Friday, 30 November 2012

Bumping Heads

  

Σέιντ Άντρου

Σήμερα εν του Απ. Ανδρέα τζιαι τούτο σημαίνει ότι το τουλάχιστον 1/3 της ελεύθερης (μπορεί και μη) Κύπρου γιορτάζει.( τ' άλλα θκιο ονόματα που πιάνουν πρωτιά εν ο 'Γιώργος' τζιαι ο 'Κωνσταντίνος'). Τζιαι ας μεν μας εκάνε τούτο μαζί με του Κυρπαίους γιορτάζουν τζιαι οι Ρώσοι.

Αλλά εν εν τούτο που με κολλιά. Σήμερα το πρωί έτυχε μου κάτι το ιδιαίτερα ιμπάρασινγκ στη δουλειά. Επειδή εγώ ήμουν με την εντύπωση ότι οι Ρώσοι εν παλιοημερολογίτες τζιαι οι γιορτές τους πέφτουν λιες ημέρες πάρατζι που τες δικές μας, εν αθυμήθηκα ότι εγίορταζε ένας συνάδελφος. 

Ευχήθηκε του μια συνάδελφος, κοντέφκω του τζιαι εγώ να του κάμω χειραψία τζιαι μπαμ....most embarassing moment I've had ever since I've started working here...έκαμε τζίνος τη βούκα του αριστερά επία τζιαι εγώ να τον φιλήσω στα αριστερά, έκαμε τη βούκα του στα δεξιά, έκαμα να τον φιλήσω στα δεξιά πετυχένοντας σλάιτλι το στόμα...........BURN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Ήθελα πραγματικά ν' ανοίξει η γη να με καταπιεί τζίντην ώρα!!!!

Μισώ το να γίνετε τούτο. Leaned kisses εν δουλέφκουν ΠΟΤΤΕ με συνάδελφους, ποττέεεεεεεεε!!!!!!Παύση

Έδωκα (άθελα μου) μιαν μικρή παύση πας τα θεατρικά μου γιατί εν με σηκώνει ο χρόνος. Δυστυχώς επειδή λόγω κούρασης τζιαι φόρτου που έπεσε το τελευταίο διάστημα εν μπορώ να ανταπεξέλθω στις τρέχουσες θεατρικές μας προσδοκίες, αναγκάστηκα να βάλω μια παύση προς το παρών τζιαι να αποχωρήσω για λιο όσπου να τα καταφέρω να ξελαμπικάρω λιο που το φόρτο εργασίας. 

Παρ' όλα αυτά, δεν πάβει να εν κάτι που με στεναχωρεί ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ, χωρίς όμως να σημαίνει ότι δις ις δι εντ οφ δε ρόουντ. Κάπου στην πορεία μπορεί να το ξαναέβρω. Χού νόους...Ηθικό δίλλημα

Πάντα πας τα θέματα σχέσεων ήμουν πολλά ηθική τζιαι με πολλά παραδοσιακές αντιλήψεις, ειδικά ως προς το θέμα, πιστότητας. 

Υποθετικά (μιλώντας)...εάν γνωρίζεις κάποιον/αν που δεν είναι διαθέσιμος, ξέρεις ότι εν μπορεί να πάει πουθενά το οτιδήποτε μεταξύ σας, αλλά you're having a kick ass time with that person, ακόμα τζι' αν σε σκοτώνει που εν μπορείς να κάμεις κάτι, απλά υπάρχει ένα έντονο διαδυκτιακό back-and-forth, εν εν πάλε ηθικά λάθος; 

Ας πούμε εγώ προσωπικά αν ήμουν το άτομο στην σχέση τζιαι εμάθαινα ότι το έτερον ήμισυ που δε με έχει σε εκτίμηση κατά κάποιον τρόπον διαδυκτιακά εν που κανάρα σε κανάρα, έννα επληγώνουν μου πολλά. 

Έτυχε μου κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, τζιαι που τότε εν εξαναεμπιστεύτηκα το άτομο με το οποίο ήμουν σε σχέση, κάτι που στο τέλος έκαμνε με να είμαι κτητική τζιαι καχύποπτη με τα πάντα. 

Αλλά...το θέμα μου εν άλλο. Τι κάμνεις όταν είσαι το υποτιθέμενο τρίτο (ή τέταρτο ή πέμπτο ή εξακοσιοστό εύδομο, you lose count when you don't know with how many that person is actually in talks with) πρόσωπο τζιαι ξέρεις ότι εάν συνεχίσεις με το συγκεκριμένο άτομο εν μόνο τα μούτρα σου που έννα φάεις; 

Ναι, η απάντηση εν αρκετά obvious για μένα...μακριά κι' αγαπημένα που έτσι καταστάσεις. Απλά ήθελα να ρωτήσω ποια εν η άποψη του κοινού περί του θέματος "βλέπω-ένα-τρένο-να-κινείται-αργά-και-σταθερά-προς-τη-κατεύθυνση-μου-αλλά-εγώ-εν-μετακινούμαι-για-να-το-αποφύγω?"

Τα σχόλια δικά σας ...


                                                           

All Shall Perish - Laid to Rest

Wednesday, 28 November 2012

North & South

                 

Northbound Train


Breathe....just keep on breathing....just breathe....
Tomorrow is another day...

Tuesday, 27 November 2012

This is, Narnia!


