Tuesday, 31 January 2012

Αγαπητέ Φίλη(ε)

Σήμερα θα κάμω ένα πόστ-απορία για κάτι που με προβληματίζει χρόνια τωρά.

Φίλοι.

Μεγάλο κεφάλαιο άι νόου, σόου απλά έννα μπω στο ψητό τζιαι θα ρωτήσω τζίνο που ήταν/είναι πιο κρούσhιαλ για μένα να μάθω.

Που το καιρό που επία για σπουδές αμπρόουντ τζιαι έκαμα φιλίες που τις δεκαπέντε πλευρές της γης, έχω 'φίλους' σε ούλο το κόσμο: Δανία, Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ινδία, Κίνα, Κορέα, Ιαπωνία τζιαι μερικές άλλες που μπορεί να μεν θυμούμαι τωρά.

Το θέμα με τούντους φίλους σπάνια των σπανιοτάτων τους βλέπω, τζιαι τωρά πλέον μιλώ τους μια φορά το μήνα, σε μερικούς τζιαι μια φορά το χρόνο.

Πρόσφατα εσυνδέθηκα φιλικά με θκιο κοπέλες. Τζιαι η θκιο εν πιο μικρής ηλικίας που μένα. Η μια εν η Μπέλλα που μπορεί να εσυνδεθήκαμε που τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά μιλούμε ανεξαιρέτος κάθε μέρα η μια της άλλης έστω τζιαι για δέκα λεπτούθκια. Έχουμε μια πολλά παράξενη σύνδεση αλλά αγαπώ την τζιαι αγαπά με οτιδήποτε τζι' αν κάμνουμε, οπουδήποτε τζι' αν είμαστε.

Με την άλλη την κοπέλα εμιλούσαμε κατα τζιαιρούς, τζιαι πως έτυχε η φάση τζιαι με τζίνην ήμασταν αρκετά κοντά τους τελευταίους μήνες. Αλλά με τις νέες σπουδές τζιαι τις νέες παρέες σάννα τζιαι εψιλοχαθήκαμε. Εψιλοχάθηκε βασικά.

Που τη μια καταλάβω την γιατί τζιαι εγώ του καιρό του γιούνι μου άφηκα πολλούς 'φίλους' μου πίσω, με αποτέλεσμα τωρά να μεν μιλώ με κανέναν που το σχολικό μου παρελθόν. Τούτο εν με πειράζει γιατί ήταν επιλογή τζιαι δικαίωμα μου. Μόνο με θκιο κοπέλες εκράτησα επαφή τζιαι η μια εν Δανία τζιαι η άλλη Ισπανία. (επειδή κατάγονται που τζιαμέ όι τίποτε άλλο)

Τέσπα. Απλά κατά τα χρόνια έτυχε μου τζιαι άλλες φορές να έχω φίλες που 'εψιλοχάνουνταν' τζιαι όταν τους εκάβλωνε εφώτιζε εξαναστρέφουνταν πίσω σάννα τζιαι εν είσhε γίνει τίποτε. Σάννα μου τζιαι εν είσhε περάσει ούτε μια μέρα που την ημέρα που εχωριστήκαμε. Γενικά τούντο πράμα επείραζε με πολλά με τις τότε κολλητές μου στο γιούνι άμα το εκάμνασιν, ειδικά η φιλελεύθερη τζιαι η εταίρα (για μόουρ ίνφο δε δαμέ)τζιαι γι' αυτό τζιαι εν εσυνεχίσαν τζίνες οι φιλίες. Επειδή εν ανέχουμουν να μπαινοφκάινει μες την ζωή μου ο ένας τζιαι ο άλλος όποτε του καπνίσει. Ήμουν του τύπου: 'είτε θέλεις να είσαι μες τη ζωή μου τζιαι είσαι έμπρακτα τζιαι ενεργά είτε απλά εν είσαι τζιαι εντ οφ δε στόρι'.

Με τις κοπέλες πιο πάνω (την φιλελεύθερη τζιαι την εταίρα) επληγώθηκα πάρα πολλά τζιαι γι' αυτό μετά που τζίνες επήρε μου αρκετό τζιαιρό για να ξαναεμπιστευτώ. Δαμέ τζιαι τη Καρδερίνα εγώ την άφηκα, πριν να με αφήκει τζίνη. Εν ένστικτο μου πλέον να αφήνω τους άλλους πριν με αφήκουν.

Αλλά δατς νοτ δε πόιντ. Το πόιντ είναι ότι όταν ένας φίλος/φίλη απλά σε παίρνει για δεδομένο ότι έννα είσαι πάντα τζιαμέ σόου απλά έρκεται σε σένα όποτε του καπνίσει, ακόμα μπορείς να τον θεωρείς φίλο; Ή απλά εν ένας γνωστός που κάμνετε κάτς-απ μια στο τόσο;

Θα παραθέσω ένα τελευταίο παράδειγμα τζιαι δεν άι αμ ντάν. Βασικά που τότε που ήρτα που το Χρίστμας μπρέικ που τη μάδερ Ίνγκλαντ πίσω εν επικοινώνησα τζιαι ιδιαίτερα με τις ίνγλισh φριέντς τζιαι εψάχναν με για ένα μήνα νάου. Τζιαι εχτές έκατσα το πισινό μου κάτω να τους στείλω ήμεϊλ τζιαι να τους πω πως είμαι. Αλλά παρ' όλα αυτά (τζιαι παρ' όλη την ανησυχία που τους έκαμα να περάσουν) εν σάννα τζιαι εν επέρασε μια μέρα που την ημέρα που έφια που την μάδερ Ίνγκλαντ. Τούτο σημαίνει ότι εν είμαστε φιλές ή ότι απλά εν τις σκέφτουμε; Αντιθέτως σκέφτουμε τες υπερβολικά τζιαι κάθε φορά που έννα τους μιλήσω (καλλιόρα εχτές) γινίσκουμε ντιπρέσσντ που εν είμαι τζιαμέ μαζί τους τζιαι κλαίω ούλη μέρα (καλλιόρα εχτές).

Τζιαι έτσι που λέτε, επέστρεψε πίσω η νεο-συνδεδεμένη φίλη εχτές πουρνό πουρνό μεσάνυχτα. Έτσι στα ξαφνικά ήρτε πίσω για κατς-απ τζιαι επανασύνδεση. Εμένα εν με πειράζει τόσο γιατί απ' ότι εκατάλαβα ένα άτομο για να σου το κάμνει τούτο εν σημαίνει τζιαι τόσα πολλά για σένα. Γουέλ, όι όιτ εν είσαι σημαντική/ος για τζίντο άτομο, απλά εν είσαι το πράιοριτι του τούντο διάστημα. Τούτο καταλάβω το γιατί ούτε γκόμενος είμαι ούτε αυτοκόλλητη, σόου που τη μια σκέφτουμε άιστο να πάει τζιαι εν εν ανάγκη να χαλάς την ζαχαρένια σου για έτσι πελλάρες, που την άλλη όμως κάθουμαι τζιαι προβληματίζουμαι αν όντως πρέπει να πειραχτώ τζιαι να αγκαρώσω τζιαι να μεν της ξαναμιλήσω ή τουλάχιστον να το παίξω (όπως το λέμε και εις την κοινή γλώσσα)....παγόβουνο.

Τζιαι που την άλλη είσαστε τζιαι εσείς...οι βλογκικοί μου φίλοι που μπορεί να μεν είδα ποττέ τη φάτσα σας, μπορεί να μεν ξέρω το παρελθόν σας ή τα πάντα για σας, μπορεί κάποιοι να εν μίλια μακριά αλλά πάλε να νιώθω πολλά κοντά τους φιλικά, τζι'ας μας χωρίζει ένας ατλαντικός ή μια ήπειρός.

Εν ξέρω τι σημασία έσhιει η απόσταση στη φιλία τζι' αν όντως η απόσταση σκοτώνει την φιλία (ή τον έρωτα όπως λέσσιν), αλλά εγώ ξέρω ένα πράμα: αν θέλεις να είσαι στη ζωή κάποιου, είσαι. Βρίσκεις τζιαι το χρόνο τζιαι ξεπερνάς τζιαι αποστάσεις τζιαι τάιμ ντιφερενς τζιαι που ούλα. Εν οι επιλογές που κάμνει ο καθένας μας για να βρίσκεται στην ζωή κάποιου άλλου ατόμου.

Εσείς τι νομίζετε;


Archive - Friend

Friday, 27 January 2012

Παγωμένος Πλανήτης aka Frozen Planet

=
Ξέρω ότι σας επέλλανα με τις οπτικοακουστικές μου προτάσεις τελευταία, αλλά τα γέριμα, αφού δεν ηφκαίνω πόξω που το σπίτι να κάμω τζιαι τίποτε με τούντον κωλότζιαιρό. Σόου, έτσι απρόσμενα, επιτέλους έκατσα το κωλί μου κάτω εχτές τη νύχτα τζιαι μαζί με τον κάζιν εβάλαμε να δούμε το πρώτο επεισόδιο του Παγωμένου Πλανήτη aka το Frozen Planet που εμεταδώθηκε που το BBC One στα τέλη του περασμένου Νιόμβρη.

