς σου τζιαι το νερό σου που σπίτι παρά τούτα τα κατεψηγμένα που σου πλασάρουν. Που την άλλη, αν είσαι των κατεψυγμένων τότε όκεϊ, έχει πολλά να φάεις/πιείς. It’s up to you. Αν μη τι άλλο εν τζιαι ωραίο νάκκο το φίλινγκ να πιέννεις σε τούντους τόπους γιατί θυμίζει τζιαι λιο εξωτερικό. Όι πως θα φτάστουν ποττέ τα επίπεδα των Αυστριακών/Γερμανικών χριστουγεννιάτικων χωριών αλλά κάτι εν τζιαι τούτο. Αξίζει να κάμετε μια γύρα.
  • ΜΕΛΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΠΙΕΔΕΣ εν θα τελέψουν ποττέ που ένα Ελληνικο-Κυπριακό σπίτι. Τούντο εν τω σίουρο. Εν η περίοδος όπου – yes, ladies  - δικαιούστε να φάτε όσα σας κάνει όρεξη. Άλλωστε, δεν τα βρίσκεις ολόχρονα και μπορείς να τα απολαύσεις έστω και για λίγο διάστημα.
  • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ είναι ένα οξύμορο. Όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο λίγο έχουμε. Τα παιδιά όμως είναι εκείνα που μας θυμίζουν ότι ακόμα μπορούμε να πιστεύουμε. Και στο καλύτερο αύριο, και στην αγάπη και στην ανθρωπότητα. Όλοι είναι πληγωμένοι, τραυματισμένοι, πεινασμένοι για/από κάτι. Μας έχουν απατήσει, μας έχουν αδικήσει, μας έχουν πει ψέματα, μας έχουν απογοητεύσει. Θα τα βρεις όλα κάθε χρονιά. Αλλά ίσως ακόμα και για σύντομες στιγμές, ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά μπορεί να σε κάνει να ξεφύγεις έστω και για μια στιγμή. Απόλαυσε την. Πάρε μια βαθιά ανάσα, χαμογέλασε και πίστεψε στο καλό. Αυτό είναι το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων. «Η καλοσύνη είναι η μόνη επένδυση που δεν αποτυγχάνει.» 
  • LET’S FLY, LET’S FLY AWAY. Αν ακόμα είσαι και ένας από τους τυχερούς που μπορούν να κάνουν μια μίνι-διακοπή και από τη νήσο, τότε αυτή είναι καλή ευκαιρία για να αναζωογονηθείς και να γεμίσεις μπαταρίες. Όχι μόνο να γεμίσεις την κοιλιά σου και τις βαλίτσες σου, αλλά όσο να γεμίσεις με εμπειρίες, αγάπη και αναμνήσεις. Μπορεί κάποιες αναμνήσεις να πραγματοποιηθούν μέσα σε εξτριμ κρυάδα, αλλά παρ’ όλα αυτά θα είναι σίγουρα γλυκές.  Αγαπημένοι μου μπλόγκερς/μπλογκέρισσες…αγαπημένο μου μπλογκ. Αυτά τα Χριστούγεννα θα τα περάσω εις μητέραν Αγγλίαν. Με μια μίνι Σκοτσέζικη περιπέτεια στα κρυαδερά Highlands…και υπόσχομαι να σου επιστρέψω γεμάτη με εμπειρίες, αγάπη και πολλές πολλές αναμνήσεις. Θα φροντίσω να δώσω και να λάβω αγάπη και να δώσω τις ευλογίες μου για τον χρόνο που ξετυλίγεται μπροστά μας. Ίσως τα πιο δύσκολα να μην ήρθαν ακόμα, και θα υπάρξουν πολλές δοκιμασίες φυσικά μπροστά μας, αλλά σίγουρα θέλω να ελπίζω ότι επίσης τα καλύτερα έπονται.The Best Is Yet To Come”. 


Να σας ευχηθώ όλους από καρδιάς και ψυχής…να έχετε ζεστά Χριστούγεννα και πολύ αγάπη τις γιορτές. Να ανοίξετε τις καρδιές σας όπως θα ανοίγατε τα χριστουγεννιάτικα σας δώρα. Με ενθουσιασμό και χαρά. Κι’ αν τα πράγματα είναι κάποτε δύσκολα, προσευχηθείτε…στο Θεό, στο σύμπαν, στον Ρα, στον Αλλάχ, στον Κρίσhνα, στη Μητέρα Φύση…δεν έχει σημασία. Απλά ρίξτε μια προσευχή σε μαύρες τρύπες και σκουλικότρυπες…και όλα θα πάνε καλά. 


She & Him - Have Yourself a Merry Little ChristmasΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, HAPPY WINTER SOLSTICE… PEACE BE WITH YOU ALL. AND HERE’S SEEING YOU ALL IN 2015.


Sam Smith - Have Yourself a Merry Little Christmas


MERRY CHRISTMAS & a VERY HAPPY NEW YEAR. 