Κύκλοι

Τις τελυταίες ημέρες εδιάβασα κάπου ότι η ζωή κάνει κύκλους. Όταν τελειώνει ένας κύκλος αρκέφκει ένας άλλος. Μερικές φορές εν δύσκολο να κλείσει για τα καλά ένας κύκλος. Μπορεί να κλείσει στην πορεία ανοίγματος κάποιου άλλου. Όπως τζιαι να έσhιει, νιώθω το τούτο με τους κύκλους πολλά έντοτα το τελευταίο διάστημα. 


Second chances

Ένα θεματάκι που με ιντρίγκαρε εχτές σερφάροντας στον λιγοστό χρόνο που έχω πλέον στην μπλογκόσφαιρα, ήταν τούτο δαμέ. Εν ξέρω πλέον, μετά απ' όσα έζησα τα τελευταία τρια χρόνια αν οι δεύτερες ευκαιρίες εν σωστές ή όι. Ξέρω ότι στο παρελθόν έδωκα δεύτερες ευκαιρίες τζιαι στο τέλος το μόνο που εκατάφερα πραγματικά ήταν να φάω τα μούτρα μου. Φυσικά εξαρτάται τζιαι που την κάθε περίπτωση κάθε φορά, τζιαι που το άτομο οφ κορς, αλλά τις περισσότερες φορές, τούντα πράματα συνήθως εν πισωγυρίσματα, τζιαι για να μεν εδούλεψε την πρώτη φορά σημαίνει ότι υπήρχε ένας πολλά ζωτικός λόγος. 


The Show Must Go On

Αρχίσαν οι παραστάσεις μας τζιαι μπορώ να σας πω ότι, σαν τη μαγεία του Θεάτρου δεν έσhιει άλλη. Μπορεί να λαλούσσιν για πολλά πράγματα ότι αξίζουν στη ζωή, αλλά όταν κλείνουν τα φώτα τζιαι αρχίζει η παράσταση, δουλέφκει το "θαύμα". Εν ξέρω πως τζιαι γιατί, αλλά ΠΑΝΤΑ δουλέφκει. Τζιαι το πιο μαγικό που ούλα είναι τζίνη η σύνδεση που αναπτύσσεται με το καστ. Μια ομάδα ανθρώπων να προσπαθούν να επιτεύξουν ένα κοινό σκοπό, τζιαι όι μόνο για να προσφέρουν ψυχαγωγία αλλά τζιαι για να τσιγκλήσουν όσο μπορούν την σκέψη του κάθε θεατή. Hence, Ι love theatre!!!


Full Heart

Εν τζίνο που έλεα τζιαι πριν με τους κύκλους...Κλείνει ένας κύκλος, ανοίουν εκατόν άλλοι. Καλά, όι εκατό, αλλά σίουρα ανοίουν κύκλοι που ούτε ΚΑΝ εφαντάζεσουν ότι θα έμπαινες ενώ εβρίσκεσουν στους άλλους κύκλους. Ένα πολλά γλυκό (αλλά όι αναπάντεχο) σ' αγαπώ, ήρτε τζιαι ήβρε με στο μέσω της νύχτας τζιαι έκαμε με να ευγνωμωνώ το γεγονός ότι κάποιοι κύκλοι εκλείσαν τζιαι το πόση αγάπη τζιαι εκτίμηση μπορείς να έβρεις τελικά μέσα στην αθλιότητα του κόσμου μας. Κοινές πληγωμένες καρδιές, που ενώνονται τζιαι εκτιμούν τζιαι νιώθουν η μια την άλλη. Που εκτιμούν τζιαι κατανοούν...τζιαι μοιράζονται πάνω που ούλα μιαν αμοιβαία αγάπη. 


Youtube Narnia

Επέλλανα με τούντο φαινόμενο. Τι εν το Youtube Narnia? Εν ένα σημείο στο youtube (like a blind spot) όπου υπάρχουν τραγούδάκια...αχχ τζιαι ήντα τραγουδάκια....τραγουδάρες. Εν ένα μείγμα accoustic/post-rock/lounge/chill-out/doom/ indie folk/indie wok/ambient...Εν μπορώ να πω πολλά, απλά θα σας πω ότι με το που ανακάλυψα τζίντην γωνιά του youtube, επέλλανα. Κάθουμαι ούλη μέρα τζιαι ψάχνω τραγούδια του ίδιου τύπου. 

Εν τραγούδια δεκάλεπτα, maybe even more, εν τραγούθκια με ελάχιστους αλλά κοφτερούς στίχους, εν τραγούθκια με ψησhιή τζιαι άπειρη θλίψη ή μελαγχωλία, εν τραούθκια με απαλότητα τζιαι γαλήνη. Ότι τζιαι να σας πω εν μπούρδες. Αρκέφκουν ας πούμε που το πλέον γνωστό διδυμο (αδέφκια) Angus and Julia Stone τζιαι συνεχίζουμε στους Mono αλλά μέσα που μόνο τούντα θκιο ονόματα μπορώ να σας πω τόσα άλλα. 


Σοβαρά ότι τζιαι να πω εν λίο. Η κοινότητα που ακολουθά τούντα είδη μουσικής εν λιγοστή στο youtube...τζιαι επειδή εν ένα μέρος όπου οι παραπάνω εν το ξέρουν, μιας τζιαι εν τέλεια far off που mainstream, ονομάσαν τούτη τη γωνιά του youtube....The Narnia of Youtube. Check it out, αν δεν πιστέφκετε. Γουγλάρετε το να δείτε. 