Το Frozen Planet είναι ένα εξαιρετικό ντοκυμαντέρ (τζιαι δε θα με δείτε να συστήνω πολλά συχνά ντοκυμαντέρ μες τούντο βλογκ) που μας δείχνει τον Sir David Attenborough (το μικρότερο αρφούδι του εξαιρετικού ηθοποιού/σκηνοθέτη/παραγωγού Sir Richard Attenborough) που για μια ακόμα φορά εταξίδεψε στη άκρη τη γης για να μας δείξει, τζιαι ίσως για να μας δώκει λίο αγουέαρνες, για τα άγνωστα μέρη του πλανήτη μας.
Τούντην στράτα εταξίδεψε προς την παγωμένη πλευρά του πλανήτη μας: (τζιαι ο λόγος που λαλώ 'τούντη στράτα' εν επειδή έκαμε τζιαι στο παρελθόν παρόμοια ντοκυμαντέρ) aka την Γροινλανδία, την Ανταρτική τζιαι το Βόρειο Πόλο. Με το πλήρωμα του εμείνασιν τζιαμέ περίπου στα 2,5 χρόνια προσπαθώντας να κινηματογραφήσουν τες διάφορες εποχές τζιαι τις αλλαγές στο κλίμα τζιαι την περιοχή.
Τούντα συγκεκριμένα μέρη του πλανήτη μας σπάνια εξερευνούνται με τόση λεπτομέρια τζιαι εμπάθεια. Ο Sir David Attenborough εκατάφερε μέσα σε οχτώ επεισόδια όι μόνο να τραβήσει το ενδιαφέρον τον αγαπητών μπρίτισh αλλά να τους κάμει (έστω τζιαι λίο) να καταλάβουν ότι ο πλανήτης κινδυνεύει...επικίνδυνα.
Μέσα που τούντο ντοκυμαντέρ θα δείτε μιαν πλευρά του πλανήτη μας που σπάνια βλέπει ο άνθρωπος στη ζωή του. Τζιαμέ η φύση γίνεται ένα με τα ζώα. Η επιβίωση εν ένα λυσασμένο παιχνίδι που παίζουν τα ζώα μεταξύ τους.'Survival of the fittest' όπως είπε και ο αγαπητός Δαρβίνος.
Θα δείτε διάφορα μέρη αλλά και σε όλες τους τις εποχές. Εκαταφέρασσιν μαζί με το πλήρωμα του να κινηματογραφήσουν όλες τις εποχές του χρόνου δείχνωντας μας έτσι την ραγδαία αλλαγή στο κλίμα. Ο Sir David Attenborough προσπαθεί να σημάνει τον κόδωνα του κινδύνου ότι ο πλανήτης μας εν πάει καλά. Με το λιώσιμο τον πάγων τζιαι την ραγδαία αλλαγή στο κλίμα (ειδικά σε τούντες περιοχές) πρέπει να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο που μεταχειριζόμαστε τον πλανήτη τζιαι τους φυσικούς του πόρους.
Τούντο εν ένα εξαιρετικό ντοκυμαντέρ σε οχτώ μέρη. Θα το έβρετε λίο δύσκολα στην Κύπρο τζιαι το ίντερνετ γενικά. Για όσους ενδιαφέρονται να το δουν θα επρότεινα να γινούσιν είτε ίντερνετ χάκερς (αλλά μιας τζιαι ζούμε σε επίσης δύσκολες εποχές με το ίντερνετ εν θα το εσύστηνα) ή απλά να επισκεφτείτε την www.amazon.co.uk όπου μπορείτε να έβρετε τζιαι το βιβλίο καθώς τζιαι το DVD της σειράς.
Μπορεί να μεν εν ιδιαίτερα τζιαιρός για περαιτέρω έξοδα, άι νόου, αλλά σας το εγγυούμαι είναι μια σειρά που απλά σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό, τζιαι τούτο όι μόνο για το μέγεθος της δουλειάς που εκάμασσιν ο Sir David Attenborough τζιαι το πλήρωμα του, αλλά για το πόσα πράματα εν ξέρουμε τελικά για τον πλανήτη μας.
Απλά μια προειδοποίη σε όσους θα κάτσουν να το δουν: υπάρχουν πολλές σκηνές ζωικής βίας (το survival of the fittest που ελέαμε) τζιαι μπορεί να ενοχλήσουν ή τζιαι να μεν αρέσουν. Παρ' όλα αυτά keep in mind ότι this is the circle of life τζιαι δεν εκάμαν μοντάζ τίποτε για να δείξουν πως πραγματικά είναι τα πράγματα σε τζίντες περιοχές.

Θα σας αφήκω με το τραίλερ της σειράς. Για όσους θα το δουν ελπίζω να το απολαύσουν. Για όσους εν τους αρέσκουν τα ντοκυμαντέρ απλά θα πω 'touche' ούτε εχώ είμαι ιδιαίτερη φανς τους, μιας τζιαι είμαι πολλά picky πας σε ντοκυμαντέρ. Για όσους θέλουν να το δουν τζιαι δε θα τα καταφέρουν, είμαι σίγουρη ότι ίσως (ας ελπίσουμε) ότι το αγαπητό μας ΡΙΚ θα κάμει συμφωνία με το BBC One τζιαι θα πιάσει τα δικαιώματα προβολής του τζιαι θα μεταδοθεί τζιαι στο Κυπριστάν λίαν.

Εύχομαι καλό σαββατοκυρίακο σε όλους, ελπίζουμε με ήλιο τζιαι ξεκούραση. And here's to a healthier planet...


Frozen Planet - BBC One - November 2011 - Sir David Attenborough - BBC Bristol Productions & The Open University.

Thursday, 26 January 2012

Chop Suey!

Όι όι ντίαρς. Εν θα σας αρκέψω για μαγειρικές τζιαι τσαϊνίζ φουντ. Ατ λιστ όι ακόμα. Απλά πρόκειτε να γράψω έναν αχταρμά που θυμίζει με το κινέζικο προαναφερθέντα φαϊ ($&$%#$%#%#$@%$%@#%#$$% πως στο καλό μπαίνει τζιαι ο τόνος τζιαι τα διαλυτικά - άι τζαστ ντοντ γκετ ιτ - άσχετο - ξεφεύγω). Όραϊτ, πίσω στον αχταρμά μας τωρά.

Let there be....water?
Όπως έλεγα, εχτές έθελα να ποστάρω αλλά το νερό εν με άφηκε. Ναι το νερό. Επλυμύρισσε η κουζίνα μας τζιαι ήμουν με ένα φλώκο στο σhέρι που τες 6.30 το χάραμα ως τες 10 τζιαι εμάζεφκα νερό. Οι λόγοι που εγινήκαμεν ερυθρά θάλασσα δαμέσα μέινλι οφείλουνται σε διάφορα πράματα αλλά μόστλι ο τζιαιρός που μας έσhιει ρημάξει. Βρέσhει συνέχεια. Τι μέρα, τι νύχτα, ατού ο Γραβίηλης. Τζιαι δώστου βροσhή. Εν πάει άλλο. Υποτίθεται ότι η βραχονησίδα μας πάντα έσhιει ήλιο. Που επίε τζιαι εχώστηκε ο γέριμος; Μπρινγκ μπακ δε σαν! Απαιτώ το. Σαν σίζιτεν του Κυπριστάν απαιτώ να έρτει πίσω η λιακάδα. Τωρά!

Ο Εγκέλαδος ΞΑΝΑ-χτυπά!
Μαζί με τις πελλάρες του τζιαιρού έχουμε τζιαι τον Εγκέλαδο δαμέ εις τα Νότια Παράλια του Κυπριστάν που μας χορέφκει συνέχεια λαμπάντα. Έσhιει μιαν εφτομάδα νάου που γινίσκουνται συνέχεια μικροσεισμοί. Πάεις να ξαπλώσεις τζιαι τζουπ κουνιέσαι σαν την ντίσκο-μπολ. Έλεος, εν σhειμώνας. Εν πρέπει να γινίσκουνται σεισμοί. Εγκέλαδε, γκετ έι λάιφ τζιαι παρέτα να νεκατώνεις τις τεκτονικές πλάκες. Ααααχχχ εν στιγμές σαν τούτες που πεθυμώ την μάδερ Ίνγκλαντ. Έξι τέλεια χρονάκια, τζιαι ζίρο σεισμοί. Ποττέ μα ποττέ. Ούτε σεισμοί, ούτε πουμπουρκές εις την μάδερλαντ. Δαμέσα, ούλο κάτι θα γίνεται. Ούφου έννι μπορώ. Τρέμω τους σεισμούς. Ακόμα τζιαι τους μιτσιούς. Το Συσέγκιο ούτε που τους νώθει πριν γίνουσιν πλέον. Γκουντ φορ νάθινγκ. Μινίσκει τζιαμέ τζιαι φοάται μαζί μας. Βασικά φοάται ίσως επειδή φοούμαστε εμείς αλλά ένιγουεϊ.

Money makes the world go round
Εβαρέθηκα να βλέπω τους πάντες να τους κυριαρχεί το χρήμα. Να βλέπω συνέχεια κόσμο να τσακώνετε για τα λεφτά. Εν έσhιεις άνθρωπε μου; Μεν κάμεις. Όι βάλλεις πας τη κκελλέ σου έξοδα, κάμνεις δάνεια, τζιαι χρεώνε σε, χρεώνε σε όσπου εν μπορείς να αναπνεύσεις. Μπορεί να είμαι 25χρονών γαδάρα τζιαι να είμαι φλατ μπρόουκ αλλά εν με κρατά κανένα δάνειο τζιαι καμιά υποχρέωση. Αν θέλω να σηκωστώ τζιαι να φύω τωρά με - λίτεραλι - πέντε πράματα στη πλάτη μου, μπορώ να το κάμω. Εν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου να δεσμέφκετε με κάτι το τόσο "διαβολικό". Ναι, διαβολικό. Το μόνο που εκατάφερε να κάμει μέσα στους αιώνες το χρήμα - τζιαι η χρήση του - είναι να σκορπίζει πόνο, μιζέρια τζιαι πρόσκαιρη καλοπέραση. Όσοι το έχουν they thrive upon it. Those who don't,yup, they're basically screwed. Όι, εν θέλω να γινώ έτσι. Προέρχουμαι που μιαν αρκετά ταλαιπωρημένη οικονομικά οικογένεια, τζιαι εμεγάλωσα με αρκετά οικονομικά λιμιτέισhιονς. Πολλά πολλά φροντηστήρια δεν επίενα επειδή δεν είχαμε λεφτά, ρούχα εγόραζα μόνο μια φορά τον χρόνο (τζιαι τζίνα όι πολλά, μεν φανταστείτε)τζιαι γενικά ποττέ μου εν είχα την τεράστια οικονομική άνεση να ξοθκιάζω σαν να είμαι καμιά Ωνάση (χου ντας μεταξύ μας άλλα ένιγουεϊ). Γενικά όμως, απεχθανόμουν το χρήμα. Ακόμα τζιαι τωρά στην τελευταία μου δουλειά, που εδούλεφκα ένα χρόνο, εν άφηνα να στερκώνει σελίνι πάνω μου. Εν το έκαμνα τόσο επειδή αρέσκει μου να ξοθκιάζω, αλλά επειδή εν μπορώ να έχω τούντο βάρος των χρημάτων πάνω μου. Απλά εν τα αντέχω τα λεφτά. Προκαλούν μου υπερβολική ανασφάλεια τζιαι δέσμευση. Γι' αυτό, ναι είμαι ακόμα 25χρονών, είμαι φλατ μπρόουκ, χωρίς αυτοκίνητο, χωρίς δάνεια, αλλά μέσα μου είμαι ελεύθερη. Τζιαι επειδή εν αντέχω να βλέπω τους άλλους γυρώ μου να τσακώνουνται τζιαι να τρώουνται που το πρωί ως τη νύχτα σαν γαούρκα για τα ριάλλια, απλά κάμνω τη πάπια τζιαι γυρίζω που την άλλη. Για πόσο εν ξέρω, αλλά τωρά που είμαι πένιλες είμαι ματς μόουρ φρι παρά που εδούλεφκα τζιαι έπιανα τζίντον υπέρογκο μισθό που με είσhε κλειδωμένη πίσω που μιαν οθόνη επί 9 ώρες την ημέρα χωρίς κανέναν απολύτως λόγο.