Nat King Cole - Christmas Song 
GOD BLESS US EVERY ONE!Perry Como - It's Beginning to Look a Lot Like Christmas
Thursday, 18 December 2014

♡ 132 ♡
Είχα σκοπό να γράψω Χριστουγεννιάτικο ποστ τούντην εβδομάδα.

Έτσι ελογάριαζα. Και αντί αυτού, ήρτα αντιμέτωπη με αυτό... 


NO COMMENTΤζιαι ενώ εμείς τζιαι όλος ο "πολιτισμένος" δυτικός (κυρίως) κόσμος θα σαβουρώνει στα χριστουγεννιάτικα εδέσματα, κάποιοι γονιοί θα κλαίσειν για τις αθώες ψυχούλες που "έπρεπε" να πεθάνουν για την "κυριαρχία" αυτού του κόσμου.
Τζιαι μετά λαλούν σου τζιαι για το Band Aid. Sorry but that's horseshit. Με όλη την κυριολεξία. Εχτές εγιορτάστηκε το Χάνουκα στην Λάρνακα τζιαι ο ράμπαϊ τζιαμέ, εγύρισε τζιαι είπε, εν πρέπει να σκεφτούμαστε σαν εθνικιστές ή να βάλουμε σύνορα στους λαούς. Αλλά πρέπει να μοιράζουμε την αγάπη τζιαι φως. Φέτος τα Χριστούγεννα, θα ήταν καλό αντί να μοιράσουμε δώρα των 200ευρώ να δώσουμε χαμόγελα, αγάπη τζιαι κατανόηση. 

Τελικά θα το αφήσω για την επόμενη εβδομάδα το Χριστουγεννιάτικο ποστ.
Εύχομαι σε όλους ένα όμορφο προ-Χριστουγεννιάτικο σ/κ. Peace 

John Lennon - Happy Xmas (War Is Over)
...
Thursday, 11 December 2014

On Black Holes and WormholesΑν και κάπως μη συμβατικό το θέμα μου, χρονιάρες μέρες που πλησιάζουν, είπα να γράψω κάποιες σκέψεις μου. Για να ξεκαθαρίζω όμως που αρχής, δε ξέρω που οδεύει αυτό ποστ. Θα είναι κάπως σαν την τσαλαπατημένη μπανάνα και κοινώς κάπως ασυνάρτητο. 


Τζιαι έρκουμε στον τίτλο του ποστ. Ναι, εν κάπως επηρεασμένος που την ταινία του baby-bro-Nolan "Interstellar". Μια ταινία που επάλεφκε να έβρει το δρόμο της στη μεγάλη οθόνη που τα μέσα της περασμένης δεκαετίας (κοίτα 2005), αλλά με πολύ πάθος και αγάπη τελικά έκαμε το ντεπούτο της έτη 2014. 


Εν θα κάτσω να αναλύσω τις διάφορες φυσικοθεωρίες της ταινίας, εν τζιαι πολλές πανάθεμα την. Η ταινία όμως μπορώ να πω σου δίνει αρκετή τροφή για σκέψη, ακόμα και μετά που την βλέπεις. 

Προσωπικά, αν τζιαι επεράσσαν μερικές εβδομάδες που είδα την ταινία, έπιασα τον εαυτό μου να κάμνει σκέψεις του τύπου, "μα για δες, πόσο μικροί και λίγοι είμαστε τελικά, και πόσο μάταιοι και άπληστοι μπορούμε να γίνουμε". 

Λίγο ηττοπαθής σκέψεις, δε μπορώ να πω ότι είναι και ότι πιο αισιόδοξο να σκέφτεται κανείς την ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. 

Αλλά εκείνο που με συγκινεί πάντα εν η δύναμη του πνεύματος και της αγάπης. Βρε για δες, στην ταινία η αγάπη ενός πατέρα και μιας κόρης εξεπέρασε μαύρες τρύπες και σκουλικότρυπες και μου λες εσύ τωρά ότι ο 'Φ' ή ο 'Χ' ή ο 'Ψ' δεν κάνει μια θυσία για να είναι μαζί σου και να σε αγαπήσει τόσο δυνατά και έντονα; Αδύνατον. Ανθρώπινος εγωισμός ονομάζεται αυτό. Άλλο θεματάκι όμως αυτό. 

Εδώ βλέπεις ότι η ανθρώπινη αγάπη είναι ικανή να νικήσει τα πάντα. ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Ακόμα και το χρόνο. Ακόμα και το χώρο. Αυτό είναι αγάπη.