Αν θέλετε κάτι soft, smooth, sooothing and peaceful...τούτα τα είδη μουσικής πρέπει να τα ακούσετε. Είναι ότι πρέπει.

Καλήν εφτομάδα να έχουμε, χωρίς εντάσεις τζιαι τρεχάματα (ας ελπίσουμε).

Σας αφήνω με ένα από τα Youtube Narnia songs που ήβρα...
Summer Fades Away - Thank you

Wednesday, 21 November 2012

Breaking Dawn - Part II (It's all over...)


-CAN I GET AN HALLELUJIA!!!
-HALLELUJIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αχχχ ευτυχώς. Πάει τζιαι τούτο το κακό. Κακό τζι' εξόριστο να μείνει. Καλά, πέραν του αστείου, θα σας κάμω μια μίνι κριτική για το φαινόμενο 'THE TWILIGHT SAGA' που μας τυραννά εδώ τζιαι πέντε εξοντωτικά χρόνια (ακούουνται στο μπάγκκραουντ φωνές να λαλούν με παραπονεμένο τόνο "oh, jeez, do we have to???, εν κάνει τα όσα επεράσαμε με τις βαμπιρο-νεράιδες τζιαι τα λυκάκια-παιδόφιλους;;;;;;)

Εν θα σας κουράσω πολλά, πρόμις.

Το φαινόμενο Twilight για μένα άρκεψε το καιρό που εσπούδαζα το μεταπτυχιακό μου στον κινηματογράφο κάπου μεταξύ τέλη 2007 τζιαι αρχές 2008. Λίον πριν φκει στην εξουσία της νήσου μας ο Τζιμέλος (άσχετο αλλά ένιγουεϊς), τον καιρό εκείνο επρωτογνώρισα τις βρικολακο-νεράιδες. Είχα στον όροφο που εμείνισκα τζιαμέ στα χολ του γιούνι, μιαν αμερικανίδα συγκάτοικο, αρκετά χρόνια μεγαλύτερη μου, που επειδή δεν είσhε με λάπτοπ με τίποτε, το μόνο που έκαμνε ούλη μέρα ήταν να θκιεβάζει. Τζίνη εσπούδαζε Ιστορία της Τέχνης, τζιαι τζίνη μεταπτυχιακό.

Μιαν καλήν ημέρα ήρτε ενθουσιασμένη στην κουζίνα, τζιαι αρκέφκει να μου μιλά τζιαι να μου λαλεί για τούντο υπέροχο βιβλίο, πόσο καλογραμμένο ήταν (χμμμ χμμμ εδώ βήχουμε και κοιτάμε αδιάφορα το ταβάνι προσπαθώντας να μεν βήξουμε για να μεν προσβάλουμε την Στέφανι Μάγιερ), τζιαι πόσο ρομαντικό τζιαι μπλα μπλα μπλα τζιαι μπλου μπλου μπλου....λονγκ στόρυ σhόρτ, έπεισε με η αμερικανίδα να το πιάσω που το άμαζον να το θκιεβάσω. Τζιαι έτσι εθκιέβασα τζιαι τα 4 βιβλία μέσα σε 2 ευδομάδες. Τζιαι εκαλοσωρίστηκα στο λογοτεχνικό (ο Θεός να το κάμει) φαινόμενο του Twilight.

Ομολογώ ότι τα βιβλία εκαταβρόχθησα τα εν η αλήθκεια, αλλά ιν μάι ντιφενς, αρέσκαν μου πολλά του τύπου νόβελ λαβ στόρυ μπακ δεν. Αλλά την επόμενη χρονία τζιόλας μόλις αρκέψαν τζιαι ανακοινώναν το κάστιν, όι μόνο έπεσε η μασσέλα μου που τον 6ο όροφο, αλλά εκαταπογοητεύτικα τόσο πολλά που εβάλασσιν την πολλά "ταλαντούχα" τζίνη ηθοποιό για πρωταγωνήστρια, που ορκίστηκα να μεν μου αρέσει...όι πως είσhε τσιανς να μου αρέσει αλλά τέσπα.

Η πρώτη ταινία μπορώ να πω εν ήταν χαλφ μπαντ...αλλά τούτα ούλα ήταν αποτέλεσμα μιας indie παραγωγής που έμφαση έδωκε στον να εφκαθιδρήσει την ατμόσφαιρα τζιαι την διάθεση του όλου βιβλίου...τζιαι νομίζω για λίγο εκατάφερε να το επιτεύξει. Μετά...ήρτε το Χόλυγουντ (οφ κορς) τζιαι εμπήκε στη μέση τζιαι τζιαμέ εσκατώσαν ούλα. Ήταν που ήταν οι πρωταγωνιστές το χάλι τους το μαύρο, με ένα πολλά κλισέ-βαρετό λαβ στόρυ, το Χόλυγουντ απλά έκαμε το όλο σκηνικό να φαίνετε εξωπραγματικό τζιαι απλά ένα μπιγκ-μπάτζεντ φιάσκο που στόχο είσhε να φκάλει όσα παραπάνω εμπορούσε που τα τίνεϊτζ γκερλς, παρά να μιλήσει για τους βρικόλακες.