Μοναξιά μου Όλα
Σάννα τζιαι μαζί με τον μίζερο τζιαιρό έπεσσε γενικά η διάθεση των πάντων γυρώ μου, οξά εν η ιδέα μου. Η Μπέλλα εν ντάουν, ο μπρο εν ντάουν, ο κάζιν εν ντάουν, ο the friend εν ντάουν, το Συσέγκιο εν ντάουν (καλά ντάξει τζίνη εν πάντα ντάουν αλλά ένιγουεϊ). Γενικά παρατηρώ μιαν ιδιαίτερη βαρεμάρα, νωχελικότητα τζιαι ψυχολογική κατάπτωση που τους πάντες τούντο διάστημα. Μπορώ να πω ότι άι σίμπαθαϊζ μαζί τους γιατί πάντα κάθε Γενάρη-Φλεβάρη εις την μάδερ Ίνγλαντ έπιανε με κατάθλιψη τζιαι έθελα να παραιτήσω οτιδήποτε έκαμνα τζιαι να φύω. Γενικά ο τζαιρός επηρεάζει τζιαι πολλά το μουντ του άλλου. Γι αυτό προσπαθώ να μεν γίνω τζιαι εγώ ντάουν τζιαι κάμνω πράματα που με κάμνουν να νιώθω όμορφα ή τουλάχιστον που με κάμνουν να απορροφούμαι τζιαι να μεν διω σημασία στο κλίμα. Αν τζιαι αρέσκει μου λιο ο μελαγχολικός ο τζιαιρός, μιας τζιαι είμαι κάιντα έι γουίντερ γκέρλ, αλλά όπως είπαν τζιαι στην σειρά οι sINgLeS "when life sucks, things always look better in the sun". Too true my friends, too true.

Chop Suey
Έμπνευση εν ένα τραγούδι των System of a Down που είναι εξίσου σαντ τζιαι εξίσου ντάουν αλλά που εγίνηκε μου εμμονή τελευταία για κάποιο λόγο τζιαι ακούω το συνέχεια. Όσο για το chop suey το φαϊ, εν πολλά ωραία γεύση. Όσοι θέλετε να το δοκιμάσετε την επόμενη φορά που θα πάτε ή θα πιάσετε τσαϊνίζ, πλιζ ντου. Προς το παρών σας αφήνω με το τραγουδάκι των SOAD.

Καλό απόγευμα να έχουμε, χωρίς πολλές βροσhές, σεισμούς τζιαι φωνές πάνω απ' όλα!


System of a Down - Chop Suey!

Tuesday, 24 January 2012

WARHORSE

Προχθές επορέφτηκα εις τον κινηματογράφο μετά που κανένα τρίμηνο με τη μάδερ τζιαι την κάζιν (aka Daydreamer). Επίαμε να δούμε το νέο εγχείρημα του Στίβεν Σπίλμπεργκ: το WARHORSE aka Το Άλογο του Πολέμου.

Το WARHORSE είδα το πρώτη φορά φέτη τα Χρίσμας που επία εις την μάδερ Ίνγλαντ στο θέατρο by the National Theatre. Καλά περιττό να μακρυγορήσω πόσο απλά απίθανο ήταν το θέατρο έναντι της κινηματογραφικής ταινίας. Μιλούμε για θκιο πολλά διαφορετικά πράματα: το ένα εν πολλά βίζουαλ ενώ το άλλο εν πολλά πιο κάρακτερ-μπέιστ.

Nevertheless, ο Σπιλμπεράγκος έκαμε πάλε το θαύμα του. Τούτος ο άνθρωπος πρέπει να έπαιζε πολύν πόλεμο που ήταν μιτσής εν εξηγείται αλλιώς. Ότι ταινία θα κάμει, είτε διαδραματίζεται στον Πρώτο Παγκόσμιο είτε στο Δεύτερο, οι σκηνές της μάχης θυμίζουν ακριβώς τη λέξη 'no-man's-land'. Εν ιξάξκτλι δατ το σκηνικό του. Τέλεια χάος.

Όπως πάντα ο Σπίλμπερκ άφηκε τη κάμερα να κάμει ούλη τη δουλειά. Πολλά μίνιμαλ το παίξιμο των ηθοποιών του, έτσι όπως έπρεπε, μιας τζιαι αφοσιώθηκε στο να δώκει με οπτικό τρόπο την ιστορία ακριβώς μέσα που τα μάθκια του αλόγου. Η κάμερα του Σπίλμπεργκ ήταν τα μάθκια του αλόγου, του πρωταγωνιστή.

Τούτη, φημολογείται, ότι είναι η πρώτη απόπειρα του Σπίμπεργκ να μοντάρει ταινία ντίτζιταλι. Τι σημαίνει τούτο; Για τους παραπάνω τίποτε εν σημαίνει. Για τους κινηματογραφόφιλους (και μη) σημαίνει ότι που τον τρόπο που εγινίσκετουν η μια εναλλαγή σκηνής με την άλλη ή που τον τρόπο που εθκιάλεξε να εμπλουτίσει την ταινία με συγκεκριμένα χρώματα τζιαι ήχους έχουν μεγάλη διαφορά με τις προηγούμενες ταινίες πολέμου του που έκαμε π.χ. Saving Private Ryan, Schidler's List, The Empire of the Sun, 1941.

Γενικά εν κοινό γνωστό εις το βατοπέδιο του Χόλυγουντ ότι ο Σπίμπλεργκ εν μάστρος πας τες ταινίες πολέμου. Εν το φόρτε του βρε παιδί μου. Είναι να μεν κάμει τούτος ο άνθρωπος ταινία για είτε το ολοκαύτωμα είτε τον Πρώτο Παγκόσμιο. Σπάει ρεκόρ στο μποξ-όφις. Με το WARHORSE όμως, ετσίταρε λιο, κατά τη γνώμη μου, γιατί το WARHORSE ήταν ήδη γνωστό που τη θεατρική παράσταση.

Η θεατρική παράσταση ανέβηκε πρώτη φορά στο Λονδίνο το 2007. Εγνώρισε τεράστια επιτυχία στο West End σόου αποφασίσαν να το πάρουν άρων άρων στο Broadway στην New York. Τόσο πολύν πάταγο έκαμε η συγκινητική ιστορία του Joey(το άλογο/πρωταγωνιστής) με τον Άμπερτ(ο λίτολ μάστερ του) που έπιασε τα δικαιώματα του βιβλίου ο Στίβεν τζιαι έκαμε το τζιαι ταινία.

Έτσι περιλιπτικά να πω γουότς δε στόρι αμπάουτ: είναι η ιστορία του Άλμπερτ τζιαι του Τζόι. Βασικά ο Άλμπερτ μεγαλώνει τζιαι αναθρέφκει το Τζόι που μουλαράκι σε μεγάλιο στάλιον τζιαι όταν πουλά ο παπάς του Άλμπερτ τον Τζόι στο ιππικό της μάδερ Ίνγκλαντ, ο Άλμπερτ κατατάσετε στον στρατό τζιαι ψάχνει να έβρει τον Τζόι.
Η ιστορία είναι οφ κορς μόστλι που τα μάτια του Τζόι. Είναι μια εξαιρετικά συγκινητική ιστορία που σου δείχνει με ένα πολλά απλό, αγνό τρόπο την φιλία ενός ανθρώπου τζιαι ενός αλόγου. Μπορεί να μεν ακούεται πολλά πρόμισινγκ να πάεις να δεις θκιο ώρες την ιστορία μέσα που τα μάθκια ενός αλόγου, αλλά πιστέψετε με εν τόσο όμορφα γραμμένη η ιστορία που αποκλείεται ως το τέλος της να μεν συγκινηθείς τζιαι να δακρύσεις. Θα μάθετε πράματα για τα άλογα που ποττέ εν σκεφτούμαστε για το πως νιώθουν τα άλογα. Ειδικά στο θέατρο, δεν είδα πλάσμα, άντρας (ναι σας παρακαλώ τζιαι οι άντρες κλαίνε), γυναίκα ή γιούνιτ να μεν δακρύσει.
Θα συστήσω περισσότερο το θέατρο οφ κορς παρά την ταινία, αλλά μιας τζιαι το θέατρο εν νάκκο μπούκτ ως τον Απρίλη, θα εισηγηθώ να επισκεφτείτε το κοντινότερο σας κινηματογράφο εις το Κυπριστάν τζιαι να απολαύσετε αυτήν την υπέροχη ιστορία.


WARHORSE - Trailer (2011, Steven Spielberg)

Πι. Ες. Η ιστορία αυτή είναι βασισμένη στο βιβλίο του Μάικολ Μορπούγκο (Michael Murpurgo) τζιαι είναι παιδικό βιβλίο....γουέλ για εφήβους. Οπότε όσοι έσhετε τζιαι όφσπρινγκς μπορείτε να το έσhετε στα υπόψην σας για μελλοντικό πρέζεντ.

Friday, 20 January 2012

The Help

Σήμερα θα σας μιλήσω για την οικιακή βοήθεια! Όι εν θα σας αρκέψω για τες φιλιπινέζες/βιετναμέζες/σhριλανκέζες και λοιπές έζες, αλλά για μια ταινία που είδα εψές τη νύχτα που εν προτεινόμενη τζιαι για μια φάουσα βραβεία αλλά εν εν τούτο που έσhιει σημασία.

Η ταινία του Tate Taylor το 'The Help' μιλά για το υπηρετικό προσωπικό στις αρχές της δεκαετίας του 1960 κάπου στο Μισσισίπι της Αμερικής. Εν ένα θέμα το οποίο εξαναέγινε σε ταινίες πολλές πολλές φορές μόνο που το 'The Help' εκφράζει μιαν άλλην σκοπιά των υπηρετριών τζίντης εποχής.

Βασικά η ταινία δείχνει μας μια κοπέλα που, γώνος καλής οικογένειας, που ζει στο Τζάκσον του Μισσισίπι, τζιαι θέλει να γίνει δημοσιογράφος. Η συγκεκριμένη κοπέλα, που την υποδίεται η πολύ ταλαντούχα Emma Stone, βλέπει την συμπεριφορά των φιλενάδων της προς τις Νέγρες υπηρέτριες τζίνης της εποχής τζιαι την αδικία που εισπράττουν επί καθημερινής βάσης που τα αφεντικά τους. Τζιαι έτσι αποφασίζει να γράψει ένα βιβλίο με καταθέσεις των μαύρων γυναικών υπηρετριών της πόλης της.