Αυτό μπορώ να πω ότι το ένιωσα την πρώτη φορά που διάβασα τα 'Ανεμοδαρμένα Ύψη'. Πολύ μελό θα μου πουν κάποιοι. Ίσως βρε παιδί μου. Αλλά εγώ βρίσκω ότι η αγάπη του Χιθκλιφ και της Κάθριν αντικατροπτίζει αυτήν ακριβώς την αγάπη: την αγάπη που επιβιώνει στο χρόνο, στο χώρο, στη ζωή, ακόμα και στο θάνατο. Αυτά είναι μεγάλε. Αυτά είναι. 
Δε καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γίνονται όλα τόσο περίπλοκα ή τόσο σκληρά ή τόσο απρόσωπα πλέον στις μέρες μας. Λες και χάσαμε την αίσθηση της συμπόνιας. Λέει το άσμα "...and sympathy is what we need my friend, 'cause there's not enough love to go round...". Εδώ έχουμε καταντήσει. 

Και σπαταλιέσαι. Χάνεις ενέργεια σε κάτι μικρο-μαλακιούλες όπως το 'βρε δε με πήρες τηλέφωνο' ή 'δε μου κανες το τάδε ή το δόθε' ή 'μου κάνες το τάδε πράγμα και με τσάντισες γι' αυτό τώρα δε σου μιλάω'. Κάπως έτσι. Σε αυτή τη παράμετρο. Κοινώς και γενικώς: σπαταλιέσαι με μαλακιούλες!!! Και δεν αφήνεις το πνεύμα να απανεύσει. Να αναγεννηθεί. Να πεις 'όπα, φίλε, μεγάλε, στοπ, τι κάνεις, τι; έτσι θα το πάμε πλέον, με αυτήν την αρνητικότητα εδώ και εκεί; εμ δε λέει'. 

Γιορτάρες μέρες σου λένε. Μα πούντες καλέ;

Οι γιορτινές μέρες είναι στα χαμόγελα των παιδιών μας όταν τους μπουκώνουμε με χριστουγεννιάτικα εδέσματα και τους γεμίζουμε με όλα τους τα αγαπημένα παιχνίδια; Αυτό είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων, οέο; 

Γιατί αν είναι αυτό, ή το τάδε ρεβεγιόν και το που θα πάμε και σε ποιους θα δειχτούμε, και το τι φορέσαμε ή το τι αγοράσαμε, τότε το έχουμε χάσει το παιχνιδάκι, οέο! 

Και εν πάσσιν περιπτώσσιν. Νταξ, δεν ήρθα εδώ για να γράψω για το 'Χριστουγεννιάτικο πνεύμα'. Αλλά για το πόσο πολλά έχουμε για να είμαστε ευγνώμων και δεν το αντιλαμβανόμαστε. Όταν αντιληφθούμε την μικρότητα μας, μέσα σε γαλαξίες και αστερισμούς και μαύρες τρύπες και σκουλικότρυπες, τότε, ίσως και να συνειδητοποιήσουμε το πόσα πολλά έχουμε για να είμαστε ευγνώμων. 

Αγαπάτε βρε!!! Τώρα πριν να είναι αργά.

Και να το δείχνετε. Μη κλείνεστε στα καβούκια σας λες και κάποια μέρα θα βγει ο ήλιος και θα είναι όλα ασφαλής για δείξετε συναίσθημα και ποιοί είστε πραγματικά. 

Just li(ea)ve. Now. Laugh. Love. Travel. Hug. Kiss. Tell the truth (όσο/οι μπορείτε). Μην κρατάτε απόσταση. Κρατάτε στάση. Αντί να ανοίγεται το στόμα σας και το πορτοφόλι σας, καλύτερα να ανοίγεται το μυαλό σας. Αλλά προ πάντων την καρδιά μας. 


Αυτή είναι που θρέφει το πνεύμα μετά. 
Αυτή είναι που νικά και χρόνους και χώρους και γαλαξίες και αστερισμούς. Γι' αυτό τι να σας πω. Αγαπήστε τρελά. Και παθιασμένα. Και πολύ. Χωρίς ανάσα. Γεμίστε από αγάπη. Και εσείς και τους γύρω σας. Τα παιδιά σας. Αυτά είναι το θέμα. Αυτά πρέπει να γεμίσουν με αγάπη. Και όχι δώρα ή φαγητό. 

Με την αγάπη θα επιβιώσουμε σε μαύρες τρύπες και σκουλικότρυπες... 


"Are you, are you
Coming to the tree
They strung up a man
They say who murdered three.
Strange things did happen here
No stranger would it be
If we met at midnight
In the hanging tree.
Are you, are you
Coming to the tree
Where the dead man called out
For his love to flee.
Strange things did happen here
No stranger would it be
If we met at midnight
In the hanging tree.
Are you, are you
Coming to the tree
Where I told you to run,
So we'd both be free.
Strange things did happen here
No stranger would it be
If we met at midnight
In the hanging tree.
Are you, are you
Coming to the tree
Wear a necklace of hope,
Side by side with me.
Strange things did happen here
No stranger would it be
If we met at midnight
In the hanging tree."The Hunger Games: Mockingjay Part I: 
James Newton Howard ft Jennifer Lawrence - The Hanging Tree