Την περασμένη Παρασκευή, η επίσημη πρεμιέρα της τελευταίας (ευτυχώς) ταινίας του franchise, επίαμε ένα τσούρμο γενέτζιες να δούμε το last installment της βρικολακίστικης παρωδίας ταινίας.

Εν θα το καταδικάσω, ούτε θα σας πω, μπουυυυυυυ ήταν απαίσιο. Απλά έννα σας πω, όκει, μεν σπαταλήσετε τα λεφτά σας, εν προτιμότερο να περιμένετε να φκει το DVD, ή ακόμα καλύτερα περιμένετε να το κάμετε download online.

Meaning...όκει, έσhιει κάποιες φάσεις που εν λάικ 'γουάου, όκει εν το επερίμενα τούτο' αλλά στο σύνολο του δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια μπιγκ-μπάτζεντ Χολλυγουντιανή ταινία που στόχο έχει το εύκολο χρήμα τζιαι όι την ποιότητα. Όσο για το λαβ στόρυ...εεε καλά, I've seen better, ή όπως λαλεί τζιαι μια εικόνα που ήβρα να γίνετε circulate on the web (look below)

too true, too true!!!

Anws, όκει, μπράβο στο καστ εντ κρου, εκάμασσιν ότι καλύτερο (τζιαι με όσα ταλέντα εδιάθετε ο καθένας τους) εμπορούσαν. Αλλά έσhιει φυσικά καλύτερες ταινίες άουτ δέαρ να δείτε. 

Όσοι είστε φαν, τότε απολαύστε το μοντάζ τζιαι το μιξάρισμα του ήχου. Εν πολλά καλό. Πας τα τεχνικά εδουλέψε το crew, εν μπορώ να πω. Αλλά πας τα υπόλοιπα....εεε, κάποιες φορές πρέπει να υπομένουμε τζιαι τη λίγη επιφάνεια στη ζωή. 

"-So the Lion fell in Love with the Lamb.
            -What a stupid lamb.
- What a sick, masochistic lion."
Christina Perri - A Thousand Years
(εν μπορώ να πω, το τραγούδι εν πολλά καλό έννε;)

P.S. Το όνομα του μπλογκ μου, ουδεμία σχέση και συσχέτιση έχει με το φαινόμενο Twlight των βιβλίων ή των ταινιών...απλά αρέσκει μου το Λυκαυγές χρώμα. 

Tuesday, 20 November 2012

Ice-cream VS Winter

VS

Επειδή τις τελευταίες μέρες στη δουλειά η έκφραση "μα εν πουλιέται το παγωτό το σhειμώνα" εγίνηκε ανάρπαστη, είπα να κάμω μια μίνι-μπλογκερική δημοσκόπιση να δούμε κατά πόσο αληθεύκει τούτο, τζιαι αν 'ναι' γιατί.

Τρώτε παγωτό το σhειμώνα σιόρ, ναι ή ού; 

Γιατί θα με πελλάνουσσιν οι εταιρείες δαμέσα. Αν ήταν να μεν τρώμε παγωτό κάθε που σύρνει πέντε σταγόνες, το Ben and Jerry's θα είσhε παττήσει προπολού. 

Σόου, ξαναρωτώ....τρώμε παγωτό το χειμώνα....ή μάλλον αν έρκεστουν στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό που ετοιμάζουμε, θα ετρώετε τζιαι ένα παγωτούδι με τα μωρά σας, ναι ή ου; 

Αν η απάντησα σας εν 'ου', περιμένω τεκμηρίωση. 

(Αν η απάντηση σας εν 'γιαπ, άι ντου', τότε πιάστε τηλέφωνο της Κυπριακές εταιρείες παγωτού τζιαι κάμετε τους πλιζ ένα χεσίδι εκ μέρους μου!!!)

Χάππι ίβινινγκ έβριουν. James Arthur - Fallin' (Alicia Keys cover)

Monday, 19 November 2012

Ουδέν Γλυκίον Πατρίδος


Αλόχα έβριουαν!

Μπίζι μπίζι στη δουλειά...μπίζι μπίζι τζιαι στα καλλιτεχνικά.
Όπως σας υποσχέθηκα...μερικές λεπτομέριες για το θεατρικό που ανεβάζουμε.
Ξεκινούμε τούντην ευδομάδα επίσημα στη Λεμεσό με έξι παραστάσεις τζιαι θα κάμουμε τζιαι μερικές στην Λευκωσία μετά τις γιορτές.
Η επίσημη πρεμιέρα μας είναι στις 23 Νοέμβρη 2012 η ώρα 8.30μ.μ.
Η παράσταση είναι μια ώρα τζιαι θα σας βάλω πιο κάτω μερικές λεπτομέριες για το περί τίνος πρόκειται κουλουπού κουλουπού. 

Ελπίζω εάν έρτετε, αν τα καταφέρετε να σας αρέσει. Το βιντεούι έκαμα το εχτές μέσα σε διάστημα θκιο ωρών, σόου εξκιούζ την βιαστικότητα τζιαι τη τσαπατσουλιά του. Έκαμα το καλύτερο που εμπορούσα με το υλικό που μου παραχωρήθηκε. 

Συν αυτών είμαι πολλά απασχολημένη, γιατί μιαν με τη δουλειά που μπαίνω σπίτι κάθε μέρα μετά τις 7.30μ.μ. τούντες μέρες τζιαι μια με την προετοιμασία του θεατρικού, πλας τα κοινωνικά μου outings κρατούν με πάντα σε εγρήγορση. 