Στην αρχή πλησιάζει μιαν υπηρέτρια που δουλέφκει για μερικά χρόνια στο σπίτι μιας φιλενάδας της με πρόφαση ότι θα ήθελε να μάθει την σκοπιά των υπηρετριών μες στα σπίθκια τζιαι την αντιμετώπιση που τους εγίνετουν που τες μαμόθρεφτες κυράτσες της εποχής. Στην αρχή διστάζει η υπηρέτρια, αλλά μέσα που τον συνεχή ξεφτιλισμό τζιαι υποβιβασμό που της γίνετε επι καθημερινής βάσης μες το σπίτι που δουλέφκει, αποφασίζει να μιλήσει στη κοπέλα τζιαι να της κάμει το χατίρι να της πάρει συνέντευξη, εμπιστεφτηκά πάντα οφ κορς.

Μιαν αλλη μιαν, τζιαι μετά που καμπόσα κακά τζιαι φατά έρκεται τζιαι μια άλλη υπηέτρια να της μιλήσει για το πως περνούσσιν μες τα σπίθκια των γυναικών της καλής κοινωνίας της πόλης τους. Ειδικά μετά που ένα πολλά σημαντικό γεγονός, που επηρεάζει ούλες τες colored υπηρέτριες, έρκουτναι μια φάουσα υπηρέτριες τζιαι αποφασίζουν να μιλήσουν στην κοπέλα για την μεταχείριση μες τα διάφορα σπίθκια της περιοχής. Η κοπέλα, μιας τζιαι εν αγανακτησμένη με τούντην αδικία τζιαι πλέον αηδιασμένη που τις "δήθεν" φιλενάδες της, γράφει το βιβλίο, στέλνει το σε μια πολλά γνωστή εκδότρια στην Νέα Υόρκη τζιαι το βιβλίο σε χρόνο ρεκόρ τυπώνετε τζιαι φτάνει τζιαι στα ράφκια των βιβλιοπωλείων του Τζάκσον. Μεν σας πω τι γίνετε με το που φκαίνει το βιβλίο, νομίζω τα λόγια είναι περιττά.

Ας πούμε ότι το θέμα του ρατσισμού ενάντια στις μαύρες υπηρέτριες αντικατοπτρίζεται με απλότητα τζιαι απόλυτη αυθεντικότητα, που έσhιει πολύν καιρό να δω σε ταινία. Οι ερμηνείες είναι ερμηνιάρες, με το την πλέον τοπ ερμηνεία της Viola Davis που για μιαν ακόμα φορά κατασυγκινεί τον κόσμο με την άνεση της να υποδίεται έναν τόσο απλό χαρακτήρα που όμως έσhιει τόσα πολλά να μας διδάξει.

To 'The Help' εν μια που τις πολλές ιστορίες για την άνιση μεταχείρηση των νέγρων στις Ηνωμένες Πολιτείες τζιαι προσωπική μου γνώμη είναι ότι ακόμα ο αγώνας για ίση μεταχείρηση έσhιει πολύν δρόμο μπροστά του. Όταν ένα αφεντικό κοιτάζει το χρώμα του δέρματος ακόμα (σε μερικές επαρχειακές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών πιστέφκω πως πρέπει να υπάρχει ακόμα μεγάλος ρατσισμός) τότε ο αγώνας τούντων ανθρώπων εν ακόμα ατέλειωτος.

Τι σημασία έσhιει μαν είσαι λευκός, μαύρος, μπλε ή κίτρινος. Είσαι άνθρωπος. Χωρίς αρώσκιες ή λέπρα. Χωρίς διαφορετικά φάνξιονς. Ακόμα τζιαι δαμέσα μες το μικρό μας το νησί, αν κοιτάξεις γυρώ σου να δεις τις Μάνταμ(ς) που φέρνουσιν (πολλές παράνομα - και μη) υπηρετικό προσωπικό που τις διάφορες χώρες της Ασίας, απλά τζιαι μόνο να κάτσεις να μιλήσεις τούντων γυναικών για να δείτε πόσο άνιση κακομεταχείρηση αντιμετωπίζουν τότε ίσως να με θυμηθείτε τζιαι εμένα τζιαι τούντην ταινία. Ο ντάντιο εν συνέχεια που μας λαλεί ιστορίες για τη μεταχείρηση των κυπραίων μαντάμ(ς) προς το υπηρετικό προσωπικό τους, τζιαι τούτο εν καταθέσεις των ίδιων των γυναικών. Μπορεί μες τες πολλές να υπάρχει τζιαι το ψέμα, αλλά τις πλείστες φορές υπάρχει ο πόνος τζιαι η αλήθκεια.

Ο ρατσισμός εν ακόμα ένα κυρίαρχο πρόβλημα ακόμα τζιαι στις μέρες μας τζιαι ίσως θα έπρεπε τζιαι εμείς οι ίδιοι να προβληματιστούμε λιο παραπάνω την επόμενη φορά που πάμε να πούμε κάποιον ξένο "βρωμισμένο, ξυμαρισμένο, παγαπότη τζιαι προικοθήρα". Γιατί πίσω που τζίνο που βλέπουμε εμείς, κρύφκεται ένας συν-άνθρωπος που προσπαθεί να επιβιώσει.

Κάτι τελευταίο τζιαι θα σταματήσω να γράφω γιατί νομίσω αρκετά εμπλαμπλάρισα σήμερα: πριν μερικά χρόνια είχα μια γνωστή που ο παπάς της ήταν Τζαμαϊκανός της Αγγλίας (δηλαδή μαύρος στο χρώμα του δέρματος του) τζιαι η μάμα της Κυπραία. Με λίγα λόγια η κορού ήταν μυγάς. Όταν επίε να σπουδάσει στην Αμερική, η κορούα έπαθε σοκ για τον εξής λόγο: οι άσπροι εν την εκάμναν παρέα γιατί ήταν πολλά μαύρη για να την πλησιάσουν, τζιαι οι μαύροι εν την εκάμναν παρέα γιατί εν ήταν αρκετά μαύρη για να μπει μες το κύκλο τους. And this ladies and gentlemen is what you get! Που εξανακούστηκε τούντο πράμα.

Ντροπή που υπάρχει ακόμα τόσος ρατσισμός (άτε για να μεν μιλήσω για το σεξισμό που γίνετε έναντι της Πραξούλας τις τελευταίες μέρες γιατί έννα μας πάρει η νύχτα)στις μέρες μας όπου λέμε τζιαι επεφυμούμε ότι είμαστε οι κοινωνία του αύριο με ίση μεταχείρηση προς όλους τζιαι ότι ο ρατισσμός εν κάτι πλέον το ξεπερασμένο. Γουέλ, όβιουσλι δις ις νοτ δε κέις.

Τέσπα. Η ταινία αξίζει να πάτε να δώκετε τα 8ευρωπουλάκια σας να την δείτε (αν και εφόσον την φέρουσιν στους κινηματογράφους του Κυπριστάν. Είναι ταινία που θα σας κάμει να σκεφτείτε τζιαι να συγκινηθείτε φορ σhούρ.

Καλό σας Σ/Κ έβριουαν...τζιαι να θυμάστε: κατά βάθος είμαστε ούλοι το ίδιο, Χομο-σαπισμένοι! Μπον γουίκ-εντ!


Mary J.Blige - The Living Proof (που το σάουντρακ της ταινίας)

Thursday, 19 January 2012

SeVeN

Νόου νόου νόου ντίαρς. Εν εν για τη ταινία το Σέβεν που θα γράψω αλλά για την πάσα που μου έδωκε η Daydreamer για ένα παρόμοιο παιχνίδι με το 10 της αθκιασεροσύνης πρέπει να ακολουθήσω το πρωτόκολο τζιαι να γράψω εφτά πράματα για μένα. Χίαρ ιτ γκόους:

(ουάν) Νευριάζω πολλά να κάμνω δουλειές του σπιθκιού, οποιασδήποτε φύσης. Εν εν ότι αρέσκει μου να είμαι βρωμίλο τζιαι ακάθαρτη αλλά μες τον δικό μου χώρο εν μπορώ να με διατάσσουν να κάμω το δάτε τζιαι το δώθε. Αρέσκει μου να κάμνω τα πράματα με το δικό μου χρόνο τζιαι όποτε εγώ γουστάρω. Γι' αυτό τζιαι στο σπίτι των φολκς απλά εν σηκώνω το δαχτυλούι μου. Κακο ναι μεν, αλλά ο μόνος λόγος είναι ότι απλά εν μπορώ τες χάουζ τσορς.

(του)Είμαι κορίτσι του βουνού. Αν τζιαι αποκλείεται ποττέ στη ζωή μου να ζήσω σε πόλη ή σε περιοχή που εν μακρυά που τη θάλασσα (χενς εν εμπορούσα να αντέξω στο Λόντον τάουν) πάντα μου η μεγάλη μου αγάπη εν το δάσος, το άρωμα του βουνου, το φύλλωμα των δέντρων...γενικά νομίζω εν τζιαμέ που έννα κάμω ριτάιαρντ κάποια φάση της ζωής μου.

(θρι) Που μικρό κοριτσάκι (τζιαι ειδικά μετά που έχασα τη Φλάφυ μου) ήθελα να ασχοληθώ με ένα φιλανθρωπικό σκοπό με στόχο την προστασία τζιαι την φροντίδα των ζώων τζιαι ειδικά των γάτων και των σκύλων. Θεωρώ ότι κάπου βαθιά μέσα μου εν το λάιφ-πέρπος μου να αφιερώσω τη ζωή μου στα ζώα.

(φουρ) Το καιρό που ήμουν φοιτήτρια ήμουν πολλά γκικ με χάιλαϊτ της εφτομάδας μου να πιέννω κάθε τέλος της εφτομάδας τζιαι να κάθουμαι με τις ώρες στην εφταόροφη βιβλιοθήκη του πανεπηστημίου μου στο Χαλ τζιαι να μεν το παίρνω χαπάρι ότι ήταν ώρα να κλείσουσιν. Τζιαι θα ελάτρφκα μια δουλειά βιβλιοθηκάριου.

(φάιβ) Πάντα στα γενέθλεια μου κλάιω. Μιας τζιαι είμαι πολλά έντονος σαν άνθρωπος, έχω τζιαι πολλά μεγάλα εξπεκτέισhιονς τζιαι πάντα απογοητέφκουμουν γιατί σηνύθως πάντα ούλοι οι φίλοι τζιαι οι γνωστοί μου στα γενέθλια μου εν ήταν κοντά μου μιας τζιαι ήταν ούλοι διακοπές. Τα τελευταία χρόνια άλλαξα σκεπτικό οφ κορς τζιαι απλά λαλώ ότι εν μια ημέρα σαν ούλες τες άλλες.

(σιξ) Είμαι (και το ομογολώ) μεγάλη κρεατοφαγίνα. Απλά αρέσκει μου ιδιαίτερα το κρέας όταν φυσικά είναι μαγειρεμένο θρεπτικά τζιαι εύγευστα. Εν μου αρέσκει το αρνί τζιαι οτιδήποτε παχυντηκό κρέας, αλλά δυστυχώς (γιατί εν πολλά κιούτ τα πιγκς) αρέσκει μου το χοιρινό κρέας όσο τίποτε άλλο.

(σέβεν) I was born in the wrong time, in the wrong country...Πραγματικά πιστέφκω το. Το μάιντ-σετ μου εν πολλά ρυθμισμένο με τις παλιότερες εποχές τζιαι πάντα ένιωθα ότι εν ανήκω στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο που ζω. Θα έπρεπε να ζούσα νομίζω σε μια εποχή όπου τα ιδανικά τζιαι οι ηθικές αξίες εσημαίναν κάτι (ακόμα τζιαι στο πιο επιφανειακό τους)...π.χ. την Αναγέννηση ή τον Διαφωτισμό.

Μάλιστα, τωρά που εμπλαμπλάρισα πάλε για μένα, τάιμ να δώκω τζιαι εγώ πάσα σε 15 νοματέους (σαρκαστικό κόμμεντ αχέντ - μα γιατί τόσο λίους? ποιο πολλούς εν εγίνετουν?) που θέλουν να γράψουν επίσης 7 πράματα για τον εαυτό τους. Χίαρ γκόους (μεν με κατηγορήσετε εμένα, τα παράπονα σας στην Ντέιντριμερ - το λινκ εν πιο πάνω):

1)http://hang-overed.blogspot.com/
2)http://blanche12.blogspot.com/
3)http://lolastheories.blogspot.com/
4)http://asecretline.blogspot.com/
5)http://misirrlou.blogspot.com/
6)http://drprasinada.blogspot.com/ (αν τζιαι έβαλε σε ήδη τζιαι η Ντέι-ντριμερ βάλω σε τζιαι εγώ)
7)http://pexouni.blogspot.com/
8)http://inasparalleluniverse.blogspot.com/
9)http://pink-elephant-in-the-room.blogspot.com/
10)http://chezneerie.blogspot.com/
11)http://egwime.blogspot.com/
12)http://koftimas.blogspot.com/
13)http://asprotriantafyllo.blogspot.com/
14)http://freespirit-spirito.blogspot.com/
15)http://myrto-parathrhths.blogspot.com/

Χάππι θίνκινγκ συν-βλόγκερς τζιαι συν-βλογκέρισσες!


Amy Stroup - Just You (ένα που τζίντα ακούστικ που παίζουν στο μπάγκραουντ του Γκρέις Ανάτομι)

Wednesday, 18 January 2012

United States of Shit!!!

SOPA & the PIP(ες)

Ε μα σόρυ για τον αγενές τίτλο αλλά άλλο που μια μαλακία τζιαι μισή δεν ησκέφτουντε να κάμουσιν. Ναι να προσπαθήσεις να βάλεις την πειρατία λίο υπο έλεγχο, αλλά όι να προσπαθήσεις να ξεπαστρέψεις ολάκερο το διαδύκτιο. Τα γέριμα γιε μου. Συγκεντρωθείτε τζιαι λιο. Σύμφωνα με το Νόμο της Αμερικάνικης Κυβέρνησης θέλουν να περάσουν μια νομοθεσία που θα προσπαθήσει να κάμει ελίμινεϊτ ούλες τις ιστοσελίδες τζιαι τους σέρβερς που διακινούν οπτικοακουστικά προγράμματα που μπορούν να βλάψουν το Εντερτέινμεντ Μπίζνες στις Γιου-Ες τζιαι τέσπα λονγκ στόρι σhορτ να σταματήσουν την διαδυκτιακή πειρατεία. Ναι να το καταλάβω να το κοντρολάρουν, αλλά όι να το εξαλείψουν τέλεια όπως προσπαθούν να κάμουσσιν τούτοι. Εν τέλεια βλάκες. Το γουικιπίντια ήδη κάμνει 24ωρη απεργία με μπλάκ-αουτ καθώς τζιαι το μοτζίλα (θανκ γκοντ φορ σαφάρι εντ γκούγκολ κρόουμ) τζιαι γενικά πολλές ιστοσελίδες για να δείξουν ότι το SOPA (Stop Online Piracy Act) τζιαι το PIPA (Protect IP Act) παρατραβά το γιατί μπορεί να εν κακό για την οικονομία τζιαι γενικά για το ελεύθερο διαδύκτιο. Το γουικιπίντια ήδη εξηγά στην αρχική του σελίδα τι εν το SOPA τζιαι το PIPA τζιαι προτρέπει τους πολίτες να φωνάξουν αγκέινστ τούντης νομοθεσίας. Φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς ονλάιν ταινίες στρίμινγκ, χωρίς γούτουμπ, χωρίς γουκιπίντια, μπλογκς τζιαι γενικά με ένα πολλά λίμιτιτ σέρτς έντζιν. Πόσο πίσω θα πάει πάλε το διαδύκτιο. Τζιαι ξαναλέω....ηλίθιοι Αμερικάνοι. Τρούλι στούπιντ!!!

Που.Σου. Όποιος θέλει να θκεβάζει πιο αναλυτικά τζιαι εις βάθος πως θα επηρεάσει το SOPA το ελεύθερο διαδύκτιο ριντ χίαρ!

Golden...Bullets
Ναι πραγματικά οι Χρυσές Σφαίρες τούντην στράτα ήταν κανονικές σφαίρες προς τα φαιά μας κύτταρα. Ναι μεν εκάμαμε αρκετό χάζι με τον Μπρίτισh κωμικό Ricky Gervais που τους κάμνει ΟΥΛΟΥΣ πάντα χώμα (ίνκλούντινγκ τζιαι το Τζόνι πάλε εχτές) αλλά οι Αμερικάνοι έννι ξέρουσσιν φένεστε μου που να σπαταλήσουσιν τα ριάλλια τους παρά στην δήθεν πολυτέλεια των βραβείων. Όπως έλεε τζιαι ο Νικός Βατιλίωτης των Goin Through στο 'Καλημέρα Ελλάδα'....."είστε μια παρέα και μονάχοι ξεφτιλίζεστε". Που πάντα μου άρεσκε μου να θωρώ τα Award Ceremonies (Ctiric's Awards, People Choice Awards, Emmys, Grammys, MTV Movie Awards, Golden Globes τζιαι με χάιλαϊτ τα Academy Awards aka The Oscars) αλλά τούντην στράτα επαρασhέσαν το. ΕΝ θέλω να φανώ ρατσίστρια ή οτιδήποτε άλλο αλλά εθύμωσα πάρα πολλά που σε μια φάση εκάμασιν ιντροντιούς μιαν ηθοποιό (ατ λιστ νομίζω ήταν ηθοποιός γιατί εν είπε καν τι ήταν) για να μιλήσει για την 'Ειρήνη στο Κόσμο'...της οποίας η εθνικότητας είναι Τούρκικη. Όκεϊ γκράντιτ εν έχω τίποτε με τους άξουαλ Τούρκους περ σε, αλλά πόσο φέιλ οργανισμός πρέπει να είσαι να μου φκάλλεις μιαν Τουρκάλα να λαλεί το μήνυμα 'PEACE ON EARTH' που τη στιγμή που η κυβέρνηση της χώρας της έσhιει υπο κατοχή ένα βραχονήσι στην Μεσόγειο εδώ και 38χρόνια? Ασχέτως αν η κοπέλα το ήξερε ή όι, είμαι απολύτως σίγουρη ότι το Hollywood Foreign Press Association ξέρει ακριβώς ποια εν η Κύπρος τζιαι ότι βρίσκεται υπό κατοχή. Άσχετο ναι μεν με τα άξουαλ βραβεία το σχόλιο μου, αλλά ήταν κάτι που με ενόχλησε ιδιαίτερα που έναν οργανισμό που υποστηρίζει ότι προμοτάρει τζιαι την παγκόσμια ειρήνη μέσα που την τηλεόραση τζιαι τις ταινίες. Εθκιαλέξαν πολλά λάθος τρόπο να το δείξουν.

Οφ κορς για τα άξουαλ βραβεία απλά θα πω ότι μπάι ιτς γίαρ γινίσκουνται όλο και πιο μπόουρινγκ. Ο Κλούνι τζιαι η Μέριλ Στριπ επιάσαν τα Βραβεία Καλύτερο Αντρικού τζιαι Γυναικείου (κατάλληλα) τζιαι ο Σκορτσέζε άπραξε το Βραβείο Καλύτερου Σκηνοθέτη. Πολλά πρεντίκταμπολ νίκες...αλλά εκαταχάρηκα το που για ταινίες κωμικές τζιαι μιούζικαλ επιάσαν τα βραβεία οι Γάλλοι με την πολλά ωραία ταινιούδα που έκαμασιν 'The Artist' που εν βωβός κινηματογράφος τζιαι με άσπεκτ ρέισhιο πιο μιτσή που τη κανονική ταινία (τούτο δηλαδή σημαίνει ότι εν εν σε γουάιντ-σκριν που θα την δεις). Bravo aux Français pour leur créativité!!!

Στην τηλεόραση πάλε το βραβείο καλύτερης κωμικής σειράς άρπαξε το η 'Μοντερνα Οικογένεια', για την οποία επίσης άκουσα πολλά καλά λόγια που όμως ακόμα εν είχα τον χρόνο (ναι τον χρόνο - μα ξέρετε ότι βλέπω ήδη 25 σειρές την εφτομάδα? - εεε τωρά με την νομοθεσία μακάρι να βλέπω 4) τζιαι γενικά καμπόσα χλιαρά βραβεία για ερμηνείες που όι μόνον εννι ξέρουσσιν ο παραπάνω κόσμος (γιατί μόνο στις Γιού-Ες προβάλλουνται) αλλά που εν απλά σόου-εντ-σόου στο σύνολο τους. Για το Φάσhιον Πολίς ας μεν μιλήσω γιατί εν τζιαι είμαι κανένα E! Entertainment να αρκέφκω το τι εφόρεν η μια τζιαι η άλλη. Χέστηκα του μπί όνεστ. Εμένα εν οι ερμηνείες που κόφτουν, τζιαι που τζίνες φέτος εν βλέπω τζιαι τίποτε σπουδάιο, παρά τον καημένο το Λεονάρντο (ΝτιΚάπριο) που πάλι έννα μείνει η εμρηνεία του σαν ο Έντγκαρ Χούβερ στα αζήτητα...Ακόμα τυραννά τον η Ακαδημία τζιαι δεν του δια τζίντο πολυπόθητο Όσκαρ που του αξίζει. Πουρ θινγκ.Τέσπα...Οι Σφαίρες ήταν πραγματικές τελικά το 2012. Όι Βέι!!!