Σας αφήνω προς το παρών. Πάω να ξεκουραστώ λιο για το μάθημα των Ρώσικων μου. 

Αλόχα έβριουαν! 
(ξέρω ότι είπα τζιαι στην αρκή 'Αλόχα' αλλά στην Χαβάι χρησιμοποιούν το τζιαι για 'hi' τζιαι για 'bye')


video


Ουδέν γλυκίον πατρίδος... 
(Όμηρος, Οδύσσεια, Ραψωδία ι34)


Πρεμιέρα, την Παρασκευή 23/11 στις
 8:30μ.μ.
Παραστάσεις: Σάββατο 24/11 και 1/12 στις
 8:30μ.μ. 
και Κυριακή 25/11, 2/12 στις
 7:30μ.μ. 

ΘΕΑΤΡΟ ΤΣΕΠΗΣ

Καποδίστρια 58, 3032, πάροδος Γλάδστωνος στη Λεμεσό

12 ηθοποιοί ανακαλούν μνήμες από χαμένες πατρίδες. Το γέλιο γίνεται κλάμα όταν η θύμηση πάει σ' αυτούς που δεν επέστρεψαν ποτέ. Από τη Μικρασία στη Γερμανική κατοχή και τον εμφύλιο πάμε στον αγώνα του 55' και την τούρκικη εισβολή.
 

Αφήγηση της Μαρίας από το κάτω Βαρώσι:

........ Είχαμε δυο σκυλιά πανέμορφα, τη Λάσσι και τον Πέτρο. Είχαμεν τους κλουβί μεγάλο στο περβόλι μας στο Κάτω Βαρώσι. Μια βδομάδα πριν την εισβολή, έσκαψαν το χώμα και βγήκαν. Φτιάξαμε τότε κούγκρινο δάπεδο για να μεν τα χάσουμε. 38 χρόνια μετά, ακόμα τα βλέπω στον ύπνο μου....

Ταυτότητα της παράστασης: Τους ηθοποιούς της παράστασης συνοδεύει ζωντανά στο ακορντεόν ο Νικόλας Παπακωνσταν τίνου ενώ οι πίνακες στο σκηνικό της παράστασης είναι του Θεόδωρου Κόντη, παραχωρημένοι για τις ανάγκες της παράστασης από προσωπική συλλογή.
 

Την παράσταση παρουσιάζουν τα μέλη του θεατρικού εργαστηρίου ενηλίκων και εφήβων του θεάτρου μας: Μαριάννα Αντωνίου, Σταυριάνα Αντωνίου, Χριστίνα Θεοχάρους, Χριστιάνα Ιωαννίδου, Ανδρεάς Ιωάννου, Ιωάννα Καλλή, Δήμητρα Παντελίδη, Νικόλας Σιαρρής, Μαρία Σωκράτους, Κυριάκος Τζιυρκαλλής και Όλγα Χαραλάμπους

Δραματική προσαρμογή/
video art: Ευδοκία Βελούδου.
Mise en scene: Μάριος Θεοχάρους 


Γενική Είσοδος: 10 ευρώ. Πληροφορίες/ Κρατήσεις στο 96 297278Thursday, 15 November 2012

On Freedom"Man is born free, and everywhere he is in chains. Those who think themselves the masters of others are indeed greater slaves than they."

"...nothing is so gentle as a man in his prime state, when placed by nature at an equal distance from the stupidity of brutes and the fatal enlightenment of civil man."

"[...] you are undone if you once forget that the fruits of the earth belong to us all, and the earth itself to nobody."

~Jean Jacques Rousseau~
Thomas Tallis - Spem In Alium

Monday, 12 November 2012

Monday HatersΠρος όλους όσους μισούν , τρέμουν τζιαι αγανκτούν με τις Δευτέρες! This one's for you...Τζιαι κλασσικότατα ο πιο γκρινιάρης της παρέας...Καλή σας ευδομάδα, έβριουαν! 
  Slowly Moving Millie's - Please, Please, Please, Let me Get What I Want

Friday, 9 November 2012

The Best is Yet to Come (Vol.2)


Τυφώνας Σάντυ τζιαι πελλάρες τζιαι πράσινα πουά άλογα. Μεν ακούτε κανενού. Ναι το αναγνωρίζω η ζωή εν σκληρή με αρκετές δυσκολίες τζιαι δυσμενείς περιόδους, με φτώσhια τζιαι πολλές φόρες χωρισμούς τζιαι θάνατο.

Αλλά εν επίσης γεμάτη με χαμόγελα, με στιγμές χαράς, με στιγμές που σου ανακοιώνουν ότι σε επροσλάβασιν, ή που σου ανακοινώνουν ότι είσαι έγκυος ή όταν σου λαλούν, τζιαι προ πάντων δείχνουν σου το, ότι σε αγαπούν με ούλη τους τη καρκιά.

Η βρόσhιη έφερε μας ευχάριστα νέα. Μάλλον παίζει πολλά το σενάριο να μείνω προς το παρών πιο μόνιμα σε τούντην δουλειά, αλλά μαζί με τη δουλειά έφερε τζιαι στη ζωή μου τζιαι άλλους ανθρώπους που όι μόνο μου είπαν αλλά τζιαι μου εδείξαν ότι με αγαπούσσιν.

Πέραν τούτων...αγαπώ αγαπώ αγαπώ τούντον βροχερό τζιαιρό. Αν τζιαι το Συσέγκιο συντρομάζετε κάθε τρεις τζιαι λιο τζιαι τρέμει σαν τον κομπρεσέρο άμαν ακούει τες πουμπουρκές (μάνα μου μάνα μου τζιαι τωρά που λείπουν ούλοι που σπίτι να δούμε τι περνά το καημένο μόνο του), λατρέφκω τη μυρωθκιά της βροσhιής, να κάθουμαι μες το δωμάτιο μου τζιαι να ακούω τζαζ τζιαι σολ μουσική. Εν το πιο τέλιο πράμα.

Θέλω να σας ευχηθώ ένα πολλά όμορφο τζιαι χαλαρωτικό Σ/Κ, γιατί το δικό μου προβλέπεται ήδη πολλά φορτωμένο (ας ξεκουραστεί τζιαι κάποιος που τη μπλογκοπαρέα αφού εγω εν μπορώ). Ιντζόϊ δε ρέιν, όσο μπορείτε τζιαι άμαν λάχει τραουδάτε θέμας μες την βροσhιή...δαμέ ο Τζιν Κέλι έκαμε το τζιαι έμεινε στην ιστορία...γιατί να μεν το κάμετε τζιαι έσεις;Ertha Kitt - C'est Si Bon

Tuesday, 6 November 2012

Busy Bee


Τούτο δεν είναι ποστ ούτε για να παραπονεθώ, ούτε για να μουρμουρήσω απλά για να πω ένα Ούφ! (ούφ! ούφ!, είσαι εδώ παιδί μου; έσhιει τζιαιρό να σε δω) επιτέλους έκατσα τζιαι εγώ λιο να πνάσω.

Βούρω πάνω κάτω. Το λοιπόν just to give everyone a head's up τούντα Χριστούγεννα θα έρτετε ΟΥΛΟΙ ανεξερέτως στο event που διοργανώνουμε. Χτίζουμε Christmas Village - Open Air Christmas Market στην τουριστική της Λεμεσού τζιαι θα γίνει το σώσε. Ήδη αρκέψαμε τις εργασίες με την προετοιμασία του Κρίστμας Χωρκού τζιαι θα έσhιει που ούλα. Φαί, ποτό, παιχνίθκια, ρόλερ σκέιτινγκ, πέιντμπολ, συγκροτήματα, παραστάσεις, μικρό σινεμά, επίδειξη μόδας για σκύλους, διαγωνισμούς διακόσμησης κ.α. Θα σας τα πω καλύτερα που θα κοντέψει τζιαι ο τζιαιρός τζιαι εν ένα γεγονός που θα κρατήσει κάπου στις 19 μέρες συνεχόμενα σόου ούλοι θα έσhετε πλέντι οφ τάιμ για να επισκεφτείτε με τα βλαστάρκα σας τζιαι τους παρρτενέρους ή τους φίλους σας!!! Εν ακούω λέξη! Γουί γοντ γιου ολ του καμ! :-)

Τούτο συνεπώς για μένα τζιαι τους υπόλοιπους σημαίνει κλάψ-κλάψ γιατί θα είμαστε τζι που τους μπίζι...πρέπει να εφεύρουν άλλη λέξη για τους ανθρώπους που νιώθουν ότι there aren't enough hours in a day, seriously!

Τζιαι ον τοπ οφ δατ, να σας ανακοινώσω ότι μιας τζιαι αγαπούν με πολλά οι Ρώσοι τζιαι τα φίλινγκς εν μούτσουαλ, επροτείναν μου να αναλάβω μορ ρισπονσιμπίλιτις αλλά εν έχω κανένα απολύτως παράπονο γιατί απολαμβάνω να βοηθώ κόσμο. Αρέσκει μου τζιαι νομίζω τελικά σάννα τζιαι πάει μου το PR.

Χάτε πάω να προσπαθήσω να χαλαρώσω λιο για την ώρα, τζιαι να δω ήντα πελλάρες κάμνουσιν οι Αμερικανοί με τις κάλπες. Πάλε θα κλάψουμε μάλλον αν φκει ο Ρόμνι.

Ατούταλεεεεερρρ!
Ludovico Einaudi - Oltremare
(κομμάτι με πιάνο για να χαλαρώσουμε τζιαι λιο - αξίζει να το ακούσετε!)

Sunday, 4 November 2012

Skyfall: Review in a Nutshell

So...Review time! 

Προχτές επία τζιαι είδα την τελευταία ταινία του James Bond; το Skyfall.

Μεν φοάστε σιόρ, εν θα αρκέψω τα τεχνικά τζιαι ακαταλαβήστικα. Απλά θα σας πω το εξής: βουράτε να δείτε τούντη ταινίαααααααααααααααααα!!!!!!! (για όσους δεν επίαν ήδη δατ ις)

Τζιαι ναι απ' ότι εκαταλάβετε για να σας προτρέπω τόσο ενθαρυντικά να βουρήσετε (στην κυριολεξία) να την δείτε, σημαίνει ότι άρεσε μου.

Μα τι να σας πρωτοπω...Για το πανέξυπνο σενάριο; Για τις απίστευτες ερμηνείες, όι μόνον που τον όπως πάντα σπιρτόζο Daniel Graig τζιαι την Dame Judi Dench τζιαι τον Ralph Fiennes, αλλά τζιαι την θεσπέσια ερμηνεία του Javier Bardem που για μια ακόμα φορά μέσα σε 5 χρόνια εμετέφερε στην μεγάλη οθόνη τον πιο απίθανο ultimate villain/baddie in the James Bond saga...Ας πούμε ότι τζιαι να σας πω εν λιο.

Εν ξέρω πόσοι που σας θα έβρετε το χρόνο, το χρήμα ή την διάθεση να πάτε στο σινεμά να δείτε τούντη ταινία, αλλά όσοι ήσαστε χρόνια φαν του James Bond this is definitely a film that you wouldn't want to miss out on. Εν πραγματικά μια ταινία που δεν αφήνει κανέναν θεατή ανικανοποίητο.

Καταρχάς, μόνο τζιαι μόνο ότι το σκηνοθετά ο Sam Mendes (American Beauty, Road to Perdition, Jarhead, Revolutionary Road), ο οποίος το 1998 έκλεψε τα Όσκαρ των Αμερικάνων με το ντεπούτο του στη ταινία American Beauty, εν πολλά καλό επιχείρημα για να σε πείσει να κάτσεις να δεις την ταινία. Τζιαι αν τζιαι εφοήθηκα το λιο τούτο, γιατί για μένα ο Mendes όι μόνο δημιουργεί πολλά καυστικές πλοκές στην μεγάλη οθόνη με ευεξία τζιαι χαρισματικότητα, επίσης αναπτύσσει τζιαι εμβαθύνει στους χαρακτήρες που δημιουργά, παρ' όλα αυτά έκατσα τζιαι είδα το με ευχαρίστηση τζιαι απόλαυσα κάθε λεπτό της σκηνοθετικής δημιουργίας του στο espionage action film.

Πραγματικά πλέον ο James Bond με τούντην ταινία επέρασε σε άλλα levels of greatness. Μαθαίνεις τόσα πράγματα για τον αιώνιο κατάσκοπο που αντιλαμβάνεσαι τα γιατί τζιαι τα θέλω του. Είναι η μοναδική ταινία James Bond που σου δια πληροφορίες για το σκοτεινό τζιαι ambiguous παρελθόν του τζιαι σε αφήνει άναυδο μέχρι το τέλος της.

Ένα εξαιρετικό έπαινο επίσης για το Set Decoration team, Art Direction team, Production Design team, Editing team and Sound Design team...τα τεχνικά, ναι...γιατί ούλα από σκηνικά, εφέ, μοντάζ ήχου τζιαι μοντάζ εικόνας ήταν απλά άψογα. Προσεγμένα μέχρι το κόκκαλο τζιαι αν τζιαι σαν παραγωγή αντιμετωπίσαν του κόσμου τα προβλήματα μέχρι να γυρίσουν τούντη ταινία, εφκάλαν ένα απίστευτο αποτέλεσμα.

Τζιαι επίσης θα ήταν ηλιθιότητα εκ μέρους μου εάν δεν ανάφερα το καταπληκτικό μουσικό score της ταινίας που εγράφτηκε που τον εξαιρετικότατο όπως πάντα Thomas Newman...απίστευτος συνθέτης.

Εν θα κάτσω να σας πείσω απλά θα σας πω ότι αξίζει τζιαι το χρόνο σας, τζιαι τα λεφτά σας αλλά τζιαι την διάθεση σας για να δείτε τούντην ταινία.

Στο τέλος...ένιωσα ότι εξαναέμαθα τον James Bond all over again...αλλά τούτο επίσης έκαμε με να σκεφτώ ότι ποιός ξέρει πότε θα ξαναδούμε τον  James Bond, τζιαι ειδικά σε τέτοιο κορυφαίιο σημείο;

Ας ελπίσουμε ότι this is not the end of an era.

Overall: 8.1/10

Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας δαμέ. :-)
Adele - Skyfall
(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Friday, 2 November 2012

The Traitor

 300o ποστ σήμερα γι' αυτό θα το περάσω κάπως έτσι...
με ένα μουσικό ταξίδι...

Leonard Cohen - The TraitorNow the Swan it floated on the English river 
Ah the Rose of High Romance it opened wide 
A sun tanned woman yearned me through the summer 
and the judges watched us from the other side 
I told my mother "Mother I must leave you 
preserve my room but do not shed a tear 
Should rumour of a shabby ending reach you 
it was half my fault and half the atmosphere" 


But the Rose I sickened with a scarlet fever 
and the Swan I tempted with a sense of shame 
She said at last I was her finest lover 
and if she withered I would be to blame 

The judges said you missed it by a fraction 
rise up and brace your troops for the attack 
Ah the dreamers ride against the men of action 
Oh see the men of action falling back 

But I lingered on her thighs a fatal moment 
I kissed her lips as though I thirsted still 
My falsity had stung me like a hornet 
The poison sank and it paralysed my will 

I could not move to warn all the younger soldiers 
that they had been deserted from above 
So on battlefields from here to Barcelona 
I'm listed with the enemies of love 

And long ago she said "I must be leaving, 
Ah but keep my body here to lie upon 
You can move it up and down and when I'm sleeping 
Run some wire through that Rose and wind the Swan" 

So daily I renew my idle duty 
I touch her here and there -- I know my place 
I kiss her open mouth and I praise her beauty 
and people call me traitor to my face


Όι πέτε μου ότι εν ανοίει η καρκιά σας φύλα φύλα με τούντο τραούδι να πελάνω. 
Τέλειος o Cohen. Τέλειος!!! 