Ricky Gervais - Dishing out Monologue at the 2012 Golden Globe Awards (έσhιει πολύ γέλιο, τραστ μι)

Tuesday, 17 January 2012

Live and Let Die

Voyage, voyage!

Ε τι να κάμω ντίαρ συν-βλόγκερς τζιαι συν-βλογκέρισες. Εκόλλησε με ο Invictus τις προάλλες τζιαι τραουδώ το ούλη μέρα.

Αντακώθηκα που λαλείτε να πάω τζέρνι...πάλε! Μπορεί τα ριάλλια μου να εν μηδαμινά αλλά παρ' όλα αυτλα η Ryanair μας άναψε φωθκιές. Μπορείς (λέει) να πάεις Μπαρτσελόνα με 50ευρωπουλάκια! Ντόινγκ. Πάρμε κάτω. Μα ήντα τιμές εν τούτες. Δαμέ 50ευρώ διας για θκιο ντίνερ εξόδους σε ρέστοραντ όι για να πάεις (πιέννε-έλα) ταξίδι στην Λε Εσπάνια. Ανμπιλίβαμπολ!!!

Που λαλείτε σόου μάχουμαι να τζέρνι. Ο the friend πολλά συνετά με συμβουλεύει να κάτσω το κωλί μου κάτω, τζιαι να μεν βιάζουμαι να μπουκ κανένα εισητήριο. Δαμέ το ανεργιακό μου ένας Θεός (Κρίσhνα - χου) ξέρει πότε θα έρτει (μπορεί τζιαι να ήρτε ήδη αλλά να μεν το επήρα χαπάρι κόμα γιατί εν σε δευτεράκι που μπαίνουν οτομάτικαλλι), οπότε λαλεί μου να είμαι πιο γουάιζ....χαχα, καλό, Ε!!!! (που ελάλε τζιαι ο Σεφερλής).

Αν τζιαι καταλάβω το, μιας τζιαι ακόμα τζιαι σαν φοιτήτρια δεν έτυχε να ταξιδέψω καμπόσο, τζιαι μιας τζιαι μώλις αποφοίτησα τζιαι εμπήκα στο τζομπ μάρκετ εν έκαμα τζιαι ιδιαίτερα ταξίθκια τζιαι πιστέφκω ότι μόνο μέσα που τα ταξίθκια μαθαίνεις τζιαι ανακαλύπτεις άλλους κόσμους τζιαι άλλες κουλτούρες, τζιαι γενικά κάμνει το μυαλό σου να ανοίει.

Παίζει να πάω (έι)Μπαρτσελόνα (70ευρωπουλάκια πίενε-έλα), (μπι)Ντάσελντορφ-Λίψιξ (112ευρωπουλάκια - πλας κάτι ψιλά 90ευρωπουλάκια για τραίνο) τζιαι (σι)Μονακό (70ευρωπουλάκια) - που εν το πιο αϊντίαλ γιατί εν 3,5 φουλ μερούδες, τζιαι εν φτηνό τζιαι το κρεβατούδι που θα τζοιμούμαστε (γιατί μάλλον εν με τον κάζιν (άρρεν) που έννα πάμε) τζιαι πολλά αξέσιμπολ σαν πόλη απ' ότι είδα.Μακάρι να καταφέρω να βολέψω κάτι γιατί όπως λέει τζιαι μια γνωστή του the friend...you only live once.

Τέσπα, γενικά άι νιντ το μπρέικ φρι.

Cry Baby!
Ναι ρε, είμαι τζιαι γούστο μου τζιαι καμάρι μου. Εν είμαι πέτρα να κάθουμαι ακίνητη τζιαι να μεν κάμνω με φλίντς με τίποτε. Τζιαι παουρίζω κλαίω τζιαι πονώ τζιαι παραεκφράζουμαι. I am sensitive, and I like it. Η μάδερ (καθώς και νούμερους καθηγητές μου τον καιρό που εσπούδαζα Ντράμα) ελέαν μου ότι εν πολλά καλό που έχω τόσην έκφραση πάνω μου, τζιαι ότι εν έσhιει πολύν κόσμο άουτ δέαρ χου αρ γουίλινγκ να δείξουν τόσο ιμόσhιον τζιαι έκφραση, ακόμα τζιαι στη καθημερινή τους ζωή. Δέτε, ακόμα τζιαι ο Τζόνι έπαιξε τον κλαμούρη. Όι για να λαλείτε. Αφού έτσι εκφράζουμαι εγώ. Αν δεν κλάψω δεν είμαι εγώ. Πρέπει να αλλάξω; (κάλα ίσως να πρέπει να το κοντρολάρω, αλλά άμαν πει τζιαι πιάσει με το κλάμα, άτε να μου κλείσεις το μούγκαρο μου μετά).Let it Snow, Let it Snow, Let it Snow!
Εκάμαμε μια μίνι προσπάθεια εχτές με τη σχολή που δουλέφκει η μάδερ να πάμε εχτές στα σhιόνια στο Τρούντος (όπως το λαλούν τζιαι οι Μπρίτισh). Σκατά στα μούτρα μας. Εβρεθήκαμε σε σνόου-μπλίζαρντ aka χιονοθύελλα τζιαι μπέισικλι η αστυνομία εσυμβούλεψε μας unless we had a death-wish (άσχετο ότι μερικοί απαντήσαν θετικά σε τούντη ερώτηση) να μεν πάμε πιο πέρα που τις αγαπητές και πλέον υπερβολικά γνωστές Πάνω Πλάτρες. Όι πως εκακοπεράσαμε στις Πλάτρες. Εκάτσαμε στο Skylight (το όποιο συστήνω ασυζητητί για όποιον τύχει τζιαι πάει στις Πλάτρες τζιαι θέλει να φάει καλό τζιαι φτηνό φαί), το αγαπημένο μας εστιατόριο με τη μάδερ, τζιαι με τους μαθητές της τζιαι εφάαμε μεζέδες του σκασμού (εκάμαν μας μέχρι τζιαι αγρίελια με τα αφκάααα....ουυυ γιαμ γιαμ!) Μπορεί σhιόνια να μεν είδαμε αλλά επέρασα καλά στην εκδρομή με τους μαθητές της αν τζιαι μέινστριμ οι παραπάνω,I had a fun time γενικά!

Ααααχχχ....τζιαι πρέπει σουν να αρκέψω οφ κορς να σκέφτουμε τι σκατά θέλω να κάμω με τον χρόνο μου. Βασικά πρέπει να κάτσω το κωλί μου να θκεβάζει πλέον τα πρωινά, να ξαναμπώ στο μούντ του Σεξ-πυρ Σαίξπηρ για να δω τι θα κάμω με το μπλάντι Πι-Έιτς-Ντιιιιιιιι!

Προς το παρών καλό απόγευμα σε όλους χίαρς το έι ζμούθ γουίκ αχέντ!


Guns N' Roses - Live and Let Die

Thursday, 12 January 2012

Τα τοπ 10

Μιας τζιαι λόγου φάμιλι θινγκ εν εκατάφερα να παρεβρεθώ εψες πουρνο πουρνο μεσάνυχτα στες τσατιστομαχίες (μπουχουυυυυυυυυυυυυ μπουυυυυυυυυχουυυ) θα παίξω το άλλο παιχνίδι που κυκλοφορεί στη βλογκόσφαιρα. Δε δαμέ, τζιαι δαμέ, τζιαι δαμέ, τζιαι δαμέ! Σόου συνεχίζω το τζιαι εγώ.

Τα τοπ 10 της αθκιασεροσύνης.

Αγαπημένη στιγμή: με φίλους, να συζητάς ως το πρωί τζιαι να συνδέεσε ακόμα παραπάνω μαζί τους τζιαι επίσης κάθε πρωί που ξυπνώ τζιαι βλέπω δίπλα που το μαξιλάρι μου το Συσέγκιο με τζίντα μεγάλα της τα ματούθκια!

Αγαπημένο φαγητό: Μα ήντα ερωτήσεις εν τούτες που κάμνεις σε κυπραίο μάνα μου; Καταρχάς οτιδήποτε χοιρινό (αλλά οι με μίλες τζιαι έτσι) τζιαι ιδιαίτερα αγαπημένο μου εν το κολοκάσι τζιαι το κρίστμας στάφφινγκ (εν ξέρω γιατί, απλά άι τζαστ λαβ ιτ!!!).

Αγαπημένο άρωμα: το ιώδιο της θάλασσας, το άρωμα του λεμονανθού (πάντα κάθε άνοιξη στη Κύπρο θα το μυρίζεις παντού) τζιαι το αγαπημένο μου μπόντι σεντ εν το μέλι σόουπ που το Lush.

Αγαπημένο γλυκο: Μα εν το εξανασηνάφερα ότι είμαι σουίτ-τουθ δαμέσα δα; Ε λέω το τωρά. Οτιδήποτε chocolate αλλά νομίζω πάντα θα υποκλίνομαι στο chocolate mousse with whipped cream που το M&S τζιαι το Waitrose.

Αγαπημένο ποτό: Αν τζιαι εν πολλο-πίνω το τελευταίο διάστημα τζίνο που θα μου αρέσκει νομίζω πάντα εν το κόκκινο γλυκό κρασί (τζιαι εν τζίνο που μεθκιάσε παραπάνω)

Αγαπημένο βιβλίο: Χαλόοουυυυυυυ! Book-worm here! Εν μπορώ ερωτήσεις που εν απλά impossible to answer. Παρ' όλα αυτά έτσι χαρισματικά θα πω τ'άπαντα του Σαίξπηρ τζι' αν δεν πιάνετε σαν πεζό, τότε θα πω το 'North and South' της Elizabeth Gaskell γιατί έσhιει ιδιαίτερη σημασία για μένα τζίντο βιβλίο.

Αγαπημένη έξοδος: Εν οδηγώ, δεν απαντώ. Πιθανόν τζίνη που οδηγεί προς την έξοδο της Λάρνακας γιατί τούτο σημαίνει ότι θα πάω κανένα ταξίδι τζιαι θα φύω εκτός μεγαλόνησου.

Αγαπημένο τραγούδι: Άτε πάλε! Άφου είπαμε τα τούτα. Impossible questions, impossible!!! Χαρισματικά θα πω το Gunner's Dream των Pink Floyd.

Αγαπημένη Σειρά: Τούτο εν εύκολο - Friends για κωμωδία τζιαι LOST για δράμα/άξιον.

Aγαπημένη έξοδος: Η έξοδος που θα κάμω μιαν τζιαι καλή που τη μεγαλόνησο στο Stratford-upon-Avon.

Πάσα νάου σε όποιον άλλον αθκιασερό συν-βλόγκερ θέλει. Πέρκι μάθουμε τζι' εμείς τίποτε τζιαινούρκο.

Wednesday, 11 January 2012

It's raining....

....όι μεν, αλλά ξυλοπόδαρα. Γενικά έφιρε μας τούτος ο τζαιρός τελευταία. Μαζί με τον τζιαίρο πάει τζιαι η διάθεση λιον απ λιον ντάουν. Γενικά τωρά, όντας πιο αθκιασερή μάχουμαι πολλές οικιστικές δουλειές aka household chores. Μαειρέφκω, καθαρίζω (εεεε λία πράματα μεν φανταστείτε τίποτε γουάου), κάμνω θελήματα, ψουμνίζω. Γενικά εγίνηκα τζιαι εγώ μια νοικοτζυρά σε απόγνωση (νοοοοοοοοοοοοοτ).

Puppy Love
Επήραμεν το Συσέγκιο εχτές στον βετ επειδή είσhε της μείνει ένα κοκκαλούδι μες το στόμα για θκιο μέρες τζιαι δεν εμπορούσε να το φκάλει. Ο βετ είπε μας ότι καλά εκάμαμε τζιαι επήραμε την γιατί τούντο πράμα είσhε αρκέψει να της κάμνει πληγούλα τζιαι εμύριζε τζιαι πολλά το στόμα της. Τζιαι μαζί με τούτο είπε μας ότι το Συσέγκιο έσhιει πολύν πέτρα πας τα δόγκια της τζιαι ότι έννα θέλει καθάρισμα. Το κατς ποιον έννι όμως: επειδή εν σε μεγάλη ηλικία το Συσέγκιο, είπε μας ότι δεν θα κάθετε μάλλον για τον καθαρισμό τζιαι θα πρέπει να την ναρκώσει. Εμείς ούτε να ακούσουμε για νάρκωση γιατί τζιαι με το κατούι μου τη Φλάφη έτσι την επάθαμε τζιαι στο τέλος μετά που είσhε κάμει τον καθαρισμό των δογκιών της (με νάρκωση) επήρεν την κάτω βόλτα τζιαι μέσα σ' ένα δίμηνο είσhε πεθάνει. Σόου νάρκωση στο Συσέγκιο δεν παίζει. Απλά είπαν μου να προσπαθήσω εγώ λιο λιο να της τα βουρτσίζω τζιαι σε κανένα μήνα θα δούμε τι θα κάμουμε. Τα γκουντ νιους είναι ότι είπε μας ο βετ οτι εν ενα πολλά χέλθι σhιλούι το Συσέγκιο τζιαι ότι έσhιει χρόνια μπροστά της, κάτι που με καθησύχασε γιατί εν μπορώ να φανταστώ κόσμο χωρίς το Συσέγκιο μου (I will have to face the bitter truth eventually αλλά εν ήρτεν η ώρα κόμα)

Ο Μπούλις, του Μπούλι, ωωωω Μπούλιιιι!!!
Ένα πράμα που μου έκαμε εντύπωσε καθώς εσερφάριζα στα βλογκς τις τελευταίες μέρες εν το θέμα του τραμπουκισμού (όπως το λαλεί το bullying ο ντάντιο) στα κυπριακά σχολεία. Γενικά ξέρω πως μιλώ πάντα πολλά πικραμένα όταν κάμνω ρικόλ τα εφηβικά μου χρόνια στο σχολείο γιατί μιας τζιαι ήμουν (είμαι τζιαι θα είμαι ) ένα υπέρβαρο μωρό (ή ένας υπερφυσικός μπεμπες όπως με εφώναζε παλιά ο ντάντιο - χαιδευτικά οφ κορς) έτυχα πολλά στο χλευασμό τζιαι στο μπούλινγκ παιθκιών στο σχολείο μου. Το γεγονός ότι σχεδόν οχτώ χρόνια μετά που αποφοίτησα εγώ, το μπουλινγκ όι μόνο συνεχίζεται στα δημόσια σχολεία της μεγαλόνησου, αλλά θέμας εν αντιμετωπίζεται ούτε αναγνωρίζεται καν, είναι εντελώς απαράδεκτο. Το ότι ζούμε κάτω που μια κυβέρνηση που είναι η ίδια μπούλικη τζιαι κρατά τις μάζες αδαής προς οτιδήποτε αφορά τη διαφθορά τζιαι την κατάχρηση που γίνετε καθημερινά, ξέρουμε το. Τζιαι μετά ερωτώ εγώ σαν μια νεα κοπέλα που υποτίθετε ότι θα θέλει να κάμει κανένα θκιο γιούνιτς(κοπελούθκια) στο μέλλον με ήντα καρκιά να φέρω εγώ στο κόσμο ένα άλλο πλάσμα ξέροντας σε τι κοινωνία τζιαι διαφθορά θα υποπέσει, σε τι εξευτελισμό τζιαι αναίδεια θα πρέπει να αντιμετωπίσει έναντια σε ανθρώπους που όι μόνον θα το φοβερίζουν αλλά θα το κάμνουν μπούλινγκ με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Γενικά τούντο θέμα στο εξωτερικό εν πολλά κρούσhιαλ τζιαι στα σχολεία του δυτικού κόσμου, εν ενα που τα πιο σημαντικά θέματα που μπορούν να τραυματίσουν τζιαι να στιγματίσουν ένα παιδί για το υπόλοιπο της ζωής μας. Εσhοκαρίστηκα πολλά που εθκέβασα την ιστορία που έγραψε στο βλογκ της η Αχάπαρη τζιαι χαροποιείμαι που το έθιξε τζιαι σήμερα σαν θέμα η Μάνα γιατί κατα τη γνώμη μου εν ενα πολλά σοβαρό πρόβλημα όσων αφορά τα σχολεία της μαγολόνησου τζιαι κανένας εν κάμνει τίποτε για να το σταματήσει ή αν μη τι άλλο να το αντιμετωπίσει. Καλά εγώ που εν είμαι μάνα τζιαι ανησυχεί με τόσο. Ούλοι οι άλλοι τζιαμέ έξω που εν γονιοί εν τους ανησυχούν τούτες οι καταστάσεις; Θέλουν να συνεχίσουν να ζουν τα γιούνιτς τους κάτω που έτσι εκφοβιστικές συνθήκες την σήμερον ημέραν;

Big Bang Madness
Έσhιει καμιά θκιο φτομάδες νάου που υπέπεσα και υπόκυψα τζιαι εγώ στο φαινόμενο του Μπινγκ Μπανγκ Θίορι. Αφού εν τέλειο λαλώ σας, Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Ο!!! Εκτός του ότι εν πανέξυπνο σαν σενάριο εν απλά πολλά διασκεδαστικό τζιαι ντιλάιτφουλ. Είμαι τέταρτη σεζον τζιαι σύντομα πλησιάζω τα κάρεντ επεισόδεια που προβάλουνται τζιαι στις Γιου-Ες τωρά. Τζιαι ας μεν εκανούσαν τούτα ούλα, εκόλλησα τζιαι τον the friend τζιαι βλέπει τζιαι τζίνος καμιά ντουζίνα έπισοουντς κάθε μέρα. Όι φκάλω του το καπέλο του Τζιμ Παρσονς. Άξιζε του τζιαι το Έμι τζιαι η Χρυσή Σφαίρα πέρσι τζιαι δεν τον αδικώ καθόλου. Πολλά καλή σειρα. Συστείνω την ανεπιφύλακτα.And that's the way the cookie crumbles...
Έεεεε έτσι ελάλε ο Τζιμ Κάρεϊ στο Μπρους Ολμάιτι άμαν θα έκλεινε ένα ρεπορτάζ του. Ιν άδερ νιους βασικά, ούλη μέρα είμαι σπίτι προς το παρών. Ο ντάντιο πρήεται μου να έβρω δουλεια (τζιαι που αλλού? ή στην κυβέρνηση ή σε γραφειακά πάλε -.-), έσασα το παλιό μου λάπτοπ επιτέλους για τη μάδερ (τώρα να δούμε πόση χρήση θα του κάμνει) τζιαι κανονίζω να κάμω τζιαι φιλντ-τριπ την επόμενη Μάντεϊ με τη σχολή της μάδερ στα σhιόνια. Ο the friend λαλεί ότι ήδη τζιπάνω σhιονίζει ακατάπαυστα, σόου εν ναν ωραία ελπίζω που έννα πάμε. Προς το παρών θα σε αφήκω αγαπητό μου βλογκ γιατί άρκεψε να με ζαοθωρεί το Συσέγκιο τζιαι τούτο σημαίνει ότι θέλει είτε βό-λτα είτε να της βάλω να φάει ψητό κοτόπουλο που μόλις της εμαείρεψα.

Άι γουιλ ριπόρτ μόουρ στόρις σουν. Χαβ έι νάις μιντ γουίκ έβριουαν! Ατούταλερ.


Led Zeppelin - The Rain Song

Saturday, 7 January 2012

Mood Swings

Σήμερα είμαι χόουμ αλόουν. Εν ξέρω γιατί αλλά έσhιει που τα εχτές τη νύχτα που με έπιασε μια μελαγχόλία, μια καταπλάκωση. Έχω πολλά νεύρα τζιαι νιώθω ότι ούλα εν εναντίον μου. Νευριάζω που είμαι τόσο εγωίστρια τζιαι ζηλεύφκω που οι άλλοι περνούν καλά μακριά μου τζιαι εγώ μινίσκω δαμέ πίσω σαν τον κούκο.

Selfish...αί νόου. Είπα σας το. Είμαι σε πολλά εγωιστικό mode σήμερα τζιαι ούλα φταίουν μου. Με το παραμικρό μπίω τα κλάματα σάννα τζιαι κάτι με κατατρώει που μέσα. Τζιαι φωνάζω. Φωνάζω τζιαι αγκρίζουμαι σα τη σhίλα. Εν ξέρω γιατί.