Καλό Σαββατοκυρίακο έβριουαν τζιαι καλή μας ξεκούραση! (here's hoping)

Thursday, 1 November 2012

Breakfast at Tiffany's


Ακούσατε ακούσατε χωρκανοί (καλά λέμε τωρά)

Τα πιο καυτά νέα στη δουλεία τούντο διάστημα τα έμαθα όταν εχωρκοϊρίζαμε με μια συνάδελφο στην Παραλιακή της Λεμεσού για να μετρήσουμε κάτι αποστάσεις που χρειαζόμαστε για έναν χριστουγεννιάτικο event που διοργανώνουμε this Xmas.

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤIFFANY'S ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ!!!

Τζι αν δεν ξέρετε τι εστί Tiffany's & Co εμπάτε δαμέ να δείτε να λάμψουν τα ματούθκια σας. 

Τα Τίφανις εν που τα πιο ακριβά τζιαι πολυτελής κοσμηματοπωλεία στο κόσμο τζιαι επήραν την πολύ φήμη τους μετά που την ταινία του Blake Edwards Breakfast at Tiffany's” του Truman Capote. Η ταινία εγήνικε μεγάλο χιτ τζιαι είναι πλέον στα πολλά ιδιέταιρα κλασικά ρομάντζα (που τα πρώτα του τύπου rom-com) τζιαι μέσα που την ταινία μαζί με τα κοσμήματα έλαμψε τζιαι η βασίλισσα της rom-com της τότε εποχής η Audrey Hepburn

Πολλά διάσημη εγήνικε τζιαι η πρωινή της βόλτα με ένα κρουασάν τζιαι ένα καφέ στο σhέρι, με την μαύρη βραδινή τουαλέτα της τζιαι τα μαργαριτάρια της να στέκετε το χάραμα μπροστά που το κατάστημα των Τίφανις στην Νέα Υόρκη να πρωγρευματίζει καθώς κοιτάζει τα κοσμήματα. Αααχχχχ......


Τζιαι έτσι αφού τα Τίφανις ήβρασσιν τζιαι το δρόμο τους πλέον τζιαι στη μεγαλόνησο, το είπα τζιαι το υποσχέθηκα, θα πάω τζιαι εγώ να κάμω Breakfast at Tiffany's. Την τουαλέτα τη μαύρη τη μάξι (με το σχίσιμο στο πλάι) τζιαι σε ύφασμα βελούδου έχω την. Τα φέικ μαργαριτάρια που το Primark έχω τα. Τον καφέ πετάσσουμε τζιαμέ κοντά στα Starbucks τζιαι αρπάζω έναν, κρουασάν που το Ζορπά ή το ΣΙΓΜΑ (ότι εν πιο κοντά τζιαι συμφέρει με) τζιαι είμαστε κομπλέ. Θα είμαι φτύμα κόλλημα η ίδια η Audrey. Εν το συζητώ. Θα το κάμω τζιαι θα σας το βάλω να τη δείτε. 

Όσο για το πόσο ψωμί έχουν να κάμουσσιν στα Τίφανις που τον κάθε κυπραίο που θα πιένει για μονόπετρο, δεν φαντάζεστε. Είμαι σίουρη ότι τα Χριστούγεννα ειδικά έσhιει να πέσει ευρώ τζιμέσα. Μπορεί να μεν υπάρχει το χρήμα, αλλά είμαι σίουρη ότι για να δειχτούμε τωρά ούλες θα ζητούν Τίφανις για γενέθλια, δαχτυλίθκια, γάμους, βατφήσεις κουλουπού κουλουπού. Γιου γκετ δε πόιντ τι έσhιει να γίνει. 

Εγώ που την άλλη μιας τζιαι δεν είμαι τζιαι ιδιαίτερη φαν των φλάσhι κοσμημάτων, πάντα έβρισκα τα Τίφανις έλεγκαντ τζιαι αρκετά μετρημένα, έτσι όπως αρμόζει to a lady. Μπορεί να λαλούσιν ότι diamonds a girl's best friend (κάτι για το οποίο διαφωνώ κατηγορηματικά γιατί εν ισχύει περ μουά), σίγουρα όμως πάνω μου προτιμώ να φορώ κάτι πιο λιτό τζιαι κομψό που τούτο μπορείς να το έβρεις στα Τίφανις γιατί κάμνει έναν πολλά όμορφο συνδυασμό διαμαντιών (τζιαι χρυσού, ασημένιου και λευκόχρησου) και κομψότητας. Αν τζιαι για τα γούστα μου εν λιο τσιμπημένα τα Τίφανις, νομίζω απλά θα τα επισκέφτουμε για μπρέικφαστ τζιαι δατς ιτ. Έτσι κι αλλιώς, λιτότητα και διαμάντια κατά την ταπεινή μου γνώμη εν συνάδουν...οξά ντου δέι

Μουυυυυυυυυν ρίβεεεεερρρρρρρρρ....(όκεϊ όκεϊ σταματώ γιατί εσκότωσα το).  Ας αφήκω την Audrey να το πει καλύτερα. 

Ποιός θέλει να έρτει τζιαι τζίνος έξω που τα Τίφανις για πρωινό; Δέχομαι RSVP. :-P
Audrey Hepburn - Moon River