Αποκλείεται ναν τα περιοδικά μου γιατί είμαι μιντ-σάικολ τζιαι εν φκάλει νόημα. Ενοχλεί με το ότι η μάδερ έφιε τζιαι επαρέτησε με για να πάει να φάει ψάρι με το ντάντιο (ο οποίος φακκά μου ιδιαίτερα σήμερα για κάποιο λόγο), φακκά μου το ότι πρέπει να μαειρέψω ξανά για να ταϊσω το Συσέγκιο γιατί εν έσhιει κρέας να φάει το τετράποδο, ζηλεύφκω που η Μπέλλα εν Λόντον τζιαι πεθυμώ τους τζιαι τους θκιο, πεθυμώ μιαν αγκαλιά που τον the friend έστω τζι' αν εχτές το πρωί με αγκάλιαζε τζιαι εφίλαν με, εγω πάλε πεθυμώ τον.

Τζιαι το κερασάκι ήταν το ποστ που είδα στο βλογκ της Δρακουλίνας σήμερα το πρωί τζιαι εμπήχτηκα τέλεια του κλαμάτου γιατί πάντα τούντο τραούδι συγκινείμαι (τζιαι το τραούδι τζιαι η ταινία: εν του David Lynch, το Mulholland Drive).

Βέρι ευέξαπτη ετούτο το Sabbath...τζιαι ακόμα έχω να πάω τζιαι για καφέ ιμίσh με σίμπλινγκς τζιαι βαρκούμε. Το καλό μου είναι ότι ποττέ εν θα μείνω νηστιτζή γιατί μαειρέφκω...απλά εν θέλω.

Τέσπα, το μενού για σήμερα έσhιει χοιρινό σουβλάκι με απαλή στρώση λαδολέμονου τζιαι οφτές πατάτες σερβιρισμένες με ντοματίνια τζιαι ελληνική φέτα. Χα! Όι για να δείτε ότι ξέρω να μαειρέφκω, απλά εν το κάμνω. Αρκετά κόμον το φαϊ μου αλλά βέρι τέιστι τζιαι εν κάτι που έννα αρέσει τζιαι στο Συσέγκιο.

Ελπίζω να ηρεμήσουν τα νεύρα μου τζιαι οι ορμόνες μου γιατί προβλέπω να τσακώνουμαι με ούλο το κόσμο άδικα σήμερα. Είμαι πολλά ευέξαπτη τζιαι θέλω απόσταση για να μεν κάμω εξπλόουντ στα λάθος άτομα.

Λαλείς απλά να εν παρέα που θέλω;

Άτε καλό Σ/Κ έβριουαν!


Meredith Brooks - Bitch

Friday, 6 January 2012

2012: Wilkomen, we've been expecting you!

...νοτ ρίλι. Θα κάμω μιαν κατάθεση αχταρμά τον τελευταίων άγιων ημερών (λέμε τωρά) για πράματα που μου κάμασιν εντύπωση/εσhοκάραν με κουλουπού κουλουπού.

Η Λίζα και οι Άλλοι
Όχι ντίαρ συν-βλόγκερς. Εν μιλώ για την ομώνυμη τηλεοπτική παραγωγή της ΦίνοςΦιλμ (εν τούτοι που την εκάμασιν εν γνωρίζω φορ σhουρ να σας πω)αλλά για τη σhιλούα της θείας της Μπέλλας. Ναι ναι άι νόου, σιδηρόδρομος. Γουέλ όβερ δε χόλιντεϊς η Μπέλλα εφιλοξενούσε στο σπίτι της τη σhιλούα της θείας της....τη Λίζα. Η Λίζα είναι ένα τριςχαριτωμένο σhιλούι μεγέθους σμολ τζιαι είναι ανάμιξη γκόλντεν ριτρίβερ με φοξ τεριέρ. Εξαναήρτε τζιαι σε προηγούμενα οκέιζονς αλλά μαζί μας τωρά έμεινε καμιά φτομάδα. Τζιαι λέω μαζί μας γιατί εγώ τζιαι ο δε φριέντ ήμασταν επι καθημερινής βάσεως στο σπίτι της Μπέλλας (μιας τζιαι ο μπρο της Μπέλλας εν ο μπεστ φριέντ του the friend) τζιαι ήμασταν ούλοι τζιαμέ κάθε μέρα πάνω στη Λίζα. Εχαϊδέφκαμε την, εταϊζαμε την, επροσέχαμεν την. Γενικά με το που επατούσε κάποιος το πόι του μες το σπίτι της Μπέλλας ούλοι εδιούσαν πας την Λίζα (ή η εδίαν η Λίζα πάνω τους εξαρτάται πως έννα το δει κάποιος). Εχτές όμως...ήρταν οι βαρβάροι τζιαι επιάσαν μας την. Βασικά τα μωρά της θείας της επεθυμίσαν την σhιλούα τζιαι εθέλαν την πίσω. Άι τόταλι γκετ ιτ μιας τζιαι ούτε εγώ αποχωρίζουμε εύκολα το Συσέγκιο μου γιατί εν ο θησαυρός μου. Ο μαλλιαρός ασπρουλιάρικος θησαυρός μου. Ένιχου...ξεφεύγω...ΠΑΛΕ! Την Λίζα μας την επιάσαν τζιαι όλη η παρέα εμαράζωσε (λέμε τωρά - όι λίτεραλι)

The Iluminati Effect
Άσχετο. Με το που εμπήκε ο νιού γίαρ επρόσεξα ότι πολλοί που τους ίνγκλισh φριέντς αρκέψαν τζιαι κλείουν τα σάμερ χόλιντεϊς τους ήδη τζιαι των παραπάνω τυγχάνει να τσιατούν με τις ημερομηνίες που θα ηβρίσκουνται οι Ολίμπικ Γκέιμς εις την μάδερ Ίνγκλαντ. Οκέι, όσον ήμουν διακοπές τωρά εις την μάδερλαντ άκουα ότι ούλοι φοούνται να εν αράουντ τζίντην εποχή αλλά εν ήξερα ότι θα εκόφκαν τζιαι τίκετς για να την κάμουσιν παντελώς που το Λόντον τάουν. Νομίζω παραεγινίκασιν μπρέιν-γουόσhτ οι μπρίτισh με το θέμα London bridge is falling down, falling down τζιαι εν θα τους φκει τζιαι σε καλό τόση προκατάλειψη τζιαι φοβία. Ααααχχχχ αυτή η περηφάνεια και η προκατάλειψη...

Reservoir Dogs
Επιτέλους! Επήρε μου μόουρ δαν έι γίαρ νάου να κάμω τον the friend να συμπαθίσει το Συσέγκιο. Εντ άι χαβ φάιναλι σαξίντετ. Επήραμε την βόλτα τρεις φορές τούντην εφτομάδα. Τζιαι το Συσέγκιο όι μόνον εσυνεργάστηκε, ούτε καν του γαβγίζει πλέον. Εσυνήθισεν τον πάρα πολλά τζιαι she loves it όποτε της λαλώ να την πάρω για βο-λτα με τον the friend. Είμαι πολλά χαρούμενη γιατί το Συσέγκιο τζιαι ο the friend εν που τα πιο αγαπημένα μου πρόσωπα σόου θέλω να τα πάσσιν καλά...εντ δέι φάιναλι ντου! (- άσχετο disclaimer: έβαλα στα μπόυς να δουν το Reservoir Dogs του Tarantino τζιαι δεν άρεσε κανενού. Βασικά στα 15 λεπτά ούλοι εβαρεθήκαν τζιαι εκλέισαμε το. Αλλά νομίζω απλά εν εκαταλάβαν το κόνσεπτ εν γι' αυτό. Πρέπει να το ξαναπροσπαθήσουμε που θα εν συγκετρωμένοι καλά πας το φιλμ γιατί όταν τους το έβαλα ήταν ούλοι όκουπάιντ -)

Bella & The Friend
Εφίασσιιιιιιιιιιιιιιν.....ΠΑΛΕ! Ούφου. Εβαρέθηκα να συνηθίζω άτομα τζιαι όσπου να πω κοτόπουλο στο γκριλ με άρωμα κύμινο τζιαι ρίγανη να γινίσκουνται......πουυυυυυφ....σα το συννεφούι τζιαι να φέφκουσιν. Μώλις αρκέφκεις να συνηθίζεις ένα πλάσμα, σηκώνεται να φύει. Κάτσετε ένα τόπο τα γέριμα τζιαι τα σκοτεινά. Γινίσκετε η ψυχολογία μου τσατάλια (λέμε τωρά γιατί η ψυχολογία μου τζιαι που μόνη της εν σαν το χαλασμένο κύβο του Ρούμπικ). Οφ κορς που την άλλην τζιαι εγώ έκαμα το ίδιο πράμα στις ίνγκλισh φριέντς τζιαι τωρά μάχουνται μου μες το φατσο-μπούκ να πάω πίσω. Αλλά τα γέριμα...τι να κάμω. Ευτυχώς, η μόνη μου παρηορκά είναι ότι τον the friend έννα τον ξαναδώ σουν (σε μιαν εφτομάδα δατ ις) οπότε παρηορκούμαι, τζιαι επίσης άρκεψε επιτέλους το Τιβί Γιου-Ες Σίρις πάλε οπότε πίντα τζιαι τούντο γουίκ-εντ. Οπότε...σκάιπ τζιαι με τη Μπέλλα σκάιπ τζιαι με τον the friend...τζιαι υπομονή. Ας ελπίσουμε ότι με έννα κάμουμε διατριβή πας την υπομονή φέτη (αλλά εν το νομίζω).

Καλά Θεο(χου)-φάνεια έβριουαν...να δείτε τη Μανταλένα (με τη Βουγιουκλακη τζιαι τον Παπα του Μιχαήλ, τζιαι ο λόγος έν επειδή έσhιει μια σκηνή που δείχνει να σύρνουν το σταυρό μες τη θάλασσα τζιαι να τον ηβρίσκει η κοπεζιά - οξά εν γινίσκετε στα θεοφάνεια τούτο;; ουυυ εν αθυμούμαι σωστά)

Χάπι φερστ 2012 γουίκ-εντ. Κάμετε τζιαι λίο κράτι πας τες σούβλες τζιαι τα μελλομακάρουνα. Έννα ζιούμε τζιαι του χρόνου. (or will we?...that is the million dollar question).

Μπάι φορ νάου συν-βλόγκερς τζιαι συν-βλογκέρισσες.


<3 Michael Buble - Dream a Little Dream